Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ZOI84
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la ZOI84 » 31 mar 2012, 20:20

Semper je napisao/la:Za one koji su zaboravili ko je Džeko i kako je nekada igrao neka malo pogledaju clipove na youtube Džeke iz Wolfsburga. Džeko je za godinu i pol nazadova i to je realnost. To što vas zadovoljava da Džeko nema u toku jedne utakmice šut u okvir gola to je nešto drugo.Nedo Bog da je Jelavić Bosanac ovdje bi se već pisalo je bolji od Ibrahimovića. Ja sam prije 3 mjeseca rekao da je Ibra bolji od Džeke i što je najgore niko mi nije vjerovao.
Jelavic jeste Bosanaci i Hercegovac :mrgreen:
Zadnja izmjena: ZOI84, dana/u 31 mar 2012, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 31 mar 2012, 20:24

Željovac je napisao/la:Benzemu k'o hljeb, nije mu ni do koljena trenutno. Ronaldo i Messi nisu klasični špicevi i njih nisam nekako ni ubrojao. A mislim da bi Edin u Milanu bio bolji nego što je sad Ibrahimović, a i u Interu bi doprinosio barem k'o Etto.
Ovakvo razmišljanje je ovdje samo dozvoljeno.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 31 mar 2012, 20:25

Semper je napisao/la:Nisam ja rekao da je Jelavić bolji od Džeke već sam želio da kažem da mi naše igrače precjenjujemo.Npr. ovdje se ozbiljno shvati naslov "Nadarević u Wiganu"ili "Salihović na meti Uniteda".
Ne pretjerujemo samo mi, pa Mancini kaže za Balu da je Messi, Englezi procijene onog cupu iz Liv. 40 mil nakon 9 golova, Brazilci svako malo imaju neko cudo, Hrvatima Luka naj veznjak na svijetu....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 mar 2012, 20:29

Semper je napisao/la:Za one koji su zaboravili ko je Džeko i kako je nekada igrao neka malo pogledaju clipove na youtube Džeke iz Wolfsburga. Džeko je za godinu i pol nazadova i to je realnost. To što vas zadovoljava da Džeko nema u toku jedne utakmice šut u okvir gola to je nešto drugo.Nedo Bog da je Jelavić Bosanac ovdje bi se već pisalo je bolji od Ibrahimovića. Ja sam prije 3 mjeseca rekao da je Ibra bolji od Džeke i što je najgore niko mi nije vjerovao.
Ja se jarane vise nebi ni javljao na ove teme.
Sto rece neko stavljati u isti kontest Jelavica i Dzeku.Moras biti dobro opicen mokrom carapom po glavi.
P.S Jelkan i jeste BIH-ovac :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 31 mar 2012, 20:38

To što ti nemaš mentalni sklop da shvatiš kontekst priče e to je već tvoj problem a ne moj. A Jelavić se osjeća Bosancem baš koliko i Messi.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 mar 2012, 20:58

Semper je napisao/la:To što ti nemaš mentalni sklop da shvatiš kontekst priče e to je već tvoj problem a ne moj. A Jelavić se osjeća Bosancem baš koliko i Messi.
Kod tebe je ocito metalni sklop,kad se tako provaljujes.
O osjecajima kad vec pises,moras potraziti romanticne forume.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 mar 2012, 21:05

Jelavic ce zamjenit Dzeku isto kao Sharbini Pjanica u Romi. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 31 mar 2012, 21:14

Cartman je napisao/la:Jelavic ce zamjenit Dzeku isto kao Sharbini Pjanica u Romi. :lol:
:mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

TheAlchemistRD07
Kontakt:

Post Postao/la TheAlchemistRD07 » 31 mar 2012, 21:19

De ba ljudi budite realni, Džeko je postao 0 otkako je prešao u City. Džaba krivite Manicnija sto njemu daje najmanje šansi od svih napadača. Pa da je svih 30tak utakmica PL odigrao nebi ništa više pokazao nego što to čini trenutno.
To je samo moje mišljenje. Većini su zamazane oči njegovim nekadašnjim uspjesima iz WOB-a.
Ovaj Edin nije ni Dž od Džeke iz Wolfsburga.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 31 mar 2012, 21:41

TheAlchemistRD07 je napisao/la:De ba ljudi budite realni, Džeko je postao 0 otkako je prešao u City. Džaba krivite Manicnija sto njemu daje najmanje šansi od svih napadača. Pa da je svih 30tak utakmica PL odigrao nebi ništa više pokazao nego što to čini trenutno.
To je samo moje mišljenje. Većini su zamazane oči njegovim nekadašnjim uspjesima iz WOB-a.
Kako je onda zabio 18 golova dok je koliko toliko redovno igrao? Naravno mogao je i Edin nekad bolje, ali Mancini i Cityeva politika su glavni krivci. Klub i trener su bez ikakve ideje, taktike , tima. Da je samo Džeko van forme, pa hajde, pa ti igraci više nikoga nisu u stanju dobiti, i ovo što golova daju opucaju, pa eto nekako i ude.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 31 mar 2012, 21:47

ZOI84 je napisao/la:
TheAlchemistRD07 je napisao/la:De ba ljudi budite realni, Džeko je postao 0 otkako je prešao u City. Džaba krivite Manicnija sto njemu daje najmanje šansi od svih napadača. Pa da je svih 30tak utakmica PL odigrao nebi ništa više pokazao nego što to čini trenutno.
Kako je onda zabio 18 golova dok je koliko toliko redovno igrao? Naravno mogao je i Edin nekad bolje, ali Mancini i Cityeva politika su glavni krivci. Klub i trener su bez ikakve ideje, taktike , tima. Da je samo Džeko van forme, pa hajde, pa ti igraci više nikoga nisu u stanju dobiti, i ovo što golova daju opucaju, pa eto nekako i ude.
Dzeko je tip igraca koji treba igrati redovno da bi usao u formu i odrzavao je. Po mom misljenju, da ima minutazu kao van Persie imao bi i golova kao i van Persie. Sigurno. Ako se na ljeto nista ne promjeni neka ide negdje drugo, mislim da bi mu Juventus najbolje pasao, bilo bi mu kao u Wolfsburgu, zacementirano mjesto u ekipi koja ima za cilj da se vrati na stare staze. Ako dodje Mourinho u City kao sto se govori onda treba razmisliti, mozda i popricati sa njim da bi vidio kakvi su mu planovi. Do tada, neka pokusa pomoci koliko moze da osvoje tu titulu mada je sve manje izgleda da ce se to desiti.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 31 mar 2012, 22:04

Mene samo zanima kako neko moze ,ili bolje receno kako se usudjuje reci ,da Dzeko nije onaj stari,kao iz vremena u Njemackoj,a da prije toga ne sagleda neke stvari,realno i cinjenicno.Evo uzecu za primjer danasnju utakmicu.Edin je u par poteza pokazao kako je brilijantan,borio se trudio.Sad kljucna stvar,da li je i jednom danas Edin dobio upotrebljivu loptu,da li je od 100 centarsuteva i jedan bio blizu njemu. Jel Edin kriv,sto im ti centarsutevi izgledaju,kao da nikad u zivotu lopte nisu igrali.Kada ste zadnji put,od utalmcie sa Unitedom vidjeli da je Edin dobio loptu upotrebljivu da izadje sam pred golmana,ili da se bar nadje u kvalitetnoj sansi.Kako covjek da se dokaze kad igra u ekipi u kojoj 7 igraca igra za sebe.Kad ima ogroman pritisak,kad se ocekuje da mora zabiti po 2 gola,ili svaku tekmu,jer sljedecu nece igrati.Ne znate vi kakav je to pritisak,to mnogi profesionalci ne mogu podnijeti.Padali su zbog tog pritiska i mnogo veci od njega.Sta ocekivati od Edina kad jedan Adam Johnson ,po rejtingu cini mi se 20 -ti igrac Citiya,je najsebicniji igrac kojeg sam vidio.Sta ocekivati onda od ostalih.Jadna je ekipa u kojoj je glavni kotac Yaya Toure.Svaki napad ide preko njega.Jadna je Ekipa gdje Baloteli kolo vodi.Mimo svih rezona je da neko toliko rotira igrace,iz utakmice u uttakmicu.Ovo sto Manchini radi,je cista pohlepa.Daj mi daj mi samo kupuj,pa nek ja imam 25 igraca mijenjacu ja.Samje igrace izbacivao iz forme.Gdje mu je sad Silva,mijenja ga svaku utakmicu.Sta je uradio sa Nasrijem...City je providna ekipa,sve se zasniva na individualnom kvalitetu,prolazilo je do nedavno to,ali su sada procitani.Nema smisljene akcije,nema kombinatorike,nema strategije,rotiraju se igraci,nema uigranosti,sve se svodi na individualno.Oni individualno jesu prejaki,ali za sta sluzi taktika ,pa da bi kolektiv se izborio sa jacim od sebe.E pa u takvoj ekipi Edin je totalno ne iskoristen,ne zato sto zavisi od ostalih,vec zato sto igra nema smisla.Pokazao je on danas da zna uzeti loptu i proci 3-4 igraca,ali nije to bit.On je covjek koji navlaci po 2 igraca na sebe,pa onda kurcevi Aguero i ostali mogu proci vrlo lako ,ali to niko ne vidi.Zasto nema upotrebljive lopte,centarsuta,zasto mu neko ne pridje na povratnu kad se zagradi,bilo sta ....
Edin je bolji nego sto je bio u Njemackoj,ali jednostavno igra u ekipi punoj egoista,sto se danas vidjelo kad Baloteli zeli oteti sut igracu koji mozda trenutno najbolje izvodi slobodnjake.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 31 mar 2012, 22:11

Kako će šutat, za cijelu utakmicu dobio 6 lopti... :D Sve nešto gužva, dodava... Šta će...

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 31 mar 2012, 22:15

Nema u ovoj ekipi prostora da pokaze svoje sposobnosti. Cak i da dodje normalan trener, opet ostaju egomanijaci.
Juventus je dobra opcija, tim koji ce vjerovatno igrati LS, samo je pitanje novca.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 31 mar 2012, 22:19

barbarez je napisao/la:Mene samo zanima kako neko moze ,ili bolje receno kako se usudjuje reci ,da Dzeko nije onaj stari,kao iz vremena u Njemackoj,a da prije toga ne sagleda neke stvari,realno i cinjenicno.Evo uzecu za primjer danasnju utakmicu.Edin je u par poteza pokazao kako je brilijantan,borio se trudio.Sad kljucna stvar,da li je i jednom danas Edin dobio upotrebljivu loptu,da li je od 100 centarsuteva i jedan bio blizu njemu. Jel Edin kriv,sto im ti centarsutevi izgledaju,kao da nikad u zivotu lopte nisu igrali.Kada ste zadnji put,od utalmcie sa Unitedom vidjeli da je Edin dobio loptu upotrebljivu da izadje sam pred golmana,ili da se bar nadje u kvalitetnoj sansi.Kako covjek da se dokaze kad igra u ekipi u kojoj 7 igraca igra za sebe.Kad ima ogroman pritisak,kad se ocekuje da mora zabiti po 2 gola,ili svaku tekmu,jer sljedecu nece igrati.Ne znate vi kakav je to pritisak,to mnogi profesionalci ne mogu podnijeti.Padali su zbog tog pritiska i mnogo veci od njega.Sta ocekivati od Edina kad jedan Adam Johnson ,po rejtingu cini mi se 20 -ti igrac Citiya,je najsebicniji igrac kojeg sam vidio.Sta ocekivati onda od ostalih.Jadna je ekipa u kojoj je glavni kotac Yaya Toure.Svaki napad ide preko njega.Jadna je Ekipa gdje Baloteli kolo vodi.Mimo svih rezona je da neko toliko rotira igrace,iz utakmice u uttakmicu.Ovo sto Manchini radi,je cista pohlepa.Daj mi daj mi samo kupuj,pa nek ja imam 25 igraca mijenjacu ja.Samje igrace izbacivao iz forme.Gdje mu je sad Silva,mijenja ga svaku utakmicu.Sta je uradio sa Nasrijem...City je providna ekipa,sve se zasniva na individualnom kvalitetu,prolazilo je do nedavno to,ali su sada procitani.Nema smisljene akcije,nema kombinatorike,nema strategije,rotiraju se igraci,nema uigranosti,sve se svodi na individualno.Oni individualno jesu prejaki,ali za sta sluzi taktika ,pa da bi kolektiv se izborio sa jacim od sebe.E pa u takvoj ekipi Edin je totalno ne iskoristen,ne zato sto zavisi od ostalih,vec zato sto igra nema smisla.Pokazao je on danas da zna uzeti loptu i proci 3-4 igraca,ali nije to bit.On je covjek koji navlaci po 2 igraca na sebe,pa onda kurcevi Aguero i ostali mogu proci vrlo lako ,ali to niko ne vidi.Zasto nema upotrebljive lopte,centarsuta,zasto mu neko ne pridje na povratnu kad se zagradi,bilo sta ....
Edin je bolji nego sto je bio u Njemackoj,ali jednostavno igra u ekipi punoj egoista,sto se danas vidjelo kad Baloteli zeli oteti sut igracu koji mozda trenutno najbolje izvodi slobodnjake.
slazem se! i po meni je Edin bolji nego dok je igrao u Wolfsburgu,samo mu je sada samopouzdanje manje..ali to je logicno kad za trenera imas ludjaka Mancinija! u Cityu svako igra za sebe,ne zna se ni ko pije ni ko placa,igraju katastrofalno,svi...cak su Dzeko i Baloteli danas bili najbolji u Cityu,ostali katastrofa od Kolarova,brace Toure,Silve pogotovo... Milner je na pocetku igrao extra,ali je njega Mancini unistio,ni sjena onog igraca sa pocetka sezone... slicno je i sa Nasriem,Silvom..Y.Toure je po meni najvece razocarenje,a on je nazalost kljucni igrac!.. City ima najskuplju ekipu u Engleskoj,a zadnjih 4-5 utakmica ugraju katastrofa ziva,kao da gledas nasu Premier ligu..nije ni cudo sto su se vec sada oprostili od titule,jer sa ovakvom igrom oni protiv Arsenala nemaju sta traziti!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 31 mar 2012, 22:47

