Postao/la barbarez » 31 mar 2012, 22:04

Mene samo zanima kako neko moze ,ili bolje receno kako se usudjuje reci ,da Dzeko nije onaj stari,kao iz vremena u Njemackoj,a da prije toga ne sagleda neke stvari,realno i cinjenicno.Evo uzecu za primjer danasnju utakmicu.Edin je u par poteza pokazao kako je brilijantan,borio se trudio.Sad kljucna stvar,da li je i jednom danas Edin dobio upotrebljivu loptu,da li je od 100 centarsuteva i jedan bio blizu njemu. Jel Edin kriv,sto im ti centarsutevi izgledaju,kao da nikad u zivotu lopte nisu igrali.Kada ste zadnji put,od utalmcie sa Unitedom vidjeli da je Edin dobio loptu upotrebljivu da izadje sam pred golmana,ili da se bar nadje u kvalitetnoj sansi.Kako covjek da se dokaze kad igra u ekipi u kojoj 7 igraca igra za sebe.Kad ima ogroman pritisak,kad se ocekuje da mora zabiti po 2 gola,ili svaku tekmu,jer sljedecu nece igrati.Ne znate vi kakav je to pritisak,to mnogi profesionalci ne mogu podnijeti.Padali su zbog tog pritiska i mnogo veci od njega.Sta ocekivati od Edina kad jedan Adam Johnson ,po rejtingu cini mi se 20 -ti igrac Citiya,je najsebicniji igrac kojeg sam vidio.Sta ocekivati onda od ostalih.Jadna je ekipa u kojoj je glavni kotac Yaya Toure.Svaki napad ide preko njega.Jadna je Ekipa gdje Baloteli kolo vodi.Mimo svih rezona je da neko toliko rotira igrace,iz utakmice u uttakmicu.Ovo sto Manchini radi,je cista pohlepa.Daj mi daj mi samo kupuj,pa nek ja imam 25 igraca mijenjacu ja.Samje igrace izbacivao iz forme.Gdje mu je sad Silva,mijenja ga svaku utakmicu.Sta je uradio sa Nasrijem...City je providna ekipa,sve se zasniva na individualnom kvalitetu,prolazilo je do nedavno to,ali su sada procitani.Nema smisljene akcije,nema kombinatorike,nema strategije,rotiraju se igraci,nema uigranosti,sve se svodi na individualno.Oni individualno jesu prejaki,ali za sta sluzi taktika ,pa da bi kolektiv se izborio sa jacim od sebe.E pa u takvoj ekipi Edin je totalno ne iskoristen,ne zato sto zavisi od ostalih,vec zato sto igra nema smisla.Pokazao je on danas da zna uzeti loptu i proci 3-4 igraca,ali nije to bit.On je covjek koji navlaci po 2 igraca na sebe,pa onda kurcevi Aguero i ostali mogu proci vrlo lako ,ali to niko ne vidi.Zasto nema upotrebljive lopte,centarsuta,zasto mu neko ne pridje na povratnu kad se zagradi,bilo sta ....
Edin je bolji nego sto je bio u Njemackoj,ali jednostavno igra u ekipi punoj egoista,sto se danas vidjelo kad Baloteli zeli oteti sut igracu koji mozda trenutno najbolje izvodi slobodnjake.

VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE