U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mladje selekcije
Ma ne treba u njih ulagti ni feninga..Koji nas k.... samo sramote i trose i ono malo prara...Svakako nam A reprezentacija ne mzoe nikako funkcionisati bez igraca iz stranih liga, stoga ne vidim cemu sikiracija i nerviranje...
150 dusa na stadionu od 60.000 pokazuje koliki su talenti i koliko su interesantni javnosti...I u pravu je savez sto im je skratio pripreme na dva dana, treba to sve ukinuti..Koji ce nam k......
Realnost je da jedan prosjecan igrac iz BIH premijer lige ne moze sa svojom kondicijom i pripremljenosti igrati ni 30 minuta utakmice na nekom srednjem nivou u nekoj prosjecnoj europskoj ligi..Tek se pripremi nakon godinu-godinu i pol aktivnog treniranja vani...Stoga ulaganje u ove mlade u BIH je totalna propast..Bolje im je da uce i da se obrazuju, svakako su karine najvece na terenu...I ko hoce reprezentaciju neka plati i neka igra u njoj bez ikakvih primanja i troskova...Koji jadnici, hello Luxemburg covjece.
150 dusa na stadionu od 60.000 pokazuje koliki su talenti i koliko su interesantni javnosti...I u pravu je savez sto im je skratio pripreme na dva dana, treba to sve ukinuti..Koji ce nam k......
Realnost je da jedan prosjecan igrac iz BIH premijer lige ne moze sa svojom kondicijom i pripremljenosti igrati ni 30 minuta utakmice na nekom srednjem nivou u nekoj prosjecnoj europskoj ligi..Tek se pripremi nakon godinu-godinu i pol aktivnog treniranja vani...Stoga ulaganje u ove mlade u BIH je totalna propast..Bolje im je da uce i da se obrazuju, svakako su karine najvece na terenu...I ko hoce reprezentaciju neka plati i neka igra u njoj bez ikakvih primanja i troskova...Koji jadnici, hello Luxemburg covjece.
jad tuga i cemer
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
-
- Kontakt:
Evo upravo sam poprimio informaciju od Nurdina Hrustića (Bochum II) da je njegov tim prošle sedmice pobijedio Luksemburg sa 3:0. Naši su onda stvarno jadni!
- NoName
- Kontakt:
Ti si bolesnik i samo truješ okolo. Ne miješaj vjeru i sport bez ikakve potrebe mamlaze!edinko je napisao/la:Ovdje neko treba platiti GLAVOM jer ovoliko poniziti zemlju sa raznoraznim anonimusima koji igraju u vrlim klubovima sirom Srbije i Genocidne sumske tvorevine..pa pored tolikog broja PRAVIH igraca koji su PRISILJENI da igraju za neku Dansku,Svedsku,Norvesku..jer ne mogu igrati za svoju Domovinu koju VOLE z arazliku od onih majmuna koji vode U21 i koji igraju u njoj za koje se zna "koliko vole BiH"...Ta kabadahija Laktaski ih tome uci..a ZLATNI MOMCI koji haraju Europom i MOLE da igrajuz a BiH..ali oni NE MOGU igrati jer se zovu Aldin,Mehmed,Mustafa..nema onda mjesta za nekakve levate kao nekog Ognjena, Branimira i Milorada...ZATO NEMA HAIRA ,jer se sve igra po nekom nacionalnom kljucu..
TULICA TREBA STRELJATI KOPILE MU ****!
Ne znam da li je iko od vrlih forumaša prijavio ovaj post adminu. Ja jesam, za svaki slučaj.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma ne treba vise trositi rijeci. Ovo je sramota!!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
ovo smrdi na kladionicarski tal (izmedju ostalog)
mi kad god zijanimo ili su sudije ili kladioničarski tal (friška mi sjećanja na Iran). Ovoj djeci iz domaće lige treba objasniti da se školuju, da poslije blistavih karijera barem ne završavaju kao konobari. Gledao sam drugo poluvrijeme i bolje da sam prespavao, kad čuješ da su izgubili to je šok ali kada gledaš ono davljenje lopte na terenu to je katastrofa. Nije za podcijenit' ko će za koju godinu igrati za A tim i rasprodavati ugled koji ove godine krvavo stičemo. Kada nas opet neke Moldavije bude derale kod kuće slušaćemo komentar tipa, treba napraviti ozbiljnu analizu i krenuti u stvaranje tima za novi ciklus. Ja sam se ovog komentara naslušao i hajde da se okrenemo zmajevima, koliko još sati?
