Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Kod mene Samsung galaxy S plus i pojede mi bateriju jedva 2 dana moze bit 
-
SemperFideliss
- Kontakt:
androidMElloo je napisao/la:Kod mene Samsung galaxy S plus i pojede mi bateriju jedva 2 dana moze bit
gdje da počnem? force close nisam dugo dobio. znao sam ga dobiti kada sam se zezao sa nekim krekovanim .apk fajlovima. bilo šta legalno skinuto sa marketa uvijek je radilo kako treba. android kako open so.urce ima milion puta više aplikacija neko 'zatvoreni' symbian. malo sam se igrao sa n8 fin telefon nema šta ali brate na to se uglavnom kako sam vidio lože ovi naši lokalni seljačići bez uvrede. telefon preskup a bilo koji android za te pare nudi puuuno više. što se kamere tiče slažem se, nokia i sad ima ponajbolje kamere, carl zeiss je zakon. ne znam kakvi su sg2 i ovi high end anroidi ali očekujem da ima ekstra kameru ako košta hiljadu KM. kod mene je 3,2mp kamera nije čemu nema blitz itd. kada ima svijetla dovoljno fotografije su sasvim ok. ove stare nokie imaju puno bolju kameru pa bilo makar 2mp to stoji. ali meni kamera nije bitna. jednom u godini je upalim. ima digitalnih fotoaparata za 150KM od 15mp sa dobrom optikom i problem riješen. što se tiče samsungove reklame koja ismijava iphone pa nažalost nisu puno pogriješili. gedam prije pola godine možda u zagrebu kad je stigao 4s iphone gužva redovi ko da je džabe. vidili debili kako to ide u zapadu pa se furaju. mislim kakav idiot moraš biti da čekaš 10h u redu za telefon za koji moraš raditi mjesec dana? galaxy jeste iphone killer, za manje para nudi više. iphone je uglavnom šminka i većina raje ga uzima da se qrči a ne što mu treba telefon. meni telefon treba radi wifi, mail da pročitam, rezultate i sl. i da se mogu javiti poslati sms i to je to. ne bih ti znao da li može moj mob shift pokrenuti nisam probao, imam one ptice i to je to. mobitel po meni nije za igre, imam pc za to i šutam ps3 sa jaranima kad mi se igra. ja nisam fanboy nikakav, ja gledam samo šta dobivam najviše za svoje pare. ovaj mob sam platio 300KM i ima sve što mi treba čak i puno više jer aplikacija ima pun qrc. nokia je čučnula džaba im belle i anne kad je symbian odavno prevaziđen, i sam si to priznao. što se fluidnosti tiče ne znam šta si ti radio sve pa ti android šteka. probaj nekad ugasiti mob, svako par dana da se očisti ram ili koristi neki killer mada neki kažu ti ram killeri više rade štete nego koristi. zatim nokia je samo za sebe uradila taj symbian dok npr. ic ide na htc, samsung, se i ostale tako da ti tu ta poredba nije baš poštena. kažu da ic leti na novim androidima.QUARESMA 18<<< je napisao/la:imam samsung galaxy s plus, i na pocetku nisam dobivao nikakce crasheve, tako da sam se i ja cudio sto govore za crashanje, a sad cim malo zastane aplikacije, odma se pojavi force close
glupost je porediti symbian i android po broju aplikacija, zasto nebi pogledao sam OS kako iskoristava resurse hardwarea? Nokia N8 koja ima 680 mhz i 256 mb ram memorije radi perfektno, jos sad na symbian belle i probao sam ga licno, jednostavno nisam mogao da vjerujem, symbian bolje iskoristava hardware od androida
ja skoro svaku noc moram puniti telefon, dok evo kod nokie n8 moze komotno izdrzati do 4 dana bez punjenja
custom rom za naprednije korisnike, dafuq? Nokia je donedavno bila i najveci proizvodjac takodjer, a gotovo vecina nokiinih telefona imala je bolju kameru od konkurencije, taj samsung je nista, svim silama kopiraju apple proizvode, ne znaju napraviti reklamu za svoj vlastiti proizvod vec ga mora predstaviti kao iphone/ipad killera![]()
i pogledaj samo koliko ima medjuverzija jednog Galaxy S i S2 telefona, min 10a godisnje sigurno izbace bar 60 razlicitih modela, jedino je htc ispred njih, oni izbacuju telefone svake druge sedmice, a nikakve razlike
eto ti taj tvoj android, da li moze pokrenuti nfs shift? ili ostale sl igrice? na nokii n8 komotno radi, tj na starom s^3 os.u![]()
dzaba ti tvoj open ****, kad su zatvoreni OS.ovi dosta bolji od open **** os.ova haha, pa citao nedavno kako je na neki nacim sramota, nokia lumia 800 fluidna kao i galaxy nexus koji ima dual core cpu i 1gb ram memorije, al staces, ima android fanboysa pa se pale na procesore i ram memorije, moraj samsung, htc, i ostali izbaciti quad core telefone zbog nedostatka inovativnosti, al neka vas
symbian je zaostao prvenstveno zbog microsoftovog covjeka Elopa, koji je dosao i najavi wp7 kao primarni os, symbian belle update bi dosao dosta prije, al kako god, ne koristi svako smartphone, nokia i danas najvise zaradjuje na low end uredjajima tj na sv40, i danas je vise korisnika dumbphonea nego smarphonea
što se baterije tiče i androida, ako imate upaljenu sinkronizaciju, brightness ekrana na maximum, live wallpaper, neki 'moćni screensaver', auto rotation, wifi, gps i sl. ode baterija za dan ko od šale. pročitajte malo na netu kako produžiti bateriju da ne punite svaki dan. naravno kad se nakačim na wifi po vazda moram navečer puniti nema tu puno filozofije. korisna aplikacija za androide-juice defender, ima na marketu. štedi bateriju i osjeti se da duže traje.
kako god proći će možda 5 godina dok na komercijalno tržište dođu baterije koje će telefone sa 4 inča displeja i pun qrc džidža držati bez punjenja bar sedmicu dvije, barem sam ja tako pročitao da neće tako brzo stići nova generacija baterija... dotad naučite se kako štediti bateriju kad vam zatreba telefon i u glavu utuvite da je to boljka svih modernih mobitela, bilo android, symbian, iphone, dummy...
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
da, tu si u pravu, da android ima vise aplikacija, ali meni je glupo suditi os.u po broju aplikacija, n8 je pravo dobar kvalitetan telefon, steta sto su se symbianovi developeri kasno opametili. symbian je bio dobar dok ga nokia nije preuzela, nije ti tacno da je nokia samo za sebe pravila, sony ericsson, samsung takodjer su pravili telefone s tim os.om
veceras prezentacija iPad 3

