Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Soni
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Soni » 02 apr 2012, 15:13

Quag je bolji i od Matrija samo mu treba malo vremena i prostora.
Conte se osvrnuo na Borriella.

"Borriello je kvalitetan igrač i bilo bi drugačije sa njim da je došao u junu. Kako god, napreduje i pomogao nam je i večeras."
Tacno ce mi svanut kad ode, je.bo li ga on.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 02 apr 2012, 15:28

Uh, ja meraka danas u skoli, niko me ne treha za Juve kao prosle godine, a ja se samo smijem i govorim "Rekao sam ja da cemo se vratiti iz pepela, majku li vam dusmansku" :mrgreen:

Zaista, sjajna partija, zrela za titulu. Ima jos da se igra, jos dosta teskih utakmica, ali idemo iz utakmice u utakmicu. Jako mi je drago sto gradimo jedan jaki kolektiv. Na to aludiram od pocetka sezone i evo, kako vrijeme odmice Juve sve jaci, snazniji, momci nisu fudbaleri, to su ratnici, nikada jace nisu grizli na terenu.

Ocekuju nas najteze utakmice sezone. I ove sedmice treba kvalitetno odraditi treninge i ici na pobjedu u Palermu. Biti ce dosta nasih navijaca. 3 boda ne bi trebala izostati, realizaciju popraviti i pokusati uzeti titulu. Ne zaboravimo da nas ocekuje finale kupa, dakle 60 % uzimamo barem jednu od titula. Ova sezona je sjajna, ni sanjao nisam o ovakvom polozaju na tabeli. Ostvarili smo cilj, igramo LP iduce sezone, a dvije titule nisu daleko. Conte hvala ti.

PS. Boriello je jedino dobar u građenju tj. postavljanju ispred stopera cuvara. Za sve ostalo tu je Alex.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 02 apr 2012, 15:38

Nemogu vjerovati da nam je zadnji red BETON.......cudan je osjecaj kad pogledas kako su nam trpali prosle god svi na sve strane. Sad bas izgledamo ko onaj stari Juventus, samo sto sada fali gore jedan Trezeguet.

i da nadje ovu sliku, pa zar nije ovo trebo biti penal?

slika

http://www.juventus.com/****/image ... 92a8eb.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 apr 2012, 15:49

20. jul 2011. Juventus, nakon što mu je Napoli 'oteo' Gokhana Inlera pred nosom, već duže vrijeme radi na dovođenju drugog veziste, Artura Vidala, igrača koji je sve impresionirao svojim partijama u Leverkusenu, ali i u reprezentaciji Chilea.

Marotta i Paratici vrlo brzo uspijevaju da ubijede Vidala da dođe u Juventus za cijenu od 10 miliona, izazivajući time bijes čelnika Bayerna iz Municha (naročito Rummeniggea koji revoltirano govori da je Vidal igrač za 'male ekipe' poput Juventusa). I upravo tu počinje avantura Vidala u bijelo-crnom dresu.

Nakon skoro 9 mjeseci, ovaj transfer će se pokazati kao odlučujući za bianconere. Vidal je odmah pokazao svoje balističke kvalitete sa kojima je došao iz Njemačke (10 golova u Bundesligi) pogađajući u TIM Cupu protiv Milana, ali i u svom debiju u Serie A, protiv Parme.

Doveden kao čuvar Pirla, alternativa za Marchisia, velika borba, istrajnost i požrtvovanje čine da se Conte odrekne formacije 4-2-4, formacije koju je odmah zacrtao, i igra sa tri igrača na sredini Pirlo-Marchisio-Vidal, karakterističan otisak novog Juventusa.

Vidal se odmah dokazao na terenu svoj ultra-ofanzivnim presingom koji omogućava bianconerima širinu napada. Jer, zahvaljujući tome trčanju i taktičkoj inteligenciji, Arturo omogućava Pirlu da postane diktator igre u poznatoj sredini sa trojicom, a ujedno i Marchisiu da postane ubistveni vezni igrač, igrač koji postiže golove. Vidal nikada ne staje da trči, iako mu treba malo lucidnosti pred golom. Samo četiri gola predstavljaju trenutke kada je ovaj čileanac malo odahnuo na terenu.

Dah Vidala i njegova pluća zapravo čine i dah samog Juventusa. Jedini meč u kojem nije bilo Vidala je bio meč sa Chievom (suspenzija zbog crvenog kartona) i to se odmah odrazilo na igru Juventusa. A onda, Vidal stupa na scenu. Prvo je promijenio inerciju meča sa Bolognom, u meču sa Genovom igrao na poziciji štopera i 'pojeo' Palacia, u meču sa Milanom u kupu odigrao sjajno, postigao gol protiv Fiorentine, kasnije imao i smrtonosnu asistenciju za Del Piera u meču sa interom, i na kraju postigao euro-gol u meču sa Napolijem.

Nije ni čudo što je ovaj popularni El Guerrero za kratko vrijeme osvojio srca svih navijača Juventusa. Ako je Pirlo mozak ovog Juventusa, Del Piero živa istorija, Chiellini, Buffon i Marchisio duša, Vučinić i Matri naoružani duo, onda je Arturo Vidal duh ovog Juventusa! Dokle on diše, Juventus trči brzo!

Dobar, dobar.... ratnik i borac... neka nama našeg Kralja!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 apr 2012, 16:08

Šta im počinismo sinoć. 8-)

Bonucci 8-) samo neka nastavi sa ovakvim partijama i bit će drugi štoper Juventusa pored Chiellinija. ;)

De Ceglie mi je sinoć slabije odigrao nego par tekmi prije, par puta me iznervirao, ali nema veze.. pobijedili smo.

Kako sam se syebo kad je Quags ili Vučko, nisam siguran, opalio sa centra, ja gledam onu loptu, ustao kontam u gol ode, a ona pored .. syebo sam se u život. :mrgreen:

Čini mi se da je Vučiniću čist gol poništen .. :?

Meni se čini da Conte od Borriella uopšte ne očekuje golove, nego da izmori odbranu protivnika, izbori par faula u opasnoj zoni. Ne znam, ali dosta puta primjetim pravo grubu igru nad Borriellom, al ne dobijemo faul .. :?

Jao Alexa kako igra, čim uđe odmah asistencija. Onda poslije prođe par igrača i na kraju mu izblokiraše jbg ..

PS. Bonucci ! 8-) :mrgreen:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 apr 2012, 17:29

slika

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 02 apr 2012, 17:48

Gol Bonnucia je pripisan Vučiniću,to je njegov 6 gol,makar se saprao malo od slabe partije,šteta za ovo jer je Bonnuci gol posvetio sinu koji se tek rodio!
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 apr 2012, 17:55

Oxygen je napisao/la:Gol Bonnucia je pripisan Vučiniću,to je njegov 6 gol,makar se saprao malo od slabe partije,šteta za ovo jer je Bonnuci gol posvetio sinu koji se tek rodio!
Nije se još rodio, u julu se rađa. :mrgreen:

Nema veze, bitno je da je Bonucci odradio posao kako treba u odbrani.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 02 apr 2012, 17:57

Vidi Hareta što zna pojedinosti o svom ljubimcu. :lol: :mrgreen:
Znam da reče da posvećuje sinu,ali ne znadoh da se nije rodio još.

Još jedna info,Bonnuci i Matri su produžili danas ugovore do 2017 godine.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 apr 2012, 18:06

Oxygen je napisao/la:Vidi Hareta što zna pojedinosti o svom ljubimcu. :lol: :mrgreen:

:lol: :mrgreen:

Evo i slika:

slika

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 02 apr 2012, 18:07

@Buffon je vec napisao na eng. ali sam i ja morao:D
"Uvijek možete izgubiti kod Juventusa u gostima, no ostaje pitanje na koji način. Chiellini može čuvati trojicu odjednom, nema prolaza pored njega. Dobro smo se držali do čudesnog gola Vidala, ali tada je razina naše igre pala. Izgubili smo oštrinu zbog velikog broja odigranih utakmica, a Juventusova je obrana čvrsta", izjavio je Mazzarri.
:lol: :lol:
The Old Lady is back on TOP...

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 02 apr 2012, 19:03

jest lijepo kad otreses sve najjace protivnike, kao u one stare dobre dane prije namjestenog skandala.A tek onaj "plac" sto se kroz vrljike Italije cuje.... :D puna dusha meraka kad cujes lamentiranje predsjednika ostalih klubova, razni dopisi, namjestene slike, merak 8-)
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 apr 2012, 19:13

Klub je cestitao Carolini Kostner zlatnu medalju u Umjetnickom klizanju..inace nasa navijacica. :mrgreen: pa joj i ja cestitam. :mrgreen:

Palermo destekovan protiv nas, suspendovani Mantovani, Donati, Hernandez i Bertolo...a jos i Pisano i Balzaretti pod velikim upitnikom...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 02 apr 2012, 19:20

sarajlija89 je napisao/la:Klub je cestitao Carolini Kostner zlatnu medalju u Umjetnickom klizanju..inace nasa navijacica. :mrgreen: pa joj i ja cestitam. :mrgreen:

Palermo destekovan protiv nas, suspendovani Mantovani, Donati, Hernandez i Bertolo...a jos i Pisano i Balzaretti pod velikim upitnikom...

cestitke i od mene pravo je ljepa 8-) 8-) rado bi joj uzivo cestitao :lol:

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 02 apr 2012, 19:39

harebianconero je napisao/la:
Oxygen je napisao/la:Vidi Hareta što zna pojedinosti o svom ljubimcu. :lol: :mrgreen:

:lol: :mrgreen:

Evo i slika:

slika

Marrotina reakcija na cinjenicu da trecina lopte u mecu Catania-Milan nije usla :lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 apr 2012, 19:44

Kad vec spominjete Milan, mozda ce se neko sjetit prosle godine i derbija protiv Intera i nepriznatog gola Mote kod 1:0... lopta je isto presla liniju, a sudija nije vidio...

Tako da...

A i Inter nista nije bolji, Adriano je rukom dao protiv Milana...

Sve je to bilo u finsu prvenstva i eto, ko zna..mozda su te tekme i bile presudne...

Ovo spominjem, cisto da se zna, u nekom kontexu vezanom za Juve, jer obicno se samo oko nas prasina dize, ostalo se presuti vec...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 02 apr 2012, 20:41

Samo dio golova ove sezone!
[youtube][/youtube]
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 apr 2012, 21:25

Evo one situacije kada je malo falilo da Borriello zabije gol, al ga je igrač Napolija povukao i on nije dohvatio loptu.

slika

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 apr 2012, 22:19

Ma kakav penal to se ne svira za Juve :D.

Evo jedna slika od Bianconeria :mrgreen: , vidim objavio je na FB, pa da ga se sjetim. Odlična atmosfera vlada u ekipi, a to olakšava posao i Konteu. Ovaj Bonucci je glavni u ovim zezancijama, on je meni uvijek bio drag, ali bio se malo pogubio, ali nadam se da će se vratiti, jer prošle sezone iako je Juve igrao slabo, on je bio odličan, znači potencijal je neupitan :).

slika

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 apr 2012, 22:37

Vid'te Bonuccia. :mrgreen:

slika

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []