Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Oxygen
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Oxygen » 01 apr 2012, 23:43

Arturo slika

slika
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 02 apr 2012, 00:07

Del Piero ko Alberto Tomba. :D

Sve cestitke Conteu jer je uspio odrzati igrace na viskom nivou mentalno dok su prolazili kroz period slabije forme. Sad kada su se protagonisti s pocetka sezone ponovo vratili u formu, prije svega Marchisio i Vidal, primakli smo se Milanu na 2 boda i sada je pritisak na njima. Vjerujem da ce u derbiju sa Interom ipak pobijediti, ali isto tako vjerujem da ce naletiti na neku od ovih "nagaznih mina" Serie A. Protiv Palerma ce biti tesko, vraca im se Miccoli, ali Juve ima najbolju odbranu lige. Vrlo vazno gostovanje na Siciliji, odakle dugo nismo odnijeli puni plijen.

Ali o tome imamo kada razmisljati, veceras slavimo veliku pobjedu. Steta sto Ale ne uvali i 4-0 da osveta za ovih 3-1 iz 2007 bude jos sladja:
[youtube][/youtube]
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 02 apr 2012, 00:09

@sarajlija89 ima dobar osjecaj tako da ja vjerujem da ce Milan vec naredno kolo nama omoguciti da ih prestignemo odnosno stignemo.

Nema nam Admina cudi me da se jos nije registrovao, a ni BigBena ili su tu samo mi ne znamo :mrgreen:
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 02 apr 2012, 00:18

Sad nesto gledam ove utakmice do kraja. Rezultati iz prvog dijela sezone:

Milan je u ovim duelima imao 2 nerjesena rezultata i jedan poraz. Nerjeseno su izvukli Fiorentina i Bologna (obje ekipe su igrale kuci) i izgubili su od intera.

Juventus je 2 puta remizirao i to protiv Rome u gostima i protiv Cagliari-ja kuci.

Takodjer Juventus je napravio niz od 3. pobjede upravo u utakmicama koje slijede, tj. Palermo, Lazio i Cesena. To je najduzi niz uz ovaj sada (Fiorentina, inter i Napoli)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 02 apr 2012, 00:34

[youtube][/youtube]
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 02 apr 2012, 01:13

Good news,Vidal ipak igra,s tim da sljedeći žuti karton znači suspenzije za Giacka, Barzu, Matria, De Cegliea i Vidala.
Malo statistike,u ligama petice smo ekipa sa najboljom odbranom,34 utakmice bez poraza,30 u Seriji A. 8-)
4 meča bez primljenog gola,u posljednja 3 meča gol razlika 10-0, a kada pogledate protivnike Genoa,Fiorentina,inter,Napoli,jasno je kako je ovo nevjerovatna stvar koju Conte radi sa momcima.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 apr 2012, 01:41

Velika pobijeda i sjajna igra Juvea. Nevjerovatno kako je ekipa i kod vodstva od 2:0 pa kasnije i 3:0 bila rastrčana, pa onda one akcije gdje se lopta na prvu dodaje i igra brzo prema naprijed, 2 lijepa gola, Vidala i Quagliarelle..To su stvari koje treba izdvojit....Napoli se držao dok Juventsu nije zabio, a onda je krenulo rasturanje od strane Juvea.
A Borrielo je stvarno bio slab, ne znam što opšte ta ideja da on igra večeras od početka.....