“This new device has more memory and higher screen resolution than an Xbox 360 or PS3.”

veceras prezentacija iPad 3

“This new device has more memory and higher screen resolution than an Xbox 360 or PS3.”

WOW kakvo je ovo parce hardvera
Od ovoga nema potrebe bolje da se pravi ovo je za mene savrsenstvo .
Jedva cekam da ga pocnem malo saltati da osjetim tu moc pod prstima
moram pohvaliti i sjajan marketing appla kad pohvali i rece da je bolji od ps3 ili xbox360 (ipak je to tehnologija stara 7 godina)
Od ovoga nema potrebe bolje da se pravi ovo je za mene savrsenstvo .
Jedva cekam da ga pocnem malo saltati da osjetim tu moc pod prstima
moram pohvaliti i sjajan marketing appla kad pohvali i rece da je bolji od ps3 ili xbox360 (ipak je to tehnologija stara 7 godina)
Thomas Müller - Fußballgott
Jel velika razlika izmedju ovog
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_l ... n-4111.php" onclick="window.open(this.href);return false;
i sony xperia neo v.. najvjerovatnije cu imat mogucnost da uzmem neki od ovih telefona u bhtelecomu preko onog đavola mega100, a cijene su 88 i 173.. jedino sto xperie kao nema trenutno u sarajevu..

I ovog..
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... d2ef5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_l ... n-4111.php" onclick="window.open(this.href);return false;
i sony xperia neo v.. najvjerovatnije cu imat mogucnost da uzmem neki od ovih telefona u bhtelecomu preko onog đavola mega100, a cijene su 88 i 173.. jedino sto xperie kao nema trenutno u sarajevu..
I ovog..
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... d2ef5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
SE xperia ne V def, al imas paket mega100 i kupujes te low end telefone, kad mozes dosta dobre dobiti za male pare, cudno
Fazon je sto nemam ja ovaj paket, nego cu preko nekog treceg uzimat.. ii inace nisam mislio davat velike pare za mobitel jer imam precih stvari.. tako da..
am dvoumim se izmedju ova dva, i najvjerovatnije cu da uzmem ovaj walkman, jer gotov pa je isti kao i ovaj xperia, a razlika u cijeni je oko 100KM..
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
- hule_barca
- Kontakt:
Imam SE K850i, te je problem što se gasi i gubi se slika, znači radi normalno i onda samo lagano pocrni. Jeli do softvera ili je do nečega drugog 
Mes Que Un Club
ja sam imao k850i i meni se cesto sam restartovao...ugasi se i sam se upali onda...meni su rekli da je to do memorijske, tj ako izvadim mem. karticu da mi se to nece desavat...al jbg, kontam, kakav je to tel bez memory...nit muzike nit ista...i jbg, prodao sam ga, sad mi je nokia 6500 slide...solidan telefon (za mene perfekt), ima sve sto mi treba, i ne bi ga dao ni za sta...a ovo sto se fura, te kamera 12 mpx, te android, te rezolucija 'vaka 'naka...hebo to...ima se komp za nesto vise...hule_barca je napisao/la:Imam SE K850i, te je problem što se gasi i gubi se slika, znači radi normalno i onda samo lagano pocrni. Jeli do softvera ili je do nečega drugog
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…
- hule_barca
- Kontakt:
Ma ništa onda, odnesem ga na servis pa da vidimo šta će da kažuLimuntos je napisao/la: ja sam imao k850i i meni se cesto sam restartovao...ugasi se i sam se upali onda...meni su rekli da je to do memorijske, tj ako izvadim mem. karticu da mi se to nece desavat...al jbg, kontam, kakav je to tel bez memory...nit muzike nit ista...i jbg, prodao sam ga, sad mi je nokia 6500 slide...solidan telefon (za mene perfekt), ima sve sto mi treba, i ne bi ga dao ni za sta...a ovo sto se fura, te kamera 12 mpx, te android, te rezolucija 'vaka 'naka...hebo to...ima se komp za nesto vise...
Mes Que Un Club
moze i ta varijantahule_barca je napisao/la:Ma ništa onda, odnesem ga na servis pa da vidimo šta će da kažuLimuntos je napisao/la: ja sam imao k850i i meni se cesto sam restartovao...ugasi se i sam se upali onda...meni su rekli da je to do memorijske, tj ako izvadim mem. karticu da mi se to nece desavat...al jbg, kontam, kakav je to tel bez memory...nit muzike nit ista...i jbg, prodao sam ga, sad mi je nokia 6500 slide...solidan telefon (za mene perfekt), ima sve sto mi treba, i ne bi ga dao ni za sta...a ovo sto se fura, te kamera 12 mpx, te android, te rezolucija 'vaka 'naka...hebo to...ima se komp za nesto vise...
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…
Je li ti upadao u vodu?hule_barca je napisao/la:Imam SE K850i, te je problem što se gasi i gubi se slika, znači radi normalno i onda samo lagano pocrni. Jeli do softvera ili je do nečega drugog
- hule_barca
- Kontakt:
Ma kupio ga polovnog, pa ne znam ti to reći. Nego otkrio sam problem za gašenje. Pozadi, poklopac gdje se otvaraju kartice i baterija, vidi se da nije dovoljno uklopljen, odnosno da ne ide do kraja,vidi se sim kartica, ako me razumijete, i sad sam baš radio "test". Upalio sam mobitel i pritisnuo do kraja poklopac i kao da "dirne" bateriju i samo se ugasi. Mislim da bih trebao samo zamijeniti oklop, pošto mi je to i osoba koja mi ga prodala, rekla da zamijenim oklop, ali ne iz ovog razloga nego iz estetskog. Sad ne znam da li će oklop koji bude ubačen popraviti situaciju, mislim da bi trebao, jer bi to trebalo sve lijepo da ulegne.dzonvejn je napisao/la:Je li ti upadao u vodu?hule_barca je napisao/la:Imam SE K850i, te je problem što se gasi i gubi se slika, znači radi normalno i onda samo lagano pocrni. Jeli do softvera ili je do nečega drugog
Mes Que Un Club
Najbolje ti je odnijeti u servis da oni vide šta je, onda odlučiš. Ako je zbog oklopa onda ga mijenjaj... da se ne bi posle ispostavilo da nije zbog toga.
Inače ako nekog zanima k750i za 35 KM, odlično očuvan i potpuno ispravan, neka mi se javi na pm, ne prodajem ja, posrednik sam.
Inače ako nekog zanima k750i za 35 KM, odlično očuvan i potpuno ispravan, neka mi se javi na pm, ne prodajem ja, posrednik sam.
- hule_barca
- Kontakt:
Iz Finske sam dobio Samsung Galaxy young ,nov,zanima me kolika je cijena kod nas ?
šta mislite o SONY ERICSSON XPERIA X10? svidio mi se, ali nemam informacije podržava li word, pdf i mogu li čitati knjige na njemu? tražio sam SE xperia neo ali nema po prodavnicama 
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Mozes sve moguce formate citati ima milion aplikacija za citanje knjigaDANTES je napisao/la:šta mislite o SONY ERICSSON XPERIA X10? svidio mi se, ali nemam informacije podržava li word, pdf i mogu li čitati knjige na njemu? tražio sam SE xperia neo ali nema po prodavnicama
Thomas Müller - Fußballgott
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_x ... 0-2964.phpDANTES je napisao/la:šta mislite o SONY ERICSSON XPERIA X10? svidio mi se, ali nemam informacije podržava li word, pdf i mogu li čitati knjige na njemu? tražio sam SE xperia neo ali nema po prodavnicama
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 98 gostiju.