Da smo se mi sastali sa foruma dobili bi ovu velesilu. Ovo je ogromna sramota, i da se nisu nikako prije sastajali na okupljanje trebali su dobiti. Nisu mogli dobiti neke igrače koji nikako profesionalno ne igraju fudbala. Pa znaju li ovi naši mladići da prestavljaju čitavu državu. Ovo što osjećam je neopisivo, neka ih je stid.
Naravno , uvijek se ima mjesta za neke igrače koji su tatini sinovi , a ovi što znaju nisu pozvani. Sramota, hajde Tuliću idi komentiraj LP. Da sam ja vodio repku bez trninga, pobjedili bi onu djecu iz Luxenburga.
Naravno , uvijek se ima mjesta za neke igrače koji su tatini sinovi , a ovi što znaju nisu pozvani. Sramota, hajde Tuliću idi komentiraj LP. Da sam ja vodio repku bez trninga, pobjedili bi onu djecu iz Luxenburga.
ja sam protiv toga da srbi uopste igraju za bih repku jer tesko mi je zamislit srbina da voli bosnu vise od srbije(ovdje nespadaju bosanci ili bosnjaci pravoslavne vjere a takvih je 2% ako i toliko od ukupnog pravoslavnog stanovistva u bih)..neka prica ko sta hoce,ali dok 90% bosnjaka u timu nebude bilo,plus pokoji hrvat mi samo mozemo sanjati velika takmicenja .medzutim ovdje se neradi toliko i o nacionalnom kljucu koliko o retardiranosti ovih igraca koji igraju....sve babini sinovi,nevjerovatno je da ovaj krmak tulic nije pozvao nijednog igraca sa zapada...imamo hasanbegovica (dortmund 2),bicakcica(stutgart 2),hajrovica(arsenal juniori),pintol (frankfurt prvi tim),mario vrancic(rotweis ahlen prvi tim),haris bukva(sturm graz) itd,,,ovo su samo neki koji mi mogu pasti na pamet a ima ih 50tak najmanje da su bolji od ovih sto su igrali....to nije kriv ni tulic ni igraci ni savez,krivi smo mi navijaci sto to dopustamo...oni samo rade ono sto im se dopusta...kad bi neko u srbiji ovo radio vec davno bi bio objesen ali ko je kriv nasim safijama kad nemaju m..a...kad nemate m..a onda trpite jer niste bolje ni zasluzili...ja vam garantujem da mi ovdje da sastavimo ekipu na ovom forumu uz 2-3 sedmice kondicionog treninga bez vecih problema pobijedili bi ovaj luxemburg....cuj hej branimir tulic koji je tu po nalogu novog radovana karadzica milorada dodika da sastavlja ekipu bosne i hercegovine i da jos uz to uspjesno prodaje maglu kako joj zeli dobro...taj krmak sa vanserijskim talentima koji sada haraju bundesligom nije nista napravio a smijem se kladit da nikad nije pogledao ni jednog od ovih iograca sto je pozvao...
Zaboravio si igrače iz naše lige kao Zahirović, Osmanagić, Hasić, i još mnoge koji su sigurno kvalitetniji i bolje nego oni što hodaju po terenu.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 05 sep 2009, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.
U 21 ˝erekcija ˝ je danas lose stajala ....preporucujem im iduci put da koriste VIAGRU .. 

Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
vidi GRAĐANINA IZ NEMILE sa adrese HAJDUKURAC 11 sto pametuje .. tribine su nekada bile drvene krelac ...prosetaj malo , prosiri svjetlonazore ..nije Moscanica centar svijeta ..NK_Nemila je napisao/la:Joj i ovog majmuna iz Veleza, Dzafica, kako bi mu sad volio samar opaliti da mu se glava okrene sa 360 stepeni....idi igraj dole seljacino pred drvenim tribinama
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
#Calcio naravno da je tema ,,mladzi narastaj,,
Ali ti s time ulazis u jedan dublji problem kao recimo prica o savezu.Milion zasto milion zato a u stvari niko nema odgovora na to iako svi sve znaju.
Rad sa mladim nije samo U-21 vec kadeti,hadeti,pioniri i ostali.Mnogo tekmi,ulaganja novca,dobrih skauta i zdravog sistema.Gdje ti vidis ovdje sir sirecke
Zukanovicu su sve zivo onomad ebavali zbog guranja Jelica a zaboravljanje naprimjer tada Ibiseviica.
Iako je ovaj otisao u pizdice to jest na ameriku preko nekih veza doveli Vedu i skrhali ga zajedno sa Vahom u PSG.
Ovaj mu iako obecao pare dao sisu i tako je bilo do Norveske poslije sve znamo.