Uglavnom Juve je opet u igri, velika pobjeda, nad velikim protivnikom a i vidi se da u ekipi vlada sjajna atmosfera i igra je opet na visokom nivou, tako da je titula i dalje u domenu mogućeg... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 apr 2012, 08:23

Sunce me probudilo a u glavi ludilo... :mrgreen:

Odlična igra sinoć, perverzija.
Pritisak i kontrola lopte perfektna. I kada izgubimo istu brzo se povratimo i oduzmemo je. Tek sad vidjeh da Napolitanci nisu uputili nijedan šut u okvir gola :shock: :o ... strašno...
Velike stvari je Conte dosad uradio sa ovom ekipom, mnogo toga imaju što nije bilo prošle sezone.
Pirla vratio u život, Marchisia također, Vidala dodao kao osigurač koji nam je falio u ekipi nakon Davidsa i Emersona - King Arturo je fascinantan zasluženo igrač utakmice.
Bonucci je imao svojih ''crnih rupa'' ove sezone ali zna odigrati ekstra - posebno me se dojmio večeras i u onoj tekmi protiv Milana kući jesenas.
Barza i Chiello - ne treba ni spominjati.
Sinoć nam je desna strana škripala, neminovno je bilo da forma švicarske furije padne tokom sezone. Dosad je igrao perfektno, ''izdisao'' svaku tekmu od beka do krila i često se ubacivao u napad. Tačno mu je sinoć Conte predvidio vrijeme i ubacio Caceresa mjesto njega. U napadu je to pogotovo bilo vidljivo u par navrata kada lopta ide tamo a njega nema.
De Ceglie se također vratio iz mrtvih, svaka čast treneru za to... dobro ih je razdrmao.

Nije mi samo jasna ta napadačka formacija gdje Borriello dobija priliku prije ostalih. Ima samo jedno logično bez-bejazancije objašnjenje : igra sa njim kao robusnijim napadačem da izmori protivničku odbranu da bi kasnijim ulaskom relativno bržih Delpe i Quagliarele ''pocijepao'' odbrambeni red protivnika.
To mi je nekako najlogičnije. Iako, da sam coach, i u toj varijanti bih se odlučio za Matrija.

P.S. Nadam se da sve ovo prati @Bianconerac (đe će misa bez popa) :mrgreen:
Pozz bijelo-crnoj braći gdje god vas ima!

FINO ALLA FINE

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Juventina
Kontakt:

Post Postao/la Juventina » 02 apr 2012, 10:15

[slika

Možete misliti,koliko su samo očajni navijači intera,kad počinju navijati za milan! :lol: :lol: :lol:
Strašno! :D

Forza JUVE! ;)
C'è Solo La Juve Nel Mio Cuore!

Rekao mi je: "Ili ja,ili JUVENTUS" Šteta,bio je lijep momak :D
Mogu ja najponosnije tugu nositi,i opsovati,i oprostiti! :D

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 02 apr 2012, 10:22

Giorgio Chiellini can mark three men all by himself, as he’s just impossible to get past. We were also unlucky on the first goal, but reacted well and looked for the equaliser. After Arturo Vidal’s stunning goal we visibly fell away and were no longer able to get into the game.” -Walter Mazzari

rekoh ja, jbao im je Chiellini svima majku 8-)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 apr 2012, 11:24

Sad gledam i onaj gol Vučinića je bio regularan. Tako da su Juventusu ove godine poništene 4 regularna gola, koliko ja znam:

Parma - Matri ni govora o ofsajdu, ali taj gol nije utjecao na bodove.
Milan- Matri takodjer nije bilo ofsajda, ovaj gol jeste utjecao na rezultat, ali je i Milanu isto tako ponisten gol tako da ne bi bilo uredu da je priznat.
Genoa- Pepe zabio, ali ponovo svirao ofsajd, ovdje je direktno utjecao na rezultat :x
Napoli - Vučinić sinoc protiv Napolija, nije utjecao na bodove.

Prije svega ovo pišem, jer nam je napad ne učinkovit, a evo zabili su još 3 gola samo što su ih sudije spriječile da budu i zvanični :mrgreen:

Odbrana u zadnje vrijeme na viskom nivou, iako kako @ramiral :D napisa Licht nije u formi, po meni De Ceglie je sinoc bio lošiji nego u prošlim utakmicama, ali ima i on pravo na jedan lošiji nastup. U odbrani je bio dobar, samo što me sa neki centarsutevima nervirao :mrgreen:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 02 apr 2012, 11:25

:lol: - nije normalan!
[youtube][/youtube]

:P
[youtube][/youtube]
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 apr 2012, 12:27

Fabio Quagliarella, strijelac trećeg pogotka u 3-0 pobjedi Juventusa nad Napolijem dao je po završetku utakmice intervju za ******.

