FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
prelijep će to stadion biti samo ga treba što prije završiti, ima li kakvih informacija izvode li se građevinski radovi
Ak vako bude bit ce drama stadionProbisvjet je napisao/la:Glavu_Gore je napisao/la:ima li iko od vas fukara neku sliku ili maketu kako bi trebao vas stadion izgledati... hoce li biti atletska???
Ima atletsku!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Tranutno se radi sjeverna tribina!!!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
važno je da se radi, polako biće to brzo gotovo, pozz iz Sarajeva
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma rok je godinu dana, pa bi se za to vrijeme trebala uraditi ova tribina!!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ima li kakvih informacija sa turnira?????
-
Red or Dead
- Kontakt:
omerbavarac je napisao/la:Ima li kakvih informacija sa turnira?????
Druga utakmica na 8. Međunarodnom memorijalnom turniru "Mustafa Hukić Huka" odigrana je između domaćina tuzlanske Slobode i Vardara iz Skoplja. Gosti iz Makedonije bili su bolji realizatori jedanaesteraca, pa će sutra sa Cibalijom igrati u finalu turnira.
U prvoj utakmici kao što smo već pisali Cibalija je na jedanaesterce bila bolja od mostarskog Veleža, iako je regularnih 90 minuta završeno rezultatom 2:2.
Cibaliji će se sutra od 18 sati u finalu suprostavit Vardar iz Skoplja, budući da su Makedonci danas imali više sreće prilikom izvođenja jedanaesteraca. Gosti iz Makedonije slavili su u 31. minuti kada je Pandovski bio strijelac, a od 69. minute Tuzlaci su igrali sa igračem manje jer je Memišević zaradio isključenje.
Kako su crveno-crni bili bolji u nastavku, zasluženo su došli do izjednačujućeg pogodka u zadnjoj minuti utakmice. Gol za izborene penale postigao je rezervista Jurić. Na kraju su Rekić i Kasapović promašili penale, pa su gosti iz Skoplja ukupnim rezultatom 4:3 prošli u finale.
Podsjetimo još jednom, sutra od 16 sati sastat će se Velež i Sloboda u borbi za treće mjesto, dok će pobjednika odlučiti meč Vardara i Cibalije koji je na rasporedu u 18 sati.
Cibalia - Velež 2:2 (4:3 - nakon penala)
20' Braban - 1:0
41' Šečić - 1:1
44' Kadić - 1:2
65' Malčić - 2:2
FK Sloboda - Vardar Skoplje 1:1 (3:4 - nakon penala)
31' Pandovski - 0:1
90' Jurić - 1:1
- Ajdin_RA81
- Kontakt:
ima li iko slike sa turnira u tuzli ili sa utakmice velez_cibalije,na kojoj stranici se mogu naci slike
Kažu vratio se Ilija Prodanović u Slobodu.
- Probisvjet
- Kontakt:
hilmo je napisao/la:prelijep će to stadion biti samo ga treba što prije završiti, ima li kakvih informacija izvode li se građevinski radovi

gradi se!
TUŠANJ-Tuzla
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Tako je ...Mali Maestro je napisao/la:Mislim da se trenutno ne može privatizirati klub u našoj zemlji zbog toga što nemamo zakon o sportu.
Znam da će atletska staza ostati ali me zanima hoće li je povećati na standardnih 8 traka ili ostaje 6.
- mrzim_ulizice
- Kontakt:
bolje da ukinu atletsku stazu stadion bi bio ljepsi 100 puta
- Probisvjet
- Kontakt:
Po projektu je 8 staza pa vidjet cemo!Marin je napisao/la:Znam da će atletska staza ostati ali me zanima hoće li je povećati na standardnih 8 traka ili ostaje 6.