Drugo kadeti imali sansu da idu na Evropsko,odlicna ekipa umjesto da se sa Pjanicem poprica da ga pozovu i konacno odu na to prvenstvo.Oni u drugom kolu kvalifikacija pola nisu zvali ni sto je prije napravilo uspjeh a kamoli zvali Pjanica da im pomogne.
P.L nije mjera da se kaze ovaj je dobar ili los.Sarajevo neki dan zadnji na tabeli u PL a u Evropi veliki zig napravili.
Niko tu nije pametan ali prvo je potreban zdrav savez koga mi vec odavno nemamo pardon imamo ali daleko da je zdrav.
Pa tek onda ide prica o talentima.

Ali ti s time ulazis u jedan dublji problem kao recimo prica o savezu.Milion zasto milion zato a u stvari niko nema odgovora na to iako svi sve znaju.
Rad sa mladim nije samo U-21 vec kadeti,hadeti,pioniri i ostali.Mnogo tekmi,ulaganja novca,dobrih skauta i zdravog sistema.Gdje ti vidis ovdje sir sirecke

Zukanovicu su sve zivo onomad ebavali zbog guranja Jelica a zaboravljanje naprimjer tada Ibiseviica.
Iako je ovaj otisao u pizdice to jest na ameriku preko nekih veza doveli Vedu i skrhali ga zajedno sa Vahom u PSG.
Ovaj mu iako obecao pare dao sisu i tako je bilo do Norveske poslije sve znamo.
Drugo kadeti imali sansu da idu na Evropsko,odlicna ekipa umjesto da se sa Pjanicem poprica da ga pozovu i konacno odu na to prvenstvo.Oni u drugom kolu kvalifikacija pola nisu zvali ni sto je prije napravilo uspjeh a kamoli zvali Pjanica da im pomogne.
P.L nije mjera da se kaze ovaj je dobar ili los.Sarajevo neki dan zadnji na tabeli u PL a u Evropi veliki zig napravili.
Niko tu nije pametan ali prvo je potreban zdrav savez koga mi vec odavno nemamo pardon imamo ali daleko da je zdrav.
Pa tek onda ide prica o talentima.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ma samo prijavi JADO.....jadan si...eto ti ih,lizi se sa njima..ja necu..ja govorim ISTINU..a ti zivi u iluzijama...i ne nazivaj me mamlazom,ne vrijedjaj...NoName je napisao/la:Ti si bolesnik i samo truješ okolo. Ne miješaj vjeru i sport bez ikakve potrebe mamlaze!edinko je napisao/la:Ovdje neko treba platiti GLAVOM jer ovoliko poniziti zemlju sa raznoraznim anonimusima koji igraju u vrlim klubovima sirom Srbije i Genocidne sumske tvorevine..pa pored tolikog broja PRAVIH igraca koji su PRISILJENI da igraju za neku Dansku,Svedsku,Norvesku..jer ne mogu igrati za svoju Domovinu koju VOLE z arazliku od onih majmuna koji vode U21 i koji igraju u njoj za koje se zna "koliko vole BiH"...Ta kabadahija Laktaski ih tome uci..a ZLATNI MOMCI koji haraju Europom i MOLE da igrajuz a BiH..ali oni NE MOGU igrati jer se zovu Aldin,Mehmed,Mustafa..nema onda mjesta za nekakve levate kao nekog Ognjena, Branimira i Milorada...ZATO NEMA HAIRA ,jer se sve igra po nekom nacionalnom kljucu..
TULICA TREBA STRELJATI KOPILE MU ****!
Ne znam da li je iko od vrlih forumaša prijavio ovaj post adminu. Ja jesam, za svaki slučaj.
@Letva-u pravu si ...
..ali ne mozes uporediti situaciju u BiH gdje je sve po*rana politika...Ako Bosnjak igra za Srbiju onda to radi jer je smatra svojom Domovinom..i u ovom slucaju je to politika jer mu je babo politicar koji se ne smije zamjeriti jer ce ostati bez fotelje..sve ista g*vna..Tulic zove nekakve levate iz BSK,Cukarickog ili ne znam koga sve ne a ne zove momke iz Arsenala,Benfike,Portoa..a IMAMO ih i tamo ...ruku na srce..sve je OBOJENO nazalost..trebaju igrati NAJBOLJI -da..ali zasto nije igrao Osmanagic?Zasto Bilbiju ubacuje kad je sve skoro bilo gotovo?Zato sto treba uzeti komad kolaca od prodaje tatinih sinova..njega zaboli sto je BiH izgubila,sramotno izgubila..Njemu je bitno da Srbija dobro igra..nigdje nece stajati da je Tulic kriv radi pogresne taktike(igrati kuci protiv "velesile Luksemburga"sa samo JEDNIM SPICEM....dovoljno govori koliki je strucnjak i takticar..ta trenirao je neka 2-3 seoska kluba i sad-selektor..zasto?Radi nacionalnog kljuca...Ili ovo mozda nije istina?
Nece ostati zapisano u knjigama da je Luksemburg u svojoj historiji pobejdio samo dvije tekme-jednom Belgiju i Bosnu i Hercegovinu...Necwe nigdje stajatid a je Tulic izgubio...svojom taktikom,izboromNEigraca itd...nanosi samo SRAMOTU cijeloj BiH..O TOMER se radiu..a ti reci ali ISKRENO jeli ovdje ima ikakvih neistina..proslo je vrijeme doks e govorilo "radi mira u kuci":jeste tako je..treba napokon poceti govoriti OTVORENO o svemu i prije ce sve leci na svoje..jer se zivi u iluzijama..jer se suti i ne govori istina je-mozes se nekome"zamjeriti"...nadam se da shvatas sta zelim reci..
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!
gdje su samo admini, sto nebrisu nebuloze nacionalisticke neki pojedinaca na ovoj temi!?!
- NASER_ORIC
- Kontakt:
Ma Tulic je kriv za poraz pustite suplje price pa on je samo za komentar na BHT1 i to je zalost kad doticni gospodin kritizira postavku Sir Alexa Fergusona pa majke mi da mi ga je u tom trenutku opaliti iza usiju pored toliko strucnjaka oni doveli Branimira Tulica znaga mama i dva prijatelja,A usput sta je sa Zukanovicom??
- velez_mostar
- Kontakt:
Ovo su dani u kojima bi se mogla pisati historija bh nogometa. Naši A reprezentativci igraju odlučujuće utakmice za plasman u baraž na svjetsko prvenstvo.
Dobra uvertira tome trebala je biti današnja utakmica na Koševu gdje je U-21 reprezentacija odmjerila snage sa Luksemburgom i na kraju je poražena sa 0-1.
Mlada reprezentacija, igrači koji bi u budućnosti trebali nosti dres A selekcije su poraženi od reprezentacije koja je upisala svoju drugu pobjedu u historiji.
Dno dna! Samo tako možemo opisati stanje u kojem se našla naša mlada reprezentacija..Je li vrijeme da selektor Branimir Tulić digne sidro i podnese ostavku, što je nakon ovako loših rezultata samo stvar morala gospodina Tulića.
Naravno ne snosi samo selektor krivicu za loše rezultate, dio odgovornosti moraju snositi i igrači ali upravo te igrače bira selektor Tulić.
Zar igrači iz nekog Čukaričkog, BSK Borče, Hit Gorice...imaju prednost u odnosu na one koji igraju značajne uloge u bh timovima kao što su Željezničar, Sloboda, Velež, Sarajevo...
Pitamo se zašto na spisku selektora Tulića nije bilo Osmanagića koji čini važnu kariku mostarskog Veleža, ekipe koja je na vrhu tabele premier lige BiH. Pitamo se zašto o ovom trenutku najbolji igrač premier lige, Nemanja Bilbija u igru ulazi tek u drugom poluvremenu, zašto u reprezentaciji nema Šerifa Hasića iz Slobode koji je na sredini trena velika radilica.
Postavlja se pitanje zna li selektor Tulić za Anela Hadžića koji je sa 20 godina jedan od najboljih igrača austrijskog Rieda koji je nastupao za mlađe selekcije Austrije a koji isto tako ima želju nastupiti za BiH, zna li selektor za Harisa Bukvu iz Sturma.
Eldar Ikanović sa svojih 20 godina jedan je od najboljih igrača švicarskog Thuna i najbolji igrač U-19 bh reprezentacije na kvalifikacionom turniru u Finskoj od kada mu se gubi svaki trag...Možemo spomenuti još i Handžića (Lech), Pandžu (Lokomotiva), Šovšića (Zagreb) te mlade nade Čelika i Željezničara, Zahirovića i Čolića i mnoge druge....
Nismo tu da krojimo sastav, valjda selektor zna svoj posao ali pitanje je da li ga obavlja na način na koji bi trebao. Da li je selektor Tulić svjestan da vodi mladu reprezentaciju jedne zemlje i da ta reprezentacija treba stvarati igrače za budućnost, ako ih budemo stvarali na ovaj način, strahujemo od pomisli na našu budućnost.
Nadamo se da će gospodin, Branimir Tulić nakon ovog poraza časno podnijeti ostavku za koju je zreo već odavno.