Bas tako. Naravno pricamo najvise o Edinu jer nas on zanima,ali kad neko kaze nije do Mancinija!
Svaki ,,normalan,, trener ne bi trpio ono sto Baloteli radi ne samo na terenu nego i van njega,i to ne iz dana u dan nego bolje reci iz sata u sat :D . Mancini nije unistio formu samo Dzeki,vec i Kolarovu,Nasriju,Milneru,Ricardsu,Baryiu... stalnim rotiranjem.Svaki ,,normalan trener ima prvih 11,ostali po potrebi i u kupu.Ako nekome ne ide mijenja,sto je normalno.Ako ne ide Dzeki klupa,nema ljutnje,ali dajes golove pa klupa,udjes asistiras ili das gol klupa.Ista stvar je i sa ostalima tako da je najbolje reci ne samo da je Edinu unistio formu,vec cijeloj ekipi.
Zatim vracanje Teveza,nema logike.Pa prebacivanje u nekim tekmama Yajare na napadaca :?: ,nelogicne izmjene u toku tekme itd,itd. Ako trener ne moze da uvede red u ekipu i dozvoli onakvo ponasanje sta ce ocekivati...upravo ovo sto se sad desava -raspad ekipe u svim takmicenjima.
Vidjelo se danas raspad sistema u situaciji Kolarov-Balo,a iskljucivi krivac je Mancini koji je davno pogubio konce...
PS jos sad procitah kaze delegat pobjedili bi da je igrao Aguero! Kakav genijalac,nevjerovatno...

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 31 mar 2012, 23:03

Ma Murinho papak,Venger papak ,ali je zato Manchini strucnjak.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 01 apr 2012, 00:46

Pitali Dzeku: "Sto ne dajes golove"?
- A, suti brate, nemam kad :D

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 apr 2012, 01:38

slika

Evo nešto by: me za taj prvi april... :D

Edward
Kontakt:

Post Postao/la Edward » 01 apr 2012, 10:15

Solidna partija Big Eda u jučerašnjem duelu protiv Sun'landa, iako je City kiksao na svome terenu, te je podijelio bodove uz rezultat 3-3. Džeko je nakon dugo vremena započeo u startnih XI, te je zaslužan za prvi pogodak Građana jer je upravo na njemu napravljen i jedanaesterac. Nadam se kako će i u nastavku sezone do šanse dolazit' što prije jer se vidi na njemu da je željan dobrih mečeva.
He never fails to achieve new heights in being effin' stupid!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, General505, haklamas, s4mke, Wolffire i 46 gostiju.