Postao/la anton 1983 » 06 apr 2012, 09:56
SO BEGINNT ES!!!
U slijedećih 22 dana ili 21 od tekme sa Augsburgom Bayern će odigrati 7 utakmica u finišu prvenstva u kojem će se sve prelomiti. Ovo je vrijeme kada bayernov navijač ŽIVI i zbog toga prati nogomet i strepi za svoju ekipu. Adrenalin počinje da pumpa, dlanovi se znoje, nokti se grickaju. Bayern sve ima u svojim rukama, može osvojiti sve 3 titule isto kao što može u sva tri natjecanja izviisiti...Kada se čuje zvižduk suca ove subote na Allianz Areni, sve što se do tog trenutka u ovoj sezoni dogodilo pada u zaborav i počinje se od nule...kako će to sve na kraju završiti, vidjet ćemo tek u svibnju. Od tekme sa Augsburgo, više nema nevažne utakmice niti one koja je manje važna, jer sve što se dogodi utakmicu prije, imati će utjecaja na slijedeću. Ako Bayern ne dobije Augsburga, to će sigurno utjecati na utakmicu sa bvB-om. Ako se u slijedećih 9 dana kada igramo 3 kola u BUNDESLIGi "izgubi" prvenstvo, to će sigurno imati utjecaja na duele sa realom, tzv. domino efekt ili ti circoulos virtuozus...
Utakmica protiv Augsburga od velike je važnosti jer to je početak. Biti će više nego ikada ove sezone, teže pobjediti momčad koja gostuje na Allianz Areni, jer se ovaj puta to baš brutalno MORA, a igra se protiv ekipe koja je ušla u formu i grčevito se bori za ostanak u ligi, te zna kako da igra bunker tj. kako da se brani. Lijepi nogomet se sada mora staviti u drugi plan i treba biti sretan ako će se uspjeti pobjediti na isti način kao što se pobjedilo Nurnberga. Puno trke, borbe i gubljenje žipca navijača....Biti će utoliko teže jer slijedeći tjedan u srijedu slijedi Gipfeltreffen sa bvB-om na uzavrjelom Westfallenu...jedan od najvećih problem tj. novih problema koji će JUPPU sada pokucati na vrata je, uvjeriti nogometaše da samo misle na tekmu koju treba igrati, a ne na onu utakmicu koja slijedi iza nje. Ovaj puta Augsburg će imati tu prednost, što će dosta bayernovih igrača misliti na tu srijedu...Moramo se nadati da to neće biti pogubno. Uspije li JUPP igrače uvjeriti da se tekma protiv BvB-a tek igra u srijedu, a ne u subotu, biti će to velika prednost za Bayern...
Kako god završila tekma protiv Augsburga, za razvoj daljnjeg tijeka sezone najviše će ovisiti o meću sa Bvb-om. ruku na srce teško je za povjerovati da Augsburg može pobjediti Bayerna, a remi neće biti toliko katastrofalan ukoliko BvB ne pobjedi Wolfsburga. Rekao bih da ipak postoji veća šansa za BvB-ov kiks protiv Vukova i ako se to dogodi to bi moglo malo uzdrmati redove žuto crnih, ali opet ne toliko da bi oni sada okrenuli guzu Bayernu te pustili da ih bayern na Westfallenu naguzi. Uspije li Bayern pobjediti BvB-a ili ako nakon te utakmice Bayern preuzme vodstvo na tablici, ja bi se kladio da će Bayern postai prvak Njemačke. No ako BvB nakon te tekme ne bude imao više od 3 boda prednosti, ja još uvijek vjerujem da Bayern može doći do naslova, no ne sa tako velikim postotkom mogućnosti. Ako će BvB nakon te tekme imati 4 ili više bodova prednosti, Bayern može prekrižiti prvenstvo i okrenuti se duelima sa Realom.ishodi ove dvije tekme i Bvb-ove slijedeće dvije tekme su bitne za to kako će se Bayern dalje postaviti u sezoni po pitanju rotacije igrača. Ako će biti šanse za naslov JUPP sigurno neće imati toliku mogućnost odmaranja igrača prije Reala, koliko bi imao ako Bayern "izgubi šanse za naslov"...Iz tog razloga sada se ne može ŠPEKUlirati što će biti protiv mainza, ali možete vidjeti kako se moja teza, da povijest svake prijašnje tekme, utječe na slijedeću.
Tada već slijedi povjesTni okrašj protiv Reala, koji u ovom trenutku ima prednost. No tu je ta Barca koja može zakomplicirati španjolsko prvenstvo, pa će Realu možda biti teže protiv Bayrena nego što se sada oćekuje...Kopliciranje na N-tu potenciju. Sada će na vidjelo doći "tankoća" Bayernove klupe. Bayernova klupa koliko god to ljudima bilo čudno, tanka je samo na jednom mjestu, a druga je stvar što mi na klupi neamo igrača koji će zamijeniti riberya ili Robbena, dok smo na drugim pozicijama koliko toliko pokriveni. Ko zna. možda će biti bolje da u Madridu našu Špicu igra Olić. Oni koji kuže nogomet sigurno su shvatili što sam ja sada htio reći. Problem Bayerna u tim duralima je da Bayern MORA IMATI u obje tekme na raspolaganju SVIH prvih 11, a to će biti brutalno teško. A najgore je to što opasnost prijeti tamo di smo najtanji, a to su štoperske pozicije. badstubera i Boatenga treba sada ćuvati kao suho zlato, jer pitanje je u kakvom će stanju biti Buyten do duela sa Realom, a nedo Boga da nam štopere protiv njih moraju igrati Tymo ili Luis Gustavo. No omdah da vam otklonim sve strepnje i nadanja, Boateng ili Badstubera ili čak možda obojica NEĆE igrati u obje tekme protiv Reala, jer teško je za povjerovati da neće protiv onakvih napadača pobrati kartone, žute ili crvene i to ćemo se ziher morati krpati...Ono što ja ljudima ogodovaram kada me pitaju za duel sa Realom je slijedeće: ja se nadam da Bayern zan igrati beton na konter!!! Ja to kod Bayerna već jako dugo nisam vidio, a u ovoj sezoni definitivno ne. taj način igranja protiv Reala bi za mene bio klučj pobjede i samo na taj način mi možemo kompenzirati eventualni izspotanak Badstubera i Boatenga. Na širokom prostoru ta dva igrača imaju male šanse protiv CR ili Kaka ili Ozila, azamislite samo kak bi se Buyten ili Tymo u toj situaciji snašli...Kada bi igrali zgusnuto na kontre ona bi Tymo ili Buyten možda i mogli kompenzirati izostanka badstubera ili Tyme. U ovom duelu dajem prednost Realu, jer su ipak strašniji i kvalitetniji od nas i zato što igramo protiv **** Murinja kojeg, koliko ja znam još uvijek nismo pobjedili...Sranje o sucima i namještavanju finala ja uopće ne pušim i ne bi se čuido da suci baš navlače ta Bayern ili Real. Ne želim niti pomisliti da mi ispadnemo zbog neke glupsti suca, ako pokažemo da smo bolji...Ovaj puta i Real i Bayern su u istoj poziciji kada se priča o tome ko više želi da prođe jer su oba kluba GLADNA uspjeha...isto tako moram neš reči kada se spominju povjesni dueli ova dva kluba. Real je uvijek bio protiv Bayerna favorit i imao bolje igrače, ali je Bayern prolazio dalje jer je imao bolju timski igru i sistem igre. No ovaj puta stvar se promjenila. Bayern više nije timska ekipa, nego smo ŠPEK pun pojedinaca i mi ćemo sada igrati protiv reala kako su oni nekada igrali protiv nas! Sada da li je to prednost za nas ili za njih to ćemo vidjeti. Hoće li Ozil i CR pokazati bolje partije od Riberya i Robbena ovisit će o tome ko ide dalje, generalno rećeno. Samo ću reči da će onaj koji prođe dalje iz ovog polufinala osvojiti Ligu Prvaka, bez obzira bio im protivnik Chelsea ili Barca...
Dalje od ovoga ne bi htio, jer sada treba proči par utakmica ne bi li dao svoje mišljenje za daljni razvoj sezone!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"