FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Buffon
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Buffon » 26 mar 2012, 09:29

Harrison je napisao/la:C. Ronaldo ili Messi ko je bolji stvar je ukusa, obojica igraju dobro, zabijaju golove, a i tu su negdje sa golovima, ali siguran sam u jedno, a to je da ce na fudbalskoj sceni duze trajati Ronaldo zbog svoje fizicke snage, Messi je sada odlican, ali cim se priblizi 30-oj ili zagazai u 30-te njegov nivo igra ce pasti, jer tada nece biti brz kao sada, dok Ronaldo ima snage ko konj i vjerujem da njemu rane 30-te nece predstavljati veci problem.
Mozda grijesim, ali zivi bili pa vidjeli.
:lol: Messi i Ronaldo u istu recenicu :? mozda samo ako se radi o Nazariu De Limi.
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 mar 2012, 10:46

Covjece po broju slobodnjaka i tako postignutih golova u Realu - Ronaldo je bukvalno posljednji na tabeli u PL. Potrosenih preko trideset udaraca a ni jedan ne postignut - sto nam o tom biseru ne pisu a konstantno zatrpavaju poredzenjem sa malim genijem. Statistika njegovih slobodnjaka najgora po realizaciji u PL - dajte statistiku pa da vidimo ko laze. :roll:

p.s. a tu je ko fol najjaci. :o
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 26 mar 2012, 11:02

Niko ne spominje Messijev pass, koji je odlican, u stilu Xavia. Sa svojim passom i agilnscu,brzinom, bice sjajan vezni igrac.
MVP - Messi-Villa-Pedro

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 26 mar 2012, 11:48

Glupa rasprava , ubacujete Pique tamo gdje mu nije mjesto.Taj decko ima u sopstvenom klubu 3 puta boljeg na svojoj poziciji i covjeka koji ima doktorat na stoperskoj poziciji.Naravno rijec je o Puyolu.

Sto se mene tice u ovom trenutku najbolji stoper je Silva mada Pique nije daleko jer to je ta klasa.Cak sta vise on je meni licno najkompletniji stoper danasnjice.
Sto se tice igraca koji su tu sa iskustvom i ogromnim znanjem naravno isticu se dva velikana poput Puyola i Neste ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 mar 2012, 12:11

bparena je napisao/la:Ne bih rekao da si se nesto satro da kazes to sto pises. Ja sam procito neke tvoje drugacije postove a ovo tvoje .....
"..... Imam osjećaj da ukoliko neko ko nije navijač barce dođe ovdje i podijeli svoje mišljenje (koje se razlikuje), to automatski znači da ne poštuje ni Barcu ni igrače ni navijače .."

je bio razlog sto sam te pozvao da nam das statistiku Penalda u sutanju slobodnjaka. Pricao si o njemu i samo sam se nadovezao na tu pricu ali s druge strane. Toliko uhvaljen sa tim svojim silnim slobodnjacima hajd ti nama nadzi njegovu ucinkovitost u tim udarcima. Ne zaboravi da se to od njega najvise ocekivalo a tako malo je dao po tom pitanju. Ne trebas ti dokazivati Mesijevu velicinu - samo nam daj statistiku Penalda u slobodnjacima i mi ce mo vjerovati onome sto znamo i vidimo. Kad i kome - mozes li se sjetit.

p.s. lako je pucati slobodnjake bez zivog zida i samo je tu bolji od Mesija. A i neka je. ;)
O KAKVIM TI FRAJERU SLOBODNJACIMA PRICAS ? pa ti ili ne znas citati ili ja stvarno nemam rijeci ... molim te ko boga de idi vrati se i procitaj moje postove, i ako sam u jednom rekao da je ronaldo bolji od messija ja cu sad skocit kroz prozor ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 26 mar 2012, 13:14

Guardiola je od anonimusa u Manchester Unitedu,za jednu sezonu stvorio zvijer. Mada,nazvati ga najboljim stoperom svijeta je smijesno.Bio je medju boljim jednu,dvije sezone...

Sad se vise koncentrise na privatni zivot,jbg ne zamjerim mu puno,Shakira je to ipak :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 mar 2012, 13:35

@Genghis
Mani skakanja kroz prozor :) . Sve je OK i nije ovo tebi ono direktno. Samo sam se nadovezao na to glupo natezanje Penalda i Mesija. Prva statistika i ti slobodnjaci su ono sto para usi i oci. I tu je Messi korisniji i bolji mada sam ocekivao da je bar u slobodnjacima Penaldo bolji.

p.s. pozivam ove madridiste sto citaju a usutili se da me demantuju statistickim podatcima zadnjih npr. godinu dana.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 26 mar 2012, 13:58

Ronaldo je strasan igrac.Radi mnogo za Real i zaista je sposoban uraditi neke neocekivane stvari.Medjutim niko nije kompletniji igrac od Messija.Ni Maradona ni Pele , ni Zidane ni Krojf.Messi je pure genius.Ono sto on ima u nogama je Boziji dar koji se ne moze nauciti.Njegov osjecaj za prostor , snalazljivost , nacin na koji kontrolise loptu i lahkoca u njegovo igri je nesto sto se ne moze porediti sa bilo cim.Nezahvalno je reci da Ronaldo u Eri Zidanea , Ronaldinja pa i Ronalda ne bi bio najbolji na Svijetu.On je zaista fantastican igrac.Daje hrpu golova za sta je i doveden.Medjutim Messi je igrac koji moze igrati sve.Nebrojeno puta je igrao CMF, AMF , SS, CF i WF u Barceloni.Covjek prakticno ne vidi razliku kada igra nabrojane pozicije.On sve ove pozicije izmjenja vise puta u jednoj utakmici.Ucinkovit je podjenkako na svakoj.Golove daje kako god , njegove carobne dijagonale kada izbacuje citavu odbranu protivnika etc.
Messi je nevjerovatno snazan fizicki i to je jedna od bitnih njegovih vrlina.Ne pada prakticno nikada osim ako nije pokosen ,cak i tada se dize i pokusava nastaviti sprint.Njegovi slobodni udarci su sve bolji i opasniji.Nije to na nivou Bekama ili Juninha i nikada nece biti ali i taj segment igre ide uzlaznom putanjom.Njegova igra glavom je savrsena prakticno , ne zabija puno golova glavom radi visine ali kada je u sansi neumoljiv je.Njegova igra bez lopte je njegova savrsenost.Kretnja i osjecaj za prostorom je nesto sto nikada niko nije ni priblizno imao.Sto se tice cinjenice ko ce biti bolji u 30 + je nezahvalno tvrditi.Messi je tehnicki najsavrseniji igrac sto je igrao ovu igru.Kada bi se prekomandovao na poziciju CMF vjerujem da bi bio i od Xavija za 2 klase bolji igrac na toj poziciji.Jednostavno genije igra podjednako dobro gdje god da ga stavite.Naravno ucinkovitost Barce nece biti na maximalnom nivou ali njegove igre ce biti podjednako dobre.
Svaka cast Ronaldu , zaista je vrhunski igrac , jedan od boljih sto sam gledao ali Messi je najbolji sto sam ikada gledao bez premca ;)

Messi - Jordan - Federer ------------- Pure Genius !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 26 mar 2012, 14:05

bparena je napisao/la:p.s. pozivam ove madridiste sto citaju a usutili se da me demantuju statistickim podatcima zadnjih npr. godinu dana.
ko ce ti odgovoriti kad si svima na ignore :?
ser del barça es el millor que hi ha !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 26 mar 2012, 14:59

bparena je napisao/la:@Genghis
Mani skakanja kroz prozor :) . Sve je OK i nije ovo tebi ono direktno. Samo sam se nadovezao na to glupo natezanje Penalda i Mesija. Prva statistika i ti slobodnjaci su ono sto para usi i oci. I tu je Messi korisniji i bolji mada sam ocekivao da je bar u slobodnjacima Penaldo bolji.

p.s. pozivam ove madridiste sto citaju a usutili se da me demantuju statistickim podatcima zadnjih npr. godinu dana.
Dobro je brate. Ohladi malo, *ebemu vise Messija i Ronalda, milion puta sazvakana tema.
Don't hate what you don't understand.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 26 mar 2012, 15:16

sretno Abidalu danas je transplatacija jetre :cry:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 mar 2012, 15:27

bambina je napisao/la:sretno Abidalu danas je transplatacija jetre :cry:
Animo Abidal
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 26 mar 2012, 15:29

Operacija je odgođena, ljudina danas trenirao sa ekipom!
slika

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 mar 2012, 16:17

Scof1eld je napisao/la:
bparena je napisao/la:p.s. pozivam ove madridiste sto citaju a usutili se da me demantuju statistickim podatcima zadnjih npr. godinu dana.
ko ce ti odgovoriti kad si svima na ignore :?
Nema veze - neka ignore :D Neka i toga ima. Kad smognu hrabrosti i procitaju nek daju statistiku ;)

Ja nikad ne bih bio kukavica pa ignore pred istinom. :)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 mar 2012, 19:43

Abidala treba otjerat iz Blaugrane za njegovo dobro. :D

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 mar 2012, 22:03

Afellay na spisku za Milan, napokon se i on oporavio...

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 26 mar 2012, 22:07

enobarca je napisao/la:Afellay na spisku za Milan, napokon se i on oporavio...
Ja i zaboravio da Barca ima Afellaya u svojim redovima :mrgreen:

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 26 mar 2012, 22:49

Johny je napisao/la:Ronaldo je strasan igrac.Radi mnogo za Real i zaista je sposoban uraditi neke neocekivane stvari.Medjutim niko nije kompletniji igrac od Messija.Ni Maradona ni Pele , ni Zidane ni Krojf.Messi je pure genius.Ono sto on ima u nogama je Boziji dar koji se ne moze nauciti.Njegov osjecaj za prostor , snalazljivost , nacin na koji kontrolise loptu i lahkoca u njegovo igri je nesto sto se ne moze porediti sa bilo cim.Nezahvalno je reci da Ronaldo u Eri Zidanea , Ronaldinja pa i Ronalda ne bi bio najbolji na Svijetu.On je zaista fantastican igrac.Daje hrpu golova za sta je i doveden.Medjutim Messi je igrac koji moze igrati sve.Nebrojeno puta je igrao CMF, AMF , SS, CF i WF u Barceloni.Covjek prakticno ne vidi razliku kada igra nabrojane pozicije.On sve ove pozicije izmjenja vise puta u jednoj utakmici.Ucinkovit je podjenkako na svakoj.Golove daje kako god , njegove carobne dijagonale kada izbacuje citavu odbranu protivnika etc.
Messi je nevjerovatno snazan fizicki i to je jedna od bitnih njegovih vrlina.Ne pada prakticno nikada osim ako nije pokosen ,cak i tada se dize i pokusava nastaviti sprint.Njegovi slobodni udarci su sve bolji i opasniji.Nije to na nivou Bekama ili Juninha i nikada nece biti ali i taj segment igre ide uzlaznom putanjom.Njegova igra glavom je savrsena prakticno , ne zabija puno golova glavom radi visine ali kada je u sansi neumoljiv je.Njegova igra bez lopte je njegova savrsenost.Kretnja i osjecaj za prostorom je nesto sto nikada niko nije ni priblizno imao.Sto se tice cinjenice ko ce biti bolji u 30 + je nezahvalno tvrditi.Messi je tehnicki najsavrseniji igrac sto je igrao ovu igru.Kada bi se prekomandovao na poziciju CMF vjerujem da bi bio i od Xavija za 2 klase bolji igrac na toj poziciji.Jednostavno genije igra podjednako dobro gdje god da ga stavite.Naravno ucinkovitost Barce nece biti na maximalnom nivou ali njegove igre ce biti podjednako dobre.
Svaka cast Ronaldu , zaista je vrhunski igrac , jedan od boljih sto sam gledao ali Messi je najbolji sto sam ikada gledao bez premca ;)

Messi - Jordan - Federer ------------- Pure Genius !
Svaka čast za ovaj post, jedan boljih i najrealnijih postova na ovom forumu.

U zadnjoj utakmici Barce B koja je pobjedila Alcoyano 2-1 je drugi gol za Barcu odma poslije ulazka na teren postigao Jean Maria Dongou. Mladi Kamerunac, koji je stigao iz fundacije Eto'o još nije napunio ni 17 godina. Prije neko vrijeme je bio zanimljiv intervju sa Grahamom Hunterom, koji je od mladiča iz La Masije izdvojijo Dongouja. Rekao je da je gledao Messija sa 16 godina ali Dongou je po njegovom mišljenju najbolji igrač sa 16 godina kojeg je ikad gledao.

Osim Dongouja je naveo još kao vrlo perspektivne mladiče iz Juvenila Sergi Sampera, Grimalda, Patricija, Cristiana i Bakoyocka.

slika

link do highlitsa utakmice Barce B KLIK

link do intervjuja sa Grahamom na Total Barca KLIK

Dok je La Masije za budučnost se ne bojimo ;)

GK - Valdes je ove godine napunio 30 godina i sigurno ima još puno godina aktivnog igranja nogometa. U La Masiji nema puno perspektivnih golmana, jedino možda iz Juvenila Miguel Banuz i Pol Balleste. Iz Barce B Mino, Masip i Oier nisu toliko kvalitetni, da bi mogli praviti konkurenciju, iako iduče sezone če Oier biti treči golman prve ekipe.

DR - Alves sigurno može bar još 3-4 sezone pružiti dobrog fudbala, dok če mu iduče sezone mladi Montoya praviti konkurenciju na tom desnom beku.

DL - Ljevi bočni je naša najslabija pozicija. Za velikog Abija je pitanje hoče li se ikako vratiti, a ikako se vratiti ne vjerujem da če moči dugo još igrati. Adriano nije toliko kvalitetan, da bi mogo biti prvi odabir Pepa na toj poziciji. Muniesa če idučeg ljeta biti u prvoj ekipi i možemo očekivati, da če dobiti koju minutu više. Tu se nadam dolazku Albe, a zamjena da mu ostane mladi Muniesa. U La Masiji vidim samo jedno kvalitetno riješenje , to je Grimaldo, koji za svoje godine igra vrlo zrelo, ali je pitanje hoče li igrati na toj poziciji, jer ga Garcia u Juvenilu više koristi na poziciji ljevog krila.

DC - Naša legenda i kapiten svaku sezonu sve manje i manje utakmica odigra, ali nadam se da izdrži na tom nivoju bar još 2-3 sezone. Pique ove sezone igra najslabije odkad je došao u Barcelonu, ali još uvijek je sigurno medju boljim stoperima svijeta. Masch je svake sezone bolji i ove sezone je naš najbolji stoper. Mladi Fontas se je povrijedio i pitanje je hoče li iduču sezonu dočekati u dresu Barce ili čemo ga posuditi nekom španskom prvoligašu. Dolazi mladi Bartra, koji me puno podsječa na Piqueja, samo što je puno brži. Bude li dobivao priliku, ja sam uvjeren da bi mogao uspjeti. U Barci B imamo još jednu nadu u Sergiju Gomezu. Tu mislim, da nam je potreban još jedan igrač. Sigurno najbolje riješenje bi bili ili Thiago Silva ili David Luiz. Puno perspektive je i u Inigu Martinezu iz Real Sociedada, kojeg naših skavti pratiju več duže vrijeme.

DMC - Busquets je nezamjenljiv i jedan od najbitnijih dijelova Barcine poezije. Keita dobro pokriva minute kad ne igra Busquets, ali je pitanje hoče li Seydou ostati i slijedeču sezonu. Dos Santos če iduče sezone odraditi pripreme sa prvom ekipom i mogao bi ostati u ekipi i zauzeti poziciju Keite. U La Masiji je Samper, koji po stilu igre spominje na Busquetsa. Još uvijek možemo i od Chelseja odkupiti Oriol Romeuja.

MC - Naš dirigent El Maestro Xavi se nadam da izdrži još bar 3 sezone na tom nivoju. Za vezni red nema straha. Imamo Iniestu koji je ušao u najbolje godine, Fabregasa koji zadnje utakmice ne igra na najboljem nivoju ali nam je dodao neku dimenziju više u ekipi, kojeg nismo imali. Imamo i Thiaga, kojeg nekako najviše vidjam ko zamjenu Xavija. U La Masiji ima još nekoliko talentovanih mladiča S. Roberto, Espinosa, Patricio,...

Napad - Vanzemaljac sigurno može odigrat na ovom nivoju još dugi niz godina. Pedro je ovu sezonu dosad odigrao u najslabijoj formi i to je išlo puno na roku najprije Cuenci i kasnije Tellu. Obojica su odigrali puno bolje od očekivanog jer u La Masiji nisu važili kao največi talenti. Sanchez je vjerovatno jedna izmed 5 najboljih kupovina zadnjih 10 godina i ima ispred sebe još čitavu karieru. U Barci B sve bolje i bolje igra Deulofeu i iduče sezone može biti novi Cuenca ili novi Tello. U Juvenilu A imamo Dongouja, dok u Juvenilu B je zanimljiv Mounir el Haddadi. Ne treba zaboraviti ni Ibrahima Afellaya, ali dosad nije pokazao puno u dresu Barce i pitanje je da li če moči dugo pratiti mladiče iz La Masije, koji još dolaze.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 mar 2012, 00:18

nasa ekipa jos dugi niz godina komotno moze hegemonizirati, ovaj momak u postu gore je fino objasnio, mada malo mozda i preoptimisticno u vezi puyola i xavija

valdez moze braniti jos 4-5 godina i tu smo mirni

dani alves komotno moze jos barem 3-4 vrhunske sezone izgurati, tako da smo i tu mirni, rezervna opcija montoya koji dosta obecava,

na stoperskim pozicijama imamo mladog pikea koji moze igrati jos desetak godina, medju najboljim je stoperima u svijetu a moze biti jos i bolji

druga stoperska pozicija je vec sad kriticna, legendarni kapiten puyol po meni moze odigrati jos samo jednu sezonu jer vec je u godinama, iako je i naredna sezona ta upitna, njegova zamjena se mora naci vec ovog ljeta definitivno i bez razmisljana, silva je prva opcija al nesto ne vjerujem da ce ga milan pustiti, ako ne onda ima jos dobrih stopera za nas stil igre, tu mislim na luiza, ivanovica, havi martieneza iz bilbao koji bi mozda i najbolja opcija bio, a mozda i vertongen iz ajaxa. u svakom slucaju dostojna zamjena za puyola se mora pronaci, u obzir dolazi samo top clasa i neki mladji igrac koji ce s pikeom biti tandem za buducnost, a kao rezervne opcije mogu posluziti i momci iz omladinskog pogona gdje se ne nazira neka klasa za prve postave

lijevi bek ista prica, abidal nece vise zaigrati nazalost, a ionako je i on u godinama, adriano nije los, perfektan igrac ali za zamjene, za prvu postavu se mora naci rjesenje kao i za stopera, ima dosta opcija i dobrih igraca, najbolje rjesenje bi bio bale, a nisu losa ni neka jeftinija rjesenja a la jordi alba, ali po meni tu ne treba zaliti pare, na toj poziciji moramo imati isto top svjetsku klasu, a bale je najbolje moguce rjesenje i treba se potruditi svim silama da ga dovedemo i da budemo mirni narednu deceniju

vezni red je vec osiguran i za buducnost,sergio, iniesta fabregas i tiago ce igrati jos dugu, xavi barem jos dvije sezone vrhunske moze pruziti, ima i mladjih igraca koji obecavaju, dakle tu smo mirni u narednih 5 godina barem, imao tu i uvijek zahvalnog keitu, koji ce pomoci kad zatreba, i on je u godinama, ako mu se ukaze neka prilika klub ga iz zahvalnosti treba pustiti ako moze negdje dobiti finansijski jak ugovor, ako ne neka ga kod nas do penzije

napad - messi ce jos dugo obarati rekorde i ko zna gdje ce mu biti kraj

alexix takodje vec sad sjajan, bice jos i bolji, mlad igrac, igrac za buducnost

pedro mlad takodje, malo je opao u formi, ali nadoce to opet, uglavnom na njega se mozemo uvijek osloniti i dugo ce igrati, dal u prvoj postavi ili na klupi, uglavnom tu je

vilja, usao je u tridesete i ova teska povreda, s njim se ne zna, pitanje je kakav ce biti poslije povrede, ja bi ga prodao da se ukaze prilika i doveo mladjeg igraca, ali i ako ostane, neka ga, moze on jos puno dati nasem klubu

affelay - mlad je jos uvijek, ali nekako je peh, dobar igrac i momak al nema srece kod nas, mozda je i njega najbolje prodati da potrazi srecu negdje drugo

telllo momak koji je mlad i dosta obecava, po meni treba biti u prvom timu i davati mu cesto priliku da igra, ima potencijal da izraste u igracinu

cuenca takodje obecava, al po meni ne kao tello, dobar je za klupe barem i neka ga

to je otprilike sto imamo

ako cemo onako malo da analiticki gledamo, nasa ekipa je kao na konju sto se tice buducnosti , istina da ce od bitnih igraca uskoro otici puyol, kasnije i xavi, al ostaje nam opet mocna ekipa. puyola vec sjajno mijenja mascerano, xavi ima takodje dostojne zamjenike fabregasa i tiaga i nista radikalno necemo opasti kad ne bude njih dvojice, kao i abidala

gledano u buducnost, na tome treba poceti raditi vec ovog ljeta

stoper i lijevi bek su prioriteti, idealna rjesenja za sadasnjost su silva i bale, mada su skupi, al po meni za takve igrace se isplati i otresti velike pare, naravno ako ih puste njihovi klubovi, do 35 miliona njihova cijena je dobra za nas sigurno, dovesti obojicu ili barem jednog bilo bi genijalno i bili bi jos i jaci, ali ako je nemoguce ili neka astronomska cijena, onda nekog drugog dovesti, al nekoga ko ili puno obecava ili je vec dokaza klasa, maskerano je takodje dobar ali bolje da bude on kao rezerva jer moze pokriti dosta pozicija da se imamo na koga osloniti i na klupi

pored lijevog beka i stopera sve sto barci treba u narednim godinama je jos i jedan napadac, naravno treba da mocan igrac i po mogucnosti mlad, neymar ili tako neki igrac koji se uklapa u nas sistem, ti su igraci i najskuplji, al ako bi ga dovodili onda to znaci i prodaju vilje i afelaya sto ce ublaziti taj posao, al opet ne treba placati nista sad astronomski preko 40 miliona jer nije toliko potreban taj napadac, barem ne u skorije vrijeme

pored svega ovoga, moraju se novi igraci dovoditi i radi te neke svjezine koju donose sa sobom, vidjeli smo da su nam alexis i cesc donijeli toga i lijepo je to vidjeti

sve u svemu, po meni vec sad na ljeto trab pripremiti pare i raditi na silvi i bale-u, ako je bas ono nemoguce dovesti ih za manje od po nekih 35 miliona, onda se okrenuti alternativama, a takodje treba dobro prokontati i situaciju s napadacima, skontati sta dalje s viljom i afelayom, i sta se moze naci na trzistu, ako je moguce dovesti neymara za manje od 40 miliona onda njega odmah capiti, ako ne njega onda nekog dokazanog igraca da donese te svjezine u napad, a kao rezervne opcije drzati uvijek pedra i tella, pa bolji nek igra, samo je dakle pitanje dal ce vilja ostati, ako on ostaje onda nista ne dovoditi

samo dakle pitanje je ta 2-3 pojacanja i da budemo dugo mirni, a zaklub kakav je barca to nije nikakav problem, moze se sad na ljeto sve to dovesti da se dosta potrosi i budemo mirni u narednim godina, ili dovesti kombinovano skupo i jeftino, al kvalitet mora da bude, ne trebaju nam polovnjaci nikako, velikog puyola mora zamijeniti top klasa da se ublazi njegov odlazak, a isto vazi i za abidalovu zamjenu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 mar 2012, 23:03

Ako Messi nastavi postizati golove ovim tempom tj. 1.19 golova po utakmici na kraju sezone bi mogao postici ukupno 69 golova ove sezone, rekord drzi Gerd Muller koji je postigao 67 u jednoj sezoni. 8-)

Inace Pep je danas na press konferenciji u šali najavio da cemo igrati sa 7 defanzivaca, u ekipi imamo svega tri :mrgreen:

Nekako da je Barca kompletna bio bi siguran u pobjedu, ali ako budu igrali sa tri igraca u zadnjoj liniji, imat ce i Milan dosta prostora.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 1 gost.