Vettel je pobjedjivao u Toro Rossu svojevremeno, najjaci bolid bio nema sta.aqarius je napisao/la:Ok drug..svi mi navijači Ferarija smo to već rekli nema potrebe dase ponavljamo..svjesni smo i mi da bolid ne prati vozačke kvalitete Alonsa...ali šta ćeš sad ...volio bih vidjeti Vetela ili Hamiltona ...na Alonsovom mjesto..baš bih volio vidjeti kakve su toone zvjerke u prosječnom bolidu..majestic24 je napisao/la:Samo i Alonso ovog Ferrarija izvlaci iz g.ovana.
Jos jednom kazem,za ovakve uslove je potrebna prije svega sreca ali i znanja. Nije napravio ni jednu greskicu i dosao je do pobjede. Ovo netreba zavaravati,jer Ferrari je i dalje s.ranje od bolida. Jedan Sauber je brzi od njih,halloooo...sauber,ccc.
Pogledajte sta jedan prosjecan vozac kao Massa radi s ovim Ferrarijem i biti ce vam sve jasno
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Formula 1
Alonso tipicno
trka frka, kisa, sudari, odustajanja, SC i frajer se jednostavno nadje na prvom mjestu i tu i zavrsi. nevjerovatno, mislim da je bar 80% njegovih pobjeda bilo slicnog scenarija, ali ne bitno. Svaka cast Ferrariju mada ne mislim da su ista napredovali. cak sta vise
p.s. junak utrke je VER, orilo gorilo frajer je osmi

trka frka, kisa, sudari, odustajanja, SC i frajer se jednostavno nadje na prvom mjestu i tu i zavrsi. nevjerovatno, mislim da je bar 80% njegovih pobjeda bilo slicnog scenarija, ali ne bitno. Svaka cast Ferrariju mada ne mislim da su ista napredovali. cak sta vise
p.s. junak utrke je VER, orilo gorilo frajer je osmi

Jeste pobjeđivao,mogao je i Perez sada...pa Šumaher je u Benetonu uzeo prvenstvo koji je tada isto bio prosjek...suština je dase čovjek ugura skoro uvijek u bar 5 prvih...da ima tu neku konstantu uprkos slabom bolidu...Donnie Darko je napisao/la:Vettel je pobjedjivao u Toro Rossu svojevremeno, najjaci bolid bio nema sta.aqarius je napisao/la:Ok drug..svi mi navijači Ferarija smo to već rekli nema potrebe dase ponavljamo..svjesni smo i mi da bolid ne prati vozačke kvalitete Alonsa...ali šta ćeš sad ...volio bih vidjeti Vetela ili Hamiltona ...na Alonsovom mjesto..baš bih volio vidjeti kakve su toone zvjerke u prosječnom bolidu..majestic24 je napisao/la:Samo i Alonso ovog Ferrarija izvlaci iz g.ovana.
Jos jednom kazem,za ovakve uslove je potrebna prije svega sreca ali i znanja. Nije napravio ni jednu greskicu i dosao je do pobjede. Ovo netreba zavaravati,jer Ferrari je i dalje s.ranje od bolida. Jedan Sauber je brzi od njih,halloooo...sauber,ccc.
Pogledajte sta jedan prosjecan vozac kao Massa radi s ovim Ferrarijem i biti ce vam sve jasno
ALONSO
Svaka čast malom Perezu, oduševio me, da nije pogriješio vjerovatno bi pretekao Fernanda al mislim da neće žalit za pobjedom.

Svaka čast malom Perezu, oduševio me, da nije pogriješio vjerovatno bi pretekao Fernanda al mislim da neće žalit za pobjedom.

“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
- delpiero20
- Kontakt:
Ja vam kazem Alonso je najsigurniji vozac 100%, nije on kriv sto sad ovi sebi svaku drugu utrku zafrkaju...ovako kada je sporiji je dosadan, na rutinu se izvuce i iskoristi svaku gresku
Prije kada je bio brzi bio je dosta atraktivan za gledat, kao neka pametnija verzija hamiltona je izgledao...ovako kada je spor ostaje mu samo da koristi ono sto drugi zijane
Prije kada je bio brzi bio je dosta atraktivan za gledat, kao neka pametnija verzija hamiltona je izgledao...ovako kada je spor ostaje mu samo da koristi ono sto drugi zijane

@aquarius - Niko ne spori Alonsovo znanje za volanom, a ko spori - on je budala, jer Alonso je vrhunski vozač ... ali ti ode u krajnost govoreći kako Vettel ne bi ništa mogao postići, što opet nije tačno.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Odlična utrka, što drugo napisati. Ovakvih utrka što više. Kimi još jednom odličan u utrci, danas na vrlo dobrom 5.mjestu.
Inače, Kimi Raikkonen je odvezao najbrži krug utrke, time je došao do svog 36. u karijeri i na 3. mjestu je svih vremena iza Shumachera i Prosta...
Inače, Kimi Raikkonen je odvezao najbrži krug utrke, time je došao do svog 36. u karijeri i na 3. mjestu je svih vremena iza Shumachera i Prosta...
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
Alonso i Hamilton su najbolji vozači u Formuli 1, samo eto jedan se djetinjasto ponaša a drugi ima loš bolid.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
- Arsenalisation
- Kontakt:
+1Stivi_Dzi je napisao/la:Alonso i Hamilton su najbolji vozači u Formuli 1, samo eto jedan se djetinjasto ponaša a drugi ima loš bolid.
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
To je tvoje mišljenje, moje mišljenje je da je Vettel najbolji, ali nema potrebe sad da ulazimo u tu diskusiju, u kojoj nema pobjednika ... ove sezone McLaren ima bolji bolid od RB , a eto vidjet ćemo na kraju sezone ko će gdje završiti.Stivi_Dzi je napisao/la:Alonso i Hamilton su najbolji vozači u Formuli 1, samo eto jedan se djetinjasto ponaša a drugi ima loš bolid.
Ma samo da ova sezona nastavi sa ovakvim trkama, preuzbudljivo je stvarno.
A koji je k**** onom Karthikeyanu ??

Bravo drug,skontali smo se.Ma nisam rekao da nebi mogao ništa postići nego bih volio vidjeti da li bi bili baš tako nadmoćni i baš toliki majstori...a štose tiče Vettela..sve je rečeno ,mali je rođeni šampion...samo misli da ne treba Alonsovu pobjedu ni dizati u nebesa a niti je tako omalovažavati(neko reče uvijek tako pobjeđuje...zahvaljujući drugima)...pozzdrav vidim da pratiš automobilizam..nije loše razmijeniti koju..Genghis je napisao/la:@aquarius - Niko ne spori Alonsovo znanje za volanom, a ko spori - on je budala, jer Alonso je vrhunski vozač ... ali ti ode u krajnost govoreći kako Vettel ne bi ništa mogao postići, što opet nije tačno.

najpouzdaniji , atraktivan , agresivan i suepr snalazljivi genije za bolidom Ferrarija.Od ove kante raditi ovakva cuda moze samo Nando.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kartikarin(a) indijska, 'ebo li ga onaj Mittal njegovStivi_Dzi je napisao/la:Ma samo da ova sezona nastavi sa ovakvim trkama, preuzbudljivo je stvarno.

Lewis je danas dvaput bio ostecen slabijim radom mehanicara u boxu

Posljednje 2 trke koje je Alonso pobijedio sa Scuderiom su bile u slicnim uslovima(

Senna je takticki odvezao odlicno, nagradjen je, sa solidnim 6. mjestom i pokazuje da je Willimas dobar bolid, kao i da krv nije voda

Grosjean i Kobayashi za divno cudo jedina dva odustajanja danas

Posljednje, ali mozda ipak najbitnije. Dokazano je da je covjek jos uvijek iznad masine. Gore nabrojani vozaci Alonso, Perez, Vergne, Senna su prevazisli ogranicenja svojih bolida, doveli ih i preko maksimuma i postigli ove rezultate. To je samo dokaz da uz sav tehnicko - tehnoloski napredak, trke i sampionate jos uvijek osvajaju najvise vozaci. I to ovom sportu jos uvek daje smisao.

Sad nam valja cekati tri sedmice(nedjelje, tjedna, hevte

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Hoćel mi neko samo objasnit fenomen Mercedesa ?
Dominiraju treninzima, u kvalifikacijama Šumi treci, i pogledajte šta im se dešava na trkama. Čovjek se ne može odbranit od Hulkenberga. A o rosbergu da ne trosim riječi.
Dominiraju treninzima, u kvalifikacijama Šumi treci, i pogledajte šta im se dešava na trkama. Čovjek se ne može odbranit od Hulkenberga. A o rosbergu da ne trosim riječi.

Koji je Alonso car
Žao mi je što nma dobar bolid,a ni dobrog kolegu.Mogli su Kimija umjesto Masse,Brazilac je užasan
I da Alonso prvi trenutno

I da Alonso prvi trenutno

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Po meni najveci problem je Mercedesov izostanak tempa u trci. Suprotno Williamsu koji se u trci penje na ljestvici poslije losijih kvalifikacija Mercedes koji odlicno odradi petak i subotu, dodje nedelja i nista. Ni blizu RB, Lotusa ili Mclarena. Ocigledno je ta igrackica povezana sa DRSom jako efektivna (pitanje da li je legalna). Ipak kada se ne moze koristiti, Mercedesa nema nigdje. Izgubili su prakticno sve duele na stazi. Vergne i Senna su pored Schumia izgledali kao da voze nesto iz vise klase. To je ozbiljan problem, i Bron bi vec trebao da je upalio crvenu lampicu. Vec treca sezona izgleda izgubljeno, a rekao je da ce ove godine imati bolid za konstante podijume. Od toga nema nista ni u najavi.Stivi_Dzi je napisao/la:Hoćel mi neko samo objasnit fenomen Mercedesa ?

A evo i Whitmarsh smatra da je samo pitanje vremena kada će Perez preći u Ferrari, kao zamjena za Massu.

A ono što unosi izvjesnu sumnju u rezultat Pereza, odnosno, u mogućnost da trku završi kao pobjednik, jeste poruka koju je Perez dobio iz boksa nekoliko krugova prije kraja, kada je bio veoma blizu Alonsu.Perez, koji je član Ferrarijevog programa mladih vozača, a koji već drugu godinu vozi u Sauberu, se povezuje kao Ferrarijeva zamjena za Massu. Očekuje se da će se spekulacije pojačati u narednim nedjeljama, nakon veoma dobre trke za mladog vozača u Maleziji.
Mladi Meksikanac je startovao trku sa devetog mjesta, a završio je na drugom mjestu uz Fernanda Alonsa, prvog vozača Ferrarija, koga je u finišu trke zamalo i prestigao.
Whitmarsh očekuje da će se transfer Pereza iz Saubera u Ferrari desiti prije VN Kine 15. aprila.
"Ovo je bilo pravo otkriće, pretpostavljam da je stavio dosta pritiska na gospodina Massu, nakon ove trke", rekao je Whitmarsh.
"Ne znam kolike su šanse da se se izvrši transfer između timova prije Kine, ali sigurno je da su velike", dodaje on.
Ferrari je u međuvremenu odbacio sve špekulacije, a Stefano Domenicali je rekao za Sky Sports F1: "To jednostavno nije istina".

Kada se sve ovo ima u vidu, ostaje otvoreno mnogo pitanja."Checho, budi oprezan, potrebna nam je ova pozicija, potrebna nam je ova pozicija", riječi su koje su upućene Perezu, u trenucima kada je zaostatak za Alonsom sveo sa sedam sekundi na ispod jedne sekunde, u posljednjim krugovima trke.
Naravno da je ekipi Saubera stalo da osvoji 18 bodova, i da ne rizikuje da ugrozi sjajan rezultat zbog pokusaja da pobijede, ali ostaje pitanje - zašto su čekali do trenutka kada je Perez stigao Alonsa prije nego što su mu rekli da "ohladi malo"?
Ako je Sauber F1 tim bio zadovoljan drugim mjestom, zašto Perezu ranije nije rečeno da pazi na razmak između sebe i Hamiltona (imao je više nego dovoljnu prednost nad njim) i da ne pokušava da sustigne Alonsa? Bilo kako bilo, Perez je nedugo nakon pomenute instrukcije napravio grešku, Alonso je ponovo odmakao, a Perez je kasnije, poslije trke, rekao da je pobjeda bila nadohvat ruke.
Veze između Saubera i Ferrarija su više nego očigledne: Sauber koristi Ferrarijeve motore, a Perez je član Ferrarijevog programa razvoja mladih vozača. Uz to, u glasinama koje su se pojavile oko mogućeg otkaza Massi u Ferrariju, Perezovo ime je ono koje se najčešće pominje kao zamena za Massu.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Eh sad koliko ima istine u svemu tome, u svakom slučaju je pametno što su mu rekli da bude oprezan , eto šta se desilo Maldonadu prošle sedmice što je navalio ko mutav da prestigne Alonsa ... jednostavno 2. mjesto za takve ekipe je fantazija, i mnogo mnogo veća je razlika između 2. i odustajanja nego 2. i 1. ...
majku injzenerima mercedesa,da takva firma ne moze napraviti bolid koji bi bio konkurentan ako nista hebenim sauberima
Bosna <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.