NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BIHfan
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la BIHfan » 29 jun 2011, 00:07

Mora on spomenut Derricka Rosa. Koji kompleks frajer ima od Bullsa. :roll:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 jun 2011, 13:26

Zanima me što će se dogoditi ako ne bude NBA sezone, sa draftom 2012. godine?

Da li mi neko može malo pojasniti jer me strašno zanima što bi bilo sa draftom u tom slučaju?

I slijedeće što me zanima: zašto svi govore da će draft 2012. biti jedan od najboljih?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jun 2011, 14:11

Stefan Effenberg je napisao/la:Zanima me što će se dogoditi ako ne bude NBA sezone, sa draftom 2012. godine?

Da li mi neko može malo pojasniti jer me strašno zanima što bi bilo sa draftom u tom slučaju?

I slijedeće što me zanima: zašto svi govore da će draft 2012. biti jedan od najboljih?
Ako cijela sezona bude izgubljena zbog lockouta, vjerovatno ce se sabrat skorovi ekipa iz posljednjih 5 sezona i napravit lutrija od najlosijih 14 (kao i obicno). Clippersi i Wolvesi u tom slucaju imaju najbolje sanse za prvi pik.

A sljedeci draft je jedan od jacih u zadnjih 10 godina. Ima stvarno puno fantasticnih igraca: Barnes, Sullinger, Davis, Teague, Jeremy i Doron Lamb, McAdoo, Quinci Miller, Kabongo, Bradley Biel, pa mali Rivers (sin od Doca), Gilchrist, Kendall Marshal. A draft 2013. donosi mozda i najveceg talenta jos od Jamesa, malog Andre Drummonda, koji ce nadam se biti bolja verzija Amare Stoudemirea.

edit: Perry Jonesa sam zaboravio :)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 jun 2011, 23:50

Tako znači, tajkunčići se nisu mogli dogovoriti, par procenata gore, dole...

Puuu majku vam zadojenu !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 30 jun 2011, 23:57

Titova-Juga je napisao/la:Tako znači, tajkunčići se nisu mogli dogovoriti, par procenata gore, dole...

Evo citam i slusam o lockoutu, ali nista nema oko drafta kako ce se draft formirati. Niko izgleda o tome nista ne zna, dok ona ideja o zadnjih 5 godina je izgleda preuzeta iz nekog drugog sporta u USA kada se desio lock out. Mada igarci su na gubitku i da ce sigurno u narednih par dana prihvatiti, jer postoji sansa da se u narednom mjesecu sve rijesi. Pogotovo igraci koji su stari i koji imaju jos po 1 ili 2 godine da odigraju i to je to, a pare im trebaju. Npr. Fisher, Ray, KG, Nash, Kidd, grihota je radi ovakvih igraca prsiti se i ne dozvoliti ovim momcima da zavrse karijere kako dolikuje.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 jun 2011, 23:59

adriano_leite je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Tako znači, tajkunčići se nisu mogli dogovoriti, par procenata gore, dole...

Evo citam i slusam o lockoutu, ali nista nema oko drafta kako ce se draft formirati. Niko izgleda o tome nista ne zna, dok ona ideja o zadnjih 5 godina je izgleda preuzeta iz nekog drugog sporta u USA kada se desio lock out. Mada igarci su na gubitku i da ce sigurno u narednih par dana prihvatiti, jer postoji sansa da se u narednom mjesecu sve rijesi. Pogotovo igraci koji su stari i koji imaju jos po 1 ili 2 godine da odigraju i to je to, a pare im trebaju. Npr. Fisher, Ray, KG, Nash, Kidd, grihota je radi ovakvih igraca prsiti se i ne dozvoliti ovim momcima da zavrse karijere kako dolikuje.

Ja cu samo ovo reci: Kretenizam mrtvi!
Zaebana je ta ljudska pohlepa i ponos...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jul 2011, 00:01

Titova-Juga je napisao/la:

Ja cu samo ovo reci: Kretenizam mrtvi!
Zaebana je ta ljudska pohlepa i ponos...
Ma mislim da ce se rijesiti jer ovako su samo igraci na gubitku. Jarane godina pauziranja je veliki period, mozda ce lock out biti mjesec, dva, tri, ko zna, ali kada skontaju njihove glupe glave da se sezona nece odigrati, onda mozda razmisle o svemu.

Mes Que Un Club!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 01 jul 2011, 00:04

Daj Boze da je tako kao sto kazes, mada je tesko vise ista vjerovati ovdje.
Presmijesno je sta ljudi rade od sporta, od najjace kosarkaske lige svijeta, a to su sve pojedinci koji metiljaju svoje prste. Bilo bi preglupo da se i prvi mjesec dana nista ne odigra, a kamoli nesto duze od toga. Prije ce nokat na chuni niknuti nego sto ce ovima iz guzice u glavu doci...

Smrt nacionalizmu !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 jul 2011, 00:34

adriano_leite je napisao/la: Ma mislim da ce se rijesiti jer ovako su samo igraci na gubitku. Jarane godina pauziranja je veliki period, mozda ce lock out biti mjesec, dva, tri, ko zna, ali kada skontaju njihove glupe glave da se sezona nece odigrati, onda mozda razmisle o svemu.

Ja mislim da ce mnogo vise izgubiti Stern i njegova strana nego igraci...vecina tih igraca moze naci angazman u nekoj drugoj ligi,ovi bolji ce dobiti i dobre ugovore a s druge strane ova druzina tesko da moze ibjeci velike gubitke.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jul 2011, 07:51

adnan24 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ma mislim da ce se rijesiti jer ovako su samo igraci na gubitku. Jarane godina pauziranja je veliki period, mozda ce lock out biti mjesec, dva, tri, ko zna, ali kada skontaju njihove glupe glave da se sezona nece odigrati, onda mozda razmisle o svemu.

Ja mislim da ce mnogo vise izgubiti Stern i njegova strana nego igraci...vecina tih igraca moze naci angazman u nekoj drugoj ligi,ovi bolji ce dobiti i dobre ugovore a s druge strane ova druzina tesko da moze ibjeci velike gubitke.
Ne vjerujem brate, Kobe gdje god ode nece mu niko dati 20 miliona dolara za sezonu, Jamesu 15, Wadeu 15, Boshu 15, Allenu 10, Nowitzkom oko 20 itd. jer poznato je da nije bas sjajna finansijska situacija u Evropi, jedino ako je bolja situacija van Evrope. Ovo su nesuglasice, tj. nemogucnost dogovora izmedju vlasnika i igraca, a poznato je da vecina vlasnika su bogati biznismeni kojima osnovni izvor prihoda sigurno nisu klubovi, dok kod igraca je tu drugacija situacija.

Mes Que Un Club!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 jul 2011, 12:38

Nece dobiti 20 miliona ali ce dobiti fine novce...ako nista drugo dobit ce jedan dio svojih primanja...s druge strane vlasnici gube sve prihode jer nece biti utakmica.Druga je stvar sto oni sa strane imaju neke druge poslove ali isto tako imaju i igraci prihode od sponzora i slicno.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 jul 2011, 15:41

adnan24 je napisao/la:Nece dobiti 20 miliona ali ce dobiti fine novce...ako nista drugo dobit ce jedan dio svojih primanja...s druge strane vlasnici gube sve prihode jer nece biti utakmica.Druga je stvar sto oni sa strane imaju neke druge poslove ali isto tako imaju i igraci prihode od sponzora i slicno.
Vlasnici ono sto izgube neigranjem utakmica, mnogo vise dobiju time sto ne isplacuju plate, a zna se kolike su plate u NBA ligi, uz to ne koriste niti dvoranu tako da nema ni tih troskova, dobro nisu to njima neki veliki troskovi kao sto je u nasoj zemlji, ali ipak se sacuvaju pare. Dok igraci da imaju sponzore ali mislis da ti sponzorski ugovori njima donose novca koliko donosi gazdama novca (uzimajuci u obzir da se ne moraju isplacivati plate igracima, te ostali troskovi kada su utakmice tu), odnosno koga lock out stavlja u bolju situaciju? Pogotovo ovi stariji igraci, veterani, oni imaju najveci gubitak od svih igraca, kako sa materijalnog aspekta tako i sa aspekta odrzavanja forme za igranje na najvisem nivou.

Mes Que Un Club!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 22 mar 2012, 23:17

Ima li kakvih predvidjanja ko bi mogao bit prvi pik ili je rano o tome.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 mar 2012, 23:19

dema je napisao/la:Ima li kakvih predvidjanja ko bi mogao bit prvi pik ili je rano o tome.
Haman Anthony Davis mada i Drummond je tu rame uz rame sa Davisom.

Mes Que Un Club!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 22 mar 2012, 23:22

dema je napisao/la:Ima li kakvih predvidjanja ko bi mogao bit prvi pik ili je rano o tome.
ko bi mogao imat prvi pick Bobcatsi i Cavsi nisu bez sansi koliko pickova imate

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2012, 23:26

Ma uopste nema dileme da je Davis prvi pick... Mnogo lici gradjom na mladog Duncana...Dakle,pokretljiv,visok,izuzetno duge ruke i vrlo dobra odbrana sa potezima u napadu koji su dobri,ali mogu biti jos i bolji....Drummond cesto izgleda nezainteresovan,a i postavlja se pitanje njegovog 'motora' kako to amerikanci vole reci...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 22 mar 2012, 23:33

Kako stoji Barnes i sta je s sinom od Riversa.Portland ima 2 picka u lotery mogli bi se dobro pojacat kroz draft.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2012, 23:36

dema je napisao/la:Kako stoji Barnes i sta je s sinom od Riversa.Portland ima 2 picka u lotery mogli bi se dobro pojacat kroz draft.
Barnesa nisam puno gledao,pa ne znam puno o njemu,a sto se tice Riversa,mislim da ove godine nece izaci na draft...Mislim da mu igra jos nije za NBA,ima tu jos dosta rada,iako je veliki talenat...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 mar 2012, 23:55

dema je napisao/la:
ko bi mogao imat prvi pick Bobcatsi i Cavsi nisu bez sansi koliko pickova imate
Mi imamo nas pick koji bi lagano mogao biti lottery top 5, medjutim Bobcatsi i Wizardsi imaju po meni najvise sansi, te imamo pick Kingsa ukoliko oni izbore playoff mada tesko ce, te imamo pick Lakersa, ali ako spakujemo pick Kingsa, nas pick i pick Lakersa, mozemo vrlo lako da biramo 2. ili 3. zavisi sve kako budu ekipe birale, pa mozda da uradimo trejd.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.