Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
5
19%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
8
30%
4) St.Pauli
5
19%
5) Mainz
4
15%
6) Augsburg
4
15%
7) Union Berlin
1
4%

Ukupno glasova: 27

effe_sa
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 18 mar 2012, 12:10

Hare_BvB je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Realno Hertha ima jaču ekipu od Augsburga, Mainza i K'lauterna, samo Rehhagel treba da izvuče maksimum iz ove ekipe....Nadam se da će uspjeti...
Mainz je za klasu bolja ekipa od Herthe. :!:
Uff , ovde sam gore pogriješio, htio sam stavit umjesto Mainza , Freiburg.
A što se Mainza tiče ne bi se baš složio da su za klasu jači, pa pogledaj samo kod Herthe jednog Lassogu U-21 reprezentativac, jedan Ramos, izvrstan napadač, jedan Ben-Hatira sjedi na klupi, on bi po meni trebao više igrat, Ottl iako u Bayernu nije bio sad neko ime i nikad se nije probio do prvog tima je solidan igrač, Kraft solidan golman.....A ima tu naravno i truleži u ekipi, kojeg bi se trebalo riješit, ali mislim da bi Hertha s ovakvim kadrom morala biti da kažem malo niže od same sredine tabele. Znamo kako su jedno vrijeme pod Babbelom igrali.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 mar 2012, 19:47

ELF DES SPIELTAG

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2012, 07:44

rio_Ferdy88 je napisao/la:ELF DES SPIELTAG

slika
Ibisevic,Vedad :smajlkojiseklanja:
Keep walking.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 mar 2012, 16:41

slika :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 mar 2012, 18:47

Kurconja omlohavio, 20-ak meceva nije ubo. :lol: Steta, odradio je odlicne 2 godine u klubu, ali ove sezone je sve krenulo po zlu. Neimastina, odlazak kljucnih igraca iz prosle sezone, losa pojacanja, etc. Djavoli su jednom nogom u Cvajtari, ko bi se tome nadao nakon odlicnog 7.mjesta prosle sezone. :(
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 mar 2012, 18:49

Ma glupani ga nogirali a ništa promijenit neće, umjesto da su zbili redove, probali čudo napravit i onda ak ne uspje odu u Cvajtaru s Kurtzom i eto....I opet lagano s čovjekom iz početka, a teško njih bilo ko može još spasit, oni su po meni 90 % putnik u Zweite liga.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 mar 2012, 19:20

Djavoli su teska bijeda vec godinama, to je najveci problem. Imaju dosta dobru omladinsku skolu, sto ih je i drzalo u zivotu. Krhnuli su oko 2,5 miliona za onog Izraelca koji je potpuni promasaj zasad. Odlaskom Lakica i Ilicevica napad je ostao potpuno otupljen i bezidejan. Tiffert je strasno ofalio ove sezone.

Kuntz i Kurtz su radili dosta dobar posao, cudi me pa su prekinuli saradnju. Lautern ima jaku losu momcad i tesko da se mogu izvuci iz ove situacije. Volio bih da me demantuju.

CristianoRonaldo7
Kontakt:

Post Postao/la CristianoRonaldo7 » 20 mar 2012, 20:29

Hoce to kad se cita i pise po Vuku :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 mar 2012, 20:40

Kaiserslautern ima dosta losu ekipu i tesko ce izboriti opstanak u drustvu najboljih (no cuda se desavaju - slucaj M`Gladbach prosle sezone), ali da bi zadrzali tracak nade trebali su reagovati pocetkom Marta i mislim u jedino sto se uzdaju je taj pozitivni sok koji se desi kod igraca prilikom promjene trenera.

Kao moguci nasljednici se spominju Stanislawski i Foda, no vidjecemo za sta ce se odluciti uprava na celu sa Kuntzom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 mar 2012, 21:40

Dosta jednosmjerna utakmica, BVB napada i vjerovatno se ceka samo pogodni trenutak za njihovo poentiranje, dok Furth u napadackom dijelu nije nista napravio, smijesno njihova statistika izgleda na tom polju.

Edit: Jasmin Fejzic se zagrijava i uci ce u igru ako budu penali. Jos nesto manje od 10 minuta.
Za one koji ne znaju, radi se o golmanu Greuther Furtha. :D

Edit2: nista od penala, BVB zabija u 120-oj minuti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 mar 2012, 23:07

Omerbavarac je napisao/la:Edit: Jasmin Fejzic se zagrijava i uci ce u igru ako budu penali. Jos nesto manje od 10 minuta.
Za one koji ne znaju, radi se o golmanu Greuther Furtha. :D

Edit2: nista od penala, BVB zabija u 120-oj minuti.

Edit3: Fejzic ga je zabio :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 mar 2012, 23:12

Cestitke BVB-u na prolazak u finale, ali stavrno mi je zao Fürtha koji se borio i igrao hrabro protiv prvaka Njemacke.
Sto se tice Evrope ovaj scenarij za BUndesligu je i vise nego dobar i ova pobjeda je otvorila veliku borbu za poziciju broj 7 koja naredne sezone vodi u LE.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 mar 2012, 05:13

hvala bogu pa im zutokljunci zabise zadnje so nam treba je jos jedan meinz u evropi...niko nespominje najzanimljiviji mec sljedeceg kola a to je freiburg-kaiser,,,,kaiser ako izgubi siguran je putnik u cvajtu a ako pobjedi ponovo ce se zahuktati izme3dzu njih freiburga i augsburga(racunam da ce izgubit protiv werdera) i razlika ce biti samo 3 boda.,,,,naprijed kaiser!!! nadam se da ce ostati u ligi ,jednostavno sramota je da jedno grotlo kao betzenburg neugoscuje najbolje....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 mar 2012, 21:38

Po svemu sudeci Krasmir Balakov je novi trener Kaiserslauterna i sutra ce biti zvanicno predstavljen u 14.30 h ako je vjerovati medijima u Njemackoj.

Zakljucak: Kuntz s konja na magarca. Po meni bolje bi mu bilo da je ostavio Kurza koji je dokazao svoje znanje, nego dovodio Balakova koji je na svoje cetiri trenerske stanice totalno zakazao. Kao sto sam jucer napisao nadaju se samo pozitivnom soku ovom promjenom trenera, ali kvalitetom ekipe tesko ce ostati u Bundesligi.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 mar 2012, 00:39

amerosm je napisao/la:Po svemu sudeci Krasmir Balakov je novi trener Kaiserslauterna i sutra ce biti zvanicno predstavljen u 14.30 h ako je vjerovati medijima u Njemackoj.

Zakljucak: Kuntz s konja na magarca. Po meni bolje bi mu bilo da je ostavio Kurza koji je dokazao svoje znanje, nego dovodio Balakova koji je na svoje cetiri trenerske stanice totalno zakazao. Kao sto sam jucer napisao nadaju se samo pozitivnom soku ovom promjenom trenera, ali kvalitetom ekipe tesko ce ostati u Bundesligi.
Ma 100 % se slažem, danas čitam izjavu Baslera, kaže čovjek da je ovo Kuntzu zadnji alibi, eto da kaže da je i ovo probao sa smjenom trenera....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2012, 00:48

effe_sa je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Po svemu sudeci Krasmir Balakov je novi trener Kaiserslauterna i sutra ce biti zvanicno predstavljen u 14.30 h ako je vjerovati medijima u Njemackoj.

Ma 100 % se slažem, danas čitam izjavu Baslera, kaže čovjek da je ovo Kuntzu zadnji alibi, eto da kaže da je i ovo probao sa smjenom trenera....
Smjena je po meni dosal u pogresno vrijeme i mislim da se je na ovaj potez trebao odluciti pocetkom Marta i tako dati novom treneru priliku da pripremi ekipu protiv direktnih konkurenata (Freiburg i HSV), a tesko ce Balakov nesta uspjeti uraditi za sedam dana do utakmice sa HSV-om i jedino taj agrument pozitivnog soka moze donijeti odredjene bodove.
U ove dvije utakmice ce se doluciti sudbina Kaiserslauterna, i ukoliko ne osvoje 4 boda mislim da su onda siguran putnik u nizi rang.
Zanimljivo je da vecina navijaca krivi Kuntza jer nije adekvatno ekipu pojacao i da je Kurz sto se borbe, zelje i mogucnosti izvukao makismum iz ove ekipe.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 mar 2012, 00:52

amerosm je napisao/la: Zanimljivo je da vecina navijaca krivi Kuntza jer nije adekvatno ekipu pojacao i da je Kurz sto se borbe, zelje i mogucnosti izvukao makismum iz ove ekipe.
Veliko je pitanje koliko je mogao pojačat? Ne rasipaju se oni baš novcem, ali mogli su pružit više, napad im je toliko malo golova zabio, da je to stvarno očajno. A evo vidi se kako se Freiburg, koji je dosta sličan po kvaliteti kadra K' lauternu, bori.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2012, 01:06

effe_sa je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Zanimljivo je da vecina navijaca krivi Kuntza jer nije adekvatno ekipu pojacao i da je Kurz sto se borbe, zelje i mogucnosti izvukao makismum iz ove ekipe.
Veliko je pitanje koliko je mogao pojačat? Ne rasipaju se oni baš novcem, ali mogli su pružit više, napad im je toliko malo golova zabio, da je to stvarno očajno. A evo vidi se kako se Freiburg, koji je dosta sličan po kvaliteti kadra K' lauternu, bori.
Bilo je po meni dosta nepotrebnog torsenja novca na igrace ciji je kvalitet upitan. Samo pogedaj ovu listu:

http://www.transfermarkt.de/de/1-fc-kai ... ein_2.html

Prodas svog najboljeg igraca iz prosle sezone i ne dovedes zamjenu za njega i onda nesta ocekujes. Jedino sto se Kurzu moze zamjeriti jeste cinjenica da je previse rotirao Tifferta i nije imao poziciju u ekipi kao prosle sezone. Nekad igra zadnjeg veznog, nekad stopera, nekad lijevo krilo itd itd.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2012, 22:33

Tanner dobio otkaz na mjestu Sportskog direktora Hoffenheima i Babbel je po Engleskom modelu od sada trener i manager ekipe i glavna karika prilikom sklapnja ekipe za narednu sezonu.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 mar 2012, 23:36

amerosm je napisao/la:Tanner dobio otkaz na mjestu Sportskog direktora Hoffenheima i Babbel je po Engleskom modelu od sada trener i manager ekipe i glavna karika prilikom sklapnja ekipe za narednu sezonu.
Schade! :evil: Tanki je radio odlican posao, cvajta je bila sigurna destinacija vec na jesen 2013. :mrgreen: A i Markusa nam je krenulo u zadnje vrijeme. :mrgreen:

I Krassi konaco doceka da vodi nekog BuLligasa. Nije me impresionirao svojim radom u Hajduku,no vidjecemo kako ce fercerati na Betzeu. Nemoguca misija je pred njim.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.