Čini se da ste ti i Del Piero više učinili nego Vučinić i Borriello danas. Kako si ti osjetio ovu igru "partnera"?

"Naravno da bih htio igrati više, ali znam u kakvome sam stanju i šta sam proživio nakon ozljede i dugog oporavka koji sam morao proći. Tokom sezone pokušavam igrati najbolje što mogu u tome trenutku."

"U ovakvoj situaciji mogu malo učiniti, osim trenirati i dati sve od sebe na treninzima kako bi me trener zapazio i odlučio ubaciti u ekipu. Ne mogu se na ništa žaliti."

Jesi li vidio jučerašnji nepriznati pogodak Robinha?

"Gledali smo utakmicu i bila je vrlo uzbudljiva. Što se tiče te situacije mogu komentirati samo da to ne ovisi o nama igračima već da suci donose odluke, a nekada pogriješe."

Quagliarelli inače prošle sezone baš na Siciliji u utakmici protiv Catanie nije priznat regularan pogodak kada je Fabio pogodio prečku, a lopta se od prečke odbila u gol jedno metar i pol da bi odskočila van. Sudac nije priznao taj pogodak, no Fabio je već u sljedećoj akciji zabio. Sada se iz Milana žale što im nije priznat navodni gol Robinha kada je Mascara sa crte skinuo loptu.

Jeste li gledali na tabelu nakon Milanovog neriješenog rezultata?

"Nikako, nikada ne smijemo priuštiti da tako nešto radimo. Imamo jaku ekipu sa dobrim individuama i idemo iz utakmice u utakmicu, igramo svoju igru i ne obaziremo se na druge, a tako će biti i do kraja sezone."

Šta je to Conte nevjerovatno učinio da je toliko promijenio ekipu?

"Trener od nas traži da preuzimamo odgovornost i igramo timski, a onda rezultat ne izostaje. Nakon ovog tjedna možemo otići svojim kućama za praznik sa osmijehom na licu''

Eh i ja bih volio da Fabio više igra mjesto one bandere u napadu...
Sjećam se sezone 1999/2000 kad se Del Piero vratio nakon one teške povrede, tek pred kraj sezone je Parmi u predzadnjem kolu dao gol iz igre.. od tada sve bili penali a uglavnom pogađali ostali igrači : Inzaghi, Kovačević, Conte, Zidane...
Alex igrao, ne toliko dobro ali bio velika pomoć...
Slična ako ne ista povreda skačila i Eta Betu... vratio se ali treba vremena, ono što je sinoć pokazao je dobrao snova i ne bih volio da ide na kraju sezone...
P.S Primjetih kako @Juventina ''simpatiše'' anam' one tamo... :mrgreen:
to sister :mrgreen: 8-)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 apr 2012, 12:39

Juventina je napisao/la:[slika

Možete misliti,koliko su samo očajni navijači intera,kad počinju navijati za milan! :lol: :lol: :lol:
Strašno! :D

Forza JUVE! ;)
Pa od sad i mogu samo navijati da Milan osvoji, jer će im mjesto biti, tamo gdje je bilo prije 2006 :D .

"Allegri je veoma dobar trener, ali ne odgovaram protivničkim trenerima."

Tako je direktore :mrgreen: !

Marotta je takodjer komentarisao i Napolijeva tri tenora.

"Mi takodjer imamo neke talentovane tenore."

:lol: :lol:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 apr 2012, 12:42

Hamsik, Cavani, Lavezzi... tri tenora...?...

Ne...
Tu su Bonucci, Vidal i Quagliarela...

Čuj Bonucci :mrgreen:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 apr 2012, 12:46

U možda i ključnom meču, ekipa Antonia Conte je osvojila sva tri boda. Juventus je sada dodatno osigurao drugu poziciju na tabeli, nakon poraza Lazia i Udinesea, a što je još važnije, približio se Milanu na samo dva boda zaostatka.

Na kraju meča, trener Juvea je rekao:

"Zaista je divno vidjeti radost naših navijača. Moram ponovo da se zahvalim svojim igračima jer su uradili izvanrednu stvar večeras. U prethodna dva meča savladali smo Inter i Napoli, ekipe koje su na početku sezone bile superiornije i kvalitetnije od nas. Ipak, nastavljamo pritisak na Milan, iako znamo da oni i dalje imaju prednost i da su favoriti za osvajanje Scudetta."

"Kada smo igrali protiv Fiorentine i Intera, bili smo u zaostatku od sedam bodova i definitivno je bilo mnogo više tenzija nego danas. Od sada pa sve do kraja prvenstva moramo biti spremni na njihov mogući kiks."

Dobro rečeno... rastereti pritiska svoju ekipu, lopticu prebaci rossonerima, neka tamo igra mečka... boriti će se oni itekako i sutra da prođu, i u subotu protiv Fiorentine. Ništa neće prepustiti slučaju, treba nam naša ekstra igra i još jedan kiks suparnika.
Ako ne pobijede Palerma sve ovo će biti ''niz vodu'' što se tiče treće zvijezdice.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 02 apr 2012, 13:03

Istece i ovaj ban :lol: Kako ga glupo dobismo, onaj lik interovac nista ne dobi...pobrisase postove i nas na kolac :shock:

I kontam napraviti lazni, al nema od toga nista samo jos vise kazne....kontam jel ovdje zabranjeno braniti svoj klub, da neki glupani vrijedjaju Juventus i prozivaju nas lopovima i ako ti uzvratis dobijes ban :roll:

Ali neka...lijepo je biti navijac Juventusa ovih dana, poderasmo sinoc i smecare, nikad nije bilo ljepse gledati drugo poluvrijeme...osjecao sam se lagodno kao da navijam za Barcu

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 02 apr 2012, 14:40

slika

Sada pogledah detaljan izvještaj sa meča još jednom,nevjerovatno je kako smo lagano dolazili do gola,pa mogli smo još koji gol dati iako smo 3 dali.
Pred kraj Pirlo želi da se u strijelce upiše,a dvojica slobodna,Alex u ovoj situaciji dribla,a može dvojici dodati.

slika

Treba istaći da Vučinić opet 2 meča igra ispod nivoa,ali to smo navikli,nekonstantnost je nešto što mu nikada neće dozvoliti ta bude igrač svjetske klase.
Ali,nema se šta zamjeriti kad ovako igramo kao tim,ne zna se odakle vreba opasnost,stoperi daju golove samo tako,dobro mi kažemo,Caceresa u napad staviti kad već stalno eksperimentišemo. :mrgreen:
Quagliarellin šut sa centra da je u golu završio,srušio bi se stadion! :lol:
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 02 apr 2012, 15:00

Alex isto tako zasluzuje vise da igra pa opet neki Boriello igra ispred njega, ja mu nista ne zamjeram jos pogotovo pri vodstvu od 3-0.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 apr 2012, 15:05

[youtube][/youtube]

Da ovaj čovjek nije imao onu povredu, pa ove sezone bi imali 10-tak golova više, ja se nadam da bi mogao ostati još jednu sezonu, jer može on mnogo toga pokazati, samo kad je spreman. Uvijek sam pisao da nam je potreban jedan ovakav igrač, protiv bunker ekipa, da je izvana zakuca :D, nekad je Nedved bio majstor za te stvari.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []