FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la VanBasten » 23 mar 2012, 22:24

Pa baš zato što je "jedan od nas" trebao je držati usta zatvorenim i riješiti to interno. To je ljude najviše i pogodilo. Nije svetac, može mu se i ne vjerovati na svaku.
Šta je trebao Pehlić? Ali momak je to riješio kako i spada.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 23 mar 2012, 22:25

samosarajvo je napisao/la:
Opet da kazem Hadzica jako cjenim i drag mi je zbog svih golova, onih bitnih, koje je dao za FKS ali suti svih ovih godina kad su u klubu bili ljudi koji su napravili 5 milliona duga a sad sere protiv ljudi koji su isplatili 200 milja duga i poboljsali klub u svim segmentima.Siguran sam da su mu ponudili barem neku funkciju u klubu...
To je to.

Pwhlic je otisao, ali nista lose nije rekao, Haris Handzic ma sta mislio o njemu, kada je vidio da nema mjesta, pokupio stvari i otisao, nije nista rekao.
Zadnja izmjena: retro, dana/u 23 mar 2012, 22:26, ukupno mijenjano 1 put.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 mar 2012, 22:26

Ja vala vise nikome ne vjerujem... ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 mar 2012, 22:28

Ma ovdje se više ne zna ni kome treba vjerovati...ovo je stvarno haus....
Možda će ovo zvučati previše pesimistično ali u nedjelju na Neretvi očekujem jednu veeeliku flautu i likovanje Zalizanog...a onda na kraju mjeseca depešu iz Nogometnog saveza "Sarajevo bez licence za Evropska takmičenja".
Tužno, ali nakon svega šta očekivati...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 mar 2012, 22:29

hilmo je napisao/la:Ma ovdje se više ne zna ni kome treba vjerovati...ovo je stvarno haus....
Možda će ovo zvučati previše pesimistično ali u nedjelju na Neretvi očekujem jednu veeeliku flautu i likovanje Zalizanog...a onda na kraju mjeseca depešu iz Nogometnog saveza "Sarajevo bez licence za Evropska takmičenja".
Samo opušteno

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 mar 2012, 22:30

hilmo je napisao/la:Ma ovdje se više ne zna ni kome treba vjerovati...ovo je stvarno haus....
kakvi ba cadvi ko kuca..igraj 2 i uzmi pare..
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE!!
FK SARAJEVO.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 mar 2012, 22:34

mma_hz je napisao/la:kakvi ba cadvi ko kuca..igraj 2 i uzmi pare..
De daj još dva sigurna pa da uzmem pare...;)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 mar 2012, 22:38

hilmo je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:kakvi ba cadvi ko kuca..igraj 2 i uzmi pare..
De daj još dva sigurna pa da uzmem pare...;)
dvije sigurne dvice Dortmund i Roma.. ;) dojava iz Adijeva kafane...
hahah kod nas u mahalskoj ovoj kafani ti ima jedan konobar ,njemu je 50 godina..radi tu samo da bi mogao cugat ...
i svaki rezultat iznenadzenje on kaze jesam vam rekao,a nikad ne dobija a sve ima dojave iz finske haha
doduse ludzak je odigrao 2 na gosk sada Bgm ziva istina...al je pao na necem drugom hahhahaa :lol: :lol:
FK SARAJEVO.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 23 mar 2012, 22:42

retro je napisao/la:
To je to.

Pwhlic je otisao, ali nista lose nije rekao, Haris Handzic ma sta mislio o njemu, kada je vidio da nema mjesta, pokupio stvari i otisao, nije nista rekao.
Kljuc svega! Da je sutio, vjerovatno ne bi navukao na sebe ovakve tekstove. Damir je mnogo dao Sarajevu ali je Sarajevo mnogo vise dalo njemu i to se ne moze i ne smije poreci. Voljeli smo ga svi, ali bio je totalni anonimus kad je dosao i mi smo ga napravili igracem. Imao je svoje 'trenutke slave' te 2009. godine ali i klub mu se oduzio tako sto ga je placao dok je bio povrijedjen i to jako fino placao. novi ugovor nije mogao dobiti jer je trazio vise od onoga sto je napisano. Ako nastavi sa blacenjem u javnosti, sto je on prvi i zapoceo, siguran sam da ce ponovo dobiti adekvatan odgovor

slazem se da se strasti trebaju smiriti ali navijaci moraju znati kakva je situacija, a ona je mnogo bliza onome sto pise BF nego sto damir tvrdi u to sam ubjedjen

p.s. divi sto se sipci brinu za svoje :D

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 23 mar 2012, 22:45

Nakon Husa, fan shop je posjetio i Cala i usput pomogao svom jedinom klubu da dobije licencu, potpisavsi reprogram duga.

Hvala Cali. 8-)

slika
Genius, outrageous, the best ever! RF!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 mar 2012, 22:50

"Sarajevo mi je dalo ime, dalo mi je nastup u reprezentaciji, dalo mi je sve. U klub sam došao kao anoniman igrač, postigao sam to što sam postigao i ne želim da na loš način odem iz kluba i da tako okrenem leđa i klubu i navijačima."
Torlak

"Sarajevo je i tebi kao i meni i mnogim drugima dalo ime po kojem ga ljudi poznaju i pozdravljaju nas na ulici. Ko bi bili da nismo igrali u Sarajevu. Treba da osjećamo čast što nosimo ovaj dres, a uprava neka o tome brigu brine. I kad nisam dobijao premije koje su mi obećavane, ginuo sam i svi smo ginuli na terenu". Husref

eh, to je mentalitet, to je profil, to je početak i kraj.

Klub uber alles

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 mar 2012, 23:14

VanBasten je napisao/la:"Sarajevo mi je dalo ime, dalo mi je nastup u reprezentaciji, dalo mi je sve. U klub sam došao kao anoniman igrač, postigao sam to što sam postigao i ne želim da na loš način odem iz kluba i da tako okrenem leđa i klubu i navijačima."
Torlak

"Sarajevo je i tebi kao i meni i mnogim drugima dalo ime po kojem ga ljudi poznaju i pozdravljaju nas na ulici. Ko bi bili da nismo igrali u Sarajevu. Treba da osjećamo čast što nosimo ovaj dres, a uprava neka o tome brigu brine. I kad nisam dobijao premije koje su mi obećavane, ginuo sam i svi smo ginuli na terenu". Husref

eh, to je mentalitet, to je profil, to je početak i kraj.

Klub uber alles
I Vahidin je isti ovakav ako ne i "gori",obojicu poznajem preko oca kao i Muzura i Calu,jednostavno velika gospoda posebno stariji Musemic.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 23 mar 2012, 23:26

Raja,vase legende su Hase,braca Musemic,Paja itd prijeratne generacije..manite se ovih danasnjih..rijetko koji igra za raju i za vas HZ..njima je lova bitna..kasni plata,odmah pomagnjavija ;)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 23 mar 2012, 23:31

Na dobrom putu da postane legenda je Sedin Torlak, moje misljenje ;) Taj covjek jednostavno nikad nije srao po klubu,navijacima itd. I uvijek gine maksimalno !
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 24 mar 2012, 07:43

VanBasten je napisao/la:BORDO FAN Br 7

Kako su nas krali (1)

Genijalni kriminalci i(li) idioti?

