ATP Monte Carlo 2012:
-Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da će dati sve od sebe kako bi pobedio u nedeljnom finalu.
„Pre svega želim da osvojim ovaj trofej u Monte Karlu, jer je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Ovde živim i imam ovde dosta prijatelja koji dolaze da me podržavaju na mečevima, zaista volim ovaj turnir.“
„
Nikada nisam osvojio ovaj trofej, igrao sam jednom u finalu, izgubio sam baš od Nadala... On je pobedio 40 mečeva zaredom ovde, tako da je on definitivno poslednji izazov, poslednja prepreka do tog trofeja i ukoliko želim da dođem do tog trofeja moraću da ga pobedim. Ja sam svestan da je njegova omiljena podloga šljaka, on je najbolji igrač ikada u tenisu koji je igrao na ovoj podlozi. Znam kako da igram sa njim, biće sigurno teže nego na drugim podlogama, činjenica je i da nisam u najboljem ritmu ili u najboljoj formi kao što sam bio možda u Majamiju, ali izvlačim iz sebe maksimum svakog dana, trudiću se da verujem u pobedu i da na kraju uspem u tome“, rekao je Đoković.
Uslovi u Monte Karlu su proteklih dana bili loši, Novaka je tokom duela sa Dolgopolovim prekidala kiša, a neverovatno jak vetar bio je prisutan tokom duela sa Berdihom.
„
Svaki dan je novi dan i svaki dan donosi neke druge okolnosti. Protiv Dolgopolova je bila specifična situacija gde sam se emotivno malo lošije osećao na terenu, ali prevazišao sam te svoje psihičke probleme i uspeo sam da podignem nivo igre iz dana u dan. Danas sam opet imao oscilacije, imao sam frustraciju na kraju prvog seta gde sam mislim mogao da privedem taj set kraju, ali dozvolio sam mu da se vrati u meč i da dobije taj prvi set. Nekako sam i očekivao da možda neću imati konstantnost na terenu. Iako sam se dosta nervirao, uvek sam pokušavao da se unutar sebe bodrim i da pokušam da dam sve od sebe i na kraju se to isplatilo. Napravio sam krucijalan brejk na 1:0 u drugom setu, taj brejk je promenio momenat meča i onda sam se osetio bolje na terenu.“
Biće zanimljivo finale.

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com