Rekonstrukcija stadiona u BiH
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Nitko ne politizira, prijatelju, samo napominjem da ne postoji nikakav Zapadnobosanski kanton i da su nazivi ovog kantona oni koje sam naveo.
Ne znam odakle ti primisli da politiziram ili da želim politizirati.
Hayley <3
Vamos je napisao/la: Kada si vec potegao tu pricu, a zasto ne razmislis sta taj kanton sve finansira?
Sta mislis ko daje najvise novca za reprezentaciju u kosarci, rukometu..ko placa reprezentaciju u sahu, sjedecoj odbojci..ko daje najvise novca za reprezentacije u karateu, dzudou, boksu... itd. itd. Sigurno to nije ni drzava ni federacija, raspitaj se koliko za sve to adje direktno kansot Sarajevo. E onad nije ni cudo sto taj isti kanton neam dovoljno novca i za klubove koji imaju sjediste u tom kantonu.
Razmisli malo prije nego sto pocnes sa komentarima koji su zasnovani cisto na netrpeljivosti prema glavnome gradu![]()
I naravno ne branim ovu vlast u kantonu jer sigurno je da bi vise mogli da daju i Sarajevu i Zeljeznicaru i za renoviranje Koseva i Grbavice, ali je ocito da su prioritete poredali u drugom smijeru, i ad im je prioritetnije finansirati cijeli spektar raznih reprezentacija, narocito u sportovima koji i nisu toliko masovni u nasoj zemlji, a nikada nebi vidjeli bilo koje od evropskih takmicenja da bas ovaj kanton ne da dosta novca za to.
Nije da nemate novca nego imate plate iznad prosjeka pa vam nista ne ostane za razvoj.A to finansiranje reprezentacija ipak mislim da u najvecoj mjeri idu od sponzora a to su prije svega drzavne kompanije u vlasnistvu svih gradjana federacije.Nemam nista protiv glavnog grada svoje drzave ali prosla su vremena kad se gradilo preko ledja manjih sredina.
Nema vise :P
Odlična vijest iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH - Stadion Bilino polje u Zenici do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“ imat će novi, sjajan travnjak.
„Raspisan je tender za izvođača radova, te ćemo uskoro znati ko će praviti novi travnjak ispod kojeg će biti električno grijanje.
Shodno tome, stadion će ispunjavati sve uslove iz rigoroznih kriterija UEFA na osnovu kojih će se moći igrati i evetualne utakmice grupne faze Lige prvaka i Evropa liga, ekskluzivno saznaje ******.ba. Ono što je posebno bitno jeste da će travnjak biti novi i izuzetno dobar, kao i da neće biti problema za odigravanje utakmica naše reprezentacije i onda kada vremenske prilike ne budu povoljne u ovom gradu BiH“, rekao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu N/FS BiH, naglasivši:
„Radovi će početi odmah nakon okončanja Premijer lige BiH i trajat će 45 dana. Dakle, u Zenici ćemo imati odličan travnjak na veoma dobrom stadionu. To je dokaz da ljudi u ovom gradu rade odlično i da bi se na njih trebale ugledati drugi gradovi u ovoj zemlji“.
Što se tiče izgradnje Sportskog centra N/FS BiH u Zenici Hodžić je istakao da bi njegovo svečano otvaranje trebalo biti upriličeno najkasnije do kraja ove godine.
„Raspisan je tender za izvođača radova, te ćemo uskoro znati ko će praviti novi travnjak ispod kojeg će biti električno grijanje.
Shodno tome, stadion će ispunjavati sve uslove iz rigoroznih kriterija UEFA na osnovu kojih će se moći igrati i evetualne utakmice grupne faze Lige prvaka i Evropa liga, ekskluzivno saznaje ******.ba. Ono što je posebno bitno jeste da će travnjak biti novi i izuzetno dobar, kao i da neće biti problema za odigravanje utakmica naše reprezentacije i onda kada vremenske prilike ne budu povoljne u ovom gradu BiH“, rekao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu N/FS BiH, naglasivši:
„Radovi će početi odmah nakon okončanja Premijer lige BiH i trajat će 45 dana. Dakle, u Zenici ćemo imati odličan travnjak na veoma dobrom stadionu. To je dokaz da ljudi u ovom gradu rade odlično i da bi se na njih trebale ugledati drugi gradovi u ovoj zemlji“.
Što se tiče izgradnje Sportskog centra N/FS BiH u Zenici Hodžić je istakao da bi njegovo svečano otvaranje trebalo biti upriličeno najkasnije do kraja ove godine.
Kako ne kontas, npr. vecina recimo pdv-a ide u federalni budzet i iz tog' budzeta se "daje" kantonima(ovo za pdv naveo primjera radi) . KS dobija vecinu, a ostalim sta dodje...Drago mi je da si Visoko spomen'o, ono je prije 5-10god bukvalno izbaceno iz KS-a jer su s njim samo bili na gubitku i prebaceno je u ZDK . Tad se otkrise ove "piramide" Visoko ozivi i KS istog trena pokrenuo proceduru da se vrati u njihovm kanton sto naravno nije proslo..Lik je napisao/la:Jest da je off ali molim te odgovori mi kako to KS živi na račun drugih, misliš da bi Zapadnohercegovčki kanton, Hercegovačko-neretvanski ili recimo Zapadnobosanski ( Kanton 10 ) pristali davati pare Kantonu Sarajevo. Po kojem osnovu ili zakonu drugi kantoni finansiraju Kanton Sarajevo ?! Uzmi samo primjer Zeničko-dobojskog kantona, tom kantonu pripada grad Visoko i njegova okolina, a po svim parametrima i kao prirodna cjelina Visoko bi trebalo pripadati sarajevskom kantonuVolimTz je napisao/la:Ako se ovo desi nikad više neću pjevati ništa kontra Sarajeva, neću imati razloga.fanatic je napisao/la:
I to se promijeni uskoro . Dosta je KS(jedini region na svijetu ja msm) zivio na racun drugih kantona . U toku je lobiranje za zakon kojim bi kantoni koji "zarade" finansije vecinu istih i zadrzali u budzetu . Ne moram naglasavat' da bi ovim zakonom ZDK im'o 2-3x veci budzet nego ostali kantoni ili ti ga 5-6x veci nego sto je trenutnoUzmi zatim primjer Goražda koje ne pripada KS, a od tog kantona redovno dobiva finasijsku pomoć kako to objasniti ? I manite se šuplje vrijeme komunizma je prošlo kad su sve zarađene pare išle u centralu ( Beograd ) pa se onda ponovo raspoređivale. Jedan nešto bezveze lupi, a ostali kao ovce se nadovezuju, mislite prije nego nešto napišete !!!
I još jednom izvinite na offu.
Vrijeme komunizma proslo ? Jest teoretski, al' u praksi se manje vise sve isto radi ko u komunizmu pogledaj malo oko sebe..
ON topic :
Cim su ovi iz Sa poceli pricu da ce stolice promijenit', napucat' Kosevo(eventualno i grbavicu renovirat') Huso skont'o da bi mog'o repku izgubit' i dade milioncic za teren..eh kad bi malo vise ostali ulagali u sport u Ze bi Wembley napravili samo da repka ostane jer su svjesni kol'ko novca i same promocije grada donosi igranje repke tu..
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
@Fanatic nemas ti blage o cemu pricas. Mislim da svake godine iz budzeta Zenice ide za BP, samo sto su do sad sve uprave sebi uzimale. Pa kako su se zamjenile stolice??? Ili obnovila unutrasnjost stadiona???? Trava je i ranije bila planirana, prvo se trebala prenijeti sa onoga sto sad grade,ali izgleda da ce biti drugih solucija. Tako da ta prica otpada. A inace sramota je da drzava nije ni malo pomogla gradnju, odnosno renoviranje BP.
Celik!3,2,2.
Izvini al bas si likLik je napisao/la:Jest da je off ali molim te odgovori mi kako to KS živi na račun drugih, misliš da bi Zapadnohercegovčki kanton, Hercegovačko-neretvanski ili recimo Zapadnobosanski ( Kanton 10 ) pristali davati pare Kantonu Sarajevo. Po kojem osnovu ili zakonu drugi kantoni finansiraju Kanton Sarajevo ?! Uzmi samo primjer Zeničko-dobojskog kantona, tom kantonu pripada grad Visoko i njegova okolina, a po svim parametrima i kao prirodna cjelina Visoko bi trebalo pripadati sarajevskom kantonuVolimTz je napisao/la:Ako se ovo desi nikad više neću pjevati ništa kontra Sarajeva, neću imati razloga.fanatic je napisao/la:
I to se promijeni uskoro . Dosta je KS(jedini region na svijetu ja msm) zivio na racun drugih kantona . U toku je lobiranje za zakon kojim bi kantoni koji "zarade" finansije vecinu istih i zadrzali u budzetu . Ne moram naglasavat' da bi ovim zakonom ZDK im'o 2-3x veci budzet nego ostali kantoni ili ti ga 5-6x veci nego sto je trenutnoUzmi zatim primjer Goražda koje ne pripada KS, a od tog kantona redovno dobiva finasijsku pomoć kako to objasniti ? I manite se šuplje vrijeme komunizma je prošlo kad su sve zarađene pare išle u centralu ( Beograd ) pa se onda ponovo raspoređivale. Jedan nešto bezveze lupi, a ostali kao ovce se nadovezuju, mislite prije nego nešto napišete !!!
I još jednom izvinite na offu.

Nema vise :P
Samo da kazem sto se budzeta Federacije tice, kao sto neko vec rece PDV svih kantona se zbraja u budzet Federacije a onda se raspodjeljuje po kantonima. Nedavno je bilo objavljeno Budzet Federacije najvise puni ZDK, Tuzlanski kanton, a treci je Sarajevski kanton, a Federacija najvise daje para u budzet HNK i Sarajevski kanton. Pa tako imamo paradoks da je za isti posao policajac u Sarajevu ima preko 1000 km platu, a policajac u Zenici 500, a od njegovog poreza i poreza sugradjana se isplacuje plata njegovom kolegi u Sarajevu. No eto neko rece, kad budu reforme i te ce se nepravde ispraviti.
Forumasu koji je fino objasnio kako se puni budzet federacije i kantona postavljam pitanje: "jel huso vidio u sarajevu da se pravi GGM pa odlucio napravit i u Zenici isti, jel vidio Termoelektranu u Sa pa odlucio napravit istu, jel vidio u Sa da su davali atraktivnu lokaciju u centru grada za sportski centar reprezentacija pa odlucio i on dati, jel vidio da svake godine da Sarajevo napucava svoje stadione pa on ulaze u BP, jel vidio da je Sarajevo dobila atletski stadiona pa i on nama napravio, jel vidio da je Sarajevo nedavno napravilo arenu pa i on odlucio napraviti...?". Ako covjek nesto napravi onda kazu vidio od drugog pa napravio il sto je to napravio sta ce nama to, a kad ne napravi onda je pare pokrao i slicno...Mi zasluzujemo samo onakve nacelnike kakvi su bili do Huse..u 12-13 godina od rata napravili su jednu fontanu ispred zgrade opstine od cijevi koje su nasli na nekakvom otpadu, a projekat je uradilo dijete iz OŠ Djordje Premovic ili neko na istom nivou.
Forumasu koji je fino objasnio kako se puni budzet federacije i kantona postavljam pitanje: "jel huso vidio u sarajevu da se pravi GGM pa odlucio napravit i u Zenici isti, jel vidio Termoelektranu u Sa pa odlucio napravit istu, jel vidio u Sa da su davali atraktivnu lokaciju u centru grada za sportski centar reprezentacija pa odlucio i on dati, jel vidio da svake godine da Sarajevo napucava svoje stadione pa on ulaze u BP, jel vidio da je Sarajevo dobila atletski stadiona pa i on nama napravio, jel vidio da je Sarajevo nedavno napravilo arenu pa i on odlucio napraviti...?". Ako covjek nesto napravi onda kazu vidio od drugog pa napravio il sto je to napravio sta ce nama to, a kad ne napravi onda je pare pokrao i slicno...Mi zasluzujemo samo onakve nacelnike kakvi su bili do Huse..u 12-13 godina od rata napravili su jednu fontanu ispred zgrade opstine od cijevi koje su nasli na nekakvom otpadu, a projekat je uradilo dijete iz OŠ Djordje Premovic ili neko na istom nivou.
aferimManUtdFan je napisao/la:Samo da kazem sto se budzeta Federacije tice, kao sto neko vec rece PDV svih kantona se zbraja u budzet Federacije a onda se raspodjeljuje po kantonima. Nedavno je bilo objavljeno Budzet Federacije najvise puni ZDK, Tuzlanski kanton, a treci je Sarajevski kanton, a Federacija najvise daje para u budzet HNK i Sarajevski kanton. Pa tako imamo paradoks da je za isti posao policajac u Sarajevu ima preko 1000 km platu, a policajac u Zenici 500, a od njegovog poreza i poreza sugradjana se isplacuje plata njegovom kolegi u Sarajevu. No eto neko rece, kad budu reforme i te ce se nepravde ispraviti.

#samoČelik
Idete off-topic.
Eto, šta ste tražili i dobili ste. Uskoro konkurs za izvođača radova, i novi teren na kojem se mogu igrati utakmice LP-a i EL-e će biti gotov do početka Kvalifikacija za Svjetsko prvensto.
Samo ne znam što ovaj kaže da će Centar otvorit tek krajem ove godine
Pa ovo se do ljeta može završiti.
Eto, šta ste tražili i dobili ste. Uskoro konkurs za izvođača radova, i novi teren na kojem se mogu igrati utakmice LP-a i EL-e će biti gotov do početka Kvalifikacija za Svjetsko prvensto.
Samo ne znam što ovaj kaže da će Centar otvorit tek krajem ove godine

Čelik Zenica 1945
Nama je prioritet da reprezetnacija ima dobar teren, a cisto sumnjam da ce neki nas tim dogurati do LP/EL. Ali neka imamo za svaki slucaj.Nimla_RZ je napisao/la:Idete off-topic.
Samo ne znam što ovaj kaže da će Centar otvorit tek krajem ove godinePa ovo se do ljeta može završiti.
Za trening centar ne znam i mene cudi da ce to nece biti spremno do kvalifikacija za SP 2014.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 30 mar 2012, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
@Nimla Pise najkasnije do, sad moze biti ranije, ali ako se nesto i oduzi to nece proci kraj godine.
Sto se tice finansiranja drago mi je da se uvodi taj balans.
Sto se tice finansiranja drago mi je da se uvodi taj balans.
Celik!3,2,2.
Ne znam kako si ti iz mog' posta zakljucio da sam protiv HuseManUtdFan je napisao/la:Samo da kazem sto se budzeta Federacije tice, kao sto neko vec rece PDV svih kantona se zbraja u budzet Federacije a onda se raspodjeljuje po kantonima. Nedavno je bilo objavljeno Budzet Federacije najvise puni ZDK, Tuzlanski kanton, a treci je Sarajevski kanton, a Federacija najvise daje para u budzet HNK i Sarajevski kanton. Pa tako imamo paradoks da je za isti posao policajac u Sarajevu ima preko 1000 km platu, a policajac u Zenici 500, a od njegovog poreza i poreza sugradjana se isplacuje plata njegovom kolegi u Sarajevu. No eto neko rece, kad budu reforme i te ce se nepravde ispraviti.

Cinjenica je da se ovaj problem terena vuce 3-4 god i 90% ne bi bio rijesen ni sada da ne postoji opcija da se repka vrati u Sa i da nije izborna godina

Eh sad svi znamo da je Zenica u zadnjih 8god napredovala vise od svih Opcina/gradova u BiH i da je jedina "zamjerka" husi problem s mittalom, mada vecina zna da je tu federalna vlast zaj.ebala i da se huso puno ne pita oko toga . Al' eto u Zenici se sve oprasta, samo uspjeh ne pa tako sad i vecina pljuje po njemu..
otisli smo u dubok off topic..
u bosni sigurno nema hercegbosanski kanton ili kako si rekao. ako ima gdje se nalazibadblueboylivno je napisao/la:Nitko ne politizira, prijatelju, samo napominjem da ne postoji nikakav Zapadnobosanski kanton i da su nazivi ovog kantona oni koje sam naveo.

http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium
- BolanBolan
- Kontakt:
Taj naziv je proglašen neustavnim ili tako nešto, zove se Livanjski kanton ili Kanton br. 10, uostalom zar je važno, nije to tema!ljiljan89 je napisao/la:u bosni sigurno nema hercegbosanski kanton ili kako si rekao. ako ima gdje se nalazibadblueboylivno je napisao/la:Nitko ne politizira, prijatelju, samo napominjem da ne postoji nikakav Zapadnobosanski kanton i da su nazivi ovog kantona oni koje sam naveo.
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
pa bitno jer smo ustanovili da covjek valja glupostiBolanBolan je napisao/la:Taj naziv je proglašen neustavnim ili tako nešto, zove se Livanjski kanton ili Kanton br. 10, uostalom zar je važno, nije to tema!ljiljan89 je napisao/la:u bosni sigurno nema hercegbosanski kanton ili kako si rekao. ako ima gdje se nalazibadblueboylivno je napisao/la:Nitko ne politizira, prijatelju, samo napominjem da ne postoji nikakav Zapadnobosanski kanton i da su nazivi ovog kantona oni koje sam naveo.
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium
- badblueboylivno
- Kontakt:
Samo sam htio naglasiti da ne postoji nikakav Zapadnobosanski kanton i naveo sam nazive koji se koriste u svakodnevnom životu, pa i na televiziji, gdje se ponekad i sva tri naziva spomenu u istom prilogu - nigdje nisam naveo da se tako mora koristiti niti sam naveo svoje mišljenje o istom, a kamoli da sam spominjao nacionalizam - a pojedinci, veliki patrioti, su odmah uletjeli sa shemom da politiziram stavljanjem naziva koji sadrži nazive geografskih cjelina naše domovine. Zaista ne vidim gdje je problem u tom nazivu, i žalosno je što pojedinci ovdje ne pišu ništa pa onda ulete s takvim upisima.
Ali nemojmo se više vraćati na ovo, nek se raspravlja o stadionima. Ovo je zaista, kako veli @bolanbolan, nevažno.
Ali nemojmo se više vraćati na ovo, nek se raspravlja o stadionima. Ovo je zaista, kako veli @bolanbolan, nevažno.
Hayley <3
Jbg ja u svakodnevnom životu koristim naziv Zapadnobosanski kanton, pa sam tako i naveo, a u zagradi sam napisao i službeni naziv ( Kanton 10 ) da se ti i tebi slični ne bi našli uvrijeđeni i ugroženi. Uglavnom sve ok razumijemo se idemo dalje jbg puno se otišlo od teme i došlo do Husebadblueboylivno je napisao/la:Samo sam htio naglasiti da ne postoji nikakav Zapadnobosanski kanton i naveo sam nazive koji se koriste u svakodnevnom životu, pa i na televiziji, gdje se ponekad i sva tri naziva spomenu u istom prilogu - nigdje nisam naveo da se tako mora koristiti niti sam naveo svoje mišljenje o istom, a kamoli da sam spominjao nacionalizam - a pojedinci, veliki patrioti, su odmah uletjeli sa shemom da politiziram stavljanjem naziva koji sadrži nazive geografskih cjelina naše domovine. Zaista ne vidim gdje je problem u tom nazivu, i žalosno je što pojedinci ovdje ne pišu ništa pa onda ulete s takvim upisima.

Nešto kontam ovi iz Opštine Centar kažu imaju love samo za 5 ili 6 k stolica, a ostatak sigurno neće nabaviti do naredne godine, pa što ne promjene jedan dio onaj prema sjeveru i mjera će bit za evropske tekme

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
- badblueboylivno
- Kontakt:
-
- Kontakt:
@fanatic,
Jarane,nemas ama bas ni jedan razlog da politiziras pricu oko Bilinog polja. Husi se bar ovdje nema sta prigovoriti. Realno,svecana loza je bila veci prioritet od terena,koji je uvijek bio pristojan do Portugala. Prije toga su se prvo svlacionice rekonstruisale. Nakon toga se mijenjao onaj krov sa betonskim blokovima od kojih je neko mogao glavu izgubit. Posle toga je hitno bilo povecanje broja mjesta za novinare i komentatore. Posle toga popravka reflektora. To su sve stvari bez kojih se nije moglo igrati kvalifikacije,a to nije samo prosle i preprosle godine,nego zadnjih 7-8 g. Sad je aktuelan teren. Posle ce biti VIP-loze,vece svlacionice,veci kapacitet i sl.
Znaci,ovo nema nikakve veze sa Kosevom i mogucnoscu postavljanja stolica na zapad,nego je samo nastavak modernizacije Bilinog polja.
Jarane,nemas ama bas ni jedan razlog da politiziras pricu oko Bilinog polja. Husi se bar ovdje nema sta prigovoriti. Realno,svecana loza je bila veci prioritet od terena,koji je uvijek bio pristojan do Portugala. Prije toga su se prvo svlacionice rekonstruisale. Nakon toga se mijenjao onaj krov sa betonskim blokovima od kojih je neko mogao glavu izgubit. Posle toga je hitno bilo povecanje broja mjesta za novinare i komentatore. Posle toga popravka reflektora. To su sve stvari bez kojih se nije moglo igrati kvalifikacije,a to nije samo prosle i preprosle godine,nego zadnjih 7-8 g. Sad je aktuelan teren. Posle ce biti VIP-loze,vece svlacionice,veci kapacitet i sl.
Znaci,ovo nema nikakve veze sa Kosevom i mogucnoscu postavljanja stolica na zapad,nego je samo nastavak modernizacije Bilinog polja.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
Zenica :

Lethalthreat @ skyscrapercity

Lethalthreat @ skyscrapercity
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.