Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH
Ja se zalažem za cjelokupnu promjenu nogometnog sistema u BiH, da se sve lige igraju na teritoriju cijele države, odnosno prva dva nivoa cijela država, ostali nivoi geografski raspodijeljeni, sjever, jug, istok, zapad. A sve u cilju da bi imali pravo, kvalitetno natjecanje, bez obzira koji je rang.
Natjecanje s podjelom na političke cjeline i ispadanjem kakvo je - ako ispadnu dva federalna kluba iz Prema u Prvu ligu, jedan više iz federalne lige ispada nego je planirano - nije regularno.
1. 12, 22+10 kola
2. 16, 30 kola
3. 4 x 16, 30 kola
---
Natjecanje s podjelom na političke cjeline i ispadanjem kakvo je - ako ispadnu dva federalna kluba iz Prema u Prvu ligu, jedan više iz federalne lige ispada nego je planirano - nije regularno.
1. 12, 22+10 kola
2. 16, 30 kola
3. 4 x 16, 30 kola
---
Hayley <3
Prijedlog odličan. Svaka čast.badblueboylivno je napisao/la:Ja se zalažem za cjelokupnu promjenu nogometnog sistema u BiH, da se sve lige igraju na teritoriju cijele države, odnosno prva dva nivoa cijela država, ostali nivoi geografski raspodijeljeni, sjever, jug, istok, zapad. A sve u cilju da bi imali pravo, kvalitetno natjecanje, bez obzira koji je rang.
1. 12, 22+10 kola
2. 16, 30 kola
3. 4 x 16, 30 kola
---
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Kako Slavija nema normalne tribine ? Ima tri velike tribine sa skoro 7000 mesta i plus cetvrtu malu.Gostujuci navijaci su totalno odvojeni od domacih i imaju posebnu tribinu.Pre par godina su vodje navijaca par klubova iz BIH(Zeljo,Sarajevo,Celik i ne secam se ko je jos bio) rekli da je to najbolji stadion za gostujuce navijace koji ima u BIH.nime_tm87 je napisao/la:Slavija, Gosk, Rudar, Travnik, Kozara..
Evo ih... bez njih ova liga bila 30% jaca... kako na terenu, tako i infrastrukturalno... jer nijedan od ovih timova prvenstveno nema normalan teren, a kamoli tribine...
Tribina gde sede tzv.kospicari je takodje u pristojnom izdanju,doduse malo prljava ali ima itekako lep pregled za igru,plus je jednim delom i natkrivena.Sto se tice problema stadiona jedini pravi problem je prilazak gostujucih navijaca,prvenstveno Zeljeznicara i Sarajeva jer oni dolaze peske koliko sam ja upucen preko onoga poligona i moraju da idu preko livade.
Teren je takodje u pristojnom stanju za razliku kakvih ima.Drenaza je sasvim solidna,a po toplome vremenu teren se redovno kvasi.Naravno nije to vrh teren ali je sasvim pristojan.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Moj Devil, radi se o tome da ovdje ima djece koja nisu svjesna šta pišu. Stadion u Istočnom Sarajevu predobro izgleda za naše uslove, dalo bi se poraditi još na njemu da gotivniji i funkcionalniji bude ali ono nazivati livadom može samo neko ko nije očima vidio taj stadion ili dosta ostalih stadiona u našoj državi. Nema nikakvog kontakta između domaćih i gostujućih navijača na tribinama, s bilo koje pozicije na tribini imaš dobar pogled na teren i sve se jasno vidi. A i solidan je kapacitet. Ne znam kakva je situacija s terenom, bio sam zadnji put kad je snijeg padao kad smo vodili na poluvremenu a onda zijanili. To su bila vremena kad ni Barca ne bi mogla odnijeti bodove s gostovanja u našoj ligi.
Who dares, wins !
Kamo srece da na svim stadionima gostujuci navijaci imaju i prijem i uslove kao u Lukavici. Tako da ta prica oko stadiona i sl. kao opravdanje da Slavija ne treba igrati prvu ligu nikako nemaju validnu arumentaciju.
-
- Kontakt:
Stadion Slavije može da primi i do 10 000 sa onom malom tribinom.Svi navijači od timova koji su dolazili rekli su da imaju extra uslove , samo da je problem wc,ali eto nigdje tog wc-a nema osim na stadionu Sarajeva i Čelika iako su i oni u veoma kritičnim stanjima.Slavija infrastrukturom itekako može da zasluži među 10 najboljih.Takođe tu su i Široki,Sarajevo,Zrinjski,Borac,Željo i Čelik,ovo ostalo ima veoma teške uslove za dolazak gostujućih,pogotovo se to odnosi na Prijedor,Tuzlu i Gradišku.U Gabeli nisam bio tako da neću da pričam kad nisam vidio 

$ ? $ ? ? " " ".
-
- Kontakt:
liga od 12 plus play off 6 za prvaka 6 za opstanak to je ukupno 32 utakmice u sezoni,nije puno a bio bi puno bolji kvalitet.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ima Pecara.Sigurdsson je napisao/la:Stadion Slavije može da primi i do 10 000 sa onom malom tribinom.Svi navijači od timova koji su dolazili rekli su da imaju extra uslove , samo da je problem wc,ali eto nigdje tog wc-a nema osim na stadionu Sarajeva i Čelika iako su i oni u veoma kritičnim stanjima.Slavija infrastrukturom itekako može da zasluži među 10 najboljih.Takođe tu su i Široki,Sarajevo,Zrinjski,Borac,Željo i Čelik,ovo ostalo ima veoma teške uslove za dolazak gostujućih,pogotovo se to odnosi na Prijedor,Tuzlu i Gradišku.U Gabeli nisam bio tako da neću da pričam kad nisam vidio
...Život za Široki...
Smanjiće se brpj klubova sam od sebe.Za 2-3 godine pola sadašnjih premijerligaša neće imati za kotizaciju
"Indija,Pakistan..."
-
- Kontakt:
Najbolje bi bilo da se napravi liga od klubova koji imaju licencu, odnosno klubova kojima netreba reprogram duga i klubova koji zadovoljavaju Uefa standarde. Navijam Za SARAJEVO ali ako Juventus i Fiorentina mogu u drugu ligu može i Sarajevo i Željo. Svakako za jednu do dvije godine neće moći niko igrati ko ne ispunjava uslove UEFE. Obzirom da je tako mislim da u BiH možemo igrati kao 1997 a to je mahalsko takmičenje i nemože niko u Evropu. Ako se ovako uradi iz BiH mislim da u prvoj ligi mogu igrati Široki Brijeg i Široki Brijeg drugi tim.
Mislim da je ovo najpoštenije a onda nek se napravi jedan stadion u Sarajevu na kojem će igrati i Sarajevo i Željo (kao u Milanu) ali stadion po svim standardima, jedan u Zenici (on je blizu ispunjenja) jedan u Banja Luci Mostaru, Tuzli. Ovo je 5 gradova + Široki i ako neko još može sebi priuštiti izgradnju dobrog stadiona. To je ukupno 6 stadiona na kojem bi igrali:
Široki
Zrinjski-Mostar
Velež-Mostar
Sarajevo
Željo-Sarajevo
Čelik-Zenica
Sloboda-Tuzla
Borac-Banja Luka
Laktaši-Banja Luka
Zvijezda-Gradačac- Tuzla
Travnik-Zenica
I još jedan klub koji uspije dobiti licencu i napraviti stadion.
Naravno sve ovo može ali kad izmire sve obaveze ili kad im država otpiše stare dugove i kad se naprave ovih 5 (GRADSKIH)stadiona.
Mislim da je ovo najpoštenije a onda nek se napravi jedan stadion u Sarajevu na kojem će igrati i Sarajevo i Željo (kao u Milanu) ali stadion po svim standardima, jedan u Zenici (on je blizu ispunjenja) jedan u Banja Luci Mostaru, Tuzli. Ovo je 5 gradova + Široki i ako neko još može sebi priuštiti izgradnju dobrog stadiona. To je ukupno 6 stadiona na kojem bi igrali:
Široki
Zrinjski-Mostar
Velež-Mostar
Sarajevo
Željo-Sarajevo
Čelik-Zenica
Sloboda-Tuzla
Borac-Banja Luka
Laktaši-Banja Luka
Zvijezda-Gradačac- Tuzla
Travnik-Zenica
I još jedan klub koji uspije dobiti licencu i napraviti stadion.
Naravno sve ovo može ali kad izmire sve obaveze ili kad im država otpiše stare dugove i kad se naprave ovih 5 (GRADSKIH)stadiona.
@meme pitar
sta cemo onda sa drugom ligom ? po tvojim tezama u premijer ligu ne moze niko ko nema stadion po uefinim standardima
dakle, ovi koji su vec u drugoj logicno nemaju, i onda kada takmicarski osiguara promociju u rang vise, mora prvo napraviti stadion ili mu svi rezultati padaju u vodu
klubovi nemaju da isplate igrace, a ne da prave stadion tako da on ne moze biti diskriminativni karakter
sta cemo onda sa drugom ligom ? po tvojim tezama u premijer ligu ne moze niko ko nema stadion po uefinim standardima
dakle, ovi koji su vec u drugoj logicno nemaju, i onda kada takmicarski osiguara promociju u rang vise, mora prvo napraviti stadion ili mu svi rezultati padaju u vodu
klubovi nemaju da isplate igrace, a ne da prave stadion tako da on ne moze biti diskriminativni karakter
- RK Gradacac
- Kontakt:
Moze itekako! U profesionalnim ligama ako ne mozes da isplacujes igrace automatski gubis profi licencu i izbacuju te u amatersku ligu. Problem je sto je nasa Premijer liga sama po sebi polu-profesionalna pa bi izbacivanjem takvih klubova ostao jedan ili dva kluba u toj ligi.Desole je napisao/la:@meme pitar
A klubovi iz druge lige koji ne ispunjavaju uslove za ulazak u prvu ligu ne mogu ni uci, uprskos postignutim rezultatima

010 ISN'T JUST A CODE
opet si dosao na zakljucak o kojem sam ti ja govorio samo sto si ga obrazlozioRK Gradacac je napisao/la:Moze itekako! U profesionalnim ligama ako ne mozes da isplacujes igrace automatski gubis profi licencu i izbacuju te u amatersku ligu. Problem je sto je nasa Premijer liga sama po sebi polu-profesionalna pa bi izbacivanjem takvih klubova ostao jedan ili dva kluba u toj ligi.
A klubovi iz druge lige koji ne ispunjavaju uslove za ulazak u prvu ligu ne mogu ni uci, uprskos postignutim rezultatima

Ups! Moja greska ..napisah ove klubove sa zacelja pa sam tu ubrojao i slaviju koja svakako ima dobar stadion...samo ruku na srce trebali bi se stabilizovati, vratiti navijace na stadion ima tu jos dosta posla unutar kluba kao i u mnogim drugim klubovima.. ove sto sam naveo imaju dobru infrastrukturu (tu i tamo), a situacija u klubu je stablina (tu i tamo)...
nešto kontam, jebote recimo liga 10 kod nas, pa to bi bio hit regije..nema nijedna liga druga ovoliko derbija:
Željo,Široki,Borac,Sarajevo,Zrinjski,Velež,Čelik ...
svako kolo ili svako drugo bi bili derbiji samo takvi..naravno ako bi ekipe imale dobre igrače s obizorom na dugove i to..al po meni nijedna liga iz okolice nema zanimljivije natjecanje..sigurno..o kvaliteti se trenutno da raspravljat
svako kolo ili svako drugo bi bili derbiji samo takvi..naravno ako bi ekipe imale dobre igrače s obizorom na dugove i to..al po meni nijedna liga iz okolice nema zanimljivije natjecanje..sigurno..o kvaliteti se trenutno da raspravljat
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
A s tim derbijima dolaze i navijaci, pare, gledanost ...ma sve bi islo naboljeKevin je napisao/la:nešto kontam, jebote recimo liga 10 kod nas, pa to bi bio hit regije..nema nijedna liga druga ovoliko derbija:

-
- Kontakt:
Što se mene tiče ja bih odmah danas da tu ligu smanjimo,da ekipe iz RS lagano odu iz ovog takmičenja jer se očigledno vidi da represija nad Srbima u svim situacijama traje.Nakon onog stravičnog suđenja na Koševu i Banjaluci ništa drugo se i ne treba očekivati u nastavku,jer se izgleda više gledaju ove Slobode i tako te ekipe iz Federacije.
$ ? $ ? ? " " ".
jesi me zvao?nime_tm87 je napisao/la:Ups! Moja greska ..napisah ove klubove sa zacelja pa sam tu ubrojao i slaviju koja svakako ima dobar stadion...samo ruku na srce trebali bi se stabilizovati, vratiti navijace na stadion ima tu jos dosta posla unutar kluba kao i u mnogim drugim klubovima.. ove sto sam naveo imaju dobru infrastrukturu (tu i tamo), a situacija u klubu je stablina (tu i tamo)...

Nisamtu i tamo je napisao/la:jesi me zvao?nime_tm87 je napisao/la:Ups! Moja greska ..napisah ove klubove sa zacelja pa sam tu ubrojao i slaviju koja svakako ima dobar stadion...samo ruku na srce trebali bi se stabilizovati, vratiti navijace na stadion ima tu jos dosta posla unutar kluba kao i u mnogim drugim klubovima.. ove sto sam naveo imaju dobru infrastrukturu (tu i tamo), a situacija u klubu je stablina (tu i tamo)...![]()

- SarajlijaTM
mislim da se na tvoju veliku zalost i zalost slicnih to nece desiti,nego ce se liga smanjiti na 10-12 klubova sa trokruznim ili cetverokruznim sistemom,bolji igraci iz ekipa koje ispadnu ce prelaziti u klubove koji su ostali u ligi,spojice se prva liga fbih i rs i imacemo 2 jaka takmicenja.Sigurdsson je napisao/la:Što se mene tiče ja bih odmah danas da tu ligu smanjimo,da ekipe iz RS lagano odu iz ovog takmičenja jer se očigledno vidi da represija nad Srbima u svim situacijama traje.Nakon onog stravičnog suđenja na Koševu i Banjaluci ništa drugo se i ne treba očekivati u nastavku,jer se izgleda više gledaju ove Slobode i tako te ekipe iz Federacije.
sjedece godine se igra na ispadanje 6klubova,a ulazak 2 kluba,zivi bili pa vidjeli,nema druge opcije
samim tim ce nam liga postati jaca i zakuhanija,vratice se raja na stadione i moze se nesto ocekivati i od evrope ili u nasem slucaju azije,kakve smo srece

a sudjenja sto se tice,manje vise postaje regularno i bez stimanja,slavija je pokradena,vidjelo se,a zeljo i borac,sta reci osim da je sudija na momente sje.bao i jedne i druge,najrealnije.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, tuitamo, VolimBiH96 i 21 gost.