FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Makaveli
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Makaveli » 06 apr 2012, 15:04

slazem se da real nije toliko jak...ali nema ni priblizno rupa kao bayern....
dinamicnija su,efikasnija i svestranija ekipau dvomecu...

ocekujem prolaz reala....enigma mi je robben,koji realno,u ovoj sezoni,nije sjena igraca iz reala, i bayerna do zadnjeg sp-a...
sa druge strane,mislim da je izvjesno ustopavanje ronalda od strane lahma ukoliko ne bude preklapanja sa macleom kroz prostor izmedju beka i aut linije...

i riberyeva solidna partija na desnoj strani,on nece biti zatvoren ni udvajanjem...

puno ce zavisiti od schweinia i dijagonala dugih iza ledja odbrane za krila...sto u igri bayerna skoro ne postoji do sad...
real ce imati poteskoce sa kontrolom utakmice ukoliko bayern bude igrao na njihovoj polovini...tu real koci redovno...
ali se otvara problem,realan...kontre u reziji brze i lake tranformacije...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 apr 2012, 15:31

Mourinho jeste jako oružje Reala i sve ovo gore što je navedeno u korist Mourinha stoji, osvojene titule Lige prvaka s 2 kluba s kojima se to baš i nije očekivalo, pogotovo sa Portom. To je za svaki respekt. Dosta sam intervjua gledao sa Mourinhom, pa i na njemačkoj televiziji, kada je govorio o sebi inače i privatno i može se uočit da je čovjek sasvim ok, ali da je njegov način vođenja ekipe takav da malo glumi, da napuše i elektrizira atmosferu, ali skoro ni jedan igrač kojeg je trenirao ne govori protiv njega, znači za njega igrači ginu 100 %.

Mnogi se u Mou-a uzdaju i sada kao jako oružje, jer prepun je on nekih trikova, kojima može pronaći slabu tačku protivnika, zna ekipu motivisat da gori, a i taktičar je dobar, dobar je analitičar, igru Bayerna će skroz da prouči.
@Raul-zakon je zato s druge strane objasnio snagu Heynckesa, upravo je sve rekao o njemu, znači čovjek mirno radi i ne interesuje se šta drugi pričaju, onaj kritični period nakon zimske pauze koji je Bayern imao, taj period ne bi preživjelo puno trenera ove top kategorije, jer bi ih uhvatila panika, iz prostog razloga što je tada javnost i mediji u Njemačkoj dosta toga dovelo u pitanje. A mirni Heynckes je to u miru podnio, samo je pomislio : Pokazat ću ja vama još. Neki dan sam napisao, da taj čovjek toliko staloženo i mirno djeluje, da ga ni prirodna katastrofa ne bi uznemirila, u najgoroj situaciji Jupp postupa mirno. Pa zamislite čovjek je preživio već jedno posebno okruženje, okruženje zvano Real Madrid i tamo uzeo titulu LP, pa je početkom devedesetih uzeo s Bayernom Bundesligu 2 puta, a tada je možda još to teže bilo Bayernu učinit , nego sada, znamo kakve su sve zvijezde igrale i u drugim klubovima u Bundesligi.

Možda su metode Heynckesa konzervativne, pa sad moguće da Mourinho može proći sa modernijim metodama, jer od 4 trenera koji su ostali u LP, uveli ekipe među 4 najbolje su 3 mlada trenera i jedan je taj iskusni lisac zvani Jupp Heynckes. To je zanimljiva stvar....Vidjet ćemo može li Jupp s tim svojim iskustvom do najvećeg trofeja, čije je osvajanje već doživio, a sada kad bi još s drugim klubom ga podigao, ušao bi u tu kategoriju besmrtnih.

Jedno ne smijemo u svoj priči zaboravit, faktički mnogo toga nemaju ni jedan od ova 4 trenera izgubit. Neće onaj koji izgubi postati odmah neki bezvezni klub, jer snaga tima se mjeri po kontinuitetu, a ne na osnovu jednog polufinala. I Mou, i Heynckes i Guardiola su se već dokazali, podizali su velike trofeje a i uveli su svoje timove među 4 najbolja u Evropi i vrlo je moguće da će svaki od njih trojice i ove sezone bar po jedan trofej osvojit.
Di Mateo logično treba još da se dokaže, ali on je na početku, mnogo je uradio i ovako u ovoj sezoni.

Hoću isto tako kroz sve ovo da kažem, da ne treba gledat na ove duele kao na pitanje života i smrti, svi su ti klubovi, timovi koji su sad tu u završnici pokazali mnogo, a ne treba nakon jedne , dvije utakmice bacit odjednom sve niz vodu. I odjednom sad npr. izgubi Bayern i ono desi se ubjedljivo (ne daj Bože :) , a u ovo ubjedljivo pogotovo i sumnjam) ili isto tako Real ispadne, ili Barca ispadne, i sad znam da bi par zlobnika poletilo da kaže kako je neki od tih timova slab, kako je neki od tih trenera loš.....Znači ovde se stvari mjere , ko u ostalom i u medijima na osnovu samo onog danas, ali zar se jedan trener i tim mogu ocijenit samo na osnovu jedne runde takmičenja ili treba sagledat cijelu sezonu? Znači u ocjenjivanju timova, u ovim diskusijama nikako nema nekad sredine, uvijek je ili crno ili bijelo.....A nikako ubost u sredinu...... ;)

Nadmudrivanje između Mou-a i Heynckesa je nešto što bi na osnovu svega navedenog moglo biti jako zanimljivo i sam ovaj duel je zbog svoje istorije, zbog mnogo tih ludih utakmica iz prošlosti nešto čemu se treba radovat....I to će biti apsolutno ludilo, ja se nadam dobrom fudbalu i korektnom suđenju. Suđenje se pogoršalo u Evropi i još po neka greška veća i sve može u Evropi da pukne i ode do đavola. A mislim da niko od nas ne želi da Liga prvaka postane nova Evrovizija, gdje komšija pomaže komšiji, gdje sudija iz prijateljske države navlači ovom klubu, gdje se lobira za ovo ili ono....A na vagi smo i blizu smo toga da sve ode do đavola, vjerujte da ne fali puno....

Ovo gore što je Romarioo spomenuo Hitzfelda, mislim to je istina da je čovjek u ovoj najjačoj kategoriji trenera, tu je pregršt nacionalnih titula kod njega, osvajao ih je u Švicarskoj, pa u Njemačkoj ( s 2 različita kluba), pa s 2 različita kluba LP, pa još jedno dodatno finale LP....Čovjek je znao osvajat duple krune, ekipe su pod njim igrale fantastičan fudbal, znao je pobijedit nadmoćnijeg protivnika, sjajan je taktičar i mnogo još toga...Za Ottmara ne govorim ja sad kao navijač Bayerna, za njega govore činjenice. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 06 apr 2012, 15:48

Takticarski su tu negdje , ali prednost Mourinha je sto zna bolje motivisati tim.Isto tako kada Mou-ov tim padne sa formom vrlo je lahko ,da laicki tako kazem,posalje sve u pm3..
Ja Realovu prednost vidim prije svega u igrackom kadru i sredini terena,gdje su Xabi i Khedira bolji od nespremnog Svajnija i Gustava.. Takodjer staticni Boateng i ,pomalo neodgovorni ka nazad, Rafinha mogu biti problem Bayernu..
Realu bi moglo puhati po krilima, Mou ce vjerovatno ici na varijantu udvajanja Roberija ali pitanje je da li je to dovoljno..
Jos 11 dana ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2012, 16:45

Zajedno s Huntelaarom iz Schalkea, Gomez je ove sezone prvi strijelac Bundeslige (s po 23 gola). Uoči tog velikog polufinala javio se i Gomezov djed Jose. Jednim dijelom sebe je Mario Gomez Španjolac jer je njegov otac Španjolac iz Granada, pa mu tako roditelji s očeve strane žive u tom gradu.

"Svaka čast Mariju i zbog njega ću jednim dijelom biti uz Bayern, no ipak ću u tom polufinalu navijati za Real. Ipak je u pitanju španjolski klub", rekao je djed Jose i dodao:
"Znam da je Mario, dok je odlazio u Stuttgart, imao ponudu Reala. Žao mi je tada bilo što nije došao 'kod nas', ali sada sam sretan jer vidim da mu sjajno ide u Bayernu. Neka se samo tako nastavi."
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 06 apr 2012, 23:18

Ralova odbarna nece moci pokriti sve opasnije igrace Bayerna ako udvje Riberija ostavlja se vise prostora Bastijanu i Mulleru...Robben bi mogao biti igrac odluke za Bayern a i Kroos ce biti opasnost po Real svijim dugim loptama :)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 apr 2012, 23:20

brzitesanj je napisao/la:Ralova odbarna nece moci pokriti sve opasnije igrace Bayerna ako udvje Riberija ostavlja se vise prostora Bastijanu i Mulleru...Robben bi mogao biti igrac odluke za Bayern a i Kroos ce biti opasnost po Real svijim dugim loptama :)
Mislim da toga nece biti,jednostavno nema smisla udvajati jednog igraca,a toliko je potencijalnih prijetnji po nas gol.Vjerovatno ni vi necete udvajati Ronalda ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 06 apr 2012, 23:23

VIDJET CEMO 17.04. samo 11 dana ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 apr 2012, 01:24

Uli Hoeneß je veceras gostovao na Audi talk-u. Nesto kratko sam upratio, a najzanimljivija mi je anegdota sa Olijem.
Valjda se spremalo neko slavlje, da li poslije neke pobjede ili je pak bilo nesto drugo u pitanju, ne znam (djeca mi galamila po kuci, pa nisam najbolje cuo :D ), i onda se javio Oli kako nece moci doci na banket, jer mu je kcerka bolesna. Ljudi u upravi, kao i trener Otmar, su imali razumjevanje. Medjutim, nas Titan je ulovljen sa nekom trebom (samo dva sate nakon sto je rekao da ne moze doci) u nekom lokalu u Münchenu. :mrgreen: Znaci, Tochter je bila laz, Oli je je bio u seitensprungu i ovi kada su saznali bili su vise nego ljuti. Hitzfeld mu je odredio kaznu od 25 000 DM (vjerovatno). Oli je bio i previse ljut i trazio da se vidi sa Hoeneßom (jer je mislio da je ovaj umijesan u sve to). Uli ga fino primio, ovaj se branio i "istresao" i kada je zavrsio, Uli mu je rekao kako ce kazna ostati na snazi. Ovaj je ljut napustio prostoriju, snazno zalupivsi vratima, tako da su Uliju usi odzvanjale. :D
Nakon tri dana, Kahn ponovo zove Ulija da se na miru nadju negdje i da ponovo razgovaraju o svemu. Tako se i desilo (Tegernsee, cini mi se), gdje je pomirenje palo i gdje je Ulijeva supruga dobila najveci buket cvijeca ikad u zivotu.
Pogadjate - od Kahna.
Spomenuo je jos da se stara garnitura lagana priprema za rente (Hopfner uskoro, dok ce Kalle biti jos nekih pet godina). I njemu ce doci vrijeme da ide, tako da se lagano i u miru pripremaju za nove snage (uz dogovor citave uprave i celnih ljudi iz Adidasa i Audija). Jedan od kandidata je svakako i Oliver Kahn.
Vom Jäger zum Gejagten

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 apr 2012, 09:48

Danas nas ocekuje veoma vazna utakmica protiv Augsburga i nadam se da ce pristup igraca biti ozbiljan. Vrlo je vazno da u period teskih utakmica udjemo pobjedom i tako stvorimo jednu dobru atmosferu i pred nastavak Lige prvaka, ali i pred utakmicu sezone u Bundesligi sa Dortmundom. Necemo imati priliku da gledamo nase momke na Eurosportu, ali cemo zato gledati Wolfsburg-Dortmund i naravno prizeljkivati novi kiks Milionera.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 07 apr 2012, 10:05

