Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

ANTIFA !
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la ANTIFA ! » 29 mar 2012, 10:51

Jedan jedini !

slika
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 02 apr 2012, 00:16

Iako i ovako imamo "silu" vozaca,dovoljno kvalitetnih,i trenutno u formi,koji su u borbi za postolje, kako bi to tek izgledalo kada bi se i Massa prikljucio(napokon) 8-)
slika
Sretno zmajevi!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2012, 12:55

MARCELO je napisao/la:Iako i ovako imamo "silu" vozaca,dovoljno kvalitetnih,i trenutno u formi,koji su u borbi za postolje, kako bi to tek izgledalo kada bi se i Massa prikljucio(napokon) 8-)
slika

Ne bih se slozio sa tobom. Iluzija je da je sad konkurencija vozaca ekstremno jaka. Zasto? Schumacher je odavno gotov, Rosberg je "tatin sin", Button, Webber i Vettel samo mogu da pobedjuju kad imaju najjaci auto, Raikkonen je uvek bio nekonstantan, Massa je prosek...Jedini pravi top vozaci su Alonso i Hamilton (donekle, jer se nije pokazao nigde van McLarena). Ostali su ili mladi ili naduvani ili prosecni ili ostaci nekadasnjih top vozaca.

Kad to sve uporedimo sa scenom iz 80ih ili 90ih, vidi se osetni pad kvalitete. Ni promene koje se vazda rade, a sve to radi "povecanja bezbednosti", ne doprinose povecanju kvaliteta. Danasnje staze su napravljene tako da na njima nema mesta za preticanje. 1 Vettel je svetski sampion koji sa pole-a uzima trke, bez da ikoga pretice. Kad nema najjaci bolid, onda iste gubi. ;)

Smesno je sta je Bernie Ca$hlestone napravio od F1. Uostalom, evo kako je to nekada bilo:

[youtube][/youtube]

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 apr 2012, 14:17

MaGiCa je napisao/la:
MARCELO je napisao/la:Iako i ovako imamo "silu" vozaca,dovoljno kvalitetnih,i trenutno u formi,koji su u borbi za postolje, kako bi to tek izgledalo kada bi se i Massa prikljucio(napokon) 8-)
slika

Ne bih se slozio sa tobom. Iluzija je da je sad konkurencija vozaca ekstremno jaka. Zasto? Schumacher je odavno gotov, Rosberg je "tatin sin", Button, Webber i Vettel samo mogu da pobedjuju kad imaju najjaci auto, Raikkonen je uvek bio nekonstantan, Massa je prosek...Jedini pravi top vozaci su Alonso i Hamilton (donekle, jer se nije pokazao nigde van McLarena). Ostali su ili mladi ili naduvani ili prosecni ili ostaci nekadasnjih top vozaca.

Kad to sve uporedimo sa scenom iz 80ih ili 90ih, vidi se osetni pad kvalitete. Ni promene koje se vazda rade, a sve to radi "povecanja bezbednosti", ne doprinose povecanju kvaliteta. Danasnje staze su napravljene tako da na njima nema mesta za preticanje. 1 Vettel je svetski sampion koji sa pole-a uzima trke, bez da ikoga pretice. Kad nema najjaci bolid, onda iste gubi. ;)

Smesno je sta je Bernie Ca$hlestone napravio od F1. Uostalom, evo kako je to nekada bilo:

[youtube][/youtube]

+1
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 apr 2012, 15:54

Johny je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
slika

[youtube][/youtube]

+1
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A nekada je bas dobro bilo. Kad bi se F1 pratila preko youtube-a. :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2012, 16:00

Bilal je napisao/la::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hoces da kazes da neko ovde prati F1 preko YouTube-a ili da je kvalitetom F1 sada u nivou F1 iz 80ih ili 90ih ili cak bolja :?:

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 03 apr 2012, 16:25

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Joj Montoye majko mila, kako mi je žao što ne vozi više :mrgreen:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 apr 2012, 17:07

MaGiCa je napisao/la:
Bilal je napisao/la::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hoces da kazes da neko ovde prati F1 preko YouTube-a ili da je kvalitetom F1 sada u nivou F1 iz 80ih ili 90ih ili cak bolja :?:
Gledam od 95-e i mogao bih izdvojiti par sezona koje su podbacile. Ostale su tu sve negdje, manje vise iste kvalitete. A kako je krenula ova sezona, ako ovako nastavi mogao bih reci da ce biti jedna od najboljih odkad pratim F1. Ako ne i najbolja.
Samo hocu da kazem da u globalu F1 nije nimalo opala sto se tice zanimljvosti. Barem odkad ja pratim.
Necu da ulazim u youtube klipove. Ovo sto si postavio se moze naci skoro u svakoj sezoni. Isto kao sto neko postavi kompilaciju Alonsovih prestizanja i pocne ga dizati u nebesa. A mogao bih skoro za svakog vozaca naci neka prestizanja za koja ces reci: " :o kakav Alonso".

Nervira me ovo gledanje kako je nekad bilo preko youtube klipova. Ne mozes preko videa od nekoliko minuta reci da je ta i ta saezona bila puno bolja.
A to da neki prate F1 preko youtube-a, ima i toga. Ovde ih se hrpa pojavi na drugoj utrci sezone i koda su pali s Marsa. Ono: "zar je pocelo ovo" i odma pocne sa: "Alonso najbolji, Hamilton najbolji" itd.

A sto se tice vozaca, Schumacher je i sada vozacina za sve ostale. A za Vettela sto si rekao samo neupucen moze reci. Vazda se uglavnom i pobjedjivalo sa pole-positiona. Ima negdje izjava jednog lika iz McLarena, gdje kaze da su na kraju prosle sezone imali boji bolid od Red Bulla ali da nisu mogli do pole-positiona iskljucivo zbog Vettelove kvalitete.
Evo i dokaza:
[youtube][/youtube]
Pogledaj samo kako se McLaren mirno ponasa kroz krivine, dok se Vettel svim silama bori da ostane na stazi.
Vettel je i u ove dvije utrke pokazao kakva je vozacina. U prvoj sa sestog mjesta dodje do drugog, sto je i maksimum koji je mogao ostvariti. U drugoj isto startao 6-ti i borio se sa Hamiltonom za trece mjesto dok mu nije pukla guma.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 apr 2012, 17:13

Ove što negiraju Vettelov uspjeh treba samo ignorisati ... to je isto kao ovi što govore da je Messi najbolji zato što ima Xavija i Iniestu ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2012, 20:09

@Genghis

Nemoj da si sisa od coveka, nego lepo reci ko to "negira Vettelov uspeh" :?: Ako mislis da sam ja to uradio, pokazi kako. Nesmatranje Vettela za "najboljeg svih vremena" i sl.(kakvim ga internet klinci zovu), nije omalovazavanje, nego realnost.

@Bilal

I ja pratim F1 od ranih 90ih. Gledao sam sve sampione iz tog perioda (Sennu, Prosta, Mansella, Villeneuve-a, Hilla, Hakkinena, Schumijevu karijeru ispratio od samih pocetaka...) i mogu da se slozim sa svima koji tvrde da je danasnja F1 za klasu ili dve losija od F1 sa kraja 20.veka. Ako si gledao prekjucerasnju trku IndyCar serije, mogao si da vidis sta je to pravo trkanje. F1 vise to nije. Razni KERSovi, DRSovi, itd. su surogati za trkanje. 80% ovih preticanja "iz bloka" na klipu bi danas bila ilegalna. Cemu unistavanje trkanja? Cemu uvodjenje tehnologija, kojima je za cilj imati sezonu sa ukupno 100ak pravih preticanja? E u takvoj F1 Vettel ima genijalca Newey-a, koji mu daje najbolji auto i ovaj izdominira sezonu i po i uzme dve titule na toj dominaciji. Kako? Sa pole positiona je ostvario skoro sve svoje pobede. U RBu i mediokritet Webber se bori za titulu. To je, bez dileme, najlimitiraniji vozac koji je dosao u poziciju da uzme titulu u poslednjoj trci sezone, u poslednjih 30 i kusur godina. Videcemo Vettela, kad ne bude imao najbolji bolid. Za sada, on je sampion samo zbog kvaliteta auta. I to nije samo moje misljenje. A u segmentu preticanja, bar su 4-5 vozaca bolji trenutno od njega u F1. I to sam bio darezljiv.

Glede Schumachera, on jeste od najboljih ikada, ali nije ni 50% onog vozaca koji je vozio za Ferrari ili Benetton. To dovoljno govori koliko je sada F1 jaka, kad je takav vozac reper za kvalitet svog daleko mladjeg kolege.

Sta reci tek za danasnje staze? Abu Dhabi, Indija, Koreja - beskorisne za trkanje, skupe i bez mesta za preticanje. Naravno, to sto Tilke napravi, nije za trkanje, vec da se uzme sa prvog mesta na gridu. Jbte, kad se setim kako se pljuvalo po Hungaroringu zbog manjka mesta za preticanje, a danas svaka nova staza je takva. No, vazno je da nema Nuerburgringa, Spa, Magny-coursa, Silverstone-a (vratise ga), Imole i sl. autenticnih, ikonskih i istorijskih staza F1.

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 03 apr 2012, 20:32

magica veze ti nemas, reci za sumahera da je los
pametujes na svakoj temi, a nemas predznanje,sta ako si gledo puno utrka i odmah si strucnjak
Bosna <3

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2012, 20:34

pluton je napisao/la:magica veze ti nemas, reci za sumahera da je los
pametujes na svakoj temi, a nemas predznanje,sta ako si gledo puno utrka i odmah si strucnjak
Cool. Stvarno si me pokopao. Alal ti vera na argumentaciji. 8-)

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 03 apr 2012, 20:42

bas ulazim na temu, jer vidim Magicin zadnji post,sa misli da je poceo i Schumijev talent negirat',svi smo upoznati sa njegovim izjavama o KB-u,Mike-u,Rafi,i sl.velikanima... :lol:
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2012, 20:47

Invincibles je napisao/la:
bas ulazim na temu, jer vidim Magicin zadnji post,sa misli da je poceo i Schumijev talent negirat',svi smo upoznati sa njegovim izjavama o KB-u,Mike-u,Rafi,i sl.velikanima... :lol:

Evo nam i @Arsenalisation-a. Cisto da drustvo bude kompletno. ;)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 03 apr 2012, 20:52

MaGiCa je napisao/la:
Invincibles je napisao/la:

Evo nam i @Arsenalisation-a. Cisto da drustvo bude kompletno. ;)
Koliko sam ja shvatio, Magica nije osporavao Schumacherov talenat, nego je rekao da je on trenutno loš. I to je istina, odavno mu je bilo vrijeme da se povuce. Dovoljan dokaz da je los je i to sto je Rosberg posljednje dvije sezone u istom bolidu bio gotovo uvijek bolji od njega. Godine cine svoje i on sam sebi treba priznati da je vrijeme da "okači kopačke o klin" i da pusti mladjima da voze.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 apr 2012, 20:58

jose je napisao/la: Koliko sam ja shvatio, Magica nije osporavao Schumacherov talenat, nego je rekao da je on trenutno loš. I to je istina, odavno mu je bilo vrijeme da se povuce. Dovoljan dokaz da je los je i to sto je Rosberg posljednje dvije sezone u istom bolidu bio gotovo uvijek bolji od njega. Godine cine svoje i on sam sebi treba priznati da je vrijeme da "okači kopačke o klin" i da pusti mladjima da voze.
+1
Jbga, @jose, tvoja mana je sto citas ono sto pise, a ne ono sto bi voleo da neko pise. :lol:
Upravo tako. Schumacher ne lici na sebe i ne znam sta ce mu ovo brukanje pod stare dane.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 apr 2012, 21:00

@Magica - To što smatraš da je Hamilton bolji od Vettela je po meni negiranje Vettelovih kvaliteta, u svakom slučaju, ti imaš svoje mišljenje, ja svoje, u nekim sportovima se podudaraju , u nekim ne , i to je to ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 03 apr 2012, 21:04

MaGiCa je napisao/la:@Genghis

Nemoj da si sisa od coveka, nego lepo reci ko to "negira Vettelov uspeh" :?: Ako mislis da sam ja to uradio, pokazi kako. Nesmatranje Vettela za "najboljeg svih vremena" i sl.(kakvim ga internet klinci zovu), nije omalovazavanje, nego realnost.

@Bilal

I ja pratim F1 od ranih 90ih. Gledao sam sve sampione iz tog perioda (Sennu, Prosta, Mansella, Villeneuve-a, Hilla, Hakkinena, Schumijevu karijeru ispratio od samih pocetaka...) i mogu da se slozim sa svima koji tvrde da je danasnja F1 za klasu ili dve losija od F1 sa kraja 20.veka. Ako si gledao prekjucerasnju trku IndyCar serije, mogao si da vidis sta je to pravo trkanje. F1 vise to nije. Razni KERSovi, DRSovi, itd. su surogati za trkanje. 80% ovih preticanja "iz bloka" na klipu bi danas bila ilegalna. Cemu unistavanje trkanja? Cemu uvodjenje tehnologija, kojima je za cilj imati sezonu sa ukupno 100ak pravih preticanja? E u takvoj F1 Vettel ima genijalca Newey-a, koji mu daje najbolji auto i ovaj izdominira sezonu i po i uzme dve titule na toj dominaciji. Kako? Sa pole positiona je ostvario skoro sve svoje pobede. U RBu i mediokritet Webber se bori za titulu. To je, bez dileme, najlimitiraniji vozac koji je dosao u poziciju da uzme titulu u poslednjoj trci sezone, u poslednjih 30 i kusur godina. Videcemo Vettela, kad ne bude imao najbolji bolid. Za sada, on je sampion samo zbog kvaliteta auta. I to nije samo moje misljenje. A u segmentu preticanja, bar su 4-5 vozaca bolji trenutno od njega u F1. I to sam bio darezljiv.

Glede Schumachera, on jeste od najboljih ikada, ali nije ni 50% onog vozaca koji je vozio za Ferrari ili Benetton. To dovoljno govori koliko je sada F1 jaka, kad je takav vozac reper za kvalitet svog daleko mladjeg kolege.

Sta reci tek za danasnje staze? Abu Dhabi, Indija, Koreja - beskorisne za trkanje, skupe i bez mesta za preticanje. Naravno, to sto Tilke napravi, nije za trkanje, vec da se uzme sa prvog mesta na gridu. Jbte, kad se setim kako se pljuvalo po Hungaroringu zbog manjka mesta za preticanje, a danas svaka nova staza je takva. No, vazno je da nema Nuerburgringa, Spa, Magny-coursa, Silverstone-a (vratise ga), Imole i sl. autenticnih, ikonskih i istorijskih staza F1.
Da, Vettel sada ima Neweya. Kao sto su ga ranije imali i McLaren (osvojio im dvije titule i otiso) i Williams (i kod njih je osvajao titule). I uvijek se pobjedjivalo sa pole-positiona, uglavnom!
U pravu si, nije samo tvoje misljenje. To je misljenje vecine laika koji samo povrsno prate F1!
Sto se tice Webbera, opet gluposti pricas. Vettel je prvi timski kolega koji ga pobjedjuje. A evo ti za primjer, Webber je bio bolji od Heidfelda dok su vozili u BMW Williamsu. A taj isti Heidfeld je pobjedjivao sve ostale timske kolege sa kojimaa je vozio (osim Frentzena), a vozio je sa: Raikkonenom, Massom, Kubicom.

Schumachov bolid nije ni 50% onoga sto je imao kad je osvajao prvenstva. A on je jos uvijek najbolji vozac!

Sto se tice Tilkea, cova je dizajnirao vecinu staza na kojim se vozi F1. I to ne samo novijih. Pitam se, ako ima neko bolji, zasto on svaku dizajnira u posljednje vrijeme? Ali ne, vazno je pljuvati.

Propratio sam vecinu portala i foruma u regionu vezanih za F1 i ono sto mogu zakljuciti da su vecina laici, pljuvaci, budale. Ne mozes naci 5 ljudi da s njima mozes normalno pricati o F1. Takvi su i komentatori. I cinjenica je da ih je otprilike pola-pola za Hamiltona i Alonsa. Zasto? Pretpostavljam sto ih vecina navija za Engleske i Spanske klubove, pa culi za Hamiltona (Engleza) i Alonsa (Spanca) i odjednom poceli navijati i pluvati po ostalim.

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 03 apr 2012, 22:33

magica sve zna i fudbal,sah,kosarku bicikoiizam
strucnjace takve rtl,cnn traze.cuj sumaher ne zna,hhaha
Bosna <3

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 03 apr 2012, 23:04

Ne znam da li ste culi ali postoji mogucnost da se Sumaher ove sezone vrati u bolid Ferrarija a da u Mercedes ode ocajni Massa,a sto se tice ovog momka sto je rekao da Sumi nema kvaliteta e za to nemam sta reci,nek samo pogleda koliko je covjek samo osvojito titula koliko je imao pol pozicija i sta je sve ostvario u Formuli 1
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.