Rekonstrukcija stadiona u BiH

nime_tm87
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la nime_tm87 » 18 mar 2012, 15:42

Na kraju sezone pocinje gradnja zapada ako Bog da

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 18 mar 2012, 15:52

nime_tm87 je napisao/la:Na kraju sezone pocinje gradnja zapada ako Bog da
ima li kakve slike da vidimo kako ce to izgledati?

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 mar 2012, 15:54

zenicanin je napisao/la:
ima li kakve slike da vidimo kako ce to izgledati?
Nema jos, ali to ce vjerovatno kako kazu biti tribina od 8000 mjesta, nesto kao sjever stadiona Grbavica... bit ce na istom nivou tj. visini

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 18 mar 2012, 16:27

Kako je na toj slici travnjak dobar! Danas baš bio na stadiona, dosta bolje izgleda teren. :)
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 18 mar 2012, 18:19

flash je napisao/la:
Tu ti Emir moze pomoci jer je to osnovna skola a on je tek nedavno zavrsio osnovnu ;) Ja sam ipak malo stariji ;)
hahhaha nisam isao u ovu ja sam u MCC :lol: :lol: Ti si isao u ovu :mrgreen:

Inace ovo u Tuzli dominira ! 8-)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

stampy

Post Postao/la stampy » 18 mar 2012, 23:43

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 mar 2012, 00:03

Ovo je trenutno stanje stadiona u Vrapcicima ? :?

Je li se ima u planu dole sta ozbiljnije raditi,ima itekako prostora za kvalitetnu nadogradnju ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

stampy

Post Postao/la stampy » 19 mar 2012, 00:12

.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 mar 2012, 00:18

stampy je napisao/la:Plan je da ovo jednog dana postane trening kamp Veleža kada se napravi novi stadion u Mostaru.

Sigurno je da će ovdje biti još ulaganja u narednom periodu...
Moze malo vise o tome ? :?
Nisam upucen nesta sa tom idejom za novi stadion.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

stampy

Post Postao/la stampy » 19 mar 2012, 00:27

.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 19 mar 2012, 00:39

Ovaj stadion Veleza se moze samo tako dotjerat, lijepo izgradit da glava puca. Nasuprot ove velike napravit istu tribinu, ovu 'kratku' tribinu iza gola prosirit, te ju nekim zgradama spojit s ostalim. Nakon toga srusit onu tribinu na kojoj budu domaci navijaci i izgradit novu koja ce bit sastavljena s ove dvije. Bio bi to prelijep stadion za nase uvijete.
Za taj Sjeverni logor sam vidio i da Zrinjski trazi i tamo zele gradit, al netko negdje napisa da je tamo kliziste il sta vec, te da gradnja nije moguca. Zanima me samo s koje strane rijeke je taj Sjeverni logor? Nebi o nacionalizmu, al misljenja sam da je u Mostaru situacija zbilja kriticna kad je to u pitanju, te da bi utakmice Veleza na zapadu, odnosno Zrinjskog na istoku nosile jako puno stete. I koliko je to uopce blizu grada, ako je udaljeno kao Vrapcici onda ne vidim logiku da se Velez seli iz Vrapcica. Uvjeren sam da bi u roku 2 godine ta dva kluba mogla igrat i na zajednickom stadionu, popustili bi svi i sve bi se smirilo, mada bi ispocetka bilo jako puno problema.

Sto se tice Mostara, vidio sam nedavno slike za novi istok tribine pod BB, cak sam postavljao i ovdje sa starog profila, al nitko nije obracao paznju na to :? Zanima me imal ista od toga?
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

stampy

Post Postao/la stampy » 19 mar 2012, 01:02

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:14, ukupno mijenjano 2 puta.

stampy

Post Postao/la stampy » 19 mar 2012, 01:10

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 19 mar 2012, 01:23

Hvala na objasnjenju :)
Znam da bi izbio rat, zato sam i pitao na kojoj je strani grada, jer nisam upoznat s kvartovima po Mostaru, bio sam par puta dole, al nisam neki poznavatelj grada. Ako je na istoku i ako je u gradu onda je to super za Velez i bilo bi lijepo da uspiju tu nesto napravit. Meni se nekako bas svidja ovaj stadion u Vrapcicima i imam lijepu zamisao u svojoj glavi kako bi mogao izgledat, al koliko sam upoznat taj stadion je 4km od grada :? Taj stadion na tvom nacrtu isto izgleda jako lijepo, cak skoro slicno onom kako ja zamisljam. Daj Boze da Mostar dobije stadion kako i prilici najvecem gradu u Hercegovini, bilo to na istoku il zapadu, potpuno nebitno, mada bi volio da oba kluba imaju solidne stadione. Ovaj u Vrapcicima ide ka solidnom, al ono pod BB je ruglo vece od Maksimira, bio sam nekad u 8-9 mjesecu dole, prolazio kraj stadiona i svratio s prijateljima da vidim malo i ono je za povracat, na gornjoj tribini drvece raste, nadam se da su pocistili do pocetka polusezone. I zaista razmisljam i kontam ovi stadioni sto su aktuelni na temi, sto se gradi ovih godinu-dvije, samo mi Gabela pada napamet iz Hercegovine, svi ostali su Bosna. Puka slucajnost il se to dole stvarno toliko zanemaruje od strane politike i ne ulaze nista u izgradnju.

Ne znam za kliziste, mozda je neka druga lokacija, al sigurno je Mostar, neko vrijeme se pricalo ovdje o stadionu Zrinjskog, pamtim ovaj Sjeverni logor, kao i kliziste, al ne mogu cijelu pricu povezat.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 19 mar 2012, 10:57

stampy je napisao/la:I da pojasnim da je Sjeverni Logor kvart u Gradu Mostaru.
Na sjeveru grada, između kvarta Zalik i Neretve.
Dakle nebi se izlazilo iz grada.

I da, nije istina da je ikakvo klizište, ne znam ko ti je to slagao.
Još prije rata sve ispitano i dato odobrenje za gradnju.
Nebi JNA sebi gradila jednu od najvećih kasarni u BiH na nekakvom klizištu, budi realan...
Znas li onda dokle se doslo sa planovima za izgradnju u podrucju Sjevernog logora? Znam da je do lani bilo problema jer je gradnja bila nemoguca zbog neusvajanja regulacionih planova ovih naselja. A citao sam negdje da postoje investitori za vecinu projekata u SL i da se samo ceka usvajanje reg. plana.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 19 mar 2012, 11:15

Dok ne počnu ne vjerujem, a i kad počnu dok ne završe nemaš nikakve koristi od toga ( primjer tušnja ) :D po nekoj logici bolje bi bilo da istok naprave i da ga dignu u nivo sa sjeverom, jer treba manje para. Tako je kažeš planiran i zapad samo tu treba mnogo mnogo više love jer su ispod svlačionice i prostorije kluba. Realno zapad treba srušiti do temelja i onda sve fino napraviti, vidjećemo šta će biti od svega toga...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 19 mar 2012, 11:28

neroazzuro je napisao/la:
stampy je napisao/la:I da pojasnim da je Sjeverni Logor kvart u Gradu Mostaru.
Na sjeveru grada, između kvarta Zalik i Neretve.
Dakle nebi se izlazilo iz grada.

I da, nije istina da je ikakvo klizište, ne znam ko ti je to slagao.
Još prije rata sve ispitano i dato odobrenje za gradnju.
Nebi JNA sebi gradila jednu od najvećih kasarni u BiH na nekakvom klizištu, budi realan...
Znas li onda dokle se doslo sa planovima za izgradnju u podrucju Sjevernog logora? Znam da je do lani bilo problema jer je gradnja bila nemoguca zbog neusvajanja regulacionih planova ovih naselja. A citao sam negdje da postoje investitori za vecinu projekata u SL i da se samo ceka usvajanje reg. plana.
čeka se usvajanje urbanističkog plana na principu '' mi vama vi nama'', a obezbijeđena su sredstva u visini od milijardu eura koja bi bila investirana u izgradnju ovog grada u gradu

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 19 mar 2012, 12:03

Gledam slike sjevera u NP i ljudi su za svega 14 dana napravili isto posla kao i ovi u BL u nekoliko mjeseci. Jedan nosac manje-vise. Oni ce zavrsit tribinu, uredit ju, pustit na koristenje, a u BL ni betonski radovi nece bit gotovi. Jel to gore stvarno nema para, mrsko im radit, ne valja firma il sta vec?

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 19 mar 2012, 12:16

Pazarci ce zavrsti stadion a ovi u BL nece ni tribinu... Stvarno se redi u NP, nije normlano kojom brzinom napravise tribine!

BanjaluckiVelikan
Kontakt:

Post Postao/la BanjaluckiVelikan » 19 mar 2012, 12:32

po'marke je napisao/la:Pazarci ce zavrsti stadion a ovi u BL nece ni tribinu... Stvarno se redi u NP, nije normlano kojom brzinom napravise tribine!
Stvarno je za ne povjerovati da tako brzo izgradiše, ipak pare diktiraju tempo, a naši svejedno nemaju potrebu da žure kad je tribina za gostujuće navijače a zabrana je za gostujuće, kažu da će tribina biti gotova do jula i utakmica u evropi ako klub izbori istu!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Arma00 i 3 gosta.