Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- marseille7
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Ako je po nasim forumasima i pojedinim medijima, Zeljo ce se kupat u lovi jos 10 godina.
- Unknown Genius
- Kontakt:
Ako se poštuju pravila ugovora, ima mogućnosti za to.marseille7 je napisao/la:Ako je po nasim forumasima i pojedinim medijima, Zeljo ce se kupat u lovi jos 10 godina.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Pa dobro, britanci su poznati po svom specifičnom - i meni najdražem smislu za humor. Mislio sam generalno. Na svakom je manje-više isto.marseille7 je napisao/la:Razlikuje se, pogledaj malo u Offtopic tamo puno crnog humora ponekad bude sarkazma i na Dzekinim temama onda ovi nasi ko muhe na g.... lete.VanBasten je napisao/la:Ni po čemu se taj forum ne razlikuje od bilo kojeg navijačkog foruma drugog kluba. Al, eto, igra naš Džeko, ponekad ga kritikuju, i oni su zato idioti.![]()
A naši su posebna priča, mada se ni naši u biti ne razlikuju od ostalih navijača kad su u pitanju njihove nacionalne zvijezde - što Džeko i jjeste. Tako da...sve je to ok.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Hoće, ako ostane Osim.marseille7 je napisao/la:Ako je po nasim forumasima i pojedinim medijima, Zeljo ce se kupat u lovi jos 10 godina.
Žujo i kompanija, ostanul' sami, biće vikendica od Bjelašnice do Blagaja.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa kakve veze ima transfer u Teplice sa transferom iz Manchestera? Nije Manchester City kupovao Dzeku iz Zelje, jedino ako se Dzeko obavezao da daje pare od sebe ZeljiUnknown Genius je napisao/la:Najvjerovatnije da će dobiti, ja mislim da kada su ga prodavali Teplicama da u ugovori stoji da od svakog narednog transfera Džeke, Željo dobiva određeni procenat. Bez obzira da li on poslije toga ostvari 1 ili 5 transfera, uvijek bi trebao Željo dobiti određeni iznos.simurgh je napisao/la:Da li Zeljo dobiva procenat u slucaju prodaje?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Džeki bi najbolje bilo u Bayernu pa nek priča ko šta hoće, kad jedan Gomez zabije 50golova može vala i Džeko 
🔵⚪
Ja, a gdje će Gomez? Jel ga Bayern prodaje?0oo0 je napisao/la:Džeki bi najbolje bilo u Bayernu pa nek priča ko šta hoće, kad jedan Gomez zabije 50golova može vala i Džeko
Šta misliš ko će biti rezerva u startu, njemački reprezentativac s odličnom sezonom iza sebe, ili Džeko?
Murinjo, samo Murinjo. Idealan scenarij, koji god klub vodio. Ili Juve.
Nije po forumašima i medijima ,već po pravilima FIFA i UEFA.Svi klubovi u kojima je igrač igrao od 12. do 23. godine starosti imaju naknadu na ime solidarnosti. 5% od ukupnog transfera se dijeli na te klubove.Uglavnom, što više dobrih transfera, to više para Želji.marseille7 je napisao/la:Ako je po nasim forumasima i pojedinim medijima, Zeljo ce se kupat u lovi jos 10 godina.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!
- marseille7
- Kontakt:
Upravo, da budemo jasno Bayern jest jedna velika **** koja bi sve uradila da uspije ali ocigledno da su poceli novu strategiju, tj. prave blok od njemackih reprezentantivaca a kako znamo Gomez spada u tu grupu. Medjuostalom, nebi Hoeness dozvolio da dode konkurencija Gomezu od dzekinog nivoa. Gomez je njegov coup, on ga je platio 33 milliona i svi su ga ismijavali zbog toga. Znaci, dok je Hoeness tu, Gomez je tu. Onako sa strane cini mi se da se igraci kao Schweinsteiger i Lahm mogli protiviti dolazsku Dzeke dok bi npr Ribery to rado vidio. Radi se o principu da Hoeness jest/nije u pravu, i zbog toga Dzeko nece nikad zavrsit u Bayernu.VanBasten je napisao/la:Ja, a gdje će Gomez? Jel ga Bayern prodaje?0oo0 je napisao/la:Džeki bi najbolje bilo u Bayernu pa nek priča ko šta hoće, kad jedan Gomez zabije 50golova može vala i Džeko
Šta misliš ko će biti rezerva u startu, njemački reprezentativac s odličnom sezonom iza sebe, ili Džeko?
