Rekonstrukcija stadiona u BiH

BanjaluckiVelikan
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la BanjaluckiVelikan » 19 mar 2012, 12:35

Jack777Pott je napisao/la:Gledam slike sjevera u NP i ljudi su za svega 14 dana napravili isto posla kao i ovi u BL u nekoliko mjeseci. Jedan nosac manje-vise. Oni ce zavrsit tribinu, uredit ju, pustit na koristenje, a u BL ni betonski radovi nece bit gotovi. Jel to gore stvarno nema para, mrsko im radit, ne valja firma il sta vec?
Nema interesa da se završi prije, svejedno je tribina za gostujuće navijače kojih i ove polusezone nema, tako da će se to otaljavati do ljeta, tačnije do jula bi morala biti gotova!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 19 mar 2012, 12:37

Hajde neko od tuzlaka ako ima sliku stare tribine sa tušnja što je srušena da postavi da vidimo kako je to izgledalo i kakva je bila ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 19 mar 2012, 13:05

Lik je napisao/la:Hajde neko od tuzlaka ako ima sliku stare tribine sa tušnja što je srušena da postavi da vidimo kako je to izgledalo i kakva je bila ?

otprilike ko na Bijelo Brigu - stajanje sa nešto manje redova

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 19 mar 2012, 13:26

stampy je napisao/la:
Jack777Pott je napisao/la:Za taj Sjeverni logor sam vidio i da Zrinjski trazi i tamo zele gradit, al netko negdje napisa da je tamo kliziste il sta vec, te da gradnja nije moguca. Zanima me samo s koje strane rijeke je taj Sjeverni logor? Nebi o nacionalizmu, al misljenja sam da je u Mostaru situacija zbilja kriticna kad je to u pitanju, te da bi utakmice Veleza na zapadu, odnosno Zrinjskog na istoku nosile jako puno stete. I koliko je to uopce blizu grada, ako je udaljeno kao Vrapcici onda ne vidim logiku da se Velez seli iz Vrapcica. Uvjeren sam da bi u roku 2 godine ta dva kluba mogla igrat i na zajednickom stadionu, popustili bi svi i sve bi se smirilo, mada bi ispocetka bilo jako puno problema.
Griješiš. Hrvati nemaju pristup regulacionom planu Sjeverni Logor koji se nalazi na istoku, kao ni bošnjaci regulacionom planu Rodoč koji se nalazi na zapadu. Politika je dogovorila svoje. Sjeverni Logor za SDA, Rodoč za HDZ. Dogovor je da niko ne dira u "tuđe". Sjeverni Logor se nalazi na istočnoj strani Mostara, tu kad bi se Zrinjski pojavio izbio bi rat. Zrinjski je svoje planove vezao za zapadno područje, blizu kopa Vihovići ili eventualno Rodoč. Inače Sjeverni Logor je bivša kasarna JNA. U njoj se danas nalazi kampus Univerziteta Džemal Bijedić, Dvorana, Sportski tereni, bazeni u fazi obnove.

Ukratko grad u gradu. Kvart za novih 15.000 stanovnika.

Ne obaziri se na ove crvene krugove.
slika
ko bi to trebao graditi? i stadion i naselje?

i sta su ove crvene linije
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 19 mar 2012, 14:31

slika
Čelik Zenica 1945

stampy

Post Postao/la stampy » 19 mar 2012, 15:50

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 mar 2012, 17:49

Moderan ovaj trening centar bas on europski, predpostavljam da ce na ovaj pijesak ici travnjak samo me zanima da li se ispod pijeska nalaze kanali i odvodi za vodu ?

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 19 mar 2012, 17:50

stampy je napisao/la:
Jack777Pott je napisao/la:Za taj Sjeverni logor sam vidio i da Zrinjski trazi i tamo zele gradit, al netko negdje napisa da je tamo kliziste il sta vec, te da gradnja nije moguca. Zanima me samo s koje strane rijeke je taj Sjeverni logor? Nebi o nacionalizmu, al misljenja sam da je u Mostaru situacija zbilja kriticna kad je to u pitanju, te da bi utakmice Veleza na zapadu, odnosno Zrinjskog na istoku nosile jako puno stete. I koliko je to uopce blizu grada, ako je udaljeno kao Vrapcici onda ne vidim logiku da se Velez seli iz Vrapcica. Uvjeren sam da bi u roku 2 godine ta dva kluba mogla igrat i na zajednickom stadionu, popustili bi svi i sve bi se smirilo, mada bi ispocetka bilo jako puno problema.
Griješiš. Hrvati nemaju pristup regulacionom planu Sjeverni Logor koji se nalazi na istoku, kao ni bošnjaci regulacionom planu Rodoč koji se nalazi na zapadu. Politika je dogovorila svoje. Sjeverni Logor za SDA, Rodoč za HDZ. Dogovor je da niko ne dira u "tuđe". Sjeverni Logor se nalazi na istočnoj strani Mostara, tu kad bi se Zrinjski pojavio izbio bi rat. Zrinjski je svoje planove vezao za zapadno područje, blizu kopa Vihovići ili eventualno Rodoč. Inače Sjeverni Logor je bivša kasarna JNA. U njoj se danas nalazi kampus Univerziteta Džemal Bijedić, Dvorana, Sportski tereni, bazeni u fazi obnove.

Ukratko grad u gradu. Kvart za novih 15.000 stanovnika.

Ne obaziri se na ove crvene krugove.
slika
jest da sam zrinjevac,ali ovo bi bila ekstra stvar za mostar,prosirenje grada i broja stanovnika,a vama i stadion
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 19 mar 2012, 19:23

VolimTz je napisao/la:slika

@MakeTZ postavio, na FK Sloboda ali evo da i vi vidite iz ptičje perspektive, ja mislim da je ovo danas slikano pošto sam upravo jedan manji avion spazio danas (ne znam tačno kako se zove onaj mali jbg).
Sta su palnirali sa zapadom(istokom), hoce li ga rusiti ili ce doraditi ?
NO PYRO NO PARTY

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 mar 2012, 21:11

Ima jako lijepa fotografija i panorama na kamp u Zenici na facebook stranici Zenice, al ne znam dal smijem staviti zbog autorskih prava, pa nek netko od Zeničana postavi.
Ko bombona izgleda stadiončić.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 19 mar 2012, 21:25

dubrava je napisao/la:Ima jako lijepa fotografija i panorama na kamp u Zenici na facebook stranici Zenice, al ne znam dal smijem staviti zbog autorskih prava, pa nek netko od Zeničana postavi.
Ko bombona izgleda stadiončić.
Pogledaj iznad, ja sam stavio jednu s te grupe, valjda na nju misliš. @Elegant taj teren s pijeskom će biti teren s umjetnom travom.
Čelik Zenica 1945

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 mar 2012, 21:33

U pravu si Nimla, zayebo se ja :mrgreen: :mrgreen: tek sad vidjeh :mrgreen: sorrii
ne vidim pored očiju :mrgreen:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 19 mar 2012, 21:43

dubrava je napisao/la:U pravu si Nimla, zayebo se ja :mrgreen: :mrgreen: tek sad vidjeh :mrgreen: sorrii
ne vidim pored očiju :mrgreen:
Kažeš vidi se Kineski, ja gledam sliku sve normala, panorama, Kineski, sve se vidi, zbuni me yebo ga ti :lol:
Čelik Zenica 1945

armintz1997
Kontakt:

Post Postao/la armintz1997 » 19 mar 2012, 22:59

Buu je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:slika

@MakeTZ postavio, na FK Sloboda ali evo da i vi vidite iz ptičje perspektive, ja mislim da je ovo danas slikano pošto sam upravo jedan manji avion spazio danas (ne znam tačno kako se zove onaj mali jbg).
Sta su palnirali sa zapadom(istokom), hoce li ga rusiti ili ce doraditi ?
Zapad se ruši i od temelja pravi da bi izgledao kao na idejnom rješenju. Desna tribina na dole slici, fizički odvojena od sjevera (sada u izgradnji) istoka i juga koje će biti sastavljene. Mora biti odvojena zbog atletske staze, dio gdje se trči sto metara što možete vidjeti na slici u citiranom postu. Demontiraće se i reflektori (navodno već prodani Zvijezdi iz Gradačca) a rasvjeta će biti ugrađena u krovove svih tribina.

slika
slika
slika
slika
Zadnja izmjena: armintz1997, dana/u 20 mar 2012, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 20 mar 2012, 09:44

Kada bi ovaj projekat u Tuzli trabao biti realizovan?
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 20 mar 2012, 12:10

Pitao sam prije par stranica, al post je bio veliki, neki koji su upuceni mozda nisu procitali. Zanima me ta atletska staza u Tuzli, ocel bit po standarima, odnosno ocel bit 8 traka i zadane duzine il ce ostat ovih 5-6?
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 mar 2012, 12:22

BlueTiger je napisao/la:Kada bi ovaj projekat u Tuzli trabao biti realizovan?
Ako opcina Tuzla sama bude gradila stadion,trebace najmanje jos 10 godina da se izradi ..ako ulete vlada federacije i kanton islo bi to brze,ali posto oni ne zele da ulazu opcina mora sve sama..mozda nekim slucajem da dodje kakav jak sponzor da gradi stadion u zamjenu za poslovne prostore u sklopu stadiona.. koliko se sjecam bila je pricaa da se neko ponudio,ali da ga je nas nacelni Dzasko fontana odbio.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 20 mar 2012, 14:15

AjdBosnaVodi je napisao/la:Ovoga nece biti u Sarajevu jos jedno 50 godina:

slika
Cega? otvaraca za flase ili stadiona ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 mar 2012, 14:32

Jack777Pott je napisao/la:Ovaj stadion Veleza se moze samo tako dotjerat, lijepo izgradit da glava puca. Nasuprot ove velike napravit istu tribinu, ovu 'kratku' tribinu iza gola prosirit, te ju nekim zgradama spojit s ostalim. Nakon toga srusit onu tribinu na kojoj budu domaci navijaci i izgradit novu koja ce bit sastavljena s ove dvije. Bio bi to prelijep stadion za nase uvijete.
Za taj Sjeverni logor sam vidio i da Zrinjski trazi i tamo zele gradit, al netko negdje napisa da je tamo kliziste il sta vec, te da gradnja nije moguca. Zanima me samo s koje strane rijeke je taj Sjeverni logor? Nebi o nacionalizmu, al misljenja sam da je u Mostaru situacija zbilja kriticna kad je to u pitanju, te da bi utakmice Veleza na zapadu, odnosno Zrinjskog na istoku nosile jako puno stete. I koliko je to uopce blizu grada, ako je udaljeno kao Vrapcici onda ne vidim logiku da se Velez seli iz Vrapcica. Uvjeren sam da bi u roku 2 godine ta dva kluba mogla igrat i na zajednickom stadionu, popustili bi svi i sve bi se smirilo, mada bi ispocetka bilo jako puno problema.

Sto se tice Mostara, vidio sam nedavno slike za novi istok tribine pod BB, cak sam postavljao i ovdje sa starog profila, al nitko nije obracao paznju na to :? Zanima me imal ista od toga?
ima jedna zamka u vezi ovoga stadiona u sjevernom logoru, a to je da taj stadion ne bi bio u vlasništvu F.K. VELEŽ. šta to znači? to znači ako bi se taj stadion izgradio, u što sumnjam jer je to preskup projekat za naše uslove, onda bi VELEŽ morao gradu mostaru plačati usluge korištenja tog stadiona svakog mjeseca, plus komunalije i sl. pa se da zaključiti da se Veležu taj stadiona ako ćemo gledati s ekonomske strane, ne isplati. Istu sudbinu ima i FK SARAJEVO koje igra na stadionu koji nije u njihovom vlasništvu...zato sam siguran da će abd za 1 - 2 kako je Tanović i uprava najavili, stadion u Vrapčićima imati skoro sav prateći sadržaj koji neki stadion mora imati.....

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 20 mar 2012, 15:08

AlemC85 je napisao/la:
Jack777Pott je napisao/la:Ovaj stadion Veleza se moze samo tako dotjerat, lijepo izgradit da glava puca. Nasuprot ove velike napravit istu tribinu, ovu 'kratku' tribinu iza gola prosirit, te ju nekim zgradama spojit s ostalim. Nakon toga srusit onu tribinu na kojoj budu domaci navijaci i izgradit novu koja ce bit sastavljena s ove dvije. Bio bi to prelijep stadion za nase uvijete.
Za taj Sjeverni logor sam vidio i da Zrinjski trazi i tamo zele gradit, al netko negdje napisa da je tamo kliziste il sta vec, te da gradnja nije moguca. Zanima me samo s koje strane rijeke je taj Sjeverni logor? Nebi o nacionalizmu, al misljenja sam da je u Mostaru situacija zbilja kriticna kad je to u pitanju, te da bi utakmice Veleza na zapadu, odnosno Zrinjskog na istoku nosile jako puno stete. I koliko je to uopce blizu grada, ako je udaljeno kao Vrapcici onda ne vidim logiku da se Velez seli iz Vrapcica. Uvjeren sam da bi u roku 2 godine ta dva kluba mogla igrat i na zajednickom stadionu, popustili bi svi i sve bi se smirilo, mada bi ispocetka bilo jako puno problema.

Sto se tice Mostara, vidio sam nedavno slike za novi istok tribine pod BB, cak sam postavljao i ovdje sa starog profila, al nitko nije obracao paznju na to :? Zanima me imal ista od toga?

ima jedna zamka u vezi ovoga stadiona u sjevernom logoru, a to je da taj stadion ne bi bio u vlasništvu F.K. VELEŽ. šta to znači? to znači ako bi se taj stadion izgradio, u što sumnjam jer je to preskup projekat za naše uslove, onda bi VELEŽ morao gradu mostaru plačati usluge korištenja tog stadiona svakog mjeseca, plus komunalije i sl. pa se da zaključiti da se Veležu taj stadiona ako ćemo gledati s ekonomske strane, ne isplati. Istu sudbinu ima i FK SARAJEVO koje igra na stadionu koji nije u njihovom vlasništvu...zato sam siguran da će abd za 1 - 2 kako je Tanović i uprava najavili, stadion u Vrapčićima imati skoro sav prateći sadržaj koji neki stadion mora imati.....
onako kako Zrinjski plaća gradu Mostaru za Bijeli Brijeg plaćaće i Velež za ovaj

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.