Možda mu ipak bolje pristaje posao komentatora na BHT1 u utakmicama lige prvaka koja počinje uskoro...
Dobra uvertira tome trebala je biti današnja utakmica na Koševu gdje je U-21 reprezentacija odmjerila snage sa Luksemburgom i na kraju je poražena sa 0-1.
Mlada reprezentacija, igrači koji bi u budućnosti trebali nosti dres A selekcije su poraženi od reprezentacije koja je upisala svoju drugu pobjedu u historiji.
Dno dna! Samo tako možemo opisati stanje u kojem se našla naša mlada reprezentacija..Je li vrijeme da selektor Branimir Tulić digne sidro i podnese ostavku, što je nakon ovako loših rezultata samo stvar morala gospodina Tulića.
Naravno ne snosi samo selektor krivicu za loše rezultate, dio odgovornosti moraju snositi i igrači ali upravo te igrače bira selektor Tulić.
Zar igrači iz nekog Čukaričkog, BSK Borče, Hit Gorice...imaju prednost u odnosu na one koji igraju značajne uloge u bh timovima kao što su Željezničar, Sloboda, Velež, Sarajevo...
Pitamo se zašto na spisku selektora Tulića nije bilo Osmanagića koji čini važnu kariku mostarskog Veleža, ekipe koja je na vrhu tabele premier lige BiH. Pitamo se zašto o ovom trenutku najbolji igrač premier lige, Nemanja Bilbija u igru ulazi tek u drugom poluvremenu, zašto u reprezentaciji nema Šerifa Hasića iz Slobode koji je na sredini trena velika radilica.
Postavlja se pitanje zna li selektor Tulić za Anela Hadžića koji je sa 20 godina jedan od najboljih igrača austrijskog Rieda koji je nastupao za mlađe selekcije Austrije a koji isto tako ima želju nastupiti za BiH, zna li selektor za Harisa Bukvu iz Sturma.
Eldar Ikanović sa svojih 20 godina jedan je od najboljih igrača švicarskog Thuna i najbolji igrač U-19 bh reprezentacije na kvalifikacionom turniru u Finskoj od kada mu se gubi svaki trag...Možemo spomenuti još i Handžića (Lech), Pandžu (Lokomotiva), Šovšića (Zagreb) te mlade nade Čelika i Željezničara, Zahirovića i Čolića i mnoge druge....
Nismo tu da krojimo sastav, valjda selektor zna svoj posao ali pitanje je da li ga obavlja na način na koji bi trebao. Da li je selektor Tulić svjestan da vodi mladu reprezentaciju jedne zemlje i da ta reprezentacija treba stvarati igrače za budućnost, ako ih budemo stvarali na ovaj način, strahujemo od pomisli na našu budućnost.
Nadamo se da će gospodin, Branimir Tulić nakon ovog poraza časno podnijeti ostavku za koju je zreo već odavno.
Možda mu ipak bolje pristaje posao komentatora na BHT1 u utakmicama lige prvaka koja počinje uskoro...
Vala mu nepristaje ni komentiranje LP....a ko neko može ubiti LP srijedom naveče onda je to Tulic..džaba ako on zna koliko je odigrao utakmica U-21..i postigao golova...ako ga nemožeš ni čuti kad to govori...stručnjaci...
Prvo Kemo Alispahić...pa sad Tulic...koji je postao standardan...
Prvo Kemo Alispahić...pa sad Tulic...koji je postao standardan...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- velez_mostar
- Kontakt:
Ma,ovo su napisali ,jer mu nisu mogli direktno reci da ide na ulicu,ono da mu malo daju do znanja da je dobar u tome..a ,svi znamo da je i u tome uzasan,jest da ima nekih podataka ,i da prati,ali brate sto kazes ,sebi u njedra prica,i nikako ne otvara usta,nemas pojma sta je rekao..i zabrza toliko da se ne slusa to nikome.
samo da dodam...branimir krmak tulic de mazga je tu po dodikovom nalogu a dodik je nasljednik radovana karadzica...njegov prvenstveni cilj je da unisti u21 selekciju bih time sto bi one koji zasluzuju izostavljao sa spiska kako bi ih primorao da igraju za druge a zna da ako i jedan srbin ima kvalitet da igra za srbiju on nece igrat za bosnu...time ce unistit i a selekciju u buducnosti tako da ce bih vazda biti u sjeni srbije tako da ce uvijek moci proturati staru pricu o nemogucnosti napretka u ovakvoj bih
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Brazzzoo123, forgempp, jasmin10, Normus90, Proximic, Quartararo, rishovski, torbica i 50 gostiju.