Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

MaGiCa
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la MaGiCa » 25 mar 2012, 18:09

Tri coveka koja su obelezila trku:
1. mediokritet Grosjean,
2. fenomenalni mladic Perez i
3. Alonso, koji svaku priliku uglavnom iskoristi.
Realno, sumnjam da bi Mercedes nesto uradio i da Grosjean nije udario Schumachera. Cim je posle restarta prosusena staza, Mercedes je'' pojeo'' pneumatike i vise ih nije bilo nigde.
Ono sto je privuklo paznju pred sam kraj trke, a pre Perezove pogreske, je poruka Saubera Perezu: "Ne rizikuj, treba nam ovo 2.mesto". Nadam se da je to bila samo realna zabrinutost da Pereza ne ponese prevelika zelja i eventualno napravi neku gresku (koju i jeste napravio kasnije), a ne cinjenica da Zauber koristi Ferrarijeve motore (kome ovo moze biti i jedina pobeda ove godine, vrlo verovatno).
Jesam Kimijev fan (skakao sam k'o malo dete kad je potpisao za Ferrari), ali ko je pazljivo gledao ovu trku, lako mu je i da zakljuci zasto je to tako. Jos je bolji nego sto je bio, vrlo pametno vozi, cuva gume i bolid.
Massa je propao k'o Grcka. Od udesa u Hungaroringu vise to nije isti vozac. Treba ga odstraniti iz tima. Surovo, ali jedino valjano. Uglavnom haoticna i zanimljiva trka, steta sto se po Schumija nije bolje zavrsila.

P.S. Najbolje trke su one kada pada kisa. Ova danas me je podsetila na "majku svih kisnih trka" - legendarni Donington iz 1993. godine.

[youtube][/youtube]

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 mar 2012, 20:13

Kao sto sam ocekivao luda i dosta nepredvidiva utrka gdje je bilo svega. Schumacher stvarno ima peh kada su utrke u pitanju. Uvijek izbori odlicnu startnu poziciju u kvalifikacijama, ali na samoj utrci odredjene stvari krenu naopako.
Nazalost kod Vettela pneumatika nije izdrzala i toga je kostalo bodova, ikao se mozda mogao ukljuciti u boru za trece mjesto.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 25 mar 2012, 20:41

Problem Mercedesa nije degradacija guma. Kod degradacije imas situaciju da vremena drasticno opadaju po krugu. Kod njih to nije slucaj. Problem je sto oni od samog pocetka imaju losa vremena, a po krugu imaju dosta ujednacena vremena. Znaci problem je sto im gume uopste ne funkcionisu kako bi trebale.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 mar 2012, 19:38

Nisam gledao utrku, pa sam bio vraški (pozitivno) iznenađen zbog pobjede Fernanda Alonsa. :D Kako sam veliki fan ovog sjajnog Španca, moje oduševljenje je bilo još veće, a jako dobra utrka daje podlogu za vjerovanje u bolju budućnost. Istina, Ferrari je još uvijek daleko od McLarena, RB-a, (pa i nekih drugih bolida), no činjenica je da mašina ne igra presudnu ulogu, te da je itekako bitno ko sjedi za volanom i upravlja istom. U ovom slučaju, Alonso je pokazao da taktika, spremnost, odvažnost, talent, perspektivnost i iskustvo dosta doprinose ka usavršavanju vozača, ali i dodaju bodove, pobjede i uspjehe na njegov konto. Eto, ako ništa, Italijani imaju barem jednu pobjedu - u Sepangu. :mrgreen: Ne vjerujem da Nando može do ukupne pobjede i dugoočekivane titule prvaka, ali dakako da je pravo uživanje gledati ga u ovakvim izdanjima (opet kažem, žao mi je što ne pogledah utrku u Maleziji). Stvari se moraju rješavati u hodu (pritom dakako mislim na brzinu, performanse, aerodinamiku, snagu, jačinu i ostale sitnice u stroju :mrgreen: ), a svaka prilika, bila ona i minimalna, mora se iskoristiti na najbolji mogući način. Dakle, svaki propust Buttona, Vettela, Hamiltona, Raikkonena i ostalih ne smije proći nekažnjeno od strane maga u Ferrarijevom bolidu. :D Sljedeća stanica je Shanghai, nažalost tek nakon tri sedmice. Ali, ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo novu utrku i uzbuđenja, a Velika nagrada Kine je uvijek nudila dobro zabavu.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 mar 2012, 19:45

Druže ako si tako veliki fan (a meni se čini da jesi) F1 i Alonsa, možda ne bi bilo loše da pogledaš reprizu, isplati se definitivno uzbudljiva utrka.

http://thepiratebay.se/torrent/7130583/ ... _Prix_Race" onclick="window.open(this.href);return false; - eto ima tu na torrentu, a ako je zabranjeno postavljati direktne linkove za torrent, ja se unaprijed izvinjavam, te ću obrisati torrent.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 mar 2012, 19:52

Hvala @Genghis. Pogledaću ako budem imao vremena. :)

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 26 mar 2012, 23:12

Najdrazi mi je Šumaher , nadam se da ce se vratiti u vrh 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 27 mar 2012, 00:55

Ferrari ima vremena da rijesi par od desetine velikih problema.I dalje su im gume najveci problem.Kad vidim kako izgledaju na Hard komponenti udarim klasicni facepalm.Masina ko masina ima par neocekivanih caka koje samo mogu unazaditi bolid.Pokusaj skidanja tereta sa bolida nije upalio jer na celu Ferrarija nije Adrian Njui nego obicni kloc.
Dajte Nandu konkurentan bolid i zvjer ce pokazati da je nenadyebivi genijalac.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 27 mar 2012, 00:59

Sve super ,sve uzbudljivo,samo steta za onu gresku pereza pred kraj.Bas sam se bio zagrio i ocekivao strasan dvoboj do kraja utrke.Nesto slicno ko i u montrealu prosle godine gdje nam je greska seba "oduzela" borbu za 1. mjesto.
Sretno zmajevi!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 mar 2012, 10:29

nisam gledo ni minut voznje ove sezone, kakav je kimi, vuce li bar malo na onog starog il je propo ko sumaher? :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2012, 14:10

Prema pisanju Bild-a Vettel ce izgleda morati platiti kaznu sto nije slusao naredbe tima da prekine utrku kada je pao na 11.mjesto i nije imao vise prilike da dodje do bodova.

Vettelov komentar: "Smatrao sam kao svoju duznost da zavrsim utrku bez obzira na sva desavanja".

U Petak ce Horner i menedzment RB-a odlucivati o kazni, no za mene licno glup potez uprave RB-a.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 mar 2012, 15:24

Potez niđe veze... kao uvrijeđene mlade, ako je samo to razlog.
Voziš muški do kraja... ha ya
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2012, 17:38

ramiral je napisao/la:Potez niđe veze... kao uvrijeđene mlade, ako je samo to razlog.
To je jedini razlog jer je po njima forsirao motor i sam bolid i beizlaznoj situaciji i nije regovao na njihova upozorenja preko team-radia i preko oglasne plce na ciljnoj ravnini.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 mar 2012, 17:48

amerosm je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Potez niđe veze... kao uvrijeđene mlade, ako je samo to razlog.
To je jedini razlog jer je po njima forsirao motor i sam bolid i beizlaznoj situaciji i nije regovao na njihova upozorenja preko team-radia i preko oglasne plce na ciljnoj ravnini.
Teško je biti pametan, jer kako sam ja shvatio iz kasnijeg intervjua koji je dao Vettel on je dobijao sve radio poruke sa zakašnjenjem, tako da zamisli apsurdne situacije da parkira bolid u ciljnoj ravnini, ili par stotina metara prije ...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 mar 2012, 18:37

Najgore po Red Bull bilo bi da se dogodi slom u ekipi, tj. da se preslika situacija iz sezone kada su se Vettel i Webber borili za prevlast. Ipak, mislim da su u austrijskom timu dovoljno naučili kako ne bi podlegli pritisku. Mada, ko zna šta nam ostatak sezone donosi...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 mar 2012, 16:11

LenBias je napisao/la:nisam gledo ni minut voznje ove sezone, kakav je kimi, vuce li bar malo na onog starog il je propo ko sumaher? :D
Meni se cini da se Kimi konacno uozbiljio. Ne srlja bez potrebe, a ima i brzinu u sebi. Jedino ga auto limitira, ali sta da se radi, kad samo dve ekipe imaju extra bolide, a svi ostali su dosta slabiji? Bitno je da se Kimi vratio i da konacno imamo pravog trkaca na gridu.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 28 mar 2012, 22:54

Koja je sljedeca trka i gdje :?:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2012, 23:01

ANTIFA ! je napisao/la:Koja je sljedeca trka i gdje :?:
VN Kine 15.Aprila.

Iskreno tu se nadam boljem izdanju RB-a i Vettela.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 28 mar 2012, 23:06

amerosm je napisao/la:
VN Kine 15.Aprila.

;) ;)

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 mar 2012, 23:54

amerosm je napisao/la:
VN Kine 15.Aprila.

Još 17 dana 9 sati 6 minuta ... ko će dočekati, ali nadam se da vrijedi "odbrojavati" , te da će Vettel pokazati zašto je dvostruki šampion.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Gifron i 2 gosta.