RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
to je rec mostar
pehlic handzic zvonic mahinic bandovic odigraju prvu utakmicu u mostaru vi im mater psujete i kazete nevaljaju.
pustite momke da igraju koji vam je vise.....
ko vama valja
mesi ronaldo ibrahimovic???
dobro je pa imamo para da dovedemo gore navedene.
pustite momke i dodjite iza dola
IDEMO JAKO IDEMO JACE!!!!!
MOBIILIZACIJA ARMIJO SVI IZA GOLA
pehlic handzic zvonic mahinic bandovic odigraju prvu utakmicu u mostaru vi im mater psujete i kazete nevaljaju.
pustite momke da igraju koji vam je vise.....
ko vama valja
mesi ronaldo ibrahimovic???
dobro je pa imamo para da dovedemo gore navedene.
pustite momke i dodjite iza dola
IDEMO JAKO IDEMO JACE!!!!!
MOBIILIZACIJA ARMIJO SVI IZA GOLA
Mogli smo do 3 boda , al sta je tu je precka , 2 ciste prilike .. 
Navijanje Iza gola dobro moze jos bolje ,
i za Horde Zla 

Navijanje Iza gola dobro moze jos bolje ,

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
-
- Kontakt:
hpolovina je napisao/la:0-0 rezultat po meni kad vidim kako je Sarajaevo lose nije nimalo dobar. Iskreno Velez je bio danas bolji za nijansu, ali ne svidja mi se, niti Mirzina postavka niti ista:
Bandovic - bez posla, imao jedna kiks kad je onaj aut bio i proeltio
broj 13 - dobar igrac svidio mi se pravo
Ceric - onako nema nista da se izdvoji
Mahinic -ispao 4-5 puta
Lakicevic -bez nekog posla, nasa se igra danas nije bazirala puno na krila
Kodro - dosta dobivenih duela, ali mislim da nije on vise taj igrac koji ce igrati na taj fazon, njemu je 30 godina i mislim da on treba preuzeti malo vise odgovornosti
Zvonic _ 2 promasene sanse, losa igra
Brkovic - jedino sta je uradio dobro je bio onaj sut i nista vise
Koliko sam vidio bio je daleko najbolji na terenu. Pogodio precku, trcao, promasio zicer glavom ali se nasao tu, dao asistenciju Hajdarevicu za onu sansu. Ako gledamo na sta se dogadjalo na utakmici vidimo da je u svakoj dobroj akciji ucestvovao.
Okic- jel ikako igrao?
Jugo - dobar
PEHLIC??? MAJKO DRAGA STA SMO MI BOGU ZGRIJESILI PA OVAKVI NAM U KLUB DOLAZE???? Kad sam samo vidio koliko je Hajdarovic puta probio Belosevica danas rekao sam j... ti Mirza sve, sta vise radis? A da ne govorim za Durakovica sta je radio Belosevicu na Kosevu :S
Malo nam je falilo da ostanu sva 3 boda u nas. Prečka se ispriječi, Hajdarević zicer promaši ali šta je, tu je. Raduje igra protiv Sarajeva koje je uvijek, ma kakvo god bilo, jedan od najozbiljnijih protivnika u ligi. Nema se šta zamjeriti igračima, borili su se ali nije lopta ušla i jbg. I vjetar je malo tu smetao. Ovi najmlađi za svaku pohvalu.
Who dares, wins !
- Rodjeni_BRato
- Kontakt:
Sta reci za danasnju utakmicu, sarajevo je dobro proso
Jugo me danas iznenadio pravo
Bandovic je extra, hajdarevic dobar.

Nisam znao da Sarajevo ima svog " Rorija Delapa " zabi covjek gol iz auta hahahaha

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Sad znateANTIFA ! je napisao/la:Nisam znao da Sarajevo ima svog " Rorija Delapa " zabi covjek gol iz auta hahahaha![]()
![]()

Insan je fakat tonbe, i to bez ikakvog čučnja, specijalnog zaleta.. Sjećal se ko onog Kamerunca Wome-a (?). Al on nešto iz čučnja, DIlaver nju s nogu

glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
-
- Kontakt:
Sjajan izvjestaj i danasnja analiza utakmice Velez-Sarajevo sa rodjeni.com
Od clanice Rodjeni foruma pod korisnickim imenom Red One
http://rodjeni.com/portal/?p=1814" onclick="window.open(this.href);return false;
a evo i tekst u cjelosti...
----------------------------------------------------------------------
Današnja utakmica bi se ukratko približno mogla opisati kao duel dvije podjednako neefikasne i nekonkretne ekipe koje relativno dobro kotiraju na prvenstvenoj tabeli. Nažalost, naziv “derbi kola” po onom viđenom na terenu nije mogla opravdati . Ono što je ovaj meč zaista činilo derbijem je lijepa i korektna atmosfera na tribinama koju su priredili navijači oba kluba. Upravo zbog njih je ova utakmica naprosto morala biti bolja i efikasnija.
Prvo poluvrijeme nije pružilo zadovoljavajuću igru nijedne ekipe budući da se igra konstantno odvijala od jednog do drugog šesnasterca. Već u 5. minuti Velež pokušava napraviti konkretnu akciju, ali se akcija Brkovića, Zvonića, Pehlića i Hebibovića previše zakomplikovala pa je lopta završila u Adilovićevim rukama. Tek u 26. minuti Sarajevo je zaprijetilo preko Obuće koji je bio danas njihov najkonkretniji igrač, ali je ovaj put Bandović lako uhvatio loptu. 2 minute poslije na nabacivanje Suljića kasni cijeli napad Sarajeva tako da je prilika otišla u nepovrat. U razmaku od 32.-34. minute Velež pravi dvije jako dobre šanse. Prvu šansu je zapucao Zvonić kada je sa 20-ak metara loptu poslao iznad prečke, a drugu, najbolju priliku na utakmici je imao Brković koji je na nabacivanje Juge s desne strane silovito šutirao, ali je lopta pogodila prečku. Strašna je šteta pa ta lopta nije odsjela u mreži jer bi možda i promijenila tok utakmice. Još jednu šansu je imao Brković pred kraj poluvremena, ali je glavom iz neposredne blizine promašio cijeli go.
Drugo poluvrijeme je bilo dosta lošije, a samo djelomično se za to može okriviti i vjetar koji se u tom vremenu pojačao međutim to bar za Velež ne bi trebao biti nikakav alibi jer smo mi bar klub koji je na stadionu u Vrapčićima morao biti naviknut na takve vremenske prilike. Početkom poluvremena na nabacivanja Lakičevića Zvonić je pucao, ali oba puta neprecizno. U 56. minuti Lakičević s lijeve strane pronalazi Jugu koji loptu uspijeva dobaciti samo do Adilovića. U 67. minuti još jedna idealna šansa za Velež- Brković ubacuje loptu do rezervnog igrača Hajdarevića koji s desne strane iskosa opet nije precizan. Bila je to još jedna meč lopta za nas. Zadnja šansa za nas je bila u 84. minuti kada je Hajdarević pucao pored stative. Sarajevo je pred sami kraj utakmice imalo priliku za pobjedu, ali su srećom njihovi napadači još nekonkretniji od naših.
Što se tiče ocjene igrača i samog toka igre mogu reći da mi je bilo izuzetno drago da je i mostarska publika i šira bh. javnost napokon mogla vidjeti onakav Velež kakav bismo možda mogli gledati i u narednim utakmicama ovog prvenstva i Kupa. Postavka igre na terenu, igra u polju po meni baš i nije bila tako loša kao i u prethodnim utakmicama na gostovanju. Jedini problem na koji su ukazali treneri i svi koji su uopšte pogledali ovu utakmicu je realizacija obje ekipe koja je blago rečeno katastrofalna. U svemu ovome mogu reći da je naš napad sa Brkovićem i povremenim ubacivanjima Juge i Zvonića iz sredine bio čak i konkretniji od napadača Sarajeva. Krila po meni danas nisu baš idealno uradila svoj posao, nisu čak ni “rovarili” i umrtvljali protivničku igru što je bio slučaj u prethodnim utakmicama. Za takvo nešto je falio vjerovatno Hiroš. Okić s lijeve i Pehlić s desne strane nisu donijeli potrebnu prevagu i brzinu i prodornost kakva se očekuje od igrača na tim pozicijama. Obojica su u drugom poluvremenu zamijenjena pa je Varešanović pokušao tražiti alternative rotacijama unutar ekipe, ali se bar na lijevom krilu nije mnogo uradilo jer su tu pokušali i Brković i Handžić i Demić. S druge strane, nadesno je Hajdarević bio pravi pogodak. Sredina je bila onako. Mnogo su se umorili na nekim beskorisnim stvarima (pogotovo Jugo) što je kako je utakmica odmicala rezultiralo sve većom dekoncentracijom. Ipak, u sredini terena sam igrom prilično zadovoljna. Jugo, Zvonić i Kodro su generalno napravili solidan posao iako su imali puno netačnih dodavanja. Bekovi su bili OK. Lakičević malo pokretljiviji prema naprijed od Hebibovića, ali je i on bio dobar. Za procjenu Bandovića danas bi trebalo da smo igrali protiv neke ofanzivnije ekipe. Jedina zamjerka danas mu je što je previše lopti dao u prazan prostor na krila potpuno preskačući sredinu što je često izazivalo negodovanje jer je vjetar često loptu nosio u neželjenim pravcima.
Na suđenje nemam veliku primjedbu, osim da je sudija malo previše sjeckao igru i učinio da se Sarajevo osjeća kao na Koševu što možda i nije loše jer smo i mi na zadnjim gostovanjima imali fer suđenje.
red_one
http://rodjeni.com/portal/?p=1814" onclick="window.open(this.href);return false;
Današnja utakmica bi se ukratko približno mogla opisati kao duel dvije podjednako neefikasne i nekonkretne ekipe koje relativno dobro kotiraju na prvenstvenoj tabeli. Nažalost, naziv “derbi kola” po onom viđenom na terenu nije mogla opravdati . Ono što je ovaj meč zaista činilo derbijem je lijepa i korektna atmosfera na tribinama koju su priredili navijači oba kluba. Upravo zbog njih je ova utakmica naprosto morala biti bolja i efikasnija.
Prvo poluvrijeme nije pružilo zadovoljavajuću igru nijedne ekipe budući da se igra konstantno odvijala od jednog do drugog šesnasterca. Već u 5. minuti Velež pokušava napraviti konkretnu akciju, ali se akcija Brkovića, Zvonića, Pehlića i Hebibovića previše zakomplikovala pa je lopta završila u Adilovićevim rukama. Tek u 26. minuti Sarajevo je zaprijetilo preko Obuće koji je bio danas njihov najkonkretniji igrač, ali je ovaj put Bandović lako uhvatio loptu. 2 minute poslije na nabacivanje Suljića kasni cijeli napad Sarajeva tako da je prilika otišla u nepovrat. U razmaku od 32.-34. minute Velež pravi dvije jako dobre šanse. Prvu šansu je zapucao Zvonić kada je sa 20-ak metara loptu poslao iznad prečke, a drugu, najbolju priliku na utakmici je imao Brković koji je na nabacivanje Juge s desne strane silovito šutirao, ali je lopta pogodila prečku. Strašna je šteta pa ta lopta nije odsjela u mreži jer bi možda i promijenila tok utakmice. Još jednu šansu je imao Brković pred kraj poluvremena, ali je glavom iz neposredne blizine promašio cijeli go.
Drugo poluvrijeme je bilo dosta lošije, a samo djelomično se za to može okriviti i vjetar koji se u tom vremenu pojačao međutim to bar za Velež ne bi trebao biti nikakav alibi jer smo mi bar klub koji je na stadionu u Vrapčićima morao biti naviknut na takve vremenske prilike. Početkom poluvremena na nabacivanja Lakičevića Zvonić je pucao, ali oba puta neprecizno. U 56. minuti Lakičević s lijeve strane pronalazi Jugu koji loptu uspijeva dobaciti samo do Adilovića. U 67. minuti još jedna idealna šansa za Velež- Brković ubacuje loptu do rezervnog igrača Hajdarevića koji s desne strane iskosa opet nije precizan. Bila je to još jedna meč lopta za nas. Zadnja šansa za nas je bila u 84. minuti kada je Hajdarević pucao pored stative. Sarajevo je pred sami kraj utakmice imalo priliku za pobjedu, ali su srećom njihovi napadači još nekonkretniji od naših.
Što se tiče ocjene igrača i samog toka igre mogu reći da mi je bilo izuzetno drago da je i mostarska publika i šira bh. javnost napokon mogla vidjeti onakav Velež kakav bismo možda mogli gledati i u narednim utakmicama ovog prvenstva i Kupa. Postavka igre na terenu, igra u polju po meni baš i nije bila tako loša kao i u prethodnim utakmicama na gostovanju. Jedini problem na koji su ukazali treneri i svi koji su uopšte pogledali ovu utakmicu je realizacija obje ekipe koja je blago rečeno katastrofalna. U svemu ovome mogu reći da je naš napad sa Brkovićem i povremenim ubacivanjima Juge i Zvonića iz sredine bio čak i konkretniji od napadača Sarajeva. Krila po meni danas nisu baš idealno uradila svoj posao, nisu čak ni “rovarili” i umrtvljali protivničku igru što je bio slučaj u prethodnim utakmicama. Za takvo nešto je falio vjerovatno Hiroš. Okić s lijeve i Pehlić s desne strane nisu donijeli potrebnu prevagu i brzinu i prodornost kakva se očekuje od igrača na tim pozicijama. Obojica su u drugom poluvremenu zamijenjena pa je Varešanović pokušao tražiti alternative rotacijama unutar ekipe, ali se bar na lijevom krilu nije mnogo uradilo jer su tu pokušali i Brković i Handžić i Demić. S druge strane, nadesno je Hajdarević bio pravi pogodak. Sredina je bila onako. Mnogo su se umorili na nekim beskorisnim stvarima (pogotovo Jugo) što je kako je utakmica odmicala rezultiralo sve većom dekoncentracijom. Ipak, u sredini terena sam igrom prilično zadovoljna. Jugo, Zvonić i Kodro su generalno napravili solidan posao iako su imali puno netačnih dodavanja. Bekovi su bili OK. Lakičević malo pokretljiviji prema naprijed od Hebibovića, ali je i on bio dobar. Za procjenu Bandovića danas bi trebalo da smo igrali protiv neke ofanzivnije ekipe. Jedina zamjerka danas mu je što je previše lopti dao u prazan prostor na krila potpuno preskačući sredinu što je često izazivalo negodovanje jer je vjetar često loptu nosio u neželjenim pravcima.
Na suđenje nemam veliku primjedbu, osim da je sudija malo previše sjeckao igru i učinio da se Sarajevo osjeća kao na Koševu što možda i nije loše jer smo i mi na zadnjim gostovanjima imali fer suđenje.
red_one
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Ekstra izvjestaj svaka cast Red One treba on da pise izvjestaje sa utakmica
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... 43&lang=en" onclick="window.open(this.href);return false;
SVAKE DRUGE SUBOTE
SE RANO BUDIM JA !
MOJA RAJA VEC ME CEKA ISPOD PROZORA !
STARA PITA S KIM TO DANAS IGRA SARAJEVO NI ZBOG KOG SE NE BI TAKO RANO BUDIO !!!
ISTINA ZA VEDRANA PRAVDA ZA HORDE ZLA !!!!
SE RANO BUDIM JA !
MOJA RAJA VEC ME CEKA ISPOD PROZORA !
STARA PITA S KIM TO DANAS IGRA SARAJEVO NI ZBOG KOG SE NE BI TAKO RANO BUDIO !!!
ISTINA ZA VEDRANA PRAVDA ZA HORDE ZLA !!!!
-
- Kontakt:
Haha, mislim ipak da je cura u pitanju a ne "on".Svaka čast na izvještajuRodeni je napisao/la:Ekstra izvjestaj svaka cast Red One treba on da pise izvjestaje sa utakmica

.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Dobro je 

Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
- kupus army
- Kontakt:
Juce ste bili blizi pobjedi,nekako ste izgledali spremnije od Sarajeva,koje je ovaj bod uzelo na iskustvo.Nadam se da cete dobiti Sirokog i da vi uzimate kup,mislim da je krajnje vrijeme da napunite onu tribinu iza gola u mecu sa Sirokim.Fino vas je zalizani poslozio,ako ostane ovaj ekipa na okupu sledece godine bi mogli bit hit lige,jos kad vam se Merzic i Kazazic vrate,bice to pravo fina ekipa.Gledao sam mec Sarajevo-Sloboda,prije tog meca sam se pitao sto je Sarajevo pustilo Hadzica i Pehlica,na utakmici u TZ sam se uvjerio da su sa pustanjem Hadzica napravili extra potez,a i juce sam vidio da od Pehlica nema nista,onaj mali Hajdarevic je puno brzi i bolji od njega.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Red One mjesto Velida Spahe!!!MostaracVelezovac je napisao/la:Sjajan izvjestaj i danasnja analiza utakmice Velez-Sarajevo sa rodjeni.com
red_one

Inače sam veliki štovalac dotične Veležovke sa rodjeni foruma
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.
-
- Kontakt:
Ma legenda je. Bolje analizira tekme nego 99% ovih sto zaradjuju pare piskarajuci po novinama. Drama.
Izgleda da ce svaku utakmicu izvjestavat (bar one u Mostaru).

http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
KRENULO JE
ODRZANA CRVENA NOC U AMERICI....
bravo rodjeni
ODRZANA CRVENA NOC U AMERICI....
bravo rodjeni
Drama, 100%, ona ima vrhunske izvještajeMostaracVelezovac je napisao/la:Ma legenda je. Bolje analizira tekme nego 99% ovih sto zaradjuju pare piskarajuci po novinama. Drama.

isto i lik sa fkvelezlive stranice kakav prenos utakmica, ima na youtube klip Velež-Široki kad Hadžiđulbić odbrani penal, gori nebo

Šteta što ovakvi talenti nemaju mjesta u nekom haj da kažem ozbiljnom novinarstvu- nažalost.
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.
-
- Kontakt:
slažem se! još jedan prijedlog: angažujte je na službenoj stranici umjesto "ne pismenog" portparola....MostaracVelezovac je napisao/la:Ma legenda je. Bolje analizira tekme nego 99% ovih sto zaradjuju pare piskarajuci po novinama. Drama.
Samo naprijed za Red_One ... prava osoba na pravom mjestu. Fantasticni izvjestaji i treba joj dati svu podrsku !!!
Mala bi mogla stosta objasniti onome krknu Velidu i vecini BH novinara, od poznavanja fudbala pa do osnovne komunikacije i nacina izrazavanja.
PS.
Zvonic me je veoma pozitivno iznenadio. Mali ima preduslove sve. Korak, visina , skok a i tajming !!!!!!!!!!! Koliko se sjecam ima ugovor na par godina ! Ima li ko da potvrdi ?
Mala bi mogla stosta objasniti onome krknu Velidu i vecini BH novinara, od poznavanja fudbala pa do osnovne komunikacije i nacina izrazavanja.
PS.
Zvonic me je veoma pozitivno iznenadio. Mali ima preduslove sve. Korak, visina , skok a i tajming !!!!!!!!!!! Koliko se sjecam ima ugovor na par godina ! Ima li ko da potvrdi ?
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.