AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 mar 2012, 04:40

Buffon je napisao/la:
kakvo trolanje, isticem misljenje da je Serie A truhljava i da bez sudijske pomoci Milan ne bi bio prvi, to je moje misljenje, sto je pokazao i veceras ovako losom igrom.Arsenal je istu Barsu dobio kod kuce jer su pokusali i pokazali muda.A ovi nisu ni pokusali napasti.Samo ukazujem koliko je Serie A losa liga kad im prvak igra ovako.
jesi li ti svjestan sta pricas?...cuj nije Milan napao, pa na pocetku u prvom poluvremenu su igrali, ali poslije normalno da ces se braniti kad izgubis Nestu u odbrani i td..Milan je prvak Italije zasluzeno bio prosle godine i bice ponovo ove godine, a ti sto se sa tim ne mozes pomiriti ko je tome kriv....to sto Milan vas nije dobio u medjusobnim susretima nema veze, pa Milan bez pola ekipe igra covjece saberi se ...uzivaj gledaj barem jos u utorak Milan.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 mar 2012, 05:00

Ma bola pusti ga, vidis da nije svijestan svoje nesvijesti...

Milan po meni odigrao jako solidnu partiju, mada kao njihov navijac priznajem da je Barca ostecena za penal ali eto, greske se dogadjaju, to nije nista novo za nogomet. Steta da Emanuelson nije iskoristio onu priliku kada je tek usao u igru kada se sjurio sam prema golu i onda se jednostavno spetljao. Uglavnom, mislim da mozemo dati gol u Barceloni, i vjerovatno bi bio i dovoljan za prolaz.

P.S

Antonini majstore, svaka cast !!!!!!!!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 29 mar 2012, 08:18

Nisam gledao, igru ne mogu komentarisati ali mogu rezultat koji je, po meni, solidan.
Ne primiti kući gol je nešto što se gleda u ovim tekmama, i da je Milan dao jedan to ne bi bila velika prednost već mač sa dvije oštrice koje bi se lahko obje okrenule kontra rossonera kad bi u revanšu brzo primili gol na Camp nou.

Ovako ostaje vrlo aktivan rezultat koji može biti Barci teža okolnost. Vjerovatnoća da će katalonci biti sve nervozniji kako tekma bude odmicala u revanšu a odbrana Milana izdržala je velika.
Mislim da ni u revanšu nema ništa od neke poluzatvorene igre, Milan treba igrati ''napadački'' sa dva špica, nocerinom i Boatengom i probati zabiti gol koji je zlata vrijedan.
Naravno da je Barca izuzetna na svoma stadinou međutim i oni su ljudi od krvi i mesa koji hodaju a ne lete, uz svo poštovanje prema njima... ovdje još nije gotovo...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harunsmajic
Kontakt:

Post Postao/la harunsmajic » 29 mar 2012, 09:17

Buffon je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Buffon je napisao/la: nisam ti ja kriv sto glumite jak tim, prvaka Italije, a Juventusa ne mozete da nadigrate a protiv Barse kao Getafe igrate.Sramota i kasnije se nesto dicite po Serie A, nema u CL sudija da vam pomognu.
I posle se zalite zasto vas banuju, vidite teorije zavere i nerealnost administracije, a vlastito trolanje ne dovodite u pitanje.
Nego da te pitam: koga je to Juventus u Evropi nadigrao ove sezone :?:
Hvala.

BTW, Milan je spretno iscupao remi. Najvaznija stvar u svemu tome je da nije bilo golova. Iskreno, voleo bih da Milan prodje, ali na velikom terenu Kamp Nou-a, ovakva partija ce biti kaznjena.
kakvo trolanje, isticem misljenje da je Serie A truhljava i da bez sudijske pomoci Milan ne bi bio prvi, to je moje misljenje, sto je pokazao i veceras ovako losom igrom.Arsenal je istu Barsu dobio kod kuce jer su pokusali i pokazali muda.A ovi nisu ni pokusali napasti.Samo ukazujem koliko je Serie A losa liga kad im prvak igra ovako.
Milan lose odigrao!? Pa majke ti sta bi ti uradio da imas ovoliko povrijedenih igraca?

harunsmajic
Kontakt:

Post Postao/la harunsmajic » 29 mar 2012, 09:25

Jel Pato spreman za utorak?

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 29 mar 2012, 09:52

pustite ovog trolčića i ne obazirite se na njega.

što se pata tiče već je x puta ovdje spominjano, on je u americi i pokušavaju otkloniti taj njegov problem sa povredama.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 29 mar 2012, 11:19

solidna partija Milana,solidan rezultat,igrali su da ne prime gol,a ocekivalo se iz sanse kao Robinhove ili Ibrine da se zabije gol i da se ode sa kakvom takvom prednoscu...
male su sanse za prolazak,jer tesko je ganjati prolaz na Camp Nou...
a cuj losa Serie A kako je Milan odigrao,pa ko je to nadigrao Barcu ili bio blizu tome,nadigravati se sa njima citavu utakmicu je unaprijed upisan poraz ili debakl,Engleski klubovi ulazu milione ili milijarde i ne mogu da pridju da odigraju egal utakmicu,a svi i dalje svrsavaju na premiership kao najbolju ligu...
jedino Real najvise zbog Mourinha moze da skine Barcu,zato sto ima igrace koji ce odigrati kako on zeli,pa i ciganski kad treba,jer protiv ekipe koja je usavrsila ovaj stil igre ne mozes igrati kao oni,a to je pokazao Arsenal a i Man.Utd u ona dva neinteresantna finala...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 mar 2012, 11:34

Io_Sono_Interista je napisao/la:solidna partija Milana,solidan rezultat,igrali su da ne prime gol,a ocekivalo se iz sanse kao Robinhove ili Ibrine da se zabije gol i da se ode sa kakvom takvom prednoscu...
male su sanse za prolazak,jer tesko je ganjati prolaz na Camp Nou...
a cuj losa Serie A kako je Milan odigrao,pa ko je to nadigrao Barcu ili bio blizu tome,nadigravati se sa njima citavu utakmicu je unaprijed upisan poraz ili debakl,Engleski klubovi ulazu milione ili milijarde i ne mogu da pridju da odigraju egal utakmicu,a svi i dalje svrsavaju na premiership kao najbolju ligu...
jedino Real najvise zbog Mourinha moze da skine Barcu,zato sto ima igrace koji ce odigrati kako on zeli,pa i ciganski kad treba,jer protiv ekipe koja je usavrsila ovaj stil igre ne mozes igrati kao oni,a to je pokazao Arsenal a i Man.Utd u ona dva neinteresantna finala...
bas se zbog ovoga ne lsazem s tobom, jer Mou ima veliki kompleks od Barce i u ovih 2-3 godine koliko je u Realu pokazao je da se ne moze nositi s njima da mu je ego ispred svega....mislim da bi Real bio konkurentan Barci da neko drugi dodje umjesto Mourinha naravno s postojecim igrackim kadrom !!

TheBlues
Kontakt:

Post Postao/la TheBlues » 29 mar 2012, 11:34

Utakmica je bila odlicna, jos samo falili golovi. 8-)
FK Sarajevo <3<3
R.I.P.VEDRAN PULJIC:((

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 29 mar 2012, 11:48

Ma ljudi pustite ove pametnjakovice. Ko fol njihove ekipe bi nadigrale Barcu iako to niko do sad nije uradio. Ima onih koji su se junacili pa primali 5 il 6 komada. Mi smo odigrali savrseno. Takticki izvanredno,jako disciplinovano. Desilo se nekoliko puta da previse igraca ostane gore i onda odmah kontra i belaj. Oni imaju na svakoj poziciji svjetskog igraca dok Milan ima 3 il 4 takva (od tog 2 povrijedjena). Za mene igrac utakmice je neodlucen. Ili Nesta ili Seedorf. Ovaj zaustavio Messija (koliko je to moguce, al eto uspio je cim ovaj nije zabio) a Seedorf odigrao kao da ima 23 godina a ne 30+. Kakvu snagu ima taj covjek, iskustvo,znanje.... Naravno i Zlatan odlican. Spustio mali milion lopti, proigrao za 3 sanse i sam imao jednu koju ne znam ni ja kako je fulio. Kako smijesno izgledaju igraci Barce u skoku sa njim. On prsima je spusta Mascherano glavom ne moze da dohvati. Robinho nas je kocio, nije on za evropskog fudbala ponavljam po 100-ti put. Nejak, hoce neke poteze. Fuj! Saraf usao al nije on jos za ovih tekmi. Mozda bi bolji Maxi bio koji je imao motiv vise jer je bivsi igrac Barce. U revansu naravno ne ocekujem prolaz, moze se desiti i potop al poslije ovog meca ja sam ponosan na Milan.

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 29 mar 2012, 11:49

@meskalin
ovo je Mou druga sezona,a znamo standardno da u drugoj sezoni osvaja trofeje kad poslozi ekipu po svom...
a bilo koji drugi trener bi pokusao kopirat igru Barce,a kopija nikad ne moze biti bolja od originala,on se nabrije na te utakmice,a narocito ako su na ispadanje,nabrije igrace i to je jedini nacin da se suprostave igri Barce,jest ponekad i pretjerano ali ocigledno da je samo vazan cilj...
ali nije ovo tema ni Real ni Mou,pa zato vidjet cemo sta ce biti i hoce li uspjet da ih skine s trona...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

dr.feelgood
Kontakt:

Post Postao/la dr.feelgood » 29 mar 2012, 12:51

Dobar rezultat za nas, nismo primili gol i mislim da u uzvrat treba ući bez opterećenja jer nemamo šta izgubiti jer je Barca veliki favorit i na njima je pritisak.
Igra je bila dobra ali daleko od neke taktičke perfekcije, ipak smo ostavljali previše prostora i Mesiju i Sanchezu kao i Alvesu na boku ali nekim čudom to nisu uspijeli iskoristiti.
Teško da ćemo ovakvom igrom na Campu Nou izboriti prolaz jer nam za takvo nešto treba super-raspoloženi Robinho koji bi svojom brzinom i promjenom strana napravio više prostora za Ibru, treba nam 100% spreman Bommel i mnogo bolji Boateng od onog sinoćnjeg.

Nesta ponovo potvrdio klasu kao i Seedorf a Ambro obavio lavovskio dio posla u sredini.
Ne znam šta se dešava sa Bonerom u posljednjih 5-6 utakmica frajer poludio i počeo da ne igra katastrofalno a i Antonini pukao i sinoć spasao 2 gola.

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 29 mar 2012, 14:20

dr.feelgood je napisao/la:Dobar rezultat za nas, nismo primili gol i mislim da u uzvrat treba ući bez opterećenja jer nemamo šta izgubiti jer je Barca veliki favorit i na njima je pritisak.
Igra je bila dobra ali daleko od neke taktičke perfekcije, ipak smo ostavljali previše prostora i Mesiju i Sanchezu kao i Alvesu na boku ali nekim čudom to nisu uspijeli iskoristiti.
Teško da ćemo ovakvom igrom na Campu Nou izboriti prolaz jer nam za takvo nešto treba super-raspoloženi Robinho koji bi svojom brzinom i promjenom strana napravio više prostora za Ibru, treba nam 100% spreman Bommel i mnogo bolji Boateng od onog sinoćnjeg.

Nesta ponovo potvrdio klasu kao i Seedorf a Ambro obavio lavovskio dio posla u sredini.
Ne znam šta se dešava sa Bonerom u posljednjih 5-6 utakmica frajer poludio i počeo da ne igra katastrofalno a i Antonini pukao i sinoć spasao 2 gola.
Binjo ni u snu. Svaku loptu izgubi, nema više ni brzinu, u duelu odnesu i njega i loptu.
Mi nemamo šta izgubiti, u ovakvoj situaciji sa povredama a da ne govorim o njihovoj kvaliteti.

Treba probati sa faraonom,urbijem i spremnim boatengom po stranama. Ibra ili maxi mogu na sebe uvijek navući 2 stopera, dovoljno da se otvori prostor na strani. To se vidjelo sinoć samo da smo imali igrača tog nivoa umjesto npr. nocerina.
Nazad ponoviti istu igru, zatvarati sredinu transformacijom, na stranama udvajati ali ih puštati na centaršut stranu kao inter 2010 samo da ne sijeku prema sredini. Naravno bit će teško ali treba skupo kožu prodati.
Doduše lahko je pričati ovako :lol: .
Igrat će sa cescom, umrtvi igru, raširi, to im ne treba pustiti, nego se stisnuti u sredini pa neka se dodaju do sutra.
Sa cescom bit će opasniji ali i ranjiviji nazad bez keite. Naravno treba očekivati pritisak na sudije( koji je već počeo vidim) svaki kontakt će biti potencijalni penal i sl.

Iskreno s obzirom na stanje u ekipi svašta mi je prolazilo kroz glavu ali sam pozitivno iznenađen, rad i samo rad.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 29 mar 2012, 14:26

Silvio je imao razgovor sa Pepom poslije utakmice,a nijedan ni drugi nece da kazu o cemu su pricali.
I Silvio nesta melje kako nije zadovoljan,kako smo se branili kako su nam drzali loptu cccccccc pa Silvio dragi ulozi koji euro dovedi koje pojacanje WC u vezni red i na lijevog beka pa ces vidjeti kako se igra.

Omerovic
Kontakt:

Post Postao/la Omerovic » 29 mar 2012, 14:31

Milan i Barselona odigrali su bez golova u prvom meču 1/4 Lige Šampiona, a revanš se igra za nedelju dana.

Silivio Berluskoni je bio jedan od retkih u timu Milana koji je napustio San Siro nezadovoljan, a španski mediji spekulišu da njegovo nezadovoljstvo ima veze sa Masimilijanom Alegrijem, trenerom "rosonera".

Kada su Alegriju preneli da je Berluskoni nezadovoljan partijom Milana, trener "rosonera" je prokomentarisao.

"Shvatam predsjednika, navikao je na Sakijevu eru kada je lopta bila u posedu Milana, ali ova ekipa Barse ima šest ili sedam najboljih igrača na svetu", zaključio je Alegri.

Nakon što je čestitao svojim fudbalerima na hrabroj partiji, Berluskoni je našao vremena da proćaska sa Gvardiolom.

"Rekao sam Pepu da mnogo cenim način na koji igra Barsa, da je velika čast što idemo na Kamp Nou sa kakvim takvim šansama i da smo napravili fantastičan rezultat protiv velike Barselone", rekao je Don Silvio nakon meča.

Španski mediji su odmah izveli zaključak da Berluskoni planira da se otarasi Alegrija i dovede Gvardiolu na početku nove sezone.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 29 mar 2012, 14:41

realno berlusconi nema pojma ni ko igra u milanu, vjerovatno konta još su tu weah i maldini kao i boban i savičević pa zato priča ove gluposti. berlu zna šta je fudbal ali zna s vremena na vrijeme ispaliti neki biser. allegriju kapa do poda, sa onakvim sastavom, pogotovo sa onakvom odbranom od koje se ledi krv navijačima milana kad god messi i co imaju loptu, izvući egal sa ovakvom barcom je dobar rezultat. naravno nije realno očekivati da se sad milan vadi na nou campu ali dok ima šanse i svi daju 100% dotad ćemo se i nadati.

evo iz barce su se sad službeno požalili na loš travnjak na san siru iako je milan nedavno mijenjao komplet travu. doduše klizavo je bilo sinoć, par puta su padali npr. messi i čini mi se bonera u jednoj opasnoj situaciji. a milan bio i više nego korektan i pristao da na svom terenu igra u rezervnim dresovima kako bi barca ne bi igrala u svojim zelenim dresovima.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 29 mar 2012, 14:57

@johannagara

Eric Abidal (who is having a liver transplant any day) has asked Keita to get him Ibra's shirt tomorrow. (via Onda Cero and @barcastuff)

[youtube][/youtube]

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 29 mar 2012, 15:39

Cassano is running as a team with the team

Milan Channel has just given a great news to all the Milan fans: Antonio Cassano is running as a team with the team at Milanello. A story that will thrill fans of Milan because everybody is looking forward to seeing in the field Bari striker.

8-)
-RIVALDO-

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 29 mar 2012, 18:28

strašan napredak cassana! kad bi barem odigrao koju minutu do kraja sezone da podigne timski duh još više to bi bilo fenomenalno. grande fantonio! napad je prejak i kad se on vrati ne treba više niko. također i abate kreće sa treningom a dobre vijesti stižu iz amerike. doktori kažu da su uradili preliminarne preglede i da su optimisti da će napokon riješiti povrede pata jednom za sva vremena. kad bi se to desilo vjerujem da bi mladi pato jednog dana konkurisao za zlatnu loptu, talenta ima na izvoz.

u barci su se žalili uefi na teren jučer (ne pamtim ovako nešto) a evo službenog odgovora milana:
With reference to the protest lodged by FC Barcelona regarding the condition of the pitch at the San Siro, A.C. Milan wishes to communicate that:

1)The watering of the pitch within an hour before kick-off, as agreed n the organizational meeting yesterday morning was not done due to the already high levels of humidity of the pitch.

2)The general state of the pitch, which the Barcelona team trained on the previous evening without any problems, was declared to be acceptable by the referees and the UEFA delegates.
zaista jadno od barce. imaju najjači tim na planeti i ne treba im ovo. igrali su u grupnoj fazi još dok je bilo puno hladnije i teren je bio lošiji nego sad i pobijedili su 2-3 i nisu se žalili. kako onda španija uspije razbiti našu repku na katastrofalnom bilinom polju sa igračima poput fabregasa i xavija???

Happy Birthday Rui Costa :idea:

CAVANI: "If Milan wins vs Catania, then they will already be the champions, because we'll defeat Juve" 8-)

slika

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 mar 2012, 18:35

Branili se, i odbranili. Tako bi mogao izgledati slogan nakon sinoćnje utakmice. :D Umjereno sam zadovoljan. Igra u odbrani je bila besprijekorna, uz tek nekoliko nekontrolisanihi izleta i greškica. Međutim, skidam kapu do poda heroju susreta, Alessandru Nesti, koji je majstorski čuvao Messija, baš kao i na prethodnom susretu na San Siru. Isto tako, Mexes je korektno obavio svoje zadatke i učestvovao u intervencijama u odbrani, te ponekad smirivao igru. Bekovi, Bonera i Antonini, su me prijatno iznenadili. Igrali su jednu od najboljih partija u karijeri, upravo protiv Barce, no opet se pokazalo da nemaju te kvalitete u napadu, te dovoljan nivo tehničke potkovanosti i rutine, da bi igrali veću ulogu. Međutim, svakako da mogu dobiti prolaznu ocjenu. Vezni red na čelu sa Seedorfom (Direktor :mrgreen: ) i Ambrosinijem je djelovala bolje nego što je očekivano, sjajno su se snalazili u pojedinim trenucima, ali isto tako i griješili u kritičnim situacijama. Jbg, godine čine svoje, no to ovu dvojicu nije spriječilo da daju sve od sebe i pomognu Milanu. Nocerino je bio neprimjetan, rijetko sam ga viđao u posjedu lopte, al' ne vidim da bi mogao mnogo utjecati na igru da je igrao zapaženiju ulogu. Boateng se odlično gradio, držao loptu, pokušavao je gurati ka naprijed, ali nije išlo baš tako, kako je on zamišljao. Jednostavno nije, ali to možemo i razumjeti kada se morate boriti protiv jedne od najborbenijih i najagresivnijih odbrana na svijetu. Za Ibrahimovića isto vrijedi, baš kao i za opet nesigurnog Robinha ( ne znam šta s njim, nisam pametan :roll: ). Milan je teško dolazio u posjed lopte, a izrađenih akcija nije bilo, izuzmemo li par uigranih kontranapada. Ipak, 0:0 je odličan rezultat, tako da igrači i štab mogu rasterećeno otputovati na Camp Nou i pokušati slomiti Barcelonu na taktičkom planu, te prenijeti dobru igru na teren i pokušati ostvariti sličan rezultat onomu iz grupne faze. Bit će teško, ali ne i nemoguće. Sada se treba fokusirati na ligu i subotnji sraz s Catanijom.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.