Kome da se gradi prijatelju? Nas narod je toliko pogan i dvolican da ti se to ne moze rijecima opisati. Hoce svi neki moderan evropski stadion, a kada treba uloziti pare u klub i platiti malo skuplju kartu, e tu se onda rada ogromni problem. Tako da ispade ako se ulagac pronace igrom slucaja, ne isplati mu se jer pare koje bi ulozio u ovaj projekat nebi anulirao za sljedecih 50 godina. Upravo zbog naroda, takvog kakav jeste. Ja znam da je bio prokleti rat, struktura Sarajeva se promijenila od glave do pete, rijetko mozes naci gradsko sarajevsko dijete na ulici (nije provokacija), tako da ovi ljudi sto su doselili uopste nemaju osjecaj sta znaci doci gledati Zelju ili Sarajeva. Tako i sam vidis da derbi vise nije derbi. 10.000 je maksimalna brojka ljudi. Neveo sam da su ljudima UVIJEK skupe karte, a vjeruj mi kada treba dati za neki koncert 20 KM, to nije skupo ili obicno u Sarajevo to bude 20 KM za kartu + pica, pa se nabija cifra od 50KM po svakom drugom vikendu, a karta godisnja za Zelju 50KM i to je skupo. Vidis, nije bas sve kako ljudima odgovara, niti ce ikada biti. Jer nasi ljudi su nezadovolji kada tim igra dobro, a da ne govorim kada lose igra. Uvijek se trazi neka dlaka u jajeju i mislim da je to upravo nas komplex svih nas bosanaca i hercegovca. Gledam u Srbiji Zvezda pusti slobodan ulaz, 40.000 na stadionu gleda deseto Smederevo. Kod nas da pustis slobodno u vrh glave bi imao 6.000 na stadionu, i to bi bila mila majka kada se sve sabere.Dado je napisao/la:AjdBosnaVodi je napisao/la:Ovoga nece biti u Sarajevu jos jedno 50 godina:
Sada je po meni bitno za Zelju da radi pomak iz godine u godinu, sto je evidento. Domaci rezultati su tu, evropski idu korak po korak. Prica se bi se trebalo krenuti za izgradnjom zapada nakon ove sezona, opet kazem sve je prica i zadnje dvije god se dosta toga pricalo, tako i da je ovo pod velikim upitnikom ali ako nece sada kada klub radi evidentan pomak koji niko do sada u BIH nije, onda kada ce?