Regionalna rukometna liga

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Regionalna rukometna liga

Post Postao/la badblueboylivno » 23 mar 2012, 14:34

Traži se prijevremeni završetak regularnog dijela prvenstva, jer su ekipe na prve četiri pozicije osigurale F4 - za koji će se obaviti ždrijeb. Borac recimo ima odigrane sve utakmice - 22, a neki imaju tek 16 odigranih.

Užas! Razočaran sam raspletom ovoga natjecanja, ma ustvari, razočaran sam kompletnim natjecanjem. Imamo podneblje taman za rukomet, popularan sport, odlična ideja, ali grozni organizatori, odnosno ljudi koji vode natjecanje.

Da druga liga nakon Bundeslige :lol: :lol:
Hayley <3

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 23 mar 2012, 17:46

Robertmkd je napisao/la:U BIH prava rukomet efurija :D

Inace F4 u Zagreb: Metalurg, Vardar, Tatran i Zagreb.

A kukavica u Seha uprava zna da nemoze nama dobiti u Skopje. Oni pa jedvaj dobile nasa druga postava u Varazdin.

Zasluzle nasi sa dva tima na F4 ova organizirati ali ete titula je bitna za Gobac i Sola ocito.

mislim da nemate sansi u areni zagrebackoj,zagreb je igro s vama sa pola snage,vidjet ces kako ce proci metalurg sada u uzvratu lige prvaka
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 mar 2012, 00:28

Kakva sprdnja od lige jbt. :roll: :oops:
Bas kao sto sam i pretpostavljao na pocetku same lige nakon sto su odredjene maske pale.
Generalni sponzor nije pronadjen i klubi placaju troskove,doduse ima ona turisticka agencija ali ona samo smestaj placa,igra se u dvoranama gde je moto:"Daj sta das",nista od predvidjenog nije se dogodilo po pitanju uslova u dvoranama.Finansijski minimum nije regulisan,klubovi mogu da rade sta hoce,i na kraju onda 'ladno hoce da prekinu ligu jer su zaboga svi F4 ucesnici poznati.Pa gde to ima jos na svetu.Verujem nigde niti ce ikada biti. :oops:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 apr 2012, 01:28

Kakav je ovaj Tatran kao ekipa ?
Nesta razmisljam dal' sutra da idem gledati Zvezda-Tatran ili ostati kuci i gledati Spanija-Srbija. :roll:

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 06 apr 2012, 09:54

Devil je napisao/la:Kakav je ovaj Tatran kao ekipa ?
Nesta razmisljam dal' sutra da idem gledati Zvezda-Tatran ili ostati kuci i gledati Spanija-Srbija. :roll:
ja bih ostao kuci... jel ima prenos i na kom programu?
imperator, prodavac magle

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 06 apr 2012, 16:10

imeime je napisao/la:
Devil je napisao/la:Kakav je ovaj Tatran kao ekipa ?
ja bih ostao kuci... jel ima prenos i na kom programu?
Srbija-Španija u 20:10 h ,RTS1
Hrvatska-Japan u 17:50 h,HRT 2

goranzoran
Kontakt:

Post Postao/la goranzoran » 14 apr 2012, 20:05

METALURG - VARDAR SVE MAKEDONSKO finale u SEHA ligi! Sta bude nek nude bitno je da ce biti MAKEDONSKI SAMMPION 2012! :lol:

Robertmkd
Kontakt:

Post Postao/la Robertmkd » 14 apr 2012, 20:06

Vardar tuknao Zagreb sred Zagreb u fantasticna tekma sa 30 : 29.

Tako da cisto Makedonsko finale sred Zagreba. Mertalurg vs Vardar.

Jbg Hrvati stvarno ima komplexi u regionalni takmicanje bilo kojim sport :lol:

Seha titula vec u Makedonija.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 apr 2012, 00:46

Cestitke na tituli koja ce otici u Makedoniju,mada iz ove perspektive stvarno ne znam koliko je to velika stvar.Jednostavno liga zamisljena kao vrhunski projekat je na kraju postala liga koja je predmet sprdancije i koja nije pobrala simpatije gledalaca koliko je trebala i u kolikom smislu je trebala.

A i jos jedna stvar koja mi je zapala za oko je kako vi ovde samo dolazite kada makedonci nekoga pobede.Nesta vas nisam video da pisete ovde nakon sto je doslo lepo otreznenje u kvalifikacijama za OI,iako ste na sva zvona najaviljvali kako sigurno idete dalje i u rukometu i u basketu. :roll:

Robertmkd
Kontakt:

Post Postao/la Robertmkd » 15 apr 2012, 01:41

Devil je napisao/la:Cestitke na tituli koja ce otici u Makedoniju,mada iz ove perspektive stvarno ne znam koliko je to velika stvar.Jednostavno liga zamisljena kao vrhunski projekat je na kraju postala liga koja je predmet sprdancije i koja nije pobrala simpatije gledalaca koliko je trebala i u kolikom smislu je trebala.

