NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Zeljovac_1921
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 22 mar 2012, 23:42

Pasha je napisao/la:sad govorim samo o brojkama Wilta i Billa i njihovoj konkurenciji. to je jedino o čemu sam pisao.
a što se tiče broja ekipa, pa valjda znaš da je to variralo od početka lige. bilo je više ili manje ekipa. mnoge nisu dočekale kraj prve takmičarske godine. tek tamo od 1967 i uključenja između ostalih San Diego Rocketsa, sadašnjih Houston i kasnije uključenja ABA 4 ekipe broj naglo počinje rasti. od tada se ekipe više nisu gasile.
evo jedan podatak za koji pretpostavljam da 99% korisnika ovog foruma ne zna. Pat Riley je bio prvi igrač kojeg su Rocketsi izabrali kroz regularni draft. bio je 7. pick ukupno te godine...
Ma dobro nako pricamo, upravu si. Niko te brojeve poreci ne moze, i stvarno ne pokusavam nista umanjiti, mada se mozda tako cini. To da je liga varirala pa i nije pocela je sa 11 timova pa je odma spala na 8, da bi tek od 66-68 otisla na 14 itd. Pricam za Nba ne za Aba, kasnije su se ujedinile.
Pat Riley prvi a Elvin Hayes je bio prva zvijezda Rocketsa, koji je tim odveo u prvi playoff. Denver Nuggets su se prije zvali Denver Rockets, ali nemaju nikakve veze sa pravim Raketama.
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 22 mar 2012, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 22 mar 2012, 23:45

NEZALAGANJE je napisao/la:
elninho_resTO je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Malo novosti :mrgreen:

Report: Ryan Hollins close to deal with Celtics
Nuggets’ Fernandez out for season and Olympics

Thunder to be without Daequan Cook for 2-3 weeks
Patty Mills has deal in place with Spurs, will join team soon
Spurs frontrunners to land Diaw as free agent ;)
ostade spanija bez pola tima :lol:
I sta je tu tako smijesno sto su se ljudi povrijedili?
Smjesno je sto ce i bez pola tima izdominirati, protiv USAa ce to vec teze ici ali...
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 23 mar 2012, 00:26

@Zeljovac
da razjasnimo neke stvari. sve šta sam do sada napisao i šta ću upravo napisati je striktno iz moje glave, odnosno po sjećanju. ne koristom se podacima koje trenutno pronalazim na netu, tako da prihvatam da se svih stvari ne sjećam najbolje i da po pitanju nekih podataka nisam u pravu.
al' evo da vidimo ponešto. prvo su postojale dvije liga BAA i NBL. sa tim što se za zvanične rezultate broje oni iz BAA lige. prvu utakmicu su odigrali Toronto Huskies i New York Knicks. mislim da su u toj utakmici prvi pobjedili New York, al' nisam siguran. prvi prvaci su bili Chicago Stages. mislim da oni više ne postoje, ali kao i to da su bili prvi prvaci, ne bih smjeo staviti ruku u vatru. poslije te prve godine od početnih 11 ostalo je 8 ekipa. 1949. godine ujedinili su se BAA i NBL i tad liga mijenja ime u NBA. u tom periodu mnoge ekipe su nastajale i gasile se ili mjenjale imena. tako da su samo New York i Boston ostali sa originalnim imenima. recimo znam da su današnji Atlanta Hawksi u početku nosili ime Thri-Cities Blackhawks, ali se ne sjećam tačno koja su to tri grada. da li znaš za ekipu Chicago Zephyrs? takmičili su se samo jednu godinu početkom 60-tih. samo tu jednu sezonu su postojali. što se tiče mog spominjanja ABA lige, lijepo sam napisao da su se 4 ekipe iz te lige kasnije uključile. i da, naravno da znam za Denver Rockets i da oni nemaju nikakve veze sa Houston Rocketsima. i to sam lijepo napisao. San Diego Rocketsi su prethodnici Houston Rocketsima.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 mar 2012, 00:38

Kod: Označi sve

- Brian Cook navodno želi da ga Washington pusti kako bi se mogao priključiti nekom izazivaču, ali nisam siguran da Cedevita i Zagreb imaju mjesta za još jednog stranca.
:lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 mar 2012, 00:53

Boston izgleda potpisao Ryana Hollinsa, a na forumu Cavsa opasni se postovi pisu, pisancija, a ovaj me je posebno nasmijao:

Seems like the Celtics want to grab the players who will drive the tank next season ... :lol:
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 23 mar 2012, 00:55

adriano_leite je napisao/la:Boston izgleda potpisao Ryana Hollinsa, a na forumu Cavsa opasni se postovi pisu, pisancija, a ovaj me je posebno nasmijao:

Seems like the Celtics want to grab the players who will drive the tank next season ... :lol:
- Cavsi su otpustili Ryana Hollinsa, mekano drvo bez talenta koje solidnim gabaritima za centra smeta u obrani (i još više u napadu), Celticsi su navodno zainteresirani i nadam se da će ga potpisati samo kako bi zatvorili prostor Sheedu
:lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 23 mar 2012, 01:17

Pasha je napisao/la:@Zeljovac
da razjasnimo neke stvari. sve šta sam do sada napisao i šta ću upravo napisati je striktno iz moje glave, odnosno po sjećanju. ne koristom se podacima koje trenutno pronalazim na netu, tako da prihvatam da se svih stvari ne sjećam najbolje i da po pitanju nekih podataka nisam u pravu.
al' evo da vidimo ponešto. prvo su postojale dvije liga BAA i NBL. sa tim što se za zvanične rezultate broje oni iz BAA lige. prvu utakmicu su odigrali Toronto Huskies i New York Knicks. mislim da su u toj utakmici prvi pobjedili New York, al' nisam siguran. prvi prvaci su bili Chicago Stages. mislim da oni više ne postoje, ali kao i to da su bili prvi prvaci, ne bih smjeo staviti ruku u vatru. poslije te prve godine od početnih 11 ostalo je 8 ekipa. 1949. godine ujedinili su se BAA i NBL i tad liga mijenja ime u NBA. u tom periodu mnoge ekipe su nastajale i gasile se ili mjenjale imena. tako da su samo New York i Boston ostali sa originalnim imenima. recimo znam da su današnji Atlanta Hawksi u početku nosili ime Thri-Cities Blackhawks, ali se ne sjećam tačno koja su to tri grada. da li znaš za ekipu Chicago Zephyrs? takmičili su se samo jednu godinu početkom 60-tih. samo tu jednu sezonu su postojali. što se tiče mog spominjanja ABA lige, lijepo sam napisao da su se 4 ekipe iz te lige kasnije uključile. i da, naravno da znam za Denver Rockets i da oni nemaju nikakve veze sa Houston Rocketsima. i to sam lijepo napisao. San Diego Rocketsi su prethodnici Houston Rocketsima.
Sve si upravu, i dobro te sluzi sjecanje. Ne znam puno za ostale lige, ali znam za NBA otkako je nastala 49-e, i sto se tice NBA sve si fino napiso. Znam i za ABA da su bili konkuretni, pa su igraci isli tamo vamo, dok se nisu ujednili 76-e cini mi se. Ne znam za Chicago Zephyrs ali znam za Chicago Packerse koji su dosli u ligu 61-e cini mi se, tad su bili 9-i tim. Oni su danas Washington Wizards.

Inace te postujem, kao prvo stariji si, i drago mi je i sto navijamo za isti klub, tako da nemoj ove prethodne postove svatiti kao neku raspravu, to mi uopste nije bila namjera.
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 23 mar 2012, 07:59, ukupno mijenjano 1 put.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 mar 2012, 03:47

Kakav tackle Smitha na Griffinu :o dobio drugu tehnicku i iskljucenje , i dobice vjerovatno koju tekmu suspenzije za ovo sta je uradio ;) Hornetsi pokvarili CP3-ev povratak :mrgreen:

Mozda i posljednja tekma Del Negra na klupi Clippersa, kako pisu :mrgreen:
"Vinny has lost the team," one **** said. "They don't want to play hard for him." ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 mar 2012, 10:21

Ko god im bude trener, oni igraju uzasno. Jednostavno divlja ekipa.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 mar 2012, 11:46

Evo tackle Smitha na Griffinu, postidjeo bi i neke NFL igrace :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 mar 2012, 12:00

ja bi ovog idiota suspendovo na jedno 10 tekmi i plus novcano to mu je prvo po cemu ga treba klepit...pa njemu treba zabranit da igra kosarku ne zato zbog faula vec zato sto se jos kurci kad je napustao parket pozdravlja navijace...nakon sto njega kazne onda im treba i dvoranu suspendovat na par tekmi, jer i ona publika gora je od samog ovog idiota Smitha ..pa majku im ebem kako oni mogu podrzavati onako nesto?.... ma bjezi ebo ih otac nadam se da ce izgubiti uskoro ekipu i da ce preselit negdje na normalno mjesto gdje narod uziva u kosarci...oni navikli na Saintse(NFL) koji su placali igace kako bi se takmicili ko ce vise povrijediti suparnickih igraca.. ma fujjjjjjjjj
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 mar 2012, 12:09

neno#4 je napisao/la:Ko god im bude trener, oni igraju uzasno. Jednostavno divlja ekipa.
Najbolje ih je opisao jedan moj jaran koji navija za Spurse:

Ekipa sa puno atletike, ali sa malo mozga.

Eto Paula 2013 u Lakerse, jer sa Clippersima nikad nece osvojiti titulu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 23 mar 2012, 15:26

Sve su prilike da ce Del Negro letiti ovih dana. Prema nekim insajderima i igraci su za to
Thomas Müller - Fußballgott

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 23 mar 2012, 15:43

Dobar bodycheck. :mrgreen: Jesu ovi New Orleans sportski timovi postali prljavi.

Del Negro, nikad nije trebao ni da bude trener u NBA. Krivi su moji Bullsi za to. On je k.arina od 'trenera'.
Postovanje treba zaraditi.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 23 mar 2012, 16:06

[youtube][/youtube]
S.L.Jackson :lol:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 23 mar 2012, 17:01

amerosm je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ko god im bude trener, oni igraju uzasno. Jednostavno divlja ekipa.

jao sto vi znate sta ce bit u buducnosti i sta nece bit nikad i Lakersi su divlja ekipa pa niko to ne pise,zar i jedan igrac divlja vise od Kobea daj mi nadji ko jos ispali onako puno suteva.Hocete li vise prezalit Paula,svaka ekipa koje vodi Del negro je divlja.Cim on ode Cllipersi ce bit jako dobri

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 mar 2012, 17:10

Andrew Bogut (ankle) said "at this point, I think it's safe to say that returning this season is not going to happen." :(
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 23 mar 2012, 17:29

Sretan rođendan Jasonu Kiddu
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 23 mar 2012, 18:04

slika

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 mar 2012, 21:28

dema je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

jao sto vi znate sta ce bit u buducnosti i sta nece bit nikad i Lakersi su divlja ekipa pa niko to ne pise,zar i jedan igrac divlja vise od Kobea daj mi nadji ko jos ispali onako puno suteva.Hocete li vise prezalit Paula,svaka ekipa koje vodi Del negro je divlja.Cim on ode Cllipersi ce bit jako dobri
Kobe - u se moze. Jer je jednostavno to sto jeste. Najbolji igrac NBA lige u posljednjih deset godina.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.