Možad bi se trebalo odvagati samo da li je ispred ili iza Dembe, a garant je ispred svih ostalih pridošlica. Biću pošten i reći, kako je za mene Demba bolji "pogodak", što ne umanjuje vrijednost Mikaela.
A naš dragi Arteta igra sa nevjerovatnom konstantnom u nogama. Nema tekme gdje je podbacio, možda odigra malo slabije ili odlično, al' u suštini je vazda medju najbolja 3-4 u našim redovima.
Sjajno otvara igračima prostor, prenosi igru i štiti ledja svojim kolegama, kad krenu naprijed- stvarno je u ovom segmentu vrhunski igrač. Iskustvo puno pomaže tome, al' jbg. neko nešto ima, neko nešto.
(@Bosco) Walcott je odigrao prvo poluvrijeme FANTASTIČNO, ovo je preblaga riječ za njegovih 45 minuta. Dao je gol, uz odlično utrčavanje i imao još jedno slično, gdje je njegov pokušaj asistencije bio blokiran (najvažnije od njega što smo vidjeli-ukratko). Drugi dio tekme je očigledno Arsenal igrao sa dozom zadrške, jer ono što su pružili u prvih 45 minuta je za mene savršenstvo, najbolje poluvrijeme ove sezone.
Statistika, opet, dovoljno pokazuje kakvu tekmu smo odigrali, dopustili smo im samo 2 udarca na gol ,jedan pored i jedan u okvir i možda još 2 do maksimalno 3 šanse, ostalo se igralo na njihovoj polovici, pa praktično viktorije.
Posjed lopte 63% u našu korist. Stvarno, tokom prvih 45 minuta srce mi je bilo k'o London.
Ne pamtim kad su igrači ovoliko tražili loptu, prostor, priliku. SJAJNO!
PS. Pomalo sam još uvijek ljut na Dowda, ne zbog penala, jer ga nije bilo, nego zbog Lichajevog starta nad Songom. Ako ima ko kakav gif ili klip od te scene, neka postavi, a na brzaka ćemo naći i start Taylora nad Duduom, pa da uporedimo. Isto tako, zadnjih 5 minuta su Villini igrači praktično više igrali na nogu protivnika, nego na loptu.
Dan mi je dodatno uljepšao i City. Igrali su 1-1. Sada smo na -12. Moj cilj je doći na minus sedam, pa ako se napravi šta više dobro i jest, ako ne -nikom ništa.
A ne moramo ni spominjati da je bod u gradskom derbiju Chelsea i anamonih odleprš'o u neprovrat. 3 boda nad Tottenhamom, i 8 nad Chelseaom.
Takodje, naš pokemon, svaka mu dala, igra odlično za Bolton. Danas asistencija (@Rio to je bilo u drugom planu, jbg
Time je popravio svoj skor i sada iznosi : 8 utakmica, 1 gol i 2 asistencije. Ova statistika pomalo i zakriva sav potencijal Rya, jer je kao 1 tekma uračunata svaka ona gdje je zabilježio bar minutu na terenu, a znamo koliko je prilike dobivAo kod Wengera u Carling Cupu (u 2 tekme ukupno 38 minuta
Slijedi tekma kontra QPR-a ,koju trebamo shvatiti maksimalno ozbiljno, jer se protivnik bori za opstanak, a i imaju ybno mali stadion, toga se i najviše bojim.

Legenda