A i jos jedna stvar koja mi je zapala za oko je kako vi ovde samo dolazite kada makedonci nekoga pobede.Nesta vas nisam video da pisete ovde nakon sto je doslo lepo otreznenje u kvalifikacijama za OI,iako ste na sva zvona najaviljvali kako sigurno idete dalje i u rukometu i u basketu. :roll:
Pa sta ima da pisem kad nasi izgube :mrgreen:

Taj OI kvalifikacije ima los sistem, ekipi ne dobie istinska sansa da se priprema kako sta treba mislam sramota od IHF da se na igra takvim bitni kvale nakon sezona pa ekipa da dobie bar 2 sedmica priprema. Ovaka nekako sve a slucajnost pa ne moze nakon 2 meseca da se stisni na dugme i ajde sve da tece.

Nisu bile golman Ristovski na nivo kako i Lazarov no ipak egalu sa Madzare i Svede i sa ovim u losa forma, taj takma sa Brazil otisla u kladara podpuno nebitna tekma.

Uz toa sumljiv mene ovaj selektor Sundovski malo je cudno patuvati na OI kvale samo se 1 krilo nakon povreda Temelkova na pripremima on bio najbolje kirlo na EP kako u napadom tako u odbrana pa budala igrao sa klasican defanzivac ko krilo pa strusio beton odbrana.

Ne poziva on krilo Georgievski iz Metalurg makar igrame sa 1 krilo ocito ima neki licni problema. Ima jos 2-3 igraca koj zasluze poziv.

Bilo bi ljepo sa OI no ajde nie smak svijeta, 5 mesto na EP a SP baraz protiv Avstrija a zene se kvalificirale za EP. Dobra godina za nas. Uz toa eve i Seha titula.

Sta se tice Seha liga mene puno znaci titula ipak mene je taj sport draz, a ako tebe nista ne znaci onda u redu toa je tvoj problem, vazno kod nas se slavi ovaj uspek.

Kiks je sta ne se igra F4 u Skopje kad ima dva makedonski klubova na F4, zaradi marketing dobro je sa prepuni tribini.

Ocito Seha nie dovolno razvian u Zagreb, no, mislim da buducnost liga je OK, Madzare Veszprem i Szeged manje vise podpisale kontrakt za ucestvo za sledece sezona, Celje i Partizan se prikluce a sada Makedonski klubova imaju respekt u Zagreb. Koper i Goranje jos par sedmica ce razmisluva.

Decki bolesti prva sezona, bit ce bolje organizatorski i marketing sledece sezona kad se makni ovim klubova ko Bosna i Zvezda koj nema para oni kocile citava liga.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 apr 2012, 12:39

Robertmkd je napisao/la: Decki bolesti prva sezona, bit ce bolje organizatorski i marketing sledece sezona kad se makni ovim klubova ko Bosna i Zvezda koj nema para oni kocile citava liga.
:lol: :lol: :lol:
Nesta najbolje ali iskreno i najgluplje sto sam procitao vezano za Seha ligu. ;)

Jesu li Zvezda i Bosna krive to sto liga ne moze da nadje sponzora ?
Jesu li Zvezda i Bosna krive to sto je organizacija goli **** ?
Jesu li Zvezda i Bosna krive to sto se prvo kaze nece moci dvorane ispod 2 ili 3000 zaboravio sam sada pa se onda odustalo ?
Jesu li Zvezda i Bosna krive to sto se reklo ne moze se igrati na obicom parketu vec na tarafleksu i onda se odustalo ?
Jesu li Zvezda i Bosna krive to sto se u sred sezone nekako nasao sponzor,ali niti je prekrio prethodna dugovanja klubova za putovanja,niti je placao sve sto je trebao ?
Jesu li Zvezda i Bosna krive to sto se u sred sezone htela prekinuti liga jer su ucesnici F4 vec poznati ?
.....

Nabrajao bih do ujutru ali me mrzi,praznicna je atmosfera.Naravno da Zvezda i Bosna sa ovakvom finansijskom situacijom ne trebaju igrati SEHA ligu,ali i to je opet greska organizatora koji su iako su najavili da svako ko ne obezbedi minimalno milion za narednu sezonu nece ucestvovati.Zvezda istina jeste obezbedila te pare,pojacala ekipu,ali kada je vidila da je ovo sprdnja od lige sve je rastalila jer nije htela da placa igrace bespotrebno,i zbog toga sada placa danak jer mora da isplati sve te igrace kojima su ugovori raskinuti.

Nije moj dragi Makedonac problem u Zvezdi ili Bosni,otici ce i oni,ali ostace ovi pa moram ih nazvati nesposobnjakovici u odboru lige koji se pitaju.Jer liga koja je fenomenalno zamisljena,koja bi bila odma' iza Bundeske pa mozda cak i ispred Asobal lige ili bar u njenom rangu je zavrsena kao itekakva sprdancija.Ostace upamceno eto da ce je neko od Makedonaca osvojiti ali ipak sve zajebancije nece biti zaboravljene.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 15 apr 2012, 13:47

Robertmkd je napisao/la:Vardar tuknao Zagreb sred Zagreb u fantasticna tekma sa 30 : 29.

Tako da cisto Makedonsko finale sred Zagreba. Mertalurg vs Vardar.

Jbg Hrvati stvarno ima komplexi u regionalni takmicanje bilo kojim sport :lol:
.
Točno..imaju komplekse više vrijednosti i teško se motiviraju na susjede koje smatraju inferiornim :lol: ..pogotovo na makedonce.... a uskoro im slijedi liga prvaka.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 apr 2012, 16:15

Čestitke makedonskim klubovima.

Zagreb, kao i sama liga, sprdnja. Šta reći nakon što vidiš da Marko Kopljar promaši šest napada u nizu, a da ga trener ne vadi nakon što upropasti još koji napad? :lol: :lol:

Što se tiče Mađara, navodno su sigurno unutra za sljedeće natjecanje. A Slovenaca gotovo sigurno nema - neće Celju dati Slovenci da ne igra domaće natjecanje od početka, a igra se 40 kola, mislim, i to bi za klub bilo preopterećenje - a ne bi smjeli igrati sa rezervnim sastavom ovo natjecanje.
Hayley <3

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 apr 2012, 16:18

Kad mi imamo šansu da uđemo u Seha ligu, oni hoće da je ukinu :x :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 apr 2012, 16:24

Ma neće je nitko ukinutu, samo se nešto pod hitno mora promijeniti, moraju se početi spremati odmah danas poslije finala za sljedeću sezonu i sudionike definirati najkasnije do 1.8., da se opet ne desi raspašoj.
Hayley <3

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 15 apr 2012, 18:36

Meni je baš simpatičan ovaj Makedonac :D
Što se tiče ove lige, meni je smiješan njen završetak, tj. regularnost. Bosna odigra 17, Metalurg 19, Nexe 22 utakmice. To sve govori o ozbiljnosti onih koji vode ligom.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Robertmkd
Kontakt:

Post Postao/la Robertmkd » 15 apr 2012, 23:50

2 tima kocile ova liga, taj tima nece bit u ova liga sledece sezona budi siguran. :mrgreen:

Bosna i Zvezda od ova liga napravile sprdnja a onda Bosanaca se zali da Seha uprava je kriva :lol:

Inace znam voem dobro za sta pricam ipak rodnjak sa presednik klub Metalurg 8-)

Inace Vardara osvoile Seha, zasluzeno. Navivam za Metalurg ali bolja je bila Vardar a cak igrale bez Nikolic i citavi vikend bez Markovic.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 apr 2012, 00:00

Al' samo jedno trazim da mi objasnis i odgovoris,zar je tako tesko ?

Kako ili cime su to Bosna i Zvezda kocile ovu ligu ?

Mislim,lakse ti je dati odgovor na ovo pitanje,nego da odgovaras ponaosob na svako od onih gore,mada ne bih imao nista ni protiv toga da se jos malo smejem argumentima da Bosna i Zvezda koce ovu ligu. :lol:

p.s.Pozdravi Mincu onako od srca. :D

Robertmkd
Kontakt:

Post Postao/la Robertmkd » 16 apr 2012, 00:04

Ma kakvi tri klubova iz BIH, zato i liga bila sprdnja vec od pocetak. BIH zasluze maximum 1 ekipa i tako ce bit sledece sezona.

Mozam vam objaviti da onaj ugovor koj bil podpisan sa sparkasse vise nie validan. Validnosta se vec izgubila kad se seha preselila u Zagreb.

Mozam vam odkriati da MKB Banka iz Madzarska ce bide glaven sponzor ova liga oni prezema citava organizacija i zato Celje se premislile, Koper i Gorenje jos pregovara bsa Slovenski savez. Jos nie oficialno ali bit ce objaveno ovim dana.

Sledece sezona nece imati sistem zakazuvanje tekmi nego mora da se igra na odredeni datumi.

Sa 99.9% sigurnosti ucesnika se ovim.

Vardar (branitel Seha)
Metalurg
Zagreb
Veszprem
Pick Szeged
Celje
Partizan (Pored najavima dobice Partizan sponzor koj ce ulaga 800.000 eura)
Metalopslatika
Lovcen
Banja Luka
Nexe
Pelister (Pelister tokoder nasle sponzor, novi trener ce bide Slavko Goluza)

12 ekipi eventualno kje ima 14 ekipi zavisi od slovenski tima Goranje i Koper.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 apr 2012, 00:08

Goluža :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne očekuj Slovence u ligi, dragi Robi. Bar ne sljedeću sezonu.
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.