Murinjo, samo Murinjo. Idealan scenarij, koji god klub vodio. Ili Juve.
- marseille7
- Kontakt:
Ma znammamaSmurf je napisao/la:Nije po forumašima i medijima ,već po pravilima FIFA i UEFA.Svi klubovi u kojima je igrač igrao od 12. do 23. godine starosti imaju naknadu na ime solidarnosti. 5% od ukupnog transfera se dijeli na te klubove.Uglavnom, što više dobrih transfera, to više para Želji.marseille7 je napisao/la:Ako je po nasim forumasima i pojedinim medijima, Zeljo ce se kupat u lovi jos 10 godina.
- adriano_leite
- Kontakt:
Gdje je to pravilo? Gdje si ga nasao? Ja sam trazio ali ne znam da nadjem, pa de mi link molim te.mamaSmurf je napisao/la:Nije po forumašima i medijima ,već po pravilima FIFA i UEFA.Svi klubovi u kojima je igrač igrao od 12. do 23. godine starosti imaju naknadu na ime solidarnosti. 5% od ukupnog transfera se dijeli na te klubove.Uglavnom, što više dobrih transfera, to više para Želji.marseille7 je napisao/la:Ako je po nasim forumasima i pojedinim medijima, Zeljo ce se kupat u lovi jos 10 godina.
Da je tako, ne bi propadali timovi. Milion igraca u toj starosnoj dobi je mijenjalo klubove pa ne znam da li je koji klub omastio brke od svakog transfera. Ne znam da li Real npr. dobi pare od Mate kada je otisao u Chelsea, da li je Ajax dobio pare kada je Ibra isao u Juventus, Barcu, Milan, da li je pare dobijaju maticni klub Anelke kada je pravio astronomske transfere tokom karijere itd. itd. itd. Bas me zanima gdje je to pravilo, pa te molim da mi das link da ga i ja procitam.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Neznam jel' postavio neko prije...
Nermin Bise i Mancini

Pazite u Bise jakne i znaka na njoj
Nermin Bise i Mancini

Pazite u Bise jakne i znaka na njoj
Tacno je to sto Smurf kaze. Ali ne znam sad je li 5%. Sumnjam da je toliko. Nije rijec o velikim parama, a cesto se to i ne isplati nikako.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
http://www.fifa.com/mm/document/affeder ... 122007.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;adriano_leite je napisao/la:Gdje je to pravilo? Gdje si ga nasao? Ja sam trazio ali ne znam da nadjem, pa de mi link molim te.mamaSmurf je napisao/la:Nije po forumašima i medijima ,već po pravilima FIFA i UEFA.Svi klubovi u kojima je igrač igrao od 12. do 23. godine starosti imaju naknadu na ime solidarnosti. 5% od ukupnog transfera se dijeli na te klubove.Uglavnom, što više dobrih transfera, to više para Želji.marseille7 je napisao/la:Ako je po nasim forumasima i pojedinim medijima, Zeljo ce se kupat u lovi jos 10 godina.
Da je tako, ne bi propadali timovi. Milion igraca u toj starosnoj dobi je mijenjalo klubove pa ne znam da li je koji klub omastio brke od svakog transfera. Ne znam da li Real npr. dobi pare od Mate kada je otisao u Chelsea, da li je Ajax dobio pare kada je Ibra isao u Juventus, Barcu, Milan, da li je pare dobijaju maticni klub Anelke kada je pravio astronomske transfere tokom karijere itd. itd. itd. Bas me zanima gdje je to pravilo, pa te molim da mi das link da ga i ja procitam.
stranica 19 i stranica 38.
-5% obestecenja se dijeli na klubove u kojima je igrac nastupao uperiodu od 12.-23. rodjendana po kljucu koji je naveden na strani 38. to se odnosi na svaki transfer igraca prije isteka ugovora, odnosno na svaki transfer u kojem neko nekom placa obestecenje do kraja karijere
Zadnja izmjena: amho, dana/u 27 mar 2012, 14:14, ukupno mijenjano 2 puta.
- el-fighter
- Kontakt:
Mislim da postoji to pravilo, ali samo do odredjene starosne granice igraca. Mislim da je u ovom slucaju 25 (nezz tacno).
Dzeko bi se kao igrac mogao snaci u svakom klubu jer ima kvalitet, a on se ne gubi preko noci. Dzeko je to dokazao i sada je na njemu da li ce uciniti sebi pravu stvar i otici negdje gdje ce igrati stalno i gdje ce biti prvi izbor trenera ili ce ostati u Cityu i igrati svaku 10. utakmicu.
Dzeko bi se kao igrac mogao snaci u svakom klubu jer ima kvalitet, a on se ne gubi preko noci. Dzeko je to dokazao i sada je na njemu da li ce uciniti sebi pravu stvar i otici negdje gdje ce igrati stalno i gdje ce biti prvi izbor trenera ili ce ostati u Cityu i igrati svaku 10. utakmicu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa ako je tacno, transfer koji iznosi 40 miliona onda bi maticnom klubu bilo kojeg igraca islo 2 miliona (Real od Mate bi trebao dobiti pare, Zaragoza od Ville itd. itd.), tako da ne znam kako je moguce da se ne isplati ako po zakonu ekipa treba da primi pare, tj. da prima po 5% od svakog transfera? Mozda ovo pravilo vazi samo za naseg Dijamanta, ko ce znati
.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
pravilo postoji i postuje se... tih 2 mio (ako je naravno iznos obestecenja bio 40 mio) su podijelili svi klubovi u kojima je mata nastupao u periodu od 12.-23. rodjendana...adriano_leite je napisao/la:Pa ako je tacno, transfer koji iznosi 40 miliona onda bi maticnom klubu bilo kojeg igraca islo 2 miliona (Real od Mate bi trebao dobiti pare, Zaragoza od Ville itd. itd.), tako da ne znam kako je moguce da se ne isplati ako po zakonu ekipa treba da primi pare, tj. da prima po 5% od svakog transfera? Mozda ovo pravilo vazi samo za naseg Dijamanta, ko ce znati.
to se eksplicitno nigdje ne spominje zato sto su to sitne pare za pojedine klubove... samo za nase je 300000 € pomena vrijedan iznos
- adriano_leite
- Kontakt:
Ima li ono igdje napisano? Mogu li ga ja procitati? Nigdje ga ne mogu naci, pa eto volio bih link pa da vidim.amho je napisao/la:pravilo postoji i postuje se... tih 2 mio su podijelili svi klubovi u kojima je mata nastupao u periodu od 12.-23. rodjendana...adriano_leite je napisao/la:Pa ako je tacno, transfer koji iznosi 40 miliona onda bi maticnom klubu bilo kojeg igraca islo 2 miliona (Real od Mate bi trebao dobiti pare, Zaragoza od Ville itd. itd.), tako da ne znam kako je moguce da se ne isplati ako po zakonu ekipa treba da primi pare, tj. da prima po 5% od svakog transfera? Mozda ovo pravilo vazi samo za naseg Dijamanta, ko ce znati.
to se eksplicitno nigdje ne spominje zato sto su to sitne pare za pojedine klubove... samo za nase je 300000 € pomena vrijedan iznos
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
pa ima... pogledaj moj post na prethodnoj stranici... citirao sam pravilo... ne pisem napamet..adriano_leite je napisao/la:Ima li ono igdje napisano? Mogu li ga ja procitati? Nigdje ga ne mogu naci, pa eto volio bih link pa da vidim.amho je napisao/la:pravilo postoji i postuje se... tih 2 mio su podijelili svi klubovi u kojima je mata nastupao u periodu od 12.-23. rodjendana...adriano_leite je napisao/la:Pa ako je tacno, transfer koji iznosi 40 miliona onda bi maticnom klubu bilo kojeg igraca islo 2 miliona (Real od Mate bi trebao dobiti pare, Zaragoza od Ville itd. itd.), tako da ne znam kako je moguce da se ne isplati ako po zakonu ekipa treba da primi pare, tj. da prima po 5% od svakog transfera? Mozda ovo pravilo vazi samo za naseg Dijamanta, ko ce znati.
- adriano_leite
- Kontakt:
amho sorry nisam vidio tvoj post.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Bing [Bot], Edincapitano, General505 i 29 gostiju.