Zanimljivost:
Blanka Vlasic je najavila da ce doci na otvaranje, jer je prve pobjede imala bas na Tusnju! Medjutim kako se kod nas sporo gradi moguce je da dodje kada se vec bude oprostila. Medjutim cast ce biti primiti najvecu atleticarku svih vremena sa ovih prostora!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Probisvjet
- Kontakt:
Imam samo ovoAjdin_RA81 je napisao/la:ima li iko slike sa turnira u tuzli ili sa utakmice velez_cibalije,na kojoj stranici se mogu naci slike
Cibalija - Velež 2:2 - penalima 4:3
Stadion Tušanj. Gledalaca: 200. Sudija: Nermin Hasić (Tuzla). Pomoćnici: Zikret Kuljaninović i Elvedin Topuzović. Delegat: Damir Softić (Tuzla). Strijelci: 1:0 - Baraban (19), 1:1 - Šečić (40), 1:2 - Kadić (44), 2:2 - Maočić (64). Žuti kartoni: Tomić i Milardović (Cibalia), Škaljić (Velež). CIBALIJA: Antolović, Tomić, Krehinger, Husić, Parmaković, Grgić, Rugašević, Baraban, Milardović, Lučić, Mazalović. Još su igrali: Bursa, Šimunac, Jurić, Radotić, Avdričević, Krešo i Duvnjak. Trener: Stanko Mršić.
VELEŽ: Hadžiđulbić, Knežević, As. Škaljić, Kadić, Kajtaz, Jugo, Majkić, Osmanagić, Šečić, Čolić, Ar. Škaljić. Još su igrali: Aličić, Jovanović, Kadrić, Zolj, Halilhodžić, Duraković. Trener: Abdulah Ibraković.
Fine vijesti,nadam se da ce stadion biti kao i na maketama.Posebno mi je drago zbog gostujuce tribine,jer je bio kavez,sto sigurno gostujuci navijaci nisu zasluzili,ipak se prevali veliki radi utakmice.Svako ko je bio u tom dijelu zna o cemu pricam,ono se nije moglo podnijeti,napokon se nesto poduzelo.I trebalo je.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
sto High,sta to fali kavezu
ondje je najbolje navijanje,svi navijaju,ne zato sto hoce,neg zato sto "moraju".. i da hoce gledat utakmicu,ne mogu ,ne vide teren
sto se tice stadiona,ide polako,sjever ima rok godinu dana da se zavrsi,a onda gdje su jos istok,zapad,jug...otice to u najboljem slucaju na 5-6 godina posto sam 99% siguran da to nece ici godinu za godinu..
a sto se tice pojacanja,Prodanovic je na pregovorima sa Slobodom,isto tako i Elmir Kuduzovic( kod njega je navodno zapelo nedje u 5000KM
).povratkom ta dva igraca,dosta bi se ojacao najlosiji dio tima ove godine,ako tako nesto smijem reci,posto je citav tim katastrofalan
ondje je najbolje navijanje,svi navijaju,ne zato sto hoce,neg zato sto "moraju".. i da hoce gledat utakmicu,ne mogu ,ne vide teren
sto se tice stadiona,ide polako,sjever ima rok godinu dana da se zavrsi,a onda gdje su jos istok,zapad,jug...otice to u najboljem slucaju na 5-6 godina posto sam 99% siguran da to nece ici godinu za godinu..
a sto se tice pojacanja,Prodanovic je na pregovorima sa Slobodom,isto tako i Elmir Kuduzovic( kod njega je navodno zapelo nedje u 5000KM
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Probisvjet
- Kontakt:
05.09.2009.
Sloboda izabrala novog trenera
Nermin Hadžiahmetović potpisao na dvije godine
Nermin Hadžiahmetović
Nermin Hadžiahmetović novi je šef stručnog štaba fudbalera Slobode, koji su u dosadašnjih pet kola Premijer lige BiH osvojili samo četiri boda i zauzimaju pretposljednje mjesto na tabeli. Rukovodstvo tuzlanskog kluba sa zeničkim stručnjakom je na sinoć njem sastanku dogovorilo detalje dvogodišnjeg ugovora.
Hadžiahmetović će već danas u 11 sati na pres-konferenciji u klupskim prostorijama biti predstavljen kao novi šef stručnog štaba. Ekipu bi trebao preuzeti na treningu u ponedjeljak. Bivši uspješni trener Čelika, Sarajeva, mlade reprezentacije BiH... naslijedio je Adnana Osmanhodžića, koji će mu ubuduće asistirati u stručnom štabu.
Iz Slobode stiže i vijest da će u klubu vjerovatno ostati Elmir Kuduzović. Lijevi bek dao je načelan pristanak da će i u ovoj sezoni nositi crveno-crni dres i u utorak bi trebao potpisati novi ugovor. Drugi igrač, osim Kuduzovića, za kojeg je tuzlanski klub bio veoma zainteresiran, je stoper Ilija Prodanović. I on je prošle sezone igrao za Slobodu, tokom ljeta je tražio angaž man u Izraelu, ali ga nije našao.
Jučer je ipak potpisao za Slobodu na godinu, ali uz klauzulu da već na zimu može otići u inozemstvo. E. M.(Avaz)
Sloboda izabrala novog trenera
Nermin Hadžiahmetović potpisao na dvije godine
Nermin Hadžiahmetović
Nermin Hadžiahmetović novi je šef stručnog štaba fudbalera Slobode, koji su u dosadašnjih pet kola Premijer lige BiH osvojili samo četiri boda i zauzimaju pretposljednje mjesto na tabeli. Rukovodstvo tuzlanskog kluba sa zeničkim stručnjakom je na sinoć njem sastanku dogovorilo detalje dvogodišnjeg ugovora.
Hadžiahmetović će već danas u 11 sati na pres-konferenciji u klupskim prostorijama biti predstavljen kao novi šef stručnog štaba. Ekipu bi trebao preuzeti na treningu u ponedjeljak. Bivši uspješni trener Čelika, Sarajeva, mlade reprezentacije BiH... naslijedio je Adnana Osmanhodžića, koji će mu ubuduće asistirati u stručnom štabu.
Iz Slobode stiže i vijest da će u klubu vjerovatno ostati Elmir Kuduzović. Lijevi bek dao je načelan pristanak da će i u ovoj sezoni nositi crveno-crni dres i u utorak bi trebao potpisati novi ugovor. Drugi igrač, osim Kuduzovića, za kojeg je tuzlanski klub bio veoma zainteresiran, je stoper Ilija Prodanović. I on je prošle sezone igrao za Slobodu, tokom ljeta je tražio angaž man u Izraelu, ali ga nije našao.
Jučer je ipak potpisao za Slobodu na godinu, ali uz klauzulu da već na zimu može otići u inozemstvo. E. M.(Avaz)
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nadam se da ce promjena trenera donijeti pozitivan sok fudbalerima Slobode. ABD slijedeca je utakmica protiv Zvijezde. Komsije su itekako neugodne, ali Sloboda mora do pobjede. Tako da ocekujem veliku borbu, i naravno pobjedu. Sto se tice igraca: Prodanovic je bio dogurao do repke, kao i Kuduzovic. To je pokazatelj da su bili jedni od najboljih igraca prosle sezone u Slobodi. Samo me cudi za Prodanovica, ja sam mislio da je on u Zelji.
Jest', al' bio je na pripremama i naravno Amar ga nije prihvatio zat što očigledno nije zadovoljio.Logično.omerbavarac je napisao/la:Nadam se da ce promjena trenera donijeti pozitivan sok fudbalerima Slobode. ABD slijedeca je utakmica protiv Zvijezde. Komsije su itekako neugodne, ali Sloboda mora do pobjede. Tako da ocekujem veliku borbu, i naravno pobjedu. Sto se tice igraca: Prodanovic je bio dogurao do repke, kao i Kuduzovic. To je pokazatelj da su bili jedni od najboljih igraca prosle sezone u Slobodi. Samo me cudi za Prodanovica, ja sam mislio da je on u Zelji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.