Cavsi su pokazali da mogu , tj. da je Irwing i premasio ocekivanja , moje je licno misljenje da je cak bolji od toliko hvaljenog u americi Wall-aadriano_leite je napisao/la:U nardenih 5 draftova, Cavsi imaju 8 prvih pickova, upravo nadjoh taj podatak. Morat cemo trejdati u noci nekog drafta nase pickove kako bismo se rijesili problema sa rosterom, jer nece biti mjesta za sve te pickove prvih rundi hahahha. Samo ko ce to docekati jbt zivot hahah.
NBA draft
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Re: NBA draft
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ne znam zasto,al meni se cini da ce ovaj toliko navikani draft biti pun nekih promasaja..Lamb ce biti visoko biran,a gledam ovaj turnir i nije mi se nesto pokazao...Sullinger ce biti predobar igrac,osim snage ima i inteligenciju,a mogao bi zbog ovog neuspjeha pasti na neko nize mjesto na draftu pa da se neko opari
mislim da ce najbolje proci onaj ko uzme Buforda,naravno ako izadje iz TOP 10 pickova,vidim da ga tu ne predvidjaju,a dobar je suter i ima ulaz...Davis definitivno prvi pick i momak je to zasluzio,neko napisa da je 93.godiste,pa mene jadnog stid,sta ja radim u svom zivotu,lik moje godiste a bit ce 1.pick NBA drafta...Uglavnom mislim da ce biti promasaja poput Veselog,Kantera itd
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
kanter nije toliko promasaj koliko ga je uzela pogresna ekipa, utah na tim pozicijama najbolji i onda jos uzmu jednog istog igraca, odlicna logika nema sta 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Ma Davis je brutala od igraca kakav osecaj ima momak za rapmu to je strasno.... Fali ce mu malo mase ali dobro doci ce to vremenom... ali ko bude birao prvi on ce zasigurno uzeti buducu NBA zvezdu
- adriano_leite
- Kontakt:
Sullinger nece sigurno proci Cavse, tako da nece moci pasti nisko, ako ga neko ne bira prije Cavsa, Cavsi ga sigurno uzimaju jer je domaci igrac, dok Bufforda takodjer postoji mogucnost da uzmemo pickom Lakersa, ako padne do te pozicije, tako da postoji mogucnost da uzmemo dva domaca igraca sa 2 picka prve runde. To bi bilo nesto veliko za ekipu Cavsa, imati Irvinga, TT-a te Sullingera koji bi bio undersize centar te Bufforda kao sutera, uh kakva lijepa buducnost. Sinoc sam gledao pricu Robinsona sa Kansasa, koji je u bukvalno par sedmica ostao bez tri clana porodice, prvo majka, pa djed pa mama, da bi sutradan nakon smrti mame igrao utakmicu i doveo Kansas do pobjede, te kaze kako radi sve kako bi vratio svoju sestru koja se trenutno nalazi kod njenog bioloskog oca. Strasna prica a momak takve partije pruza, iskreno bih njega volio da Cavsi uzmu jer nama trebaju karakterni igraci, a prica ovog mladica je nevjerovatna. Proslog drafta nevjerovatnu pricu je imao i Jimmy Butler kojeg su Bullsi uzeli, a i njega sam prizeljkivao da ga Cavsi uzmu u drugoj rundi, ali eto Bullsi bili brzi. Pa i sam Irving je ostao bez majke sa 4 godine, te ga je otac sam odgajao. Fascinantne su price tih mladih ljudi, kroz kakve probleme u zivotu smognu snage da se ne slome, takvi karakteri su nevjerovatni. Zao mi je samo sto Bullsi ne koriste ovog Jimmya, pao je u pogresne ruke, jer mislim da fkt dosta moze da napreduje.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- delpiero20
- Kontakt:
Kako se radujem ovom draftu, nekako imam osjecaj da ima dosta likova odlicnih...
Kad gledam do onog 15. picka sve mi dobri...Milwaukee bi tu mogao biti oko 11-12-13 picka, steta, fulat cemo PO (9.na istoku trenutno), a necemo moci ni ugrabiti nekog od ovih potencijalnih all star igraca u buducnosti
Kad gledam do onog 15. picka sve mi dobri...Milwaukee bi tu mogao biti oko 11-12-13 picka, steta, fulat cemo PO (9.na istoku trenutno), a necemo moci ni ugrabiti nekog od ovih potencijalnih all star igraca u buducnosti
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Granicu za prijavu na NBA draft Stern bi povećao na 20 godina
Povjerenik natjecanja u NBA ligi, David Stern, predložio je da se ponovno regulira dobna granica za košarkaše koji će izaći na NBA draft nakon ove godine. Nova bi iznosila 20 godina.
“Mislim da bi bilo sjajno da limit pomaknemo godinu naviše”, izjavio je Stern u New Yorku.
Trenutačno na NBA draft mogu izaći svi igrači koji će u godini drafta navršiti 19 godina, i koji u trenutku održavanja drafta 12 mjeseci nisu pohađali srednju školu.
Stern je u ime NBA organizacije o dotičnoj temi pregovarao s Udruženjem košarkaša iz NBA lige odnosno s čelnim ljudima NCAA organizacije.
Ista je pouzročena Kentucky Wildcatsima, novim sveučilišnim prvacima Sjedinjenih Država, koji u svojim redovima imaju trojicu igrača prve godine studija koji će ove sezone biti hitovi NBA drafta: Anthonyja Davisa, Marquisa Teaguea i Michaela Kidd-Gilchrista. Sva trojica predloženom mjerom ne bi imali pravo izlaska na draft ovog ljeta.
Ostat će Wildcatsi i bez dvojice senzacionalnih 20-godišnjaka, odnosno studenata druge godine: Dorona Lamba i Terrencea Jonesa.
Prošle su sezone na NBA draft izašla još dvojica supertalnetiranih freshmana iz Kentuckyjeva progama: centar Utah Jazza Enes Kanter i bek Detroit Pistonsa Brandon Knight.
Povjerenik natjecanja u NBA ligi, David Stern, predložio je da se ponovno regulira dobna granica za košarkaše koji će izaći na NBA draft nakon ove godine. Nova bi iznosila 20 godina.
“Mislim da bi bilo sjajno da limit pomaknemo godinu naviše”, izjavio je Stern u New Yorku.
Trenutačno na NBA draft mogu izaći svi igrači koji će u godini drafta navršiti 19 godina, i koji u trenutku održavanja drafta 12 mjeseci nisu pohađali srednju školu.
Stern je u ime NBA organizacije o dotičnoj temi pregovarao s Udruženjem košarkaša iz NBA lige odnosno s čelnim ljudima NCAA organizacije.
Ista je pouzročena Kentucky Wildcatsima, novim sveučilišnim prvacima Sjedinjenih Država, koji u svojim redovima imaju trojicu igrača prve godine studija koji će ove sezone biti hitovi NBA drafta: Anthonyja Davisa, Marquisa Teaguea i Michaela Kidd-Gilchrista. Sva trojica predloženom mjerom ne bi imali pravo izlaska na draft ovog ljeta.
Ostat će Wildcatsi i bez dvojice senzacionalnih 20-godišnjaka, odnosno studenata druge godine: Dorona Lamba i Terrencea Jonesa.
Prošle su sezone na NBA draft izašla još dvojica supertalnetiranih freshmana iz Kentuckyjeva progama: centar Utah Jazza Enes Kanter i bek Detroit Pistonsa Brandon Knight.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
ovaj stern iskreno mnogo sere 
baš bi bila dobra odluka, igraci bi se jos vise usavrsili i draftovi bi bili mnogo zanimljiviji. Ovako masa igraca propadne jer polete u nba mladi, a tamo onda griju klupe ili se sele po evropi
nema potpisa
- BernardBarnjak
- Kontakt:
A i Kanter se naigrao u Kentuckyju 
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Syracuse's Fab Melo to enter NBA draft
Syracuse center Fab Melo is entering the NBA draft after a breakout season in which he twice was held out because of eligibility issues.
The 7-foot sophomore from Brazil made the announcement Thursday. He averaged 7.8 points and 5.8 rebounds and had 88 blocks this season for Syracuse(34-3) this past season. He led the Big East in blocks per game and was named the conference's defensive player of the year.
Syracuse center Fab Melo is entering the NBA draft after a breakout season in which he twice was held out because of eligibility issues.
The 7-foot sophomore from Brazil made the announcement Thursday. He averaged 7.8 points and 5.8 rebounds and had 88 blocks this season for Syracuse(34-3) this past season. He led the Big East in blocks per game and was named the conference's defensive player of the year.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
dobro svi znamo da ce Davis biti prvi pick na draftu,aa mene zanima Barnes,da li ce on biti drugi pick ??
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
- adriano_leite
- Kontakt:
Kako stvari stoje haman ce Kidd-Gilchrist biti 2. pick, treci vjerovatno Barnes ili Lamb, tako sam ja upratio, ali mozda grijesim.Miljan je napisao/la:dobro svi znamo da ce Davis biti prvi pick na draftu,aa mene zanima Barnes,da li ce on biti drugi pick ??
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
adriano_leite je napisao/la:Kako stvari stoje haman ce Kidd-Gilchrist biti 2. pick, treci vjerovatno Barnes ili Lamb, tako sam ja upratio, ali mozda grijesim.Miljan je napisao/la:dobro svi znamo da ce Davis biti prvi pick na draftu,aa mene zanima Barnes,da li ce on biti drugi pick ??
andriano ti si ovog gledao preko NBA.net... mada to nista ne mora da znaci... po meni sasvim lagano barnes moze biti drugi pik i mislim da ce ga svaka ekipa vrebati,lik je odlican ima dobar prodor,sut, dobro je u igri jedan na jedan odlicu karijeru ce ovaj momak imati i mislim da nijedna ekipa koja ga bude draftovala nece pogresiti
- Donnie Darko
- Kontakt:
Mislim da su Davis, Gilchrist i Robinson poprilicno sigurno top3 pikovi ove godine, a onda Lamb i Barnes, pa ostatak. Hocel Sully izac na draft?
Donnie Darko je napisao/la:Mislim da su Davis, Gilchrist i Robinson poprilicno sigurno top3 pikovi ove godine, a onda Lamb i Barnes, pa ostatak. Hocel Sully izac na draft?
da izlazi
Jeli to veceras NBA draft lottery
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
jeste za 2 satadema je napisao/la:Jeli to veceras NBA draft lottery
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
Ne bi volio da Charlot dobije prvi pick,niti drugi,niti treci niti bilo koji...
Torontu dolazi Valenciunas i ovdje kad bi dobio top 3 picka valjalo bi za njih.
i zanima me gdje ce Rivers zavrsiti.
Torontu dolazi Valenciunas i ovdje kad bi dobio top 3 picka valjalo bi za njih.
i zanima me gdje ce Rivers zavrsiti.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
imate li sanse za prvi pick,nesta bi volio da Rocketsi opet budu jakiZeljovac_1921 je napisao/la:jeste za 2 satadema je napisao/la:Jeli to veceras NBA draft lottery
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.