Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

voltron30
Kontakt:

Re: Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Post Postao/la voltron30 » 19 mar 2012, 18:13

Robijas007 je napisao/la:prvo i osnovno,ove sve ideje mogu zaživjeti tek u sezoni 2014./15. jer svako smanjenje Lige se mora najaviti dvije godine unaprijed...to se može lijepo provjerit,e sad neka mi neko objasni šta bi se tačno dobilo smanjenjem :?: kvalitet :?: :o pa kao da igrači klubova koji bi ispali ne bi došli u one koji ostaju u Premijer Ligi,svi ti igrači,manje-više bi ostali tu gdje jesu dakle u PL BiH,i gdje je tu taj kvalitet onda,umjesto što izmišljate ove blesave teme sa idejama koje 99 posto se neće ostvarit nikada,gledajte ovaj kvalitet koji imamo sad,kome je to malo...ima na tv-u raznih klubova iz Liga 5 pa opleti tamo...svi su dobri,ionako je tudje uvijek bolje 8-)
Nije tačno. U Hrvatskoj je i skraćenje i produženje lige najavaljeno pred narednu sezonu. Druga stvar, kvalitet u skraćenoj ligi bi došao sam po sebi i to prirodnom selekcijom. Braniš ovakav tip takmičenja, a iz aviona se vidi da samo 5, 6 klubova liči na nešto, a ovo ostalo je na pragu amaterizma. I ne znam po čemu ti je tema ''blesava'', kada jedna fudbalska veličina kao Ivica Osim govori o smanjenju lige. Smanjenje će se desiti kad tad.

arbitraža
Kontakt:

Post Postao/la arbitraža » 19 mar 2012, 18:16

Bez dileme treba kratiti ligu, ali hoće li to dozvoliti veliko je pitanje. Uvijek će se naći neko protiv.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 mar 2012, 19:51

Uz smanjenje broja sudionika Premijer lige - koje je, slažem se, neminovno u periodu od sljedeće tri sezone, trebalo bi ukinuti entitetske podjele nižih liga, a sve zbog korektnijeg i pravednijeg natjecanja, i smanjenja troškova, koji su pojedinim klubovima ogromno breme, i umjesto njih uraditi geografsku podjelu.
Hayley <3

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 mar 2012, 03:22

XAMO je napisao/la:@AnelZ
zanimljiva ideja, ali nikako mi se ne svidja taj dio sa 16 klubova u prvoj ligi, a i iz ankete se moze vidjeti da se vecina slaze sa 12, a i protiv sam ideje da se igra play off, jer je u tom slucaju svejedno da li neko bio prvi ili cetvrti imao bi iste sanse da osvoji titulu.
graficki prikaz ti je savrsen, neznam kako se ja toga nisam sjetio
Ahaaa, to si mislio pod prvom ligom xD vjeruj da su svi, ili barem vecina, pod tim "Prva liga sa 12 ili 16" pomislili na premijer ligu i zato glasali za 12, kao ja npr, a ne na Prvu ligu BiH (tj drugi rang takmicenja) :)

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 22 mar 2012, 07:35

S obzirom da je Uefa pooštrila kriterije za dodjelu licenci kako za domaća tako i za europska takmičenja mislim da če se liga smanjiti "prirodnom selekcijom".Naime svima nama je poznato da večina klubova ne ispunjava jedan od ključniih faktora a to je onaj finansijski.Samim tim proizilazi da če neki odpasti tom "prirodnom selekcijom".Savezu ovakav razvoj situacije i odgovara.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 22 mar 2012, 10:27

ja bih ligu smanjio na 10 klubova. prve sezone na 14, slijedeće na 12 pa onda 10. igralo bi se dvokružno pa onda liga za prvaka i opstanak od po 5 timova. a uveo bih još kupova radi večeg broja utakmica tipa kup fbih (kup RS več igraju premijerligaš iz RSa) i kup recimo kantona pa ti odmah ispadni ako ti neodgovara. a uveo bih jedinstvenu drugu ligu sa 12 ili 14 klubova. a onda dalje po entitetu i kantonima... a poslije ako bi se poboljšao kvalitet i došle neke pare sa strane lako je ligu vratiti na 12 ili 14 klubova.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 mar 2012, 11:29

DANDY je napisao/la:
S obzirom da je Uefa pooštrila kriterije za dodjelu licenci kako za domaća tako i za europska takmičenja mislim da če se liga smanjiti "prirodnom selekcijom".Naime svima nama je poznato da večina klubova ne ispunjava jedan od ključniih faktora a to je onaj finansijski.Samim tim proizilazi da če neki odpasti tom "prirodnom selekcijom".Savezu ovakav razvoj situacije i odgovara.
Upravo, svi sada govore da trebaju ostati oni koji igraju najbolje, tj. po tabeli, npr prvih 10, u toj novoj ligi, a zapravo, treba postriti druge kriterije, kao finansijske, infrastrukturalne, transparentno poslovanje, stablinost na svakom nivou, ne samo finansijskom i sve ostale carlame, pa tek ko ispunjava te uslove, bujrum, neka igra u novoj ligi :)
Bistrik je napisao/la:ja bih ligu smanjio na 10 klubova. prve sezone na 14, slijedeće na 12 pa onda 10. igralo bi se dvokružno pa onda liga za prvaka i opstanak od po 5 timova. a uveo bih još kupova radi večeg broja utakmica tipa kup fbih (kup RS več igraju premijerligaš iz RSa) i kup recimo kantona pa ti odmah ispadni ako ti neodgovara. a uveo bih jedinstvenu drugu ligu sa 12 ili 14 klubova. a onda dalje po entitetu i kantonima... a poslije ako bi se poboljšao kvalitet i došle neke pare sa strane lako je ligu vratiti na 12 ili 14 klubova.
Ok, slazem se za smanjene lige na 12 ili eventualno 10, ali smatram da bi bilo najpametnije da druga zajednicka liga ima 16 klubova minimum. A za kupove, ne znam bas, ako imas 10 klubova, igra se cetverokruzno, sto znaci 36 utakmica, 6 vise nego sada, a 12 klubova pravi 33 utakmice trokruzno, sto je opet tri utakmice vise nego sada sto bi i bilo dovoljno :)

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 23 mar 2012, 08:56

@AnelZ

po mom mišljenju liga 10 igrala bi se dvokokružno i to je 18 utakmica. pa bi bilo liga za prvaka i liga za opstanak od po 5 timova. to je još 8 utakmica sa ovim gore spomenutim bi bilo ukupno 26 što je manje za 4 utakmice nego sada. eh sad da bi se namirilo na 30 uveo bih još kup natjecanja gdje bi pojednina ekipa procjenila da li se isplati igrati ili pa može poslati juniore i odmah ispasti ako misle da im netreba taj kup, ali bi ostala mogučnost da igraju radi večeg broja utakmica.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 23 mar 2012, 12:08

Ja sam protiv .Zašto?Zato što ako smanjimo ligu na 12 ili 10 ispadaju svi iz RS (vidite da su neviđene tarabe) i onda počinje priča o njihovoj ugroženosti i onda problemi za našeg Ivicu. :idea:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 23 mar 2012, 12:12

DRHAUSE je napisao/la:Ja sam protiv .Zašto?Zato što ako smanjimo ligu na 12 ili 10 ispadaju svi iz RS (vidite da su neviđene tarabe) i onda počinje priča o njihovoj ugroženosti i onda problemi za našeg Ivicu. :idea:
ma ni klubovi iz istocne njemacke se ne zale sto sad nema nijednog kluba u 1.bundesligi iz bivse ddr... ta prica ti ne pije vode... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 23 mar 2012, 12:24

tm84 je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:Ja sam protiv .Zašto?Zato što ako smanjimo ligu na 12 ili 10 ispadaju svi iz RS (vidite da su neviđene tarabe) i onda počinje priča o njihovoj ugroženosti i onda problemi za našeg Ivicu. :idea:
ma ni klubovi iz istocne njemacke se ne zale sto sad nema nijednog kluba u 1.bundesligi iz bivse ddr... ta prica ti ne pije vode... ;)
Sjajno ti poređenje . :idea:

Dr. Gregory House

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 23 mar 2012, 13:14

i kakve to ima veze za sportom? dokle kod večina tako razmišlja mi nemožemo napredovati. a to što ti govoriš nije tačno jer je Borac prilično jak. tako da nebi oni sigurno ispali.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 23 mar 2012, 13:26

Bistrik je napisao/la:
i kakve to ima veze za sportom? dokle kod večina tako razmišlja mi nemožemo napredovati. a to što ti govoriš nije tačno jer je Borac prilično jak. tako da nebi oni sigurno ispali.
Borac vjerovatno nebi (mada nemoj zaboraviti da su oni več dva puta ispadali).A ovo što ja govorim se več polahko ostvaruje.Neznam da li čitaš njihove novine (ja ponekad jer mi posao kao što vidiš ostavlja i previše slobodnog vremena) pogotovo Press Rs gdje se o ovome mnogo govori.Komitet za normalizaciju več nazivaju Sarajevskim lobijem i slično.I nemoj misliti da predstavnici njivog saveza (Kovačević i dr.) koji su ionako kivni na komitet nebi u slučaju ispadanja večeg broja njihovih timova haos napravili.Znaš i sam kakva je politička situacija u zemlji.A ako pogledaš ovu sezonu i vidiš Kozaru,Slaviju,Rudar,Leotar šta vidiš , vidiš što i ja kante za napucavanje timovima iz Federacije.Pa zamisli sad da sljedeće sezone budu ispadala recimo 4 kluba šta misliš koja 4 bi to bila. :idea:

Dr. Gregory House

mačak u čizmama
Kontakt:

Post Postao/la mačak u čizmama » 23 mar 2012, 15:25

Pošto u ovoj sezoni ispadaju Slavija i Sloboda, u sezoni 2012/2013 će ispasti Sloga- Doboj, Gradina -Srebrenik, Gošk -Gabela, Kozara, Travnik i Rudar- Prijedor :mrgreen: :mrgreen: A u ligu će ući Sloboda i Modriča

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 24 mar 2012, 17:42

DRHAUSE je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:
Borac vjerovatno nebi (mada nemoj zaboraviti da su oni več dva puta ispadali).A ovo što ja govorim se več polahko ostvaruje.Neznam da li čitaš njihove novine (ja ponekad jer mi posao kao što vidiš ostavlja i previše slobodnog vremena) pogotovo Press Rs gdje se o ovome mnogo govori.Komitet za normalizaciju več nazivaju Sarajevskim lobijem i slično.I nemoj misliti da predstavnici njivog saveza (Kovačević i dr.) koji su ionako kivni na komitet nebi u slučaju ispadanja večeg broja njihovih timova haos napravili.Znaš i sam kakva je politička situacija u zemlji.A ako pogledaš ovu sezonu i vidiš Kozaru,Slaviju,Rudar,Leotar šta vidiš , vidiš što i ja kante za napucavanje timovima iz Federacije.Pa zamisli sad da sljedeće sezone budu ispadala recimo 4 kluba šta misliš koja 4 bi to bila. :idea:
ako se sjecas tako se i pricalo za Hrvatske klubove prije 10ak godina kako oni nece dati da ih bude u ligi manje od 4 ili 5 a sada imaju samo dva, mozda bi trenutno to bio problem ali bi se i to nakon par sezona zavrsilo i nebi to niko vise ni spominjo

ForzaZrinja
Kontakt:

Post Postao/la ForzaZrinja » 30 mar 2012, 14:25

puno je i 10 klubova ... 10 klubova koji imaju pristojan stadion nek igraju kad je tako

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 30 mar 2012, 16:46

ForzaZrinja je napisao/la:puno je i 10 klubova ... 10 klubova koji imaju pristojan stadion nek igraju kad je tako
Sta bi ti, 6 klubova? Samo cu reci da svaka liga koja zeli da se takmici u evropi mora imati minimalno 8 klubova :) Lihtenštajn ima 7 klubova i zato imaju samo jednog predstavnika i to u Evropa ligi koji se za tu poziciju izbori preko Kupa.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 mar 2012, 16:49

Konačno da je se krenulo i s tim. Palac gore.
Hayley <3

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 30 mar 2012, 20:34

ForzaZrinja je napisao/la:puno je i 10 klubova ... 10 klubova koji imaju pristojan stadion nek igraju kad je tako
sta bi ti da igra zrinja u toj ligi 6,pa nema ti ni on pristojan stadion.nije natkriven, teren katastrofalan.po toj logici samo bi siroki, borac i celik mogli igrati tu ligu

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 30 mar 2012, 21:40

mmmirza je napisao/la:
sta bi ti da igra zrinja u toj ligi 6,pa nema ti ni on pristojan stadion.nije natkriven, teren katastrofalan.po toj logici samo bi siroki, borac i celik mogli igrati tu ligu
taman Liga 3 da se igra :lol:
Sloga Uskoplje

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, bhfanatic14, Google Adsense [Bot], HyperOS, Lekqqq1921, Ramirez i 28 gostiju.