Nacemo valjda neki obar link za utakmicu... ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 07 apr 2012, 10:29

geronimo je napisao/la:Uli Hoeneß je veceras gostovao na Audi talk-u. Nesto kratko sam upratio, a najzanimljivija mi je anegdota sa Olijem.
Valjda se spremalo neko slavlje, da li poslije neke pobjede ili je pak bilo nesto drugo u pitanju, ne znam (djeca mi galamila po kuci, pa nisam najbolje cuo :D ), i onda se javio Oli kako nece moci doci na banket, jer mu je kcerka bolesna. Ljudi u upravi, kao i trener Otmar, su imali razumjevanje. Medjutim, nas Titan je ulovljen sa nekom trebom (samo dva sate nakon sto je rekao da ne moze doci) u nekom lokalu u Münchenu. :mrgreen: Znaci, Tochter je bila laz, Oli je je bio u seitensprungu i ovi kada su saznali bili su vise nego ljuti. Hitzfeld mu je odredio kaznu od 25 000 DM (vjerovatno). Oli je bio i previse ljut i trazio da se vidi sa Hoeneßom (jer je mislio da je ovaj umijesan u sve to). Uli ga fino primio, ovaj se branio i "istresao" i kada je zavrsio, Uli mu je rekao kako ce kazna ostati na snazi. Ovaj je ljut napustio prostoriju, snazno zalupivsi vratima, tako da su Uliju usi odzvanjale. :D
Nakon tri dana, Kahn ponovo zove Ulija da se na miru nadju negdje i da ponovo razgovaraju o svemu. Tako se i desilo (Tegernsee, cini mi se), gdje je pomirenje palo i gdje je Ulijeva supruga dobila najveci buket cvijeca ikad u zivotu.
Pogadjate - od Kahna.
Spomenuo je jos da se stara garnitura lagana priprema za rente (Hopfner uskoro, dok ce Kalle biti jos nekih pet godina). I njemu ce doci vrijeme da ide, tako da se lagano i u miru pripremaju za nove snage (uz dogovor citave uprave i celnih ljudi iz Adidasa i Audija). Jedan od kandidata je svakako i Oliver Kahn.
Sjecam se ovoga,davno je nekad objavljivano na rtl-u ismijao sam se!
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 apr 2012, 12:16

Prema sastavu na Spoxu može se zakljućiti da Jupp ne želi ništa rizikovati sa prvih 11.Nadam se pobjedi po mogućnosti uvjerljivom.Sjetimo se koliko su nas namučili u prvom dijelu sezone. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 apr 2012, 12:55

Sretan rodjendan sigurno najdrazem igracu vecine Bayernovih navijaca. Nek je sretan Bilale ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 07 apr 2012, 12:57

Bundesliga je napisao/la:Sretan rodjendan sigurno najdrazem igracu vecine Bayernovih navijaca. Nek je sretan Bilale ;)
Hvala :mrgreen:
Takodjer, nek mi je sretan ;)

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 07 apr 2012, 13:03

U17 Bayern - U17 Barcelona na eurosportu 2 srbija

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 07 apr 2012, 13:23

thulkazal je napisao/la:U17 Bayern - U17 Barcelona na eurosportu 2 srbija
Nove nade,nove snage Bayerna i naravno Barcalone ... :mrgreen:
Moguci sastavi danas...
slika
Bayern 3:0 Augsburg
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 07 apr 2012, 14:12

Future cup, u17, bayern - barcelona 0:0 ... Barcelona pogodila prečku, ostatak tu i tamo dodavali se i jedni i drugi na sredini ništa konkretno

Maximilian Bauer novi Lahm :)

edit: Bayern u punom sastavu: Neuer – Alaba, Badstuber, Boateng, Lahm – Tymo, Schweinsteiger – Ribery, Müller, Robben – Gomez

barem što se tiče napada :)

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 07 apr 2012, 15:20

Ma samo lagano i stediti snagu, jer ipak sada smo u formi!
Jer dosta bitnih tekmi, a klupa je tanka!
Nego nesto kontam da bi nam na dobro dosao Kolarov!
Tvrd je i ima lijevicu ko R.Karlos! A desno Lahm!!!
Ma scpica,samo neznam kolika mu je transfer cijena!
Ni on nije zadovoljan u Cityu!!!1

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 07 apr 2012, 15:31

Bayern Munchen vs. FC Augsburg
http://www.sportlemon.tv/v-2/18/118/v-391981.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 07 apr 2012, 15:33

1:0 u 20 sekundi mario gomez nakon prodora riberya xD

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []