Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

bondich
Kontakt:

Re: Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Post Postao/la bondich » 30 mar 2012, 21:44

seven je napisao/la:
scorpion je napisao/la:Naporan si momak, znas to ;) Budi pozdravljen, ne da mi se sa tobom mahalati....pozzz ;)

čuj mahalati, postavlja se pitanje razloga smanjenja lige, a to je kvalitet, ako hoćemo kvalitet onda moraju ostati najbolji (pa makar to bio i temi omraženi Olimpic) i to po takmičarskom kriterijumu, a ne po tamo nekim kompletnim slikama, argumenti su ti klimavi totalno
seven ma popusti ga vidis da se izgubio... :D
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"

ForzaZrinja
Kontakt:

Post Postao/la ForzaZrinja » 30 mar 2012, 22:41

mmmirza je napisao/la:
ForzaZrinja je napisao/la:puno je i 10 klubova ... 10 klubova koji imaju pristojan stadion nek igraju kad je tako
sta bi ti da igra zrinja u toj ligi 6,pa nema ti ni on pristojan stadion.nije natkriven, teren katastrofalan.po toj logici samo bi siroki, borac i celik mogli igrati tu ligu
nisam reko da ispunjava uvjete za europu , ionako je štelovano da na vrhu budu ovi što imaju bolje uvjete ,nego netreba mi kozara , gošk, rudar i takvi klubovi u prvoj ligi kad ionako neće u europu . taman 10 klubova...
Željo , Rajvosa , Zrinja , Široki , Borac , Olimpic , Čelik , Slavija , i još 2 nemaju ...

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 31 mar 2012, 13:54

Glupo je nabrajat klubove koji bi igrali tu ligu 10. Ligu trebaju igrat oni klubovi koji se na terenu izbore za mjesto u istoj, te da njihova uprava omoguci sve uvijete za odigravanje utakmica, te komfor i sigurnost navijaca na tribinama. Liga bi trebala jakog sponzora, a nadam se i da ce ga dobit, te da ce klubovi dobijat neke pare od saveza. Bilo bi super kad bi se pokrenula akcija kao u Srbiji, da drzava plati rekontrukcije stadiona (50% drzava, 50% lokalna samouprava mislim), te da nam klubovi ne igraju po livadama. Kad bi svaki stadion imao 2 tribine koje prime oko 8000 ljudi bilo bi super. Nesto nako kao Borac, a onda kad bude para gradit i tribine iza golova. Nisam miljenik stadiona sa 2 tribine, al nasim klubovima je to sasvim dovoljno. Jos vise nisam miljenik stadiona koji imaju jednu tribinu ma koliko ona bila uredjena i velika, te uz nju imaju onu s druge strane od 5 redova za goste il nako kao pod BB. To mi vise lici na neku livadu, a ne stadion. Kad se liga smanji na nadam se 10 klubova i da se pokrenu neke akcija, nek svaki klub dobije neke pare za stadion, da imaju po 2 jednake tribine onda mozemo pricat o napretku infrastrukture i povratku navijaca na stadione. S vecim brojem navijaca dolaze i sponzori i pare i sve. U svakom slucaju se nadam sto brzem skracenju lige. Evo primjer Hrvatske koja je igrala ligu 12, nakon toga je prosirena na 16, a opstala je par sezona, NK Varazdin je vec jucer izbacen u Zupanijsku ligu, a danas isto slijedi i Karlovcu, do kraja sezone mozda i Sibenik. To je znak da ta liga nije dobra za manje zemlje, ali i znak da se postuju pravila i da ne moze svatko s kamarom dugova da igra u ligi, te to cvrsto preporucujem da se radi i u BiH.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

ForzaZrinja
Kontakt:

Post Postao/la ForzaZrinja » 31 mar 2012, 14:56

Jack777Pott je napisao/la:Glupo je nabrajat klubove koji bi igrali tu ligu 10. Ligu trebaju igrat oni klubovi koji se na terenu izbore za mjesto u istoj, te da njihova uprava omoguci sve uvijete za odigravanje utakmica, te komfor i sigurnost navijaca na tribinama. Liga bi trebala jakog sponzora, a nadam se i da ce ga dobit, te da ce klubovi dobijat neke pare od saveza. Bilo bi super kad bi se pokrenula akcija kao u Srbiji, da drzava plati rekontrukcije stadiona (50% drzava, 50% lokalna samouprava mislim), te da nam klubovi ne igraju po livadama. Kad bi svaki stadion imao 2 tribine koje prime oko 8000 ljudi bilo bi super. Nesto nako kao Borac, a onda kad bude para gradit i tribine iza golova. Nisam miljenik stadiona sa 2 tribine, al nasim klubovima je to sasvim dovoljno. Jos vise nisam miljenik stadiona koji imaju jednu tribinu ma koliko ona bila uredjena i velika, te uz nju imaju onu s druge strane od 5 redova za goste il nako kao pod BB. To mi vise lici na neku livadu, a ne stadion. Kad se liga smanji na nadam se 10 klubova i da se pokrenu neke akcija, nek svaki klub dobije neke pare za stadion, da imaju po 2 jednake tribine onda mozemo pricat o napretku infrastrukture i povratku navijaca na stadione. S vecim brojem navijaca dolaze i sponzori i pare i sve. U svakom slucaju se nadam sto brzem skracenju lige. Evo primjer Hrvatske koja je igrala ligu 12, nakon toga je prosirena na 16, a opstala je par sezona, NK Varazdin je vec jucer izbacen u Zupanijsku ligu, a danas isto slijedi i Karlovcu, do kraja sezone mozda i Sibenik. To je znak da ta liga nije dobra za manje zemlje, ali i znak da se postuju pravila i da ne moze svatko s kamarom dugova da igra u ligi, te to cvrsto preporucujem da se radi i u BiH.

slažem se sa svim , nek igra ko se izbori igrom ali ako nema te tvoje navedene uvjete nek ne igra. Pod BB se kod stajanja napravi manja tribina i dobro , ona gornja nije ni bila potrebna. ako makedonci imaju onako strašan stadion...

evo ti slika

slika

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 31 mar 2012, 14:59

10 klubova četverokružni sistem, pa ko ispunjava uslove bujrum.

Minimum infrastrukturnih uslova, reflektori, 5 hiljada sjedećih mjesta i odvojena tribina za gostujuće navijače .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 31 mar 2012, 15:09

Pa kad bi vi srusili zapad gore bilo bi odlicno, dobili bi stadion slican tome u Makedoniji koji po meni i nije los, jos da ima jednu tribinu bilo bi super. Na mjestu stajanja da napravite slicnu tribinu imali bi odlican stadion. Kod vas je lijepa lokacije, jos imate i jako puno prostora ako se uzme u obzir ona neatletska staza. Da se ona makne mogli bi imat fin stadion. Da svi polako pocnu sredjivat i kad bi imali 20 kubova sa normalnim stadionima i da se ti klubovi smjenjuju u PL sigurno bi bila puno veca gledanost. Da imamo u ligi 10 klubova s lijepom reputacijom u drzavi, da svi klubovi ponude komfor na tribinama, tad bi ta liga bila pun pogodak i bilo bi i gledatelja i kvalitetnijeg nogometa. Smanjenje lige je samo jedan korak prema gore. Kad se liga smanji to ne znaci da ce odmah sve bit bolje, treba jos puno tu poradit. Nemam nista protiv klubova iz manjih gradova, cak sam i ja iz manjeg grada, al volio bi kad bi veci gradovi kao sto su Bihac i Brcko imali Premijerligasa jer imaju veliku bazu ljudi koji su potencijalni navijaci, odnosno posjetitelji utakmica.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

ForzaZrinja
Kontakt:

Post Postao/la ForzaZrinja » 31 mar 2012, 17:18

slika

ovo je najbolje moguće rješenje za stajanje ali ovo je preveliko za očekivat bilo kakva manja tribina odlično . sad nema smisla rušiti zapad gore , iako bi ljepše bilo .

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 31 mar 2012, 17:37

ma izbaciti klosarske ekipice leotar,slavija,gosk,kozara... zna se gdje pripadaju te ekipice,smotaj carape i igraj na male ;) ;) ;) ;)
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 31 mar 2012, 17:52

forza_juve je napisao/la:ma izbaciti klosarske ekipice leotar,slavija,gosk,kozara... zna se gdje pripadaju te ekipice,smotaj carape i igraj na male ;) ;) ;) ;)
mislim da Leotar ne pripada ovim ostalim nabrojanim, samo je los, ali ima tradiciju... a nek ispadne ko bude te sezone najgori... ja licno bih volio vise da ispadne onaj ko te sezone bude imao najmanje gledalaca, jer mi je muka od "timova" koje ne prati ni uza rodbina igraca... a na stadionu samo zalutali sjede.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 31 mar 2012, 18:11

mislim da Leotar ne pripada ovim ostalim nabrojanim, samo je los, ali ima tradiciju... a nek ispadne ko bude te sezone najgori... ja licno bih volio vise da ispadne onaj ko te sezone bude imao najmanje gledalaca, jer mi je muka od "timova" koje ne prati ni uza rodbina igraca... a na stadionu samo zalutali sjede.

mah Leotar i njegova tradicija danas je vidjena :D :D
broj gledalaca 50 od toga 10 policajaca,5 dobavljaca lopti,klupe za rezervne igrace,cetvrti sudija i delegat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 31 mar 2012, 18:43

Trebinje je prelijep grad a klub kao Leotar je vise ucinio u premijer ligi nego SLoboda,Celik i Velez zajedno..mislim da je ovome posljednjem nanijeo najveci poraz u povijesti nesto sa 10 ili 11 prema 0 ili 1!
Moj izbor za ligu 10 bi bilo:
Zrinjski,Siroki,Borac,Leotar,Zeljeznicar,Sarajevo,Celik,SLoboda,Velez i Olimpic!

Takodjer bi i 2. ligu napravio od 10 klubova tako da i ona bude jaka i organizirana!

To sto sada ne prati narod Leotara ne prati ga radi toga sto je liga katastrofa i sto se nema sto vidjeti na stadionima ...niti Mostar ,Siroki i Tuzla kao i Sarajevo(sem Zelje) se nemogu pohvaliti nekim jakim posjetama!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 31 mar 2012, 18:48

A gdje vam je Troglav?

Danas na drugoj ligi 300-400 ljudi. :D

Zekam se. Već sam više puta govorio, smanjiti ligu na način da posljednjih X klubova ispada, bez obzira bili to GOŠK, Kozara, Olimpic ili Željo, Široki i Borac.
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 31 mar 2012, 18:48

Slazem se sa tim za gledatelje. Ne znam kako uopce takvi klubovi imaju neke ambicije igranja u PL ako ih nitko ne gleda. Al smanjenje lige, renovirani stadioni mogli bi bit mamac za gledateje. Ne kazem da ce svi imat po 20 000 ljudi na utakmicama, al nek bude liga 10 i 3-4 tima s vrha nek imaju po 5-6 000, ovi sa sredine oko 3-4 000, oni u borbi za opstanak logicno ne mogu preko 2000. To gore za stajanje je sasvim solidno rjesenje, tribina od 15 redova. Jos bi samo nesto tu dodao, a to su oni uglovi kao nastavci za sjever i jug. Ono sto imamo na Grbavici na sjeveru. Pa kad bude para gradit i tribinu iza gola, jednu po jednu. Mislim da na tribinu duzine 90-100 metara u jedan red stane oko 220. 220x15=3300. Sasvim solidna velicina tribine. Nek one iza golova ukupno imaju 4000 i to je oko 7000, a nek zapad bude lijepo sredjen s dvije razine od nekih 8000 i eto predobar stadion za Zrinjski. Tako mogu gradit i ostali klubovi, polako, al sigurno ka pravom cilju. Kad bi svi klubovi gradili stadione planski, imali planove za buducnost, potpisivali juniorske ugovore s momcima iz svoje skole nogomet bi nam sigurno napredovao. Mozda bi jednog dana bilo par reprezentativaca iz domace loge, ovo danas je sramota da cijelu reprezentaciju cine igraci iz stranih klubova. Treba poradit na svemu, infrastrukturi, omladinskoj skoli, sponzorima itd. Smanjenje lige sigurno ce olaksat i pokazat put prema svemu boljem.

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 31 mar 2012, 18:49

badblueboylivno je napisao/la:A gdje vam je Troglav?

Danas na drugoj ligi 300-400 ljudi. :D

Zekam se. Već sam više puta govorio, smanjiti ligu na način da posljednjih X klubova ispada, bez obzira bili to GOŠK, Kozara, Olimpic ili Željo, Široki i Borac.

Sjecas li se prijatelju finala kupa Herceg Bosne kada su autobusi iz Livna dolazili u Mostar?!S kim je onda troglav igrao u finalu?!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 apr 2012, 10:58

Po kojem bi se kriteriju odlucilo koji timovi ostaju u PL BiH kad bi se skracivala, recimo da se sa sadasnjih 16 skrati na 10 ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 01 apr 2012, 11:12

Elegant je napisao/la:Po kojem bi se kriteriju odlucilo koji timovi ostaju u PL BiH kad bi se skracivala, recimo da se sa sadasnjih 16 skrati na 10 ?
Prije pocetka sezone bi se moralo reci od strane saveza, da te sezone ispada 4 kluba a ulaze 2, i tako jos dvije godine... jednostavno.
zamisli samo 3. godinu takvog ispadanja
znaci ispadali bi oni na mjestima 9. 10. 11. i 12ti, po sadasnjoj tabeli bilo bi i Celik cao, i sloboda cao, a neki bi se u isto vrijeme borili za titulu i za opstanak :lol:

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 01 apr 2012, 11:14

Elegant je napisao/la:Po kojem bi se kriteriju odlucilo koji timovi ostaju u PL BiH kad bi se skracivala, recimo da se sa sadasnjih 16 skrati na 10 ?
pa ispalo bi zadnjih 8 + uslovi u klubovima bi takodje bio jedan od faktora vjerovatno, od infrastrukture do finansija...
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 01 apr 2012, 11:19

nebi se jaca stvar urdila kada bi se smanjio broj klubova u ligi. svaki jači grad bi tad imo svog predstavnika, tj. vise navijaca, praćenja, medijske pozornosti, više para, se zajedno = jača liga troduplo.

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 01 apr 2012, 11:28

forza_juve je napisao/la:ma izbaciti klosarske ekipice leotar,slavija,gosk,kozara... zna se gdje pripadaju te ekipice,smotaj carape i igraj na male ;) ;) ;) ;)
Ti znaš koje su klošarske ekipe ?! Gdje to pripada Slavija osim u sami vrh ove vaše države. Slavija je ta koja je uz Zrinjski dovela ovdje fudbal.Slavija je ta koja ima dugu istoriju od 1908-1945 i 1992- pa dokle god bude onih vjernih koji su uz nju.Nije Slavija juče nastala kao ovde pojedini klubovi.Da nije bilo komunističkog režima Slavija bi bila najjača.Takođe imali smo najviše predstavnika na prvom prvenstvu svijetu u Urugvaju,takođe vjerujem da smo imali do 1945 najviše predstavnika u državi.Takođe ova pomenuta ekipa je izbacila Aalborg koji je sezonu pre toga igrao sa velikim Manchesterom,Villarealom i Celticom,valjda i tu pripada neka zasluga.Nikada u Evropi nisu primili po 6-7 komada kao što sad primaju ove ekipe.Ne sjećam se da su Čelik,Velež ili Sloboda nešto famozno uradili posle rata.Jedino što su poprilično dobro uradili su Slavija,Široki,Zrinjski,Sarajevo i Željezničar.Mada ovaj zadnji je više tu radi punjenja od strane Izraelaca i ostalih.

Što se tiče smanjenja to bi naravno doprinjelo kvaliteti ovog takmičenja,jer su tu i finansije i mediji(iako su loši) i sve ostalo stali bi na stranu klubova,jer bi imali dobit koliko-toliko.
$ ? $ ? ? " " ".

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 01 apr 2012, 11:29

sonik24 je napisao/la:nebi se jaca stvar urdila kada bi se smanjio broj klubova u ligi. svaki jači grad bi tad imo svog predstavnika, tj. vise navijaca, praćenja, medijske pozornosti, više para, se zajedno = jača liga troduplo.
naravno da bi jaca liga bila, igrali bi 4 puta izmedju sebe ..Zeljo, Sarajevo, Borac, Siroki, Zrinski, Celik, Velez,
ipak su to utakmice koje imaju puno vise gledalaca nego ostale, puno jace, cisto sumnjam da bi Zeljo tu mogao 12 uzastopnih pobjeda imati, mislim volio bih, vidjecemo :D

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: sarajevo19461987, Tatamata1946 i 13 gostiju.