Kako vidim Juve ozbiljno zagrizao za Suareza iz Liverpula,vjerujem da ce ga oni na kraju i pustiti za tih 20 miliona kolika je njegova cjena,on bi na desnoj strani zario i palio!.. i jos jedan napadac kao npr Dzeko cija je cjena vjerovatno oko 25 miliona,i eto ga top tim! da samo ta dva igraca dovedu za narednu sezonu dosta,mada je svima jasno da bi itekako dobro dosao i lijevi bek,ali Juve ima igraca koji tu poziciju mogu zakrpit... Ipak ce Juve igrati LP a to je dovoljan mamac za vrhunske igrace kao sto su Suarez itd..sto se Dzeke tice,City ce igrati svakako LP,ali njemu bi Italija mnogo vise odgovarala nego Engleska! ponavljam opet,slicnu sudbinu je imao Ibrahimovic u Barci gdje je postigao nekih 16 golova,ali to nije to,njemu taj stil igre nije odgovarao i vratio se u Italiju gdje igra kao prepoorodjen! slicno ocekujem od Dzeke ako predje u Italiju,bilo u Juve ili Inter...Oxygen je napisao/la:Pročitah zanimljiv intervju našeg bivšeg igrača Michele Paoluccia,pohvalio je igre De Cegliea i Marchisia sa kojima je i odrastao u Juventusu.
Na pitanje novinara da li ovom Juventusu fali igrač tipa Trezeguet,on kaže ne jer Conte traži mnogo više žrtvovanja od strane napadača,mnogo trčanja,izvlačenja,presinga na stopere i kaže da Trezeguet nije taj tip igrača i da bi gubio mnogo energije.
Složit ću se apsolutno sa ovim razmišljanjem,Matri i Boriello jesu igrači tipa Trezeguet,Matri malo odudara jer se bolje izvlači,ali suština je da Conte traži takvu igru naših napadača te je to i razlog manjeg broja golova napadača.
Nije to ni loše,statični napadači teško prolaze danas,to je praktično igranje sa igračem manje,a to se ne smije dopuštati.
Zato Conte traži određeni tip napadača,Džeko nije klasični sidraš,Higuain pogotovo i to je to što nam treba.
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
"Curva Sud"
" onclick="window.open(this.href);return false;
PS. Neko do ovih igraca mogao bi biti clan Juventusa:
Edin Dzeko
Luis Suarez
Carlos Tevez
Gonzalo Higuain
Pepito Rossi
Stevan Jovetic
" onclick="window.open(this.href);return false;
PS. Neko do ovih igraca mogao bi biti clan Juventusa:
Edin Dzeko
Luis Suarez
Carlos Tevez
Gonzalo Higuain
Pepito Rossi
Stevan Jovetic
Zadnja izmjena: Viking, dana/u 04 apr 2012, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...
Interes sigurno postoji,ali treba biti realan,Lpoll je u teškoj situaciji,Suarez je najbolji njihov igrač i ubijeđen sam da od njegove prodaje nema ništa,a i oni ne bi imali koga dovesti jer trenutno nema mnogo takvih igrača.
I za Higuaina sam siguran da neće nigdje ići.
Ostaje nam ono što mi možemo priuštiti,a to su Giovinco,Rossi,Džeko,Jovetić,a i spominje se da ćemo najvjerovatnije dovesti jednog mladog italijanskog prospekta tipa Destro.
Giovinco je praktično naš igrač i bilo bi sjajno kada bi uspjeli dovesti još Džeku i jednog između Jojo/Rossi.
I za Higuaina sam siguran da neće nigdje ići.
Ostaje nam ono što mi možemo priuštiti,a to su Giovinco,Rossi,Džeko,Jovetić,a i spominje se da ćemo najvjerovatnije dovesti jednog mladog italijanskog prospekta tipa Destro.
Giovinco je praktično naš igrač i bilo bi sjajno kada bi uspjeli dovesti još Džeku i jednog između Jojo/Rossi.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Suarez i Džeko su samo alternativa za prioritete, a prioriteti su Higuain, Tevez, Rossi i Jovetić.
Danas naši igrači trenirali po kiši u Torinu, izvjesno je da ćemo protiv Palerma igrati u 4-3-3 formaciji, Pepe i Vučinić po krilima, a ko će igrati centralnog napadača je još uvijek nepoznanica.
Ja ne želim rasiste u Juventusu, Suarez nije dobrodošao.
Danas naši igrači trenirali po kiši u Torinu, izvjesno je da ćemo protiv Palerma igrati u 4-3-3 formaciji, Pepe i Vučinić po krilima, a ko će igrati centralnog napadača je još uvijek nepoznanica.
Volim te, Željo!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tevez i Higuain sigurno neće doćo, prvi nikada neće biti što je bio i ima problem u glavi. Higuain će zabijati onoliko golova samo u Realu i nigdje više. A Rossi je bio previše povrijeđen ove sezone ... mada mislim da će njega dovesti jer Conte preferira italijane u timu.
Volio bih da naš Edin dođe u Juve, kidao bi !
FORZA JUVE !
Volio bih da naš Edin dođe u Juve, kidao bi !
FORZA JUVE !
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★
- IlPrincipino
- Kontakt:
mislim da je smiješna priča da je Suarez rasista...Suarez je fenomenalan igrač i volio bih ga vidjeti u dresu Juventusa..vjerujem da bi pod Conteom bio još bolji...a u Juventusu ima i Caceresa pa bi mu se bilo lako naviknuti...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
A nek je placenik Tevez dobrodosaoGaetanoScirea je napisao/la:Suarez i Džeko su samo alternativa za prioritete, a prioriteti su Higuain, Tevez, Rossi i Jovetić.
<3 Vječna Ljubav Čeličnog Grada <3
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- IlPrincipino
- Kontakt:
Džeko 25 milliona i plata 5 milliona
Suarez 25-30 milliona i plata 4-5 milliona
i onda Chievo, Genova, Bologna, Siena odlaze kućama sa barem tri komada u svojim mrežama...
Vučko - Džeko - Suarez
i trpaj...
Suarez 25-30 milliona i plata 4-5 milliona
i onda Chievo, Genova, Bologna, Siena odlaze kućama sa barem tri komada u svojim mrežama...
Vučko - Džeko - Suarez
i trpaj...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
Džaba nam iluzije,Suarez neće napuštati Liverpool,drugo je što Tuttosport i ostale novine pišu nebuloze,a navijači se primaju pa kasnije plaču i krive Marottu što ih nije doveo,a nisu ni u planu bili.
Kao što sam već rekao,interes postoji,ali će na tome ostati,ko imalo poznaje situaciju na Anfieldu zna da nema šanse da on ode jer bi Liverpool propao totalno,a navijači bi ih rastrgali.
Mi smo imali svoje šanse,davno se govorilo o njemu kada je bio član Ajaxa,ali mi uvijek čekamo da drugi kupe pa da shvatimo da je kvalitet,a dok je igrao u Ajaxu na Juventusovim forumima se pisalo da je precijenjen kao Huntelaar.
Pustite taj rasizam,kvalitet je bitan,naši navijači (mala grupa) su rasisti i svako drugo kolo smo novčano kažnjeni,tako da..
Ostaju realne mete koje smo naveli,Higuain je još nepoznanica jer je prekvalitetan igrač da bi ga mourinho pustio,Džeko opet će čekati razvoj situacije u Cityu i nije isključeno da balotelli i tevez napuste,a on i Aguero ostanu (to je po meni i vrlo vjerovatno).
Najbitnije je dovesti ovo što možemo,Jovetić je mlad i fantastičan igrač,Rossi iako je povrijeđen,on nije zaboravio igrati i bio bi fenomenalan na desnom krilu,da ne govorim Giovinco.
Pa to su igrači koji bi višestruko podigli kvalitet tima,ne bi se znalo odakle vreba opasnost za gol.
Ja kao i obično Vučinića ne želim u prvoj postavi iduće sezone,ali Conte vjerovatno misli drugačije,moja želja je:
Giovinco-------Džeko--------Rossi
Mada je realnije da ćemo dovesti 2 napadača,ali mislim da 3 trebaju,tj jedna prva špica i dva krilna napadača.
Kao što sam već rekao,interes postoji,ali će na tome ostati,ko imalo poznaje situaciju na Anfieldu zna da nema šanse da on ode jer bi Liverpool propao totalno,a navijači bi ih rastrgali.
Mi smo imali svoje šanse,davno se govorilo o njemu kada je bio član Ajaxa,ali mi uvijek čekamo da drugi kupe pa da shvatimo da je kvalitet,a dok je igrao u Ajaxu na Juventusovim forumima se pisalo da je precijenjen kao Huntelaar.
Pustite taj rasizam,kvalitet je bitan,naši navijači (mala grupa) su rasisti i svako drugo kolo smo novčano kažnjeni,tako da..
Ostaju realne mete koje smo naveli,Higuain je još nepoznanica jer je prekvalitetan igrač da bi ga mourinho pustio,Džeko opet će čekati razvoj situacije u Cityu i nije isključeno da balotelli i tevez napuste,a on i Aguero ostanu (to je po meni i vrlo vjerovatno).
Najbitnije je dovesti ovo što možemo,Jovetić je mlad i fantastičan igrač,Rossi iako je povrijeđen,on nije zaboravio igrati i bio bi fenomenalan na desnom krilu,da ne govorim Giovinco.
Pa to su igrači koji bi višestruko podigli kvalitet tima,ne bi se znalo odakle vreba opasnost za gol.
Ja kao i obično Vučinića ne želim u prvoj postavi iduće sezone,ali Conte vjerovatno misli drugačije,moja želja je:
Giovinco-------Džeko--------Rossi
Mada je realnije da ćemo dovesti 2 napadača,ali mislim da 3 trebaju,tj jedna prva špica i dva krilna napadača.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- IlPrincipino
- Kontakt:
Vučka smo kupili ovo ljeto...Quaqliarelli produžen ugovor...Matriju produžen ugovor...to je trojica napadača...
treba nam desni krilni napadač umjesto Pepea i treba nam neko umjesto Matrija...
treba nam desni krilni napadač umjesto Pepea i treba nam neko umjesto Matrija...
Jasno je meni to,ovo su moje želje, Matri po meni može bez problema zabiti 20 golova sa kvalitetnijim krilnim igračima jer ove godine nema hemije i kombinatorike u tercetu Vučinić-Matri-Pepe,malo kvalitetnija kombinacija sljedeće sezone će biti pakao za protivnike.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- delpiero20
- Kontakt:
Ja bih najvise volio da dovedu nekog pokretnog napadaca koji moze aktivnije da ucestvuje u napadima, to bi bilo mrak...
Ovako napadaci tipa Matri ili Borriello u ovom sistemu cim dobiju pas koji nije gol sansa ili prodaju loptu ili je uopste ne uspiju ni primiti...tj sjebu nekih 80% napada
Ovako napadaci tipa Matri ili Borriello u ovom sistemu cim dobiju pas koji nije gol sansa ili prodaju loptu ili je uopste ne uspiju ni primiti...tj sjebu nekih 80% napada
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

De Ceglie could be forgiven for harbouring hopes of a call up to Cesare Prandelli’s Italy squad for this summer’s European Championships in Poland and Ukraine. He would undoubtedly be competing for a place against Angelo Ogbonna (Torino) and Domenico Criscito (Zenit) as a reserve to the stand out Azzurri left-back, Palermo’s Federico Balzaretti.

Comparing him to other Serie A left-backs, he ranks first in pass completion percentage (87.7, good enough for 13th across the league as a whole) while his 1.1 clearances per game rank behind only Manuel Pasqual of Fiorentina. Drawing a direct parallel between him and Prandelli’s preferred starter Balzaretti makes an interesting comparison, with De Ceglie trailing slightly on tackles per game (2.3 to 1.8), interceptions (2.2 to 1.5) and clearances, the Juve man has the edge in cross completion (28.1% over 23.3%) and what is a key stat for their position; he has been beaten by a dribbling opponent just eight times all season compared to Balzaretti’s 21.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
@Dominquez
Vidim stari si clan, ali nisi pisao na topicu Juventusa, pa ako zelis da postujes tradiciju Juventina na ovom forumu, stavi ovo u potpis
Ja bi volio da Jovetić dođe, jeste ima problem sa tim povredama, ali nadam se da bi se to promijenilo u Juventusu, pored njega mogao bi i Rossi doći, koji će biti jeftinije mnogo. Siguran sam da dolazi i jedan napadač tipa Borriella, je Konte voli takve igrače, samo se nadam da neće biti neki polovnjak, a i Marotta je najavio igrača u svakoj liniji, mislim da će i lijevi bek doći, kao i jedan vezni, iako mislim da tu ne treba mnogo trošiti, jer imamo i 3 mlada igrača na toj poziciji, kojima treba dati šansu.
Danas je Primavera dobila Sienu 3:1, a strijelci su bili Bouy, De Silvestro i Spinazzola. I za vikend na pogramu je derbi
, igra se zaostala utamica protiv Torina
.
Vidim stari si clan, ali nisi pisao na topicu Juventusa, pa ako zelis da postujes tradiciju Juventina na ovom forumu, stavi ovo u potpis
Ja bi volio da Jovetić dođe, jeste ima problem sa tim povredama, ali nadam se da bi se to promijenilo u Juventusu, pored njega mogao bi i Rossi doći, koji će biti jeftinije mnogo. Siguran sam da dolazi i jedan napadač tipa Borriella, je Konte voli takve igrače, samo se nadam da neće biti neki polovnjak, a i Marotta je najavio igrača u svakoj liniji, mislim da će i lijevi bek doći, kao i jedan vezni, iako mislim da tu ne treba mnogo trošiti, jer imamo i 3 mlada igrača na toj poziciji, kojima treba dati šansu.
Danas je Primavera dobila Sienu 3:1, a strijelci su bili Bouy, De Silvestro i Spinazzola. I za vikend na pogramu je derbi
- SoloJuve26
- Kontakt:
Nebi me iznenadilo da Marotta vrati nazad Amauria i dadne mu solidnu platu
... A ne stvarno vrijeme je da dovedemo jednog kvalitetnog napadaca , golgetera, ubica kako hocete. A uvjeren sam da ce i biti na prodaju sad na ljeto samo treba iskoristiti priliku.
Vidim Palermo ce biti dosta oslabljen protiv nas, al nemoj te misliti da ce biti lakse.
Qua izgleda od prve min protiv Palermo!!!! To me bas obradovalo
Vidim Palermo ce biti dosta oslabljen protiv nas, al nemoj te misliti da ce biti lakse.
Qua izgleda od prve min protiv Palermo!!!! To me bas obradovalo
Vidim mi bi Asamoaha iz Udina, ima tu istine, iz raznih izvora stizu info da bi on mogao biti pojacanje za vezu.
- SoloJuve26
- Kontakt:
Jel to odma neka zamjena za Pazinezu?Buffon je napisao/la:Vidim mi bi Asamoaha iz Udina, ima tu istine, iz raznih izvora stizu info da bi on mogao biti pojacanje za vezu.
12 miliona plus Pazienza i jos Udine bi Branescua, takva je glasina, vidjecemo sta je istina i ima li u tome ikakve istine.SoloJuve26 je napisao/la:Jel to odma neka zamjena za Pazinezu?Buffon je napisao/la:Vidim mi bi Asamoaha iz Udina, ima tu istine, iz raznih izvora stizu info da bi on mogao biti pojacanje za vezu.
- SoloJuve26
- Kontakt:
Buffon je napisao/la:12 miliona plus Pazienza i jos Udine bi Branescua, takva je glasina, vidjecemo sta je istina i ima li u tome ikakve istine.SoloJuve26 je napisao/la:Jel to odma neka zamjena za Pazinezu?Buffon je napisao/la:Vidim mi bi Asamoaha iz Udina, ima tu istine, iz raznih izvora stizu info da bi on mogao biti pojacanje za vezu.
Ma ja bi da mi probamo dovesti Islu, valjda mu ugovor istice sada isto na ljeto? Dobro bi nam taj doso,,
Samo Armero dolazi u obzir, takav igrac je potreban ovom Juventusu, samo sto mislim da cemo ga tesko dovesti. Asamoah je kako god okrenes bolji od Pazienze, samo 12 milion zvuci previse, taman kao sto je Vidal placen. Misljenja sam da od toga nema nista, samo suplje price...al eto vidicemo...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.