Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la edinjo-bih » 15 mar 2012, 23:47

to sam i ja primjetio, sve nesto na cool rade ako znaju i najmanju informaciju vise...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 mar 2012, 00:14

Nije jednostavno sve ponuditi u javnost. Hiljadu puta su informacije uzete s ovog foruma, i napisane sutra u novinama. Tako da...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 16 mar 2012, 00:23

neno#4 je napisao/la:Nije jednostavno sve ponuditi u javnost. Hiljadu puta su informacije uzete s ovog foruma, i napisane sutra u novinama. Tako da...
Ja i? ... ujutro vas tona novinara docekala pred haustorom i onako jos bunovne stala ispitivat' o jucerasnjem tipkanju po sportskom forumu ... i bi vam plaho neugodno ... come on ... :roll:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 mar 2012, 00:41

To je najidealnije sto si mogao da napises ili ?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 mar 2012, 00:53

hajd nevazno.
evo jos sam malo sta saznao o juniorima:

1) maslac i jurkovic iz capljine nisu bili nego karamatic
2) od novih rajkovic je slabo koristen a marko vukovic (iz vojvodine) je dobar igrac
3)nurkic je bas jak
4)sulejmanovic moze igrati i cetvorku
5)petric moze 1cu i 2cu
6)ivkovic 2cu i 3cu
7) nije mi htjeo ni potvrditi ni demantovati ali odprilike ovi su najjaci --> nurkic-sulejmanovic-vukovic (iz bosne)-rikalo-buza-glogovac-vrabac-lakic-damjanovic-petric-ivkovic

ja licno bih od ovih 11 jednog prekrizio jenodg i ovim ostalim 10 dodao gacica i todorovica :)

eto to je to...za ove "najbolje" me nemojte uzeti za rijec, jer momak sa kojim sam pricao je jako fin i svi su mu saigraci dragi tako da mi nije htjeo izdiktirati njegovih 10tak najjacih sa spiska :)

eto znam da nisu neke ogromne informacije ali za nas navijace makar nesto :))

selam svima ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 mar 2012, 01:26

neno#4 je napisao/la:To je najidealnije sto si mogao da napises ili ?
neno#4 ma bjažiiiiii :mrgreen:
treba li ti pomoćnika :lol:

Edinja preporuči Harunu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 mar 2012, 08:22

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:To je najidealnije sto si mogao da napises ili ?
neno#4 ma bjažiiiiii :mrgreen:
treba li ti pomoćnika :lol:

Edinja preporuči Harunu ;)
a mene kad harun ode na njegovo mjesto :D
You are someone else I am still right here

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 17 mar 2012, 15:15

http://www.****/sport/kosarka/ ... -malo.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mogao je jos jedan ciklus, ali odluka da Mirza bude kapiten je vjerovatno kap koja je prelila casu.

Inace Adnan Hodzic u Njemackoj sve bolji i bolji, mislim da bi ga trebala ponovo pozvati, ali ovaj put i dati pravu priliku. Po statistici Kikanovic nije nista bolji od njega.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 17 mar 2012, 15:56

Kuko je napisao/la:http://www.****/sport/kosarka/ ... -malo.html

Mogao je jos jedan ciklus, ali odluka da Mirza bude kapiten je vjerovatno kap koja je prelila casu.

Inace Adnan Hodzic u Njemackoj sve bolji i bolji, mislim da bi ga trebala ponovo pozvati, ali ovaj put i dati pravu priliku. Po statistici Kikanovic nije nista bolji od njega.

dovoljno je samo procitati komentar ispod ovog teksta sve receno :lol: :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 17 mar 2012, 20:09

gledam na tv1 veceras, velika opcija na mjesto stranca onaj dzubi dzonson, bivsi igrac zadra...nigdje veze podmladjivanje, covjeku 31 godina, koliko ga se sjecam, igra trojku - samo solidan igrac u evropskim okvirima...nije klasa domerkanta...

hocu arona ili da hajro ostane josovaj ciklus!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 mar 2012, 22:17

frenki je napisao/la:gledam na tv1 veceras, velika opcija na mjesto stranca onaj dzubi dzonson, bivsi igrac zadra...nigdje veze podmladjivanje, covjeku 31 godina, koliko ga se sjecam, igra trojku - samo solidan igrac u evropskim okvirima...nije klasa domerkanta...

hocu arona ili da hajro ostane josovaj ciklus!
On je u opciji ukoliko ramljak ne zaigra za BiH
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 18 mar 2012, 10:33

Kuko je napisao/la:Gdje on sad igra?
Gravelines (Francuska) Covjeku je 31godina...Ako je to podmladjivanje ekipe ja sam Rafael Nadal
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 18 mar 2012, 20:10

Nakon Vitorije, selektor Zmajeve će se uputiti u Bilbau odnosno Malagu. U baskijskom gradu kako saznajemo Petrović će obaviti razgovor sa Amerikancem, Aaronom Jacksonom, 26-godišnjem playu ekipe Bilbaa. On bi mogao biti nasljednik Henry Domercanta. Osim njega u užoj konkurenciji se nalazi i Amerikanac iz Lietuvasa Tyrese Rice.

Valjda od Johnsona nema nista, gledao sam i njegovu statistiku, nista posebno, kad se na to dodaju godine... Pogresan izbor u svakom slucaju. :)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 mar 2012, 10:03

edinjo-bih je napisao/la:e ovako, sinoc sam malo sta saznao o okupljanju juniora pa da vam prensem ;.)

1) i nurkic i sulejmanovic su hvala Bogu bili tu
2) velika su pojacanja na centarskim pozicijama
3) ovaj put je i petric iz zrinjskog bio tu i radi se o dobrom igracu
4) izgleda da su svi bili tu osim lulica (neznam zasto nije bio tu, znaci mozda je i opravdano falio!)
5) mali babic iz sirokog je dobar play u rangu ostalih sa spiska
6) mali lakic iz vazde je bio opet jako dobar
7) mali ivkovic iz mornara je bio isto jako dobar
8) izgleda da ce i juniori i kadeti igrati na sestoaprilskom turniru
i na kraju kao najljepsa vijest (na moje pitanje kad ce biti sledece okupljanje) citat: "Ne znam ti tacne informacije, al jedva cekam,posto je ekipa strasna i van terena :-)"
PS: znaci markovic hvala Bogu uspjeva na tome da momci zive za okupljanja i drzavni dres :))))

eto toliko od mene!

selam ;-)
bezvezan igrač..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 mar 2012, 22:51

Delegacija KS BiH ide na turneju u Španiju

Dejan Maksimović - 14.03.2012 22:33

Selektor košarkaške reprezentacija Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović u subotu putuje na petodnevnu turenju po Španiji gdje će posjetiti nekoliko bh. igrača, između ostalih, i Ognjena Kuzmića, za kojeg se interesuje i selektor Srbije Dušan Ivković.

Bh. tim u julu počinje pripreme za kvalifikacije za Eurobasket 2013, a do tada treba obaviti sve što je potrebno kako bi pripreme krenule na vrijeme i protekle bez ikakvih komplikacija.

"Harun Mahmutović, generalni sekretar Saveza, i ja smo u proteklom periodu operativno dosta toga uradili. Prije svega, imamo diplomatsku aktivnost i s obzirom na to da smo u negdje u sredini tih razgovora ne bih još govorio o konkretnim imenima. U Sarajevo sam došao zajedno sa novim kondicionim trenerom reprezentacije Juretom Šangom. Definirali smo neke detalje u vezi s planom priprema od 12. do 24. jula", rekao je juče Petrović.

On je u društvu selektora bh. juniora Nenada Markovića i trenera u stručnom štabu kadetske selekcije Emira Halimića (selektor Gordan Firić nije mogao doći), obavijestio javnost o svojim aktivnostima.

Dušan Ivković je zainteresovan za igrača Rinkona, ali mi smo korak ispred Srbije, kaže Petrović

"U subotu putujemo u Španiju. Bićemo na utakmici Kaha Laboral i Unikaha u kojoj će snage odmjeriti kapiten BiH Mirza Teletović i Nedžad Sinanović. Razgovaraćemo sa Teletovićem, a u Vitoriji ćemo razmotriti i pitanje stranog igrača u bh. timu. Razgovaraćemo sa dva ili tri američka plejmejkera, ali ta varijanta će biti aktuelna samo u slučaju da nađemo kvalitetne igrače na poziciji tri gdje je Henri Domerkant. Nakon toga idemo u Malagu, gdje se na licu mjesta želim uvjeriti u kvalitete Ognjena Kuzmića, koji trenutno igra za Rinkon (filijala Unikahe u drugoj ligi). Za njega je jako zainteresovan Ivković, ali mislim da smo korak ispred Srbije i da ćemo Kuzmića imati na okupljanju reprezentacije", smatra Petrović.

On je u utorak veče gledao meč Lige 13 između Bosne i Igokee, te posjetio trening juniorske reprezentacije Nenada Markovića.

"Prijatno sam iznenađen onim što sam vidio u utakmici, a tokom posjete bh. juniorima sam vidio da tu ima materijala za budućnost", zaključio je Petrović.
Nepresušni talenat

Nenad Marković, selektor bh. juniora, provjerio je preko 30 igrača.

"Ovi momci su pokazali veliku želju da igraju u dresu sa državnim grbom, a posebno me raduje što su potvrdili da je BiH nepreušan izvor košarkaških talenata. Naš prevashodni cilj nije rezultat, nego stvaranje igrača za A reprezentaciju", rekao je Marković.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 mar 2012, 08:55

Freddy Krueger je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:care moj ja taj spisak kadeta nemogu da nadjem :S
http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=172" onclick="window.open(this.href);return false;
iz Bosne 6, iz Kaknja 4, a iz prvaka Širokog 3 :roll:

:D
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 20 mar 2012, 10:59

Kevin je napisao/la:
Freddy Krueger je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:care moj ja taj spisak kadeta nemogu da nadjem :S
http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=172" onclick="window.open(this.href);return false;
iz Bosne 6, iz Kaknja 4, a iz prvaka Širokog 3 :roll:

:D
to je iz prosle godine, pa vidite da piše godišta 1995 i mlađa

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 mar 2012, 11:21

Pobjeda seniora
Subota, 10 Mart 2012 21:00

Seniorska ekipa KK Rookie, ostvarila je teže nego što je očekivano pobjedu u Kozarskoj Dubici nad ekipom KK Una, rezultatom 73:68 (15:24,21:8,17:22,20:14). Treba istaći da je dosta igrača u našim redovima bilo povređeno i bolesno tako da smo na ovo gostovanje putovali sa deset igrača.
KK ROOKIE : Vukotić 16 (3 trojke), Kelečević , Marić 4, Stančević , Cumbo 2, Mičić 17 (3 trojke), Vranješ , kap. Tešić 18, Predić 16.

(milenko predic - 1996. godiste - proslogodisnji kadetski reprezentativac)

SENIORI SAVLADALI LIMOMETAL

KK LIMOMETAL - OKK SPARS 51:90 (19:21, 7:23, 15:33, 10:13)

OKK SPARS: Salcin 18, Grubiša, Nikolić 5, Vrabac 2, Buza 18, Kurtagić, Glišović 9, Karić, Bulić 12, Demir, Glogovac 25, Šalić. Trener: Trbić Marko.

Seniorski sastav našeg kluba na gostovanju u Cazinu upisao je desetu pobjedu ove sezone. Utakmica je samo u prvom periodu igre bila izjednačena. U drugoj četvrtini pravi se ogromna razlika, a protivniku je dopušteno da ubaci samo 7 poena. Na odbor se odlazi sa 18 poena prednosti (26:44). U drugom poluvremenu nastavlja se sa dobrom igrom, a razlika je iz minute u minut rasla, sve do konačnih 52:90. Odličan nastup zabilježili su Salčin sa 18 postignutih poena. Isti broj poena postigao je i Buza, Dok je raspucani Stefan Glogovac upisao 25 poena.

JUNIORI BOLJI OD KOŠ-a

KK KOŠ - OKK SPARS 49 : 55 (6:16, 10:15, 14:9,19:15)

OKK SPARS: Salčin 7, Nikolić, Grubiša, Vrabac 13, Kurtagic 5, Ferhatbegović 2, Prusina, Ahmedović 2, Buza 10, Glogovac 13, Šalić 3, Petković. Trener: Trbić Marko

10. kolo omladinske lige KS u juniorskoj konkurenciji nije donijelo ništa novo. Juniori OKK SPARS suvenero drže vodeću poziju na tabeli, bez ijednog poraza. Utakmica između "Koša" i SPARS-a okončana je u korist našeg tima. Već u prvom poluvremenu napravljena je osjetna razlika, tako da se u nastavak susreta ušlo dosta opuštenije. Protivnici su se rezutatski približili, ali nisu uspjeli ugroziti pobjedu SPARS-a.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 21 mar 2012, 11:23

C Nedžad Sinanović,Elmedin Kikanović,Ognjen Kuzmić
PF Mirza Teletović,Goran Suton
SF Ivan Ramljak,Ante Mašić
SG Nihad Đedović,Goran Ikonić
PG Aaron Jackson,Nemanja Gordić,Muhamed Pašalić
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MrPink i 4 gosta.