nicaze_072 je napisao/la:Krivajas reci cu ti otvoreno. Haj nemoj biti seljacina. Dodjes ovdje na temu da lazes i petljas, a onda ce vecina ljudi iz Zenice da stvara pogresnu sliku o kompletnoj Krivaji koja je objektivno rukometna sila za nas po istoriji igranja rukometa.
Mi smo novi i jasno mi je da smo trn u oku svim ekipama iz manjih gradova jer logicno je da recimo Zavidovici mogu forsirati jedan klub u elitnom drzavnom takmicenju. Sad kad smo se mi pojavili uz smijesan budzet za nase sportske kolektive zavrsavamo ovu ligu na 3 mjestu. Sa tim smjesnim budzetom pokupovali smo sve sta valja u ovoj ligi i polako uigravamo. Tacno je da mi necemo jos dugo imati kvalitetnu omladinsku skolu koja bi recimo mogla parirati Krivaji, Gorazdu, Bosni Visockoj itd. I apsolutno cete tu ostati ispred nas narednih 10 godina.
Medjutim ovako ti izgleda vidjenje te vase postene publike ocima naseg novinara:
"Igrači ,,Krivaje'', ohrabreni gromoglasnim navijanjem publike išli su ,,na nož''. Ipak, bila je to korektna i borbena igru oba tima na terenu, a glavnu ,,rolu'' je ipak imala publika, jer je u dva navrata došlo do prekida utakmice (prvi put 12, a drugi put od 6 minuta), kada je došlo do ulaska dijela publike u teren. Čak je u jednom trenutku pred kraj utakmice, zbog pritiska publike i Uprave ,,Krivaje'' prijetila opasnost da se utakmica potpuno prekine. Na instiranje delegata Hasića kod prvog prekida oko tridesetak najvatrenijih navijača ,,Krivaje'' su isključeni iz dvorane i poslani van, jer su pljuvali i tukli igrače ,,Čelika'' (posebno krilo Milana Duvnjaka). Za ovako ponašanje navijača (pa i dijela Uprave ,,Krivaje'' nema nikakvog opravdanja, pogotovu kad se zna da je ,,Krivaja'' jedno od najsvjetlijih imena u bivšoj jugoslovenskoj, a i BiH rukometnoj ligi. Ovoga puta dio atmosfere sa fudbalskih terena se prenio i na rukometnu dvoranu, a mržnja koja se iz publike ispoljavala i isijavala prema Zenicu i ,,Čeliku'' ne zaslužuju bilo kakav komentar. Iz svega se da izvući zaključak da oni koji vode ,,Krivaju'', a naravno ni publika ovog premijerligaša nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da je ,,Čelik'' (iznenada) sada bolji tim i Klub od ,,Krivaje'' i da ima realne šanse da se plasiraju u Ligu za prvaka."
I sta ste dobili. Fakat se mislite takmiciti sa nama u bezmozgasima i huliganstvu? Jel to ono sta Zavidovici mogu najbolje da ponude? Ja razumijem da covjek moze napraviti rivalstvo ali zar to rivalstvo ne moze biti sportsko i bez ovakvih scena?
Ima li iko da je Zenicu napustio u rukometnoj ligi, a da ga je publika mrko pogledala? (btw. Bosna iz Sarajeva se ne pika jer su to neki drugi racuni sa fudbala.)
Nisam ja kriv sto Zavidovici ne mogu skupiti 500 000 da stvore ekstra ekipu. Niti sam ja kriv sto je budzet naseg rukometnog kluba za vecinu klubova u ovoj ligi astronomski, a objektivno je manji od Zenskog kosarkaskog kluba Celik. Nema potrebe da se stvara takav animozitet koji ce unistiti neki buduci dobar derbi izmedju nas i vas.
Jos jednom ponavljam, mi smo tu novi. Prije 2 godine ste nam guzove oderali svi. Sad smo malo ojacali i doslo je vrijeme da se probijemo u vrh.
Puno sportske srece....
I btw. Pricas o Panetu i kravati? Da li je trebao u opancima da dodje? Taj covjek je direktor kluba, poznati poslovni covjek u ovom gradu, otac 4 djece i gospodin. Ako tebi smetaju njegov stil oblacenja onda malo sam sa sobom porazgovaraj...
Eh slušaj, post ti je na mjestu i većim dijelom toga se slažem. A samo ću ti reći što se tiče večerašnje utakmice i navijanja i dešavanja da je sve to kumovalo sudijskim odlukama i odlukama delegata. Kod nas publika zna šta je rukomet i više od svih poznaje rukometna pravila, a ono što boli je nepravda, a nepravda je nama večeras nanesena. Objektivno ti kažem da smo bili bolji i da su vas sudije izvukle da ne odete kući poraženi, pa shvati da dajemo gol 2 sekunde do kraja, sudije ga priznavaju, trener Krivaje dolazi do sudije,pita ga jel priznat gol, i on opet potvrđuje, a onda reaguje delegat, pa mislim smiješno, a sasvim je druga stvar da smo igrali bez dva najbolja igrača u ekipi i sa dvojicom koja su u utorak skinuli gips sa ruke i ti meni kažeš da ste bolji. Vjeruj kada sam vas vidio na zagrijavanju, očekivao sam 10 razlike za vas, najiskrenije ti kažem, i na sav glas sam govorio da nemamo šansi,ali nadigrali smo vas, vjeruj. A drugo, niko nije utrčao u teren i to ti je dezinformacija, nakon što se dio tribine ispraznio sa tim problematičnim navijačima koji su neopravdano istjerani, navijanje nije prestajalo ni dalje,ljudi po 50-60 godina,inžinjeri, doktori, profesori i ostali izrevoltirani sudijskim odlukama na sav glas navijaju i bodre, a naravno i psuju. Vi niste rukometni grad i nemate rukometnu publiku,a samim time i ne znate šta je prava atmosfera na rukometnim terenima, tako da to nije samo kod nas, takva atmosfera, ali kažem ti, uz realno suđenje 5 razlike bi vi večeras izgubili,bez obzira što ste individualno bolji, večeras ste zakazali. Također, svo navijanje, protest, psovanje i ogorčenje publike namijenjeno je bilo delegatu i sudijama, vaših je bilo dosta u dvorani, pa niko ih mrko nije pogledao ni jedne sekunde, isto tako i vaše igrače.
Samo mi nije jasno šta je taj novinar gledao, utakmica je prekinuta samo sekundu do kraja kada je delegat poništio gol, tako da, lik je smiješan totalno,čuj pljuvali i tukli, pa prijatelju to da se desilo automatski bi prekid uslijedio, delegat je čekao samo jednu iskricu, da prekine utakmicu. Da je košpica pala na teren prekinuo bi je, a kamoli da neko udari igrača ili pljune,cc pa ne mogu da vjerujem. Žalostno je ovo Boga mi, zašto on nije napisao kako je vaš klub došao do boda i kako je igrao tokom utakmice, ali opet razumijem ga, vidjeti da neko na rukometnoj utakmici navija, za njega je haman, ravno čudu. A što se tiče budžeta, 100 00KM je budžet Krivaje, najmanji u ligi, a uvijek smo tu, tako da, ne zna šta još više da ti kažem!