Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arsenalisation
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arsenalisation » 21 mar 2012, 23:33

Ma,tako ti je kod nas/Wengera...On na neki nacin tezi popravljanju gresaka,al' kao da se previse bazira na ono sto nije dobro,pa onda zapostavi dalji napredak u onome sto radimo dobro...Igrali smo najljepsi nogomet(smatram) od 2003-pa do odlaska Cesca,zeljeli smo neku cvrstinu-dobili smo je,al' smo izgubili na leprsavosti i ljepoti igre,i to znatno.
Bili smo impotentni u skakackom segmentu,kako napadackom,tako i defanzivnom,al' smo "na zemlji" imali solidne defanzivne igrace,a za ofanzivu,pored te,vec navedene,leprsave igre i nije nam trebalo toliko "snage".Wenger okrece loptu i postajemo ekipa koja prima najmanje golova od svih iz prekida+daje znatan procenat nakon istih,al' problem nam je sad sto svaka iole kreativna ekipa moze pronaci rupu u nasoj odbrani.Sta je sljedeci korak Wengera vidjet cemo :lol:

Ono sto do sada nismo imali(mentalnu snagu da izguramo do kraja,tj.u najtezem periodu februar-maj),imamo sada,a ono sto smo imali(odlican start,tj.prva polusezona,tam' negdje do 3-4.kola nakon Boxing Day-a),nemamo...Eh kad to dvoje uklopimo onda se mozemo nadat nekim pohodima na titule...

Nije samo primjer ta forma,evo uzmimo i transfere...Wenger dovodio mlade igrace 13 godina,i onda poceo dovodit mrtve anonimuse(doduse Kos je donekle i dobar)i prosjecne(za tim kao sto je Arsenal)igrace sa iskustvom(Mertesacker,Benayoun,Arteta,Park,Chamakh)kako bi dobio na cvrstini tog,cesto pominjanog,mental strenghta...Eh,sad kao sto sam vec i napisao,desilo mu se da mladji,od kojih se ocekivalo da poguraju na pocetku,zakazu,i eto ti belaja.Najgora polusezona u zadnjih 10-ak godina,mozda i vise...

Sad napokon,kad smo pronasli pravih 11,poceli smo igrat i Wenger opet,iz nepoznatih razloga,mijenja ono sto je radilo zadnjih 4-5 tekmi i samo nas je onaj pomocnik u prvom poluvremenu spasio od 3 ili 4 veoma opasne situacije....

btw.RvP-a nije islo,odnosno Howard i stativa se nisu dali,Ramsey imao nekoliko sjajnih prilika,Rosicky i Theo solidni,a za Songa sve pohvale,koji je ovom partijom samo potvrdio da je sigurno medju 3 defanzivna vezna na Svijetu... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 mar 2012, 23:40

@profa isto tako meni je žao Robinove stative i one druge lijepe prilike, al' jbji ga. Po meni prilike i treba stvarat da ih se fula. :mrgreen: Dobro...poneka i pretvori u go'. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 mar 2012, 23:43

Ja sam uvijek govorio kako Wenger ne zeli popraviti, ne ne zeli vec da je tvrdoglav i da si ne da reci sta ne valja. I nekad previse vjeruje u neke igrace, ali na kraju krajeva covjek je dobar trener, samo ga malo treba pogurati sa transferima, kako izlaznim tako ulaznim. Henry i jos mnogi su rekli kako je onaj Arsenal sa Cescom igrao ljepse nego oni, ALI taj isti Arsenal(govorim nakon 2005) nista nije osvojio. Ja mislim da ovaj ima vece sanse za osvajanje, samo ako se na pravim mjestima pojaca, i povrede zaobidju, kao sto su Robina. A vidis i kad je losa utakmica stvorili su dosta prilika, to govori nesto o timu, samo ih trebaju bolje iskoristavati. Ukoliko Wenger vrati Keowna, odbrana ce biti zakon, ja bih to volio. Neka bude 1-0 cest rezultat, ali pobjeda je pobjeda.
@Profa nisam nista slagao??? Kad se samo sjetim Birminghama i 94. minute, mamu mu, kostao nas tu titule.
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 21 mar 2012, 23:46

lejdis u polufinalu.
minimalnim porazom od goteberga naše dame su u polufinale jer su kod kuce dobile sa 3:1.
Jedan od boljih dana za arsenal :D
Vođa zna.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 mar 2012, 02:23

Samo nastavit u ovom tonu. Svaka čast momci, igra nije nešto preljepa al se samo 3 boda pamte i pišu. Šteta pa i RVP ne zabi al nema veze, svakako je najbolji igrač ove godine u EL ako ne i u Europi ( možda Messi jedino ispred )
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 22 mar 2012, 03:00

GunnerS je napisao/la:Samo nastavit u ovom tonu. Svaka čast momci, igra nije nešto preljepa al se samo 3 boda pamte i pišu. Šteta pa i RVP ne zabi al nema veze, svakako je najbolji igrač ove godine u EL ako ne i u Europi ( možda Messi jedino ispred )
izbaci to možda i dodaj ronalda
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 22 mar 2012, 09:19

ne pamtim tekmu kada je arsenal imao vise osvojenih vazdusnih duela
btw, mislim da je robin najbolji ove sezone u evropi, jer ipak kad pogledate kakve su ekipe iza mesija i ronalda sve vam je jasno
i nemojte odmah napadat i trolat, jednostavno sam rekao sta mislim

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 22 mar 2012, 11:17

Evo nije Diaby povrijedjen SREĆOM. Sad nam i klupa liči na nešto napokon :)

Ne znam jel iko primjetio to, al Wenger OX-u ne daje nikako šansu u gostima, baš rijetko :evil:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 mar 2012, 11:34

Ljudi polahko sa Ox-om, ima on jos aBd godina fudbala pred sobom, sad ga treba po malo bacati u vatru. Da ne bi bilo kao sa Walcottom.
Celik!3,2,2.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 22 mar 2012, 11:50

Al' opet neće ni napredovat ako igra 5 min po utakmici. :roll: Šta ovo pišu za Dzeku? :mrgreen:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 22 mar 2012, 12:30

Svakim danom ce biti sve vise ovakvih vjesti za Dzeku. Em je sad blizu Reala, Juventusa, Bayerna sad cak i Arsenala :lol: Jel Dzekson pravi napadac za Arsenal? Mislim da ne. A i sumnjam da bi ga AW kupio za 20-25 milki, jos ako je stvar sa Poldiom skoro pa zavrsena, onda sam siguran da od toga nema nista. Zamislite koliko bi Arsenal samo dobio kvazi navijaca iz BiH dolaskom Dzeke. :arrow:

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 22 mar 2012, 12:38

Profesor je napisao/la:Zamislite koliko bi Arsenal samo dobio kvazi navijaca iz BiH dolaskom Dzeke. :arrow:
To bi bila jedina stvar koja bi me nervirala, Wenger, RvP, Arteta i ostali bi odmah postali državni neprijatelji i odmah bi svi sve znali o Arsenalu i slično...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 mar 2012, 12:50

Carlo je napisao/la: izbaci to možda i dodaj ronalda
Jedino i to samo, možda, je Messi ove godine ispre RVP-a kao najbolji igrač u Europi.

To što nečeš da priznaš i što je vokri za neke stvari je drugo hababu al je tako. Ronaldo je opo kurcu za uši, da tako kažem. Nek se on licka i picka dok ova dvojica kupe sve više simpatija i daju sve više golova.

Drugo, i ja sam za to da Ox se ubacuje u igru a ne da igra u prvih 11. Ne treba nam prvo njegova povreda, drugo ne treba nam njegova želja za dokazivanjem, tu su treninzi za to, tekmu igraju samo najbolji.

Treće, jučer sam igrom slučaja bio u dodiru sa Irfanom ( Džekinim menađerom ) i fino je čovjek rekao: " Dal' vi mislite da Džeko može igdje drugdje dobit para kao u City-u ?! I dal' mislite da je on stvarno nezadovoljan sa takvim učinkom ( jednim od najboljih u EL i Europ, koliko minuta i golova ) " Čovjek je iskreno i odgovorio. Prvo, niko mu neće ponudit toliku lovu kao City, drugo, ko zna, možda i proigra u City-u malo duže iduće godine.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 22 mar 2012, 12:52

shkembe990 je napisao/la:Muka mi je od vas kvazi navijaca Arsenala;oba Manchestera,juventusa.barselone ,reala itd!nikad necete otic ni na jednu tekmu tih klubova nikad necete osjetit ono sto mi osjetimo na tribinama nasih klubova ili kako vi kazete nasih "sugavih"ili nizerazrednih klubova!i neosjecam se dobro al fkt iskreno se neosjecam dobro kad neko ko "navija" npr za Arsenal i kaze "MI CEMO VAS DOBIT" zivite u velikoj zabludi!
Aj ti kvazi huliganu sa bosanskih oranica zaobiđi ovu temu u širokom luku kad si ti toliko osviješćen i pametan, a mi nismo. Muka je i meni od vas koji ovo smeće od lige uzdižete u visine i kao osjećate neku ljubav premu klubu, aha jašta radite, osjećate ljubav prema alkoholu, pijančenju i kvazi huliganstvu i tom osjećaju pripadnosti nekoj navijačkoj grupi jer ste tu neko i nešto, a u društvu ste mali i neprimjetni. Da mi je vidit šta ti osjećaš osim debilizma u svojoj krvi.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 mar 2012, 13:17

Uglavnom, elenejse, Iduća tekma se mora dobit jer Chelsea i Tottenham igraju međusobno, to treba iskoristit jer svakako je kiks bez obzira kakav rezultat bio, al bih volio da bude x :)

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 22 mar 2012, 15:11

GunnerS je napisao/la:
Carlo je napisao/la: izbaci to možda i dodaj ronalda
Jedino i to samo, možda, je Messi ove godine ispre RVP-a kao najbolji igrač u Europi.

To što nečeš da priznaš i što je vokri za neke stvari je drugo hababu al je tako. Ronaldo je opo kurcu za uši, da tako kažem. Nek se on licka i picka dok ova dvojica kupe sve više simpatija i daju sve više golova.
Mene stid dok čitam ovo :shock:

Kraljuuuu :lol: :lol:

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 22 mar 2012, 15:37

@ GunnerS - Znam da nije tema ni mjesto, ali zašto je to Ronaldo opao k. za uši? :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 mar 2012, 16:03

Koliko slobodnih je šutao ( reko 30 ) a nije nit jedan dao. Eto jedan od razloga. Prije mu je to bio kao penal. :roll:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2012, 16:09

Mozemo reci da je pao "qrcu za usi" samo ako bismo uzimali Messija kao poredbeni faktor. U svakom drugom slucaju je Ronaldo i dalje broj 2. :mrgreen:

Covjek je lider ekipe koja trenutno ima 6 bodova prednosti pred Barcelonom i sigurno ce igrati (barem) polufinale Lige Prvaka. To padanje k. za usi ne pije vodu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 mar 2012, 16:12

Ja ga poredim sa onim što je bio prije, jer meni je bio bolji prije nego sada i za sada je meni opao tako kao što sam rekao ;)

BTW : Arsenal nosio majce podrške Muambi

Veoma pohvalno, svaka čast momci.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.