Pojedine uprave FK Sarajevo su osmislile nove metode krađe. Metode kakve još nismo vidjeli na ovim prostorima. Što nas nikako ne može ostaviti hladnokrvnima ako znamo da je Bosna i Hercegovina među najkorumpiranijim državama na svijetu i koliko je žestoka konkurencija
u ovdašnjem kriminalnom miljeu

Nije novost ako kažemo da su pojeidnci u raznim upravama Fudbalskog kluba Sarajevo, od rata naovamo, krale klub, igrače, državu... Ali način kako su to radili prevazilazi svačiju moć imaginacije. Njihove kriminalne metode dovode čovjeka u dilemu: da li se radilo o genijalcima kriminalnog uma ili o idiotima. U oba slučaja čovjek ne može ostati hladnokrvan - ko nam je radio o glavi!?!
Vjerovatno iste dileme ovih dana ima i PRAVNI tim angažiran da ispita okolnosti kako je FK Sarajevo dospio u višemilionsku dubiozu. Nakon uvodnih razgovora sa bivšim i sadašnjim uposlenicima i letimičnim pregledom dokumentacije uvidjelo se da su uprave FK Sarajevo, zajedno sa lažnim dušebrižnicima okupljenim oko njih, svjesno radile na urušavanju kluba. Dovoljno je bilo da začeprka po površini i da vidimo kako se kralo bez imalo stida. Kralo se sve, od novca do sportske opreme i ulaznica za utakmice. Da ima neke koristi, vjerovatno bi PRAVNICIMA bilo mnogo lakše da istraže slučajeve gdje se pošteno radilo. Toga je bilo neuporedivo manje.
Način kako su krali vjerovatno će u budućnosti izučavati krim analitičari.
Tako je, naprimjer, klub dobijao sportsku opremu koja nikada i nigdje nije evidentirana. Oprema vrijednosti nekoliko stotina hiljada maraka djelila se kako je kome padalo napamet. Čak postoje dokazi kako su pojedinci prodavali tu opremu.
Knjigovodstvo je zatrpano fiktivnim računima za usluge i opremu bez ikakvog pokrića. U knjigama postoje računi i obaveze kluba a da niko ne zna o čemu se radi. To i ne bi bio toliki problem da se ne radi o iznosima od po nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka. Ovo, doduše, i nije neki kuriozitet. Mnoge firme u BiH opustošene su na isti način. Fiktivna potraživanja koriste se kako bi se izvukao novac. No, pojedinci u upravama FK Sarajevo su izmislili još monstruozniji plan. Potraživanja bez ikakvih papira u knjigovodstvu!
Pokušati ćemo objasniti ovaj monstruozni plan za one koji se baš i ne razumiju u knjigovodstva i finansije. Naprimjer, ako uzmete hljeb u granapu, dobiti ćete račun i to ćete platiti. Ako, naprimjer, ne uzmete hljeb a dobijete račun, i to platite, to se zove fiktivno plaćanje. E, sada dolazimo do izuma pojedinaca iz ranijih uprava FK Sarajevo: kod njih nema ni hljeba, ni računa a klub plaća! Vjerovatno se sada pitate kako to. Ovdje dolazimo do onog dijela o genijalnom kriminalnom umu i idiotima. Postojala je odluka po kojoj se niko u klubu nije javljao na sudske pozive i rokove. Tako su sva potraživanja automatski postajala izvršna. Šta to opet praktično znači. Jednostavno, mogao je bilo ko i bez ikakvog papira da tuži FK Sarajevo i nakon nekoliko ročišta gdje se niko nije pojavljivao sudska presuda ide na izvršenje. U Klubu nema papira, nema potraživanja ali nakon sudske presude ostaje obaveza prema tužitelju. Genijalnosti, koliko god kriminalna bila, mora se odati priznanje. Ipak, ostaje dio o idiotizmu pojedinih menadžera koji su pristajali da rade po tim upustvima jer su mislili kako se nikada neće otkriti njihov kriminalni plan.
Stotine hiljada maraka sudskih izvršenja sada čeka da isprazni kasu FK Sarajevo. Vjerovatno će ovi slučajevi opterećivati Klub i u narednim godinama. Navodno, niko ne zna kako su nastala ta potraživanja, ni koliko još takvih presuda ima. Jedino što se zna da oni koji su upetljani u sve ovo i koji su krivi za donošenje ovakvih odluka mogu očekivati krivične prijave.
Prvo će krivično odgovarati oni koji su svojim potpisima i funkcijama omogućili pljačku, a onda na red dolaze oni koji su ih na to nagovorili.
Klupko jeste zamršeno ali se ono počelo odmotavati. Vidjećemo ko je sve bio zakačen na ovoj niti, a Bordofan će vas informisati o tome u narednim brojevima.
[youtube][/youtube]
Mi nikada odustati necemo...

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 24 mar 2012, 09:40

UPS je napisao/la:A reci ti meni, je li ti smatras da je nesto neispravno, pogresno u tom clanku? Da je nesto mozda slagano? ili ti se ne svidja to sto se 'dojucerasnji miljenici' koliko toliko razotkrivaju? Fakat ne kontam

mislim, dok smo mi sr**** po raznoraznim forumima i balili o skori, ljudi iz uprave su se sa njim dogovorili jos proslog ljeta o svemu a samo nekoliko dana nakon dogovora skoro ih obavjestava da ima i vaga ponudu iz Kine?! Pa halo?? jel ti mislis da je to laz? mislim sta su trebali napisati? nudili mu ODLICAN ugovor, posao u klubu i pomoc u usavrsavanju a on, ocito gladan para kao i uvijek, zbrise u 3. austrijsku ligu! Zasto? Jel mu trebalo mozda poemu pisati??

mozda je hadzija zasluzio i vise od 2.500 KM mjesecno za neigranje?!

i onda se pitamo sto imamo milionske dugove
Vi mu nudili ODLIČNE uslove, usavršavanje i posao u klubu koji voli, u kojem će biti idol i koji ima realne šanse da igra u Evropi, a on otišao u Austrijskog trećeligaša, koji mu siguran sam ne može dati ODLIČNE uslove, sumnjam da mu je dao usavršavanje i posao, a Evropu sigurno neće vidjeti.......Jel' samo meni ovdje nešto nema logike?

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 24 mar 2012, 11:19

slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 24 mar 2012, 11:37

ublehas je napisao/la:
UPS je napisao/la:A reci ti meni, je li ti smatras da je nesto neispravno, pogresno u tom clanku? Da je nesto mozda slagano? ili ti se ne svidja to sto se 'dojucerasnji miljenici' koliko toliko razotkrivaju? Fakat ne kontam

mislim, dok smo mi sr**** po raznoraznim forumima i balili o skori, ljudi iz uprave su se sa njim dogovorili jos proslog ljeta o svemu a samo nekoliko dana nakon dogovora skoro ih obavjestava da ima i vaga ponudu iz Kine?! Pa halo?? jel ti mislis da je to laz? mislim sta su trebali napisati? nudili mu ODLICAN ugovor, posao u klubu i pomoc u usavrsavanju a on, ocito gladan para kao i uvijek, zbrise u 3. austrijsku ligu! Zasto? Jel mu trebalo mozda poemu pisati??

mozda je hadzija zasluzio i vise od 2.500 KM mjesecno za neigranje?!

i onda se pitamo sto imamo milionske dugove
Vi mu nudili ODLIČNE uslove, usavršavanje i posao u klubu koji voli, u kojem će biti idol i koji ima realne šanse da igra u Evropi, a on otišao u Austrijskog trećeligaša, koji mu siguran sam ne može dati ODLIČNE uslove, sumnjam da mu je dao usavršavanje i posao, a Evropu sigurno neće vidjeti.......Jel' samo meni ovdje nešto nema logike?
Ne..sve je savrseno jasno i logicno.Skoro nas izradio i to samo tako.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 24 mar 2012, 11:52

Bez ikakve zle namjere,ali ko je u ovom članku razotkriven?

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 24 mar 2012, 12:45

slika
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9947_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

8-) 8-)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []