NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Zeljovac_1921
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 23 mar 2012, 00:00

Ako New York Knicksi ne odu u PO ove godine, Rocketsi imaju 50% sanse da dobiju lottery pick :)
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 mar 2012, 00:03

Zeljovac_1921 je napisao/la:Ako New York Knicksi ne odu u PO ove godine, Rocketsi imaju 50% sanse da dobiju lottery pick :)
Mislim da je lottery protected taj pick, mada nesto nisam siguran. Nesto poput ovog picka sto smo dobili mi od Kingsa.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 23 mar 2012, 00:05

adriano_leite je napisao/la:
Zeljovac_1921 je napisao/la:Ako New York Knicksi ne odu u PO ove godine, Rocketsi imaju 50% sanse da dobiju lottery pick :)
Mislim da je lottery protected taj pick, mada nesto nisam siguran.
Ne znam ni ja tacno, jutros sam procito na forumu Rocketsa. Mada i ja vjerujem da je protected
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 mar 2012, 00:09

sta znaci to protected :roll: mozel objasnjenje i za lutriju, to nikad shvatio nisam :roll:
nema potpisa

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 mar 2012, 00:13

Admir_Sa je napisao/la:sta znaci to protected :roll: mozel objasnjenje i za lutriju, to nikad shvatio nisam :roll:
npr. ako je pik lottery protected imas ga samo ako tim od kojeg si ga dobio nije usao u playoff. A ako je recimo top 3 protected, pik je tvoj jedino ako je cetvrti pik ili losije, dok u slucaju da bude u prva tri pika ostaje u vlasnistvu originalnog vlasnika. Jesam ga i objasnio, sam sebe ne kontam :lol:

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 23 mar 2012, 00:28

Admir to ti je obicno izmedju timova kad rade trade, pa stave lottery zastitu, recimo Rocketsi imaju New Yorski pick ali je lottery top 5 protected sto znaci da ako New york dobije bilo koji od prvih 5 pickova, oni zadrzavaju pick, a ako je ispod 5 pa nadalje Rocketsi mogu uzeti tog igraca. Sve zavisi kako se timovi dogovore, recimo Rocketsi imaju Dallasov pick koji je top 20 lottery protected, ali ta zastita ce nestati 2017-e, tako da ce Rocketsi moci uzeti koji bilo Dallasov pick te godine. Timovi mogu isto dati pickove i igrace da uzmu veci pick.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 mar 2012, 00:38

Zeljovac_1921 je napisao/la:Admir to ti je obicno izmedju timova kad rade trade, pa stave lottery zastitu, recimo Rocketsi imaju New Yorski pick ali je lottery top 5 protected sto znaci da ako New york dobije bilo koji od prvih 5 pickova, oni zadrzavaju pick, a ako je ispod 5 pa nadalje Rocketsi mogu uzeti tog igraca. Sve zavisi kako se timovi dogovore, recimo Rocketsi imaju Dallasov pick koji je top 20 lottery protected, ali ta zastita ce nestati 2017-e, tako da ce Rocketsi moci uzeti koji bilo Dallasov pick te godine. Timovi mogu isto dati pickove i igrace da uzmu veci pick.
Dobro si objasnio samo lottery je cini mi se do 14.picka, jer to bi trebalo biti 14 timova koji nisu usli u playoff se rasporede od prvog do 14. picka a onda onih 16 timova koji su u playoffu se rasporede od 15.picka pa do 30. picka. Sampion je 30.pick a onda u zavisnosti od pozicije se rasporedjuju opadajucim nizom.
Ova protekcija npr. lottery protected znaci top14 protected, a sad moze se protekcija nabijati u zavisnosti od dogovora timova. Npr. Utah ima pick GSW koji je top7 protected, pa kruzi trac da GSW zeli tankirati kako bi se domogao tog picka koji je trenutno u vlasnistvu Jazza. Ako ove godine ne uzmu, sljedece godine protekcija opada pa ce biti top6 protected a ne top7 protected itd. Uglavnom to bi trebalo biti to. Npr. ovaj pick koji mi imamo od Lakersa, on je lottery protected, znaci svaki pick koji je poslije 14. picka daje nama pravo da biramo igraca na toj poziciji na draftu. Lakersi su sigurni u playoffu znaci odmah nam je pick zagarantovan, samo sto se ne zna tacno na kojoj poziciji ce biti, moze biti 15 ili 16 ako Lakersi izgube u prvoj rundi, a moze biti i 30. ako Lakersi osvoje. Huh ne znam jesam li ga jos vise zakomplikovao jbt. hahahaha.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 mar 2012, 10:25

a ova lutrija, jel teoretski moguce da 14-i najslabiji tim dobije prvi pik :roll:
nema potpisa

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 23 mar 2012, 10:35

pa narvno da jeste moguće. isto kao i u bilo kojoj drugoj lutriji. samo što imaš više tiketa imaš i više šanse. najslabija ekipa ima oko 200 "tiketa", a 14 samo 1. tačan broj će biti poznat kasnije, odnosno koliko tačno ima ko.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 mar 2012, 10:42

Admir_Sa je napisao/la:a ova lutrija, jel teoretski moguce da 14-i najslabiji tim dobije prvi pik :roll:
moguce je ali su male sanse ..recimo Cavsi su dobili pick od Clipersa koji su imali malse sanse da uzmu 1 pick..onda Bullsi su imali najmanje sanse da dodju do prvog picka, a nakraju su dobili Rosa :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 mar 2012, 20:01

Report: Austin Rivers leaving Duke to enter NBA draft ;)
This is not really a surprise to anyone, it’s just going to lead to a lot of speculation about how he can land on the Celtics. :D

Rivers is considered a solid first round pick — DraftExpress has him at No. 17 right now. He played the point at Duke, which was good because he had been the man in high school and needed to learn how to set up teammates and work within a system. He struggled with that early in the season but improved.

He has a good shot and has a crossover that can create space for it. He can get in the lane. He is not however an elite athlete. At the NBA level he is either a score-first PG or more likely an undersized two. He comes in with some confidence and plays the game with a high IQ, like you’d expect from a coach’s son :mrgreen: .

He’s not going to have a Kyrie Irving rookie season coming out of Duke, but the guy can put the ball in the hole and last time I checked that is the name of the game. ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 mar 2012, 14:56

UNC's Barnes, Henson, Marshall entering NBA draft ;)

Barnes, a 6-foot-8 sophomore, averaged about 17 points to lead the team. Henson, a 6-11 junior, averaged about 14 points, 10 rebounds and three blocks, and was a two-time ACC defensive player of the year. Both were all-ACC first-team picks.
Marshall, a 6-4 sophomore, won the Cousy Award presented to the nation's top college point guard earlier Thursday and set the ACC's single-season assists record. Throw in the graduating Zeller, a 7-footer who was ACC player of the year, and those four starters accounted for 66 percent of the team's scoring and 59 percent of its rebounding. ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 mar 2012, 15:43

U zivotu nisam odgledao vise NCAA utakmica nego ove sezone. Hvala ESPN america :)
Osim ovih zvucnijih imena meni su se svidjeli i ovi ograci: John Jenkins Vanderbilt, Tim Hardaway Jr. Michigan, CJ Leslie NC State, Malik Wayns Villanova (odlican play), Drew Gordon New Mexico, Glen Rice, Jr. Georgia Tech...

slika

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 mar 2012, 18:39

Obozavam Kendalla, da ga hoce nekako Sunsi ugrabit na draftu :)

sparsfan
Kontakt:

Post Postao/la sparsfan » 30 mar 2012, 19:04

Donnie Darko je napisao/la:Obozavam Kendalla, da ga hoce nekako Sunsi ugrabit na draftu :)
Da da jako kvalitetan play i koristan onako bas pravi PG koji gleda vise igrace...
sta li ce majstori drafta uzeti? mislim na san antonio :lol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 mar 2012, 19:12

sparsfan je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Obozavam Kendalla, da ga hoce nekako Sunsi ugrabit na draftu :)
Da da jako kvalitetan play i koristan onako bas pravi PG koji gleda vise igrace...
U prvoj rundi nista :lol:

sparsfan
Kontakt:

Post Postao/la sparsfan » 30 mar 2012, 19:13

NEZALAGANJE je napisao/la:
sparsfan je napisao/la:
U prvoj rundi nista :lol:
ma znam brate, nego znas ono ginobili pa eto :lol: :lol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 mar 2012, 19:14

tesko,nema vise takvih iznenadjenja iz Evrope...pozornije se to prati...

sparsfan
Kontakt:

Post Postao/la sparsfan » 30 mar 2012, 19:16

NEZALAGANJE je napisao/la:tesko,nema vise takvih iznenadjenja iz Evrope...pozornije se to prati...
ma bre iskopace nesto popovic :lol:
a ovaj draft bice pakleno jak 8-) ,jedva cekam

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 mar 2012, 19:20

sparsfan je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:tesko,nema vise takvih iznenadjenja iz Evrope...pozornije se to prati...
ma bre iskopace nesto popovic :lol:
a ovaj draft bice pakleno jak 8-) ,jedva cekam
iskren da ti budem,slusao sam dosta o tom draftu i pregledao,ali mislim da nema bas nekog kvaliteta ispod top 10...izvikan je samo....

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.