FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 05 apr 2012, 15:04

Consigliere je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... na-penalty

Krunski dokaz sa neutralne strane, mislim da je svaka daljnja rasprava suvisna... Price u fazonu 'ma svakako bi ih izbacili su za malu djecu'! Ko od nas moze pretpostaviti sta bi se desavalo u drugom poluvremenu. CINJENICA je da je sudac pomogao Barceloni, na njenim je navijacima da se pomire s tim prije ili kasnije!
Ba dali bi nam 5 komada ali eto sudija je pomogo Barci da povedu pa ovi vise nisu imali motiva da idu na 2:2 jer opet bi sudija sviro penal da je bilo nerjeseno. Evo s ovim se ja definitivno pomirio. Sta ces kad nas vole jer Barsa pojma nema i svi nas guraju i svi nam cvijece prosipaju po crvenom tepihu. Salju besplatno na ljetovanja, kupuju trenerke. Samo jos Wenger, cvileci/cuko i ostali trebaju da nas nauce da igramo fudbal a ne da njihovim timovima zavlacimo 4-5-6 kom. Ja se kad tad pomirio.

p.s. procitaj post MU'MIN T.M.-a vidim i on se pomirio. :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 05 apr 2012, 15:44

Scof1eld je napisao/la:@mumintm

nemoj bogati opet u ironiji pisati, sad kad te @bparena napadne jadna ti majka :mrgreen:
Objasnio sam ja bpareni, preko pp.pa me valjda više neće dirati 8-)
Imal išta novo za Abidala? :roll:
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 apr 2012, 19:36

.
Zadnja izmjena: mandraX, dana/u 05 apr 2012, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 apr 2012, 19:36

Ljudi dragi, jeste li se konačno ispuhali?! Nije valjda da će se morati koristiti posebne mjere? Ukoliko poslije ovog upozorenja nastavite sa ovakvom vrstom diskusije, onda ćemo se pozdraviti s vama. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 05 apr 2012, 19:54

Consigliere je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... na-penalty

Krunski dokaz sa neutralne strane, mislim da je svaka daljnja rasprava suvisna... Price u fazonu 'ma svakako bi ih izbacili su za malu djecu'! Ko od nas moze pretpostaviti sta bi se desavalo u drugom poluvremenu. CINJENICA je da je sudac pomogao Barceloni, na njenim je navijacima da se pomire s tim prije ili kasnije!
sto ne napisase isti ovakav "neutralni" clanak kad lik Puyola "pola 16-erca" vuce za dres na San Siru? Nije u modi pa zato.Najsladje je pljuvat najbolje jer najbolji namecu komplekse pa i onim "neutralnim".
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 05 apr 2012, 21:26

Malaga nudi 10 mil € za Tella...

Ja bih ga prodao uz buy back klauzulu. Iako je Tello ove sezone pokazao da zna zabiti ja bih se ipak vise uzdao u Cuencu. Laicki gledano Tello vise zabija, a i ljepsi je ali je Cuenca puno namazaniji i takticki je vise potkovan. Tello je postigao nekoliko golova ove sezone ali kad malo bolje pogledate sva mu se igra svodi na biciklo u lijevo ulaz do gol linije i plasirani udarac u dalji ugao, malo mi je sebican za moj ukus i samo to je dovoljan razlog da ga se ''ispali''...
Mi nikada odustati necemo...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 apr 2012, 23:14

10.Skoro je napisao/la:Malaga nudi 10 mil € za Tella...

Ja bih ga prodao uz buy back klauzulu. Iako je Tello ove sezone pokazao da zna zabiti ja bih se ipak vise uzdao u Cuencu. Laicki gledano Tello vise zabija, a i ljepsi je ali je Cuenca puno namazaniji i takticki je vise potkovan. Tello je postigao nekoliko golova ove sezone ali kad malo bolje pogledate sva mu se igra svodi na biciklo u lijevo ulaz do gol linije i plasirani udarac u dalji ugao, malo mi je sebican za moj ukus i samo to je dovoljan razlog da ga se ''ispali''...
Bas tako - sebican. Iskreno odmah sam to primjetio prilikom prve tekme kad sam ga vidio. I inace - njegova Thiagova i Cuenca-ova igra pokazuje neki drugi smijer od Barsine sadasnje igre. Velika doza neke za blaugranu nepoznate skrtosti i sabloniziranja. Narocito to prilazenje korner liniji.... prodaja ......
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 05 apr 2012, 23:17

bparena je napisao/la:

Bas tako - sebican. Iskreno odmah sam to primjetio prilikom prve tekme kad sam ga vidio. I inace - njegova Thiagova i Cuenca-ova igra pokazuje neki drugi smijer od Barsine sadasnje igre. Velika doza neke za blaugranu nepoznate skrtosti i sabloniziranja. Narocito to prilazenje korner liniji.... prodaja ......
A meni vise ide na zivce onaj kukavicluk Cuence, gdje se izvlaci skoro do korner zastavice, ko biva pokusava navuc igrace na sebe :roll: . Ko prati igru Tella primjetit ce da momak odlicno saradjuje sa Alvesom i Messijem kao i sa veznim redom. Imam osjecaj da Xavi i Iniesta (ali i ostali) imaju vise povjerenja u Cristiana nego u Isaaca ...
Mozda se varam ali mislim da bi prije trebalo prodati Affelaya koji se jos uvijek nije privikao na nas stil igre. Doduse nije ni imao dosta prilika, ali nisam impresioniran do sada pokazanim...

VISCA BARCA !
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

edohz
Kontakt:

Post Postao/la edohz » 05 apr 2012, 23:23

Messi je fantastičan igrač, ali precijenjen. On se još ne može stavljati u isti koš sa Maradonom, a mnogi ga proglašavaju najboljim svih vremena. Bio bi on to, kad bi površno na to gledali.

Barca jeste najbolji tim svih vremena, a najviše zahvaljujući svom sistemu igre manifestovanom u konstantnom presingu po čitavom terenu, posjedu lopte, diktiranju tempa, te širini na terenu koji postižu zahvaljujući nabrojanim komponentama. Upravo ta širina odgovara igraču tipa Messi. On je savršeno kompatibilan ovakvoj Barci, a ta širina mu uveliko pomaže u ovom što postiže. Mourinho je u polufinalu LP-a 2010 godine pokazao kako zaustaviti Messija - neutralizovati vezni red Barcelone i postaviti jednog igrača iza Messija. Rezultat smo vidjeli, Messi bez širine na terenu, prouzrokovane fantastičnim Barcinim veznim redom ne može ništa.

Uživanje je gledati Messija i drago mi je što sam dio historije koju Barca pravi, jer ovo što su postigli u ovih nekoliko godina je vrijedno svake hvale i poštovanja, ali to što pokušavam maksimalno realno sagledati sve činjenice, ne znači da nekoga ne volim ili još gore mrzim. Iako me ovdje mnogi kritikuju al jbg šta da se radi ;)

FORZA MILAN !!!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 apr 2012, 01:08

Ako si bio savremenik Maradone onda je ovo samo pokusaj minimiziranja Mesija. Vjerovatno nije zlonamjerno od tebe, ali ako nisi bio savremenik onda ti mogu reci da Maradona nije ovoliko godina i tekmi bio ovako u kontinuitetu jak kao Messi. Bilo je tu svegga i sjajnih golova i ludih driblinga ali i tamne strane (droga) i svega sto je pratilo Maradonu. Mesi je bukvalno ponovio sve sem toga zadnjeg i nadam se da ce ostati i dalje bez toga. Poput Maradone davao je golove prelazeci sve redom pa i golmana. Dao bitan gol rukom "kao Maradona" :D i sve ono sto je Diego nekad cinio Mesi je ponovio + otvorio istoriju svojim rekordima. Bezze zapocinjati pricu ko je bolji. Za mene je Maradona prevazidzena istorija jer ovo sto ovaj momak danas cini - postavlja neke nove standarde za buduce generacije.

p.s. ko hoce da vidi - vidjece....

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 06 apr 2012, 01:15

Nisi ovde da uspostavljas dijagnozu. ;)

Devil
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 06 apr 2012, 10:12

Dushi_Rob je napisao/la:
bparena je napisao/la:

A meni vise ide na zivce onaj kukavicluk Cuence, gdje se izvlaci skoro do korner zastavice, ko biva pokusava navuc igrace na sebe :roll: . Ko prati igru Tella primjetit ce da momak odlicno saradjuje sa Alvesom i Messijem kao i sa veznim redom. Imam osjecaj da Xavi i Iniesta (ali i ostali) imaju vise povjerenja u Cristiana nego u Isaaca ...
Mozda se varam ali mislim da bi prije trebalo prodati Affelaya koji se jos uvijek nije privikao na nas stil igre. Doduse nije ni imao dosta prilika, ali nisam impresioniran do sada pokazanim...

VISCA BARCA !
Ne sarađuje on ni sa jednim igračem. Primi loptu i zabija se do gol linije. Tek se pojavio, a nece proci dugo dok ga ne skeniraju i vjeruj mi da nece moci nista bez obzira na svoju brzinu. Affelay i Cuenca cine cuda s loptom. Znaci, znaju joj sve tako da im ja vise vjerujem.

PS Daj Boze da ja pogrijesim i da on bude novi Henry.
Mi nikada odustati necemo...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 apr 2012, 10:32

dobra je stvar da imamo tella, trebaju nam i takvi napadaci koji su konkretni i idu uglavnom na gol, bice dobar taj decko, sebicnost se lako moze iskorijeniti, bitno je da ima fizicke predispozicije dobre i da dobro cita igru, to sto nekad izgleda sebican mozda je i do neiskustva jer jednostavno momak nema te rutine i tog pregleda igre da vidi i ostale saigrace, ja bi njega ostavio prije cuence jer imamo vise igraca tog tipa nego sto imamo nekog slicnog tellu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 apr 2012, 11:06

JavierPortillo je napisao/la:Nisi ovde da uspostavljas dijagnozu. ;)

Devil
Ne trebas dolazit da bi provocirao. Nisam nikakvu dijagnozu postavljao vec govorio o najboljem fudbaleru na svijetu. Da li se ti upitas da li mozda zbog ovih i slicnih provokacija ja onako reagujem. Ja pisem o najboljem sada i nekada fudbalerom a ti vuces na svadzu. Hajd ti malo ohladi jarane........

@Romariooo
Ne znam sta da kazem za oba ta fudbalera. Nekako pocesto ne razumijem sta oni rade, al et'. Nekako lakse mi bilo razumjeti Messija u Milanu kad se izgalamio na Tella kad je ovaj sebicno suto sa strane umjesto da proslijedi Mesiju loptu, a ovaj vjerovatno loptu u mrezu.

@10.Skoro
Apsolutno isto mislim. Bravo...

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 06 apr 2012, 11:44

bparena je napisao/la:@ANTIFA !
Da li vi mozete sta Sirokom Brijegu ... o tom ti malo ..... nema potrebe da razbijas glavu o timu kojeg ne volis... ili ugasi TV ili sjedi pa gledaj najbolji tim svih vremena....
Sta rece i osta ziv , Normala na prvom mjestu Velez , tradicija sa koljena na koljeno, nemoj da pricam o cimburijadi ponos sabanskog grada i nemoj me vuc za jezik , navijam za Chelsea od 2005 godine i on meni nesto pocne pricat , tj najbolja ekipa svih vremena 11 patuljaka ajjj majko moja ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 apr 2012, 11:47

@Bparena,

Čitaš li ti postove ili samo lupaš k'o maksum po diviziji? Devil se uopće nije obraćao tebi, već @Portillu. ;) Vjerovatno je napisao nešto što se kosi sa pravilima foruma, te mu je @Devil editovao post i upozorio ga. A druga je stvar što ti svaki put misliš da se cijeli svijet urotio protiv tebe i ostalih Barcelonista. Opusti se, jbt. ;)

Kad je Tello u pitanju, mislim da je to mlađa verzija Walcotta. Jednostavno, samo taj potez u stranu (na jaču nogu) i maksimalno koristenje brzine. Cuenca je inteligentniji i korisniji igrač od njega, a sigurno je i bolji tehničar. Vjerujem da kada bi se biralo između njih dvojice, Isaak bi uvijek bio prvi izbor kada su neki dugoročni planovi u pitanju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 apr 2012, 11:57

bparena je napisao/la:
JavierPortillo je napisao/la:Nisi ovde da uspostavljas dijagnozu. ;)

Devil
Ne trebas dolazit da bi provocirao. Nisam nikakvu dijagnozu postavljao vec govorio o najboljem fudbaleru na svijetu. Da li se ti upitas da li mozda zbog ovih i slicnih provokacija ja onako reagujem. Ja pisem o najboljem sada i nekada fudbalerom a ti vuces na svadzu. Hajd ti malo ohladi jarane........
Da se ti nisi mozda zapitao,da je @Portillo za tebe nesta napisao pa da sam to editovao jer je neprikladno ? :? :roll:
Da sam hteo da izrazim svoje misljenje svakako da ne bi editovao njegov post vec bi "od sebe pisao". ;)
Jbt opet @Devil kriv.Pa hoce li se nesta desiti na ovome forumu a da ja ne budem dezurni krivac. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 apr 2012, 11:59

Monolog je napisao/la:@Bparena,

Čitaš li ti postove ili samo lupaš k'o maksum po diviziji? Devil se uopće nije obraćao tebi, već @Portillu. ;) Vjerovatno je napisao nešto što se kosi sa pravilima foruma, te mu je @Devil editovao post i upozorio ga. A druga je stvar što ti svaki put misliš da se cijeli svijet urotio protiv tebe i ostalih Barcelonista. Opusti se, jbt. ;)

Kad je Tello u pitanju, mislim da je to mlađa verzija Walcotta. Jednostavno, samo taj potez u stranu (na jaču nogu) i maksimalno koristenje brzine. Cuenca je inteligentniji i korisniji igrač od njega, a sigurno je i bolji tehničar. Vjerujem da kada bi se biralo između njih dvojice, Isaak bi uvijek bio prvi izbor kada su neki dugoročni planovi u pitanju.
Buraz ne mislim ja nista ni protiv njega ni da je sve okrenuto protiv mene. Mozd asam ja pogrijesio ovaj put, ali ako poslije mog posta dodze to njegovo - ko si ti da uspostavljas dijagnozu - onda je lahko da se pogrijesi.

@ ako se obraca nekome drugome nek ne ide poslije ostalih postova bez @devil pa nece doci do nesporazuma. :)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 apr 2012, 12:02

@Romariooo
Ne znam sta da kazem za oba ta fudbalera. Nekako pocesto ne razumijem sta oni rade, al et'. Nekako lakse mi bilo razumjeti Messija u Milanu kad se izgalamio na Tella kad je ovaj sebicno suto sa strane umjesto da proslijedi Mesiju loptu, a ovaj vjerovatno loptu u mrezu.

ma ne mora to nista znaciti, pogrijesi i messi, nekad i on izgleda sebican, nekad nesebican kad treba biti sebican, kao sad protiv milana kad vrati onu loptu za xavija a mogo dati gol, ili vidjeli smo kako upropasti genijalnu asistenciju fabregasa na samom pocetku, pa recimo mascerano je bio ponajbolji na terenu, al je izraziti krivica za gol milana jer je upropastio ofsajd zamku itd

grijese i najveci, kamoli mali tello, a jednostavno premalo je igrao da bi mogli sad ocijeniti kakav je u dusi, treba njemu jos dokazivanja, al recimo meni djeluje fizicki dosta spremniji od cuence i ima te neke drskosti koja nam treba, uz to jos cuenca je igrao puno vise nego tello, ja bi njega jednostavno forsirao u prvenstvu do kraja u laksim utakmicama, pa kad zavrsi sezona fino onda ocijeniti dal ga ostaviti u prvom timu, dal ga poslati na posubu ili prodati, sta god da bude od toga je dobra stvar jer i prodati tako igraca iz b tima za 10 miliona je sjajna stvar

ja bi se najpprije rijesio affelaya jer nekako momku jednostavno nije sudjeno da uspije kod nas, ima extra predispozicije i dobar je i igrac i momak, al pehova ima jednostavno, ili je povrijedjen, a kad i nije bio povrijedjen drugi napadaci dokazaniji su bili spremni pa nije imao mjesta, jednostavno nikako da mu se poklope prave stvari
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 apr 2012, 12:02

@ANTIFA !
Stvarno koji vam je dzavo vise :) . Opusitite i udri na zayebanciju sta ste zategli. Pricaj o cimburijadi ako hoces - nasmij se :D

p.s. htjede gore napisati .... Stvarno koji vam je devil vise :D ono zbog zeze, al haj reko nece me skontat Devil pa sam napisao Stvarno koji vam je dzavo vise. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []