AÐ_Official je napisao/la:Mi smo takav narod da bi se usudili reci da je i Andre Villas Boas los trener...
Ipak je Mancini kriv sto Dzeko ne zna ustopat loptu, sto nije stvoren za Englesku igru, sto nije brz. Edin jeste sjajan igrac, al' je cinjenica ta da koliko on trci i koliko se zahtjeva od napadaca u EPL su nebo i zemlja. On je igrac sesnaesterca, klasicni centarfor. Neko ko ce loptu spustit, odigrat na krilo, uci u 16m i pospremit loptu u mrezu. On to nece naci u MC niti u bilo kojoj drugoj ekipi iz vrha EPL jer se igra izuzetno brzo i zahtjeva perfektnu tehniku, koju Dzeko nema.
Ja cu sigurno biti osudjen od nekih forumasa kao konj koji blati po Dzeki, "blati po svome" "ne zna cijenit svoje". Neka im. Ja cijenim njega, al' realna gledam njegove mogucnosti i mogucnosti ostalih BiH reprezentativaca.
Sve su to cinjenice koje si iznjeo, ali si jednu zaboravio...da igraci konstitucije E.Dzeke zahtjevaju igranje utakmica 90min u nizu...Ustvari to nisu cinjenice, to su posljedice neigranja u kontinuitetu...Nemoj mi reci da igrac koji nosi pola brazilske odbrane na ledjima i otresa ih ko sline kao i cijele sezone u bundesligi ne zna igrati.
Kazes ne zna ustopati loptu...zna on nju itekako ustopati, samo on je navikao biti iza lopte a ne ispred lopte koja mu dolazi na petu. U engleskoj se igra grublje a njegova krutost dolazi do izrazaja u stalnoj promjeni forme i cvakaknju u mozak od strane trenera. Nije brz? (pogledaj Liverpool kako prosisa cijeli stadion uz out liniju i pogledaj Arsenal i asistenciju u istom stilu, ah da pogledja Wolfs-Bayer u 2 poteza...). Ti govoris o eksplozivnosti koju imaju mali igraci u dodiru sa loptom...Dzeko je itekako brz kad mu gurnes loptu u prazan prostor - i pobjegne cetvorici...Trci on itekako...jer se vraca i u odbranu, i sa sredine terene ucestvuje u pokretanju akcija...probija po bokovima...njega je tako tesko cuvati jer se krece i lijevo i desno i naprijed i nazad i lijevom i desnom i glavom igra...samo Mancini je poredao 5 omalenih samozivih igraca i koncept igre se zasniva na umrtvljavanju protivnika i solo akcijama do gola.
Prije bih rekao da se Edin ne uklapa u koncept igre Citya kao igrac konstitucijom i najveca mu je mana sto nije samoziv! Od njega ocekivati da protura lopte kroz noge i dribla trojicu je vise nego smijesno! Sam si rekao - daj u for, probi po boku, nabaci u 16-terac i eto ti Dzeke
Partije od 2012 zanemarite totalno jer njemu je pukao film zbog stalnog hladjenja i zagrijavanja na klupi...Prvo je bio pritisak adaptacije, pa onda pritisak za golove...kad se adaptirao i poceo davati golove...ovaj ga poceo vaditi, odmarati i formu mu varirati (te odmori, te igraj, te ne igraj, te malo udji-izadji) i na kraju ga psiholoski rasturio nepravdom i nepostivanjem...i onda hoces da razvaljuje?
Ma razvalio bih mu usta da je meni ono ucinio sto je ucinio protiv Chelsea!
Igras cijelu sezonu, gines, bori se, treniras i zabijas kad ti se pruzi prilika...i dodje lezihljebovic i udje s klupe prije tebe! I ti bi da on dribla? Ma bjaaaziii...
Pametnom dosta:
Guidetti: Neću grijati klupu u Cityju
Usput Dzeko je dosao sa referencama, a zasigurno ce postaviti ovaj uslov za narednu sezonu ili razlaz! Dijete je vidjelo kako to sljaka u Cityu i dokazao u Holandiji sta i kako moze...sto bi grijao klupu...to sebi pitanje i Dzeko postavlja...