FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

proFCB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 28 mar 2012, 10:56

ja bi rekao da je to 100milijuna duga,a ne novca!!! jer mi sigurno bi mogli i namaknuti taj novac nekako... ne bi ni nama bio problem da otplacujemo igrace po 5godina... Real Ronalda Interu...
Stern des Südens

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 mar 2012, 11:18

@profcb

Boateng ne može biti vođa jer nema kvaliteta da on nameće autoritet a i nije nekakva posebna čivija u Bayernu

što se tiče barce ... njoj i ne treba nekakav vođa jer imaju takav "sistem" ... ako se i traže nekakve vođe, imaš xavia, puyola, valdesa, pique... po meni glavni igrači u tom liderstvu a i oni su tu uvijek da se žale kod sudija xD

Na drugoj strani ako bi se mogao u Bayernu ko uzeti onda su to Bastian, Lahm, Ribery, Robben s tim da ova zadnja dvojica nikada ne trebaju imati traku ali et prema zaslugama oni su glavni kada je preuzimanje odgovornosti i napad u pitanju

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 mar 2012, 11:22

anton 1983 je napisao/la:To po pitanju nekih lidera u Bayernu je jedno veliko sranje i debilna fraza koju jako puno ljudi voli koristiti. Ona se upotrebljava samo onda kad Bayernu ne ide. Ona se u ovom trenutku koristi jer nismo kao u rangu sa Barcom i Realom pa se zaključuje da mi ne možemo osvojiti LP, kao što smo i drugi u BUNDESLIGI za koju se predpostavlja da ju nećemo osvojiti. To je sve sranje i Bayernu to ne fali, jer ovaj Bayern je drugačiji od onog. Ako već pričamo i idemo pametovati što to bayernu fali u odnosu na barcu i real onda je to 100 miljona eura godišnje, a ne autoritet pojedinih igrača i trenera ;) novac je jedini razlog zašto su ti klubovi ispred nas...
proFCB je napisao/la:a jos vece razocarenje ukoliko bi otisao u sranje od lige "Serie ŽNJ"
Pa dobro tak baš glup nije, neće on sa konja na magarca! :lol:
popuno isti razlog zbog kojeg je bayern ispred ostalih ekipa u Bundesligi.. ;) ;) samo pare...
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2012, 11:24

mma_hz je napisao/la: popuno isti razlog zbog kojeg je bayern ispred ostalih ekipa u Bundesligi.. ;) ;) samo pare...
ne znam ćemu ovaj post al ok :? naravno da su razlog pare 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 mar 2012, 11:27

anton 1983 je napisao/la:
mma_hz je napisao/la: popuno isti razlog zbog kojeg je bayern ispred ostalih ekipa u Bundesligi.. ;) ;) samo pare...
ne znam ćemu ovaj post al ok :? naravno da su razlog pare 8-)
ma cisto onako da se razumijemo.. ;) 8-)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 mar 2012, 11:29

Ima Bayern para, ali razlozi za nedovođenje previše stranaca su nešto dublje prirode ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 mar 2012, 11:32

Genghis je napisao/la:Ima Bayern para, ali razlozi za nedovođenje previše stranaca su nešto dublje prirode ...
Razlozi su ti da klub ne ide u dugove zbog mega transfera kao što je slučaj sa Realom i Barcom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 mar 2012, 11:40

Saurman je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Ima Bayern para, ali razlozi za nedovođenje previše stranaca su nešto dublje prirode ...
Razlozi su ti da klub ne ide u dugove zbog mega transfera kao što je slučaj sa Realom i Barcom.
Zaboravljaš vrlo bitan faktor a to je da Bayern čini kostur Njemačke reprezentacije, i njemačkog fudbala uopšte. Šta se desilo sa italijanskom reprezentacijom nakon što su veliki timovi počeli forsirati (prekomjerno) strane igrače ? Propao je na Euro 2008 i WC 2010, a ništa bolje se ne očekuje ni u narednih par godina ... jedini mladi igrač koji ima neke klase je Balotelli. S druge strane u Njemačkoj reprezentaciji igraju Lahm, Švajni, Neuer (koji mogu igrati još na 3-4 velika takmičenja minimalno), relativno mladi Gomez, a uz to mlade nade njemačkog i svjetskog fudbala Muller, Kroos, pa i Badstuber. Ako bi Bayern počeo kupovati više stranih igrača, mladi igrači poput Kroosa nikad ne bi dobili priliku , te bi na kraju završili u Šalkeu, Leverkusenu, Werderu i sličnim timovima odakle je dosta teže (skoro nemoguće) postići svjetski nivo, što bi se eventualno odrazilu na reprezentativne uspjehe.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 mar 2012, 11:54

@Genghis: Dosta si stvari dobro rekao, a ovome tvom treba dodat ovo što su rekli prethodnici i što se prije ponavljalo a to je da uprava Bayerna voli racionalno poslovanje, bez nekog zaduživanja. Znači vole sigurnost.....

Da se vratim malo na priču o liderima pošto se gore povela dalje ta diskusija, nekoliko puta sam govorio o tim našim ranijim liderima i to su bile prave ličnosti koje mi danas malo fale i u Bayernu, u Bundesligi a i u svijetu fudbala, nekako su to bile markantne ličnosti. A danas je na terenu previše ušminkani momaka....Ma nekad ti ti lideri na terenu stvarno trebaju, jer kad ekipa ima igračke elemente onda ona razvali protivnika, a kada joj ne ide, potreban je neko da tu ekipu razdrma....
Ima tu par žešći tipova u Bayernu, nije naša ekipa ni sad sastavljena od mekušaca, ako treba vodit kavgu brzo se tu nađe Ribery, Badstuber, po malo Gomez, Schweini naravno......Ne kažem sad da trebaš vodit tuče na terenu, nego moraš imat igrače ovakve koji će se znat postavit, zagalamit protivniku, unijet mu se i tako zarađuješ respekt.
Al prije sam samo spominjao da su na jedan poseban način Effe i Kahn znali predvodit ekipu, bili su i žestoki tipovi, ali i tipovi koji usmjeravaju ekipu......

Sada se naravno odgovornost mora podijelit na više ramena i sad mi se čini da ekipa nekako još više ima petlje, da ima onu neku žestinu koju nije imala u onim utakmicama kada nas je lošije išlo. Sad se u presudnoj fazi sezone moraju pokazat kao echte Kerle, jer za titule ti treba više od igre tih čisto igračkih , fudbalskih komponenti, posebno za Ligu prvaka, tu ti često treba i mangupluk. Bez mangupluka možeš jedino ako ćeš svakog protivnika igračkim elementima suzbit uza zid.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

TheBlues
Kontakt:

Post Postao/la TheBlues » 28 mar 2012, 12:18

Sretno vam vcrs igrao sam na vas 2. ;) :P
FK Sarajevo <3<3
R.I.P.VEDRAN PULJIC:((

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 mar 2012, 15:24

ma nemas brige u zivotu,veceras pobjeda lagana!!! 0-3 poluvrijeme!!!
hehehhe
Stern des Südens

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 15:55

proFCB je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
kahn je bio zaista istinski lider i neko ko je mogao razbuditi saigraci natjerati ih da se uozbilje

takav jedan vodja je potreban ovom bayernu, mozda jeto ono sto vam i najvise fali, prvo sto nemate trenera koji je neki extra hebeni autoritet kao sto to ima barca, real, united, ili kao sto je bio recimo hicfeld. ovaj vas trener jest strucnjak i prije bio i sad je vjerovatno, ali nije onaj tip teskog autoriteta opet
aj mi samo reci da je Guardiola neki autoritet??? kod ovih ostalih si i pogodio....
Romariooo je napisao/la: sto se tice igraca ni tu nemate takvu licnost, lahm nije taj tip, ne djeluje kao neki autoritet u odnosu na ostale, po meni to bi trebao biti sweini, al ni on nema te drskosti u sebi kao recimo effenberg basler ili kahn

riberi bi takodje mogao biti taj vodja, al ni njegova karakter nije za toga, on je vise umjetnik nego vodja i ima problema sa svojim karakterom tako da nema sanse da se nametne iznad ostalih
BOATENG! On bi zasigurno mogao obavljati tu funkciju i vjerovatno da ce u skorasnje vrijeme i preuzeti tu ulogu.
Romariooo je napisao/la: ovako bayern je prilicno demokratski klub gdje je dosta dobrih igraca al niko se posebno ne izdvaja autritetom, steta sto kahn ne brani u ovom vremenu jer on bi bio idealan da se izdere na riberija i ostale kad se pocnu zahebavati
De mi reci ko je u Barceloni vodja???

guardiola je neprikosnoveni lider u barceloni, igraci ga slusaju kao da ima je babo, mnogo puta su to svi igraci potvrdili, a potvrdio je i Ibra u svojoj autobiiografiji gdje lijepo kaze da kad pep prica mesi xavi iniesta i drustvu sjede ko skolarci i slusaju ga. a kako i ne bi, vecina igraca dok su bili djecaci imali su pepov poster na zidu, i svaka prica da pep nije autoritet je smijesna

to da bi boateng trebao ili mogao biti neki autoritet u bayernu je presmijesno, ne znam samo dje njega nadje, covjek tek dosao, nije toliko ni siguran prvotimac, nit je dijete bayerna niti koji qrac, pored tolikih igraca pomenu8ti boatenga je necuveno

sto se tice pitanja ko je u barceloni vodja, to se zna, na terenu je to kapiten puyol, koji je dijete kluba, ima veliko iskustvo i mentalitet vodje i pobjednika i on je neosporan vodja, a poslije njega je tu xavi

to su ti moji odgovori, iako nisam trebao ni odgovarati jer su pitanja blago receno smijesna

a sto se tice toga da je prica o vodjama glupa, nimalo nije, to je nesto jako pozitivno za ekipu da ima kapitena u pravom smislu te rijesi, nekoga ko ce svojim autoritetom sprijeciti zahebancije neke i opustanja

mozemo pricati i o tim nekim stotinama miliona eura, ako kazes da zbog tog bayern nije u rangu barce, pogledaj fino ko sve nosi igru barce i bayerna, pa izracunaj koliko je stotina miliona ko potrosio na njihovo dovodjenje

bayern je skupo platio golmana, barca svog odskolovala, dakle bayern potrosio dvadesetak miliona vise

barca je kupila bekove i to za dobre pare, bayern lahama odskolovao i doveo ovog boatenga, na bekove je bayern istina manje potrosio

stopera buytena bayern platio fino, badstuber odskolovan, oba stopera barca odskolovala

vezni red segrio xavi iniesta odskolovan, bayern platio timoscuka, luisa gustava, sweini i kroos odskolovani, dakle i tu je bayern vise trosio

napad messi i pedro odskolovani, alexix placen, kod bayerna masno placeni i riberi i roben i gomez

ako pogledamo timove, barca masno platila vilju, alexisa, fabregasa i maskerana i alvesa, dok je bayern masno platio neuera, riberija, robena, gomeza, a dzaba nisu bili ni boateng, gustavo, buyten i neki drugi

ako sve ovo fino izanalizaras, videces fino majstore da nikakve stotine miliona eura barca nije vise potrosila na ovaj tim koji dominira nego sto je bayern potrosio na svoju ekipu, moguce kad bi se sve zbrojalo da je bayern potrosio i vise
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2012, 16:00

Veceras ocekujem rutinsku pobjedu Bayerna, jer jednostavno kvalitet je na njihovoj strani a takodjer Basel im je bio opomena sta se moze desiti kada lezerno udjes u utakmicu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2012, 16:13

[quote="Romariooo"

a sto se tice toga da je prica o vodjama glupa, nimalo nije, to je nesto jako pozitivno za ekipu da ima kapitena u pravom smislu te rijesi, nekoga ko ce svojim autoritetom sprijeciti zahebancije neke i opustanja
[/quote]

Itekako je glupa ako zbog toga Bayern uspoređuješ sa Barcom i Realom. Nek barca i real sad padnu na 300 miljona a bayern nek skoči na 450, zaboravit ćeš ti vođe odmah ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 16:27

anton 1983 je napisao/la:[quote="Romariooo"

Itekako je glupa ako zbog toga Bayern uspoređuješ sa Barcom i Realom. Nek barca i real sad padnu na 300 miljona a bayern nek skoči na 450, zaboravit ćeš ti vođe odmah ;)[/quote]

ma brkas pojmove, bogatstvo i vodja na terenu nemaju veze, dobro je da imas pravog autorirativnog kapitena i u vrbanjusi i u realu, nebitno koliko je klub bogat, normalno ne zavise rezultati samo od toga, al bolje je jednostavno imati nego nemati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 28 mar 2012, 16:51

Romariooo je napisao/la:

ma brkas pojmove, bogatstvo i vodja na terenu nemaju veze, dobro je da imas pravog autorirativnog kapitena i u vrbanjusi i u realu, nebitno koliko je klub bogat, normalno ne zavise rezultati samo od toga, al bolje je jednostavno imati nego nemati
Imaju ako se raspravlja o tezi tašto Bayern nije na razini reala i Barce...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 mar 2012, 16:56

Romariooo je napisao/la: bayern je skupo platio golmana, barca svog odskolovala, dakle bayern potrosio dvadesetak miliona vise

je*enog li golmana xD nedo Bog da protivnici imaju po 10tak šuteva na njegov gol xD
Valdes može samo u kategoriju dobrih golmana (nema njemu mjesta u top 10)

a što se tiče ko je koga masno platio samo dva imena ... Eto i Ibrahimović ... kad se sve sagleda ovdje je Barca u minusu 50 mil ako ne i više xD

Arminn
Kontakt:

Post Postao/la Arminn » 28 mar 2012, 17:07

Live Champions League Marseille v Bayern Munich 20:30
http://****.cc.cc/p/sport-uzivo2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****.cc.cc/p/sport4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****.cc.cc/p/sport6.html" onclick="window.open(this.href);return false; ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 mar 2012, 17:19

ma bezeveze je ta prica o parama, a bezveze je i sto se ovdje non stop i porede barca i bayern, sta ima veze ko je koliko koga platio, a uostalom dobro je poznato da barca ima najbolju skolu u zadnje vrijeme, nek otjera bayern sve svoje igrace sto je masno platio, a nek otjera i barca, pa sta mislis ko bi bio vise ostecen, mi bez alexixa, alvesa i mascerana ili vi bez riberija, robena, neuera, gomeza itd

bezveze je da u te price uplicete barcu kad je poznato da nas tim kao nijedan na svijetu ima skoro cijelu ekipu odskolovanu u svojoj skoli, i bayern je po tom pitanju pozitiva, samo sto bayern nije na tom nivou jer je stvorio jednostavno manji broj tih top igraca nego barca

a sto se tice valdeza, ja ga ne bih mijenjao za tri neuera, svi vi njega slobodno potcjenjujte, a ja znam koliko nas je puta spasavao u velikim utakmicama, a neuer jos puno pogace mora pojesti, tj igrati takve utakmice da se pokaze ko je i sta je, valdez brani perfektno godinama, na pocetku jes bio rupa, al izrastao je u top 5 a ne top 10 golmana, a sad jel u toj druzini vas neuer to je pitanje, znam ja da je on za vas najbolji na svijetu, al cinjenice govore da je tom decku do sada najvece dostignuce polufinale lige prvaka gdje je i izbusen ko sito, dok je nas valdez branio ovrhunski u mnogim finalima i polufinalima

morate gledati malo i cinjenice, a cinjenice kazu da neuer nema nikakvu titulu osim njemackog kupa mislim,njegovo vrijeme dokazivanja na najvecem nivou tek dolazi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 mar 2012, 17:21

odstupi romario :D
EDIT:
Neuer je doktor nauka za Valdeza
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []