BiH - Turska
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH - Turska
Nemrzim Turke niti njihovu drzavu, niti cu zvizdjati njihovoj himnoj, a normalno da bih volio da pobijedimo Tursku sa sto vise razlike, i mislim da ce tako i biti.
Sto se tice odlaska na prvenstvo tu nema prijateljstva, svaki voli da on bude ucesnik prvenstva i mislim da ce u ovom slucaju biti BiH ta koja ce ici u baraz ( prvenstvo ).
Volim te BiH
Sto se tice odlaska na prvenstvo tu nema prijateljstva, svaki voli da on bude ucesnik prvenstva i mislim da ce u ovom slucaju biti BiH ta koja ce ici u baraz ( prvenstvo ).
Volim te BiH
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
-
- Kontakt:
oprostite na mom francuskom, al zaboli me qrac za tursku, turke i sve ove pacenike sa krizom identiteta sto ih smatraju bracom. treba napravit atmosferu da im se **** smrzne, treba ih za vrat stisnut od pocetka i uvalit sto je moguce vise golova.
pomagali su nam al u qrcu, okupirali nam drzavu, odvodili omladinu u vojsku i ubirali harac. ah da, daju nam 12 bodova na evroviziji. nema mislosti, moraju pasti u zenici!
p.s. uvijek sam smatrao debilima ljude koji izlaze na ulicu kad turska pobijedi i koji imaju njihove zastave. ko sto rekoh, pacenici sa krizom identiteta koji se stide bosne i koji traze "rezervnu" domovinu. zao mi je, ne moze se na 2 stolice jednom guzicom sjedit.
pomagali su nam al u qrcu, okupirali nam drzavu, odvodili omladinu u vojsku i ubirali harac. ah da, daju nam 12 bodova na evroviziji. nema mislosti, moraju pasti u zenici!
p.s. uvijek sam smatrao debilima ljude koji izlaze na ulicu kad turska pobijedi i koji imaju njihove zastave. ko sto rekoh, pacenici sa krizom identiteta koji se stide bosne i koji traze "rezervnu" domovinu. zao mi je, ne moze se na 2 stolice jednom guzicom sjedit.
Kad je fudbal u pitanju i da mi rođeni otac igra na drugoj strani za mene postoji samo BOSNA I HERCEGOVINA. A to hoće li neko u Turskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj ili u bilo kojoj drugoj zemlji navijati za nas u nekom susretu me uopće nije briga niti mi je stalo do mišljenja Turaka ili bilo koga drugog kada je u pitanju naša repka. Zato se niko od naših navijača ne treba uopće osjećati uvrijeđen kada neki Turčin napiše da ga nije briga za nas. Ima nas sasvim dovoljno da našim zmajevima napravimo atmosferu i motiviramo ih onako kako Turci nikada neće znati.
Ne trebamo se mi nikome uvlačiti da bi oni nas smatrali "braćom". Bio sam pet puta u Turskoj, kako u Istanbulu, tako i na moru, ljudi su me primili i pazili k'o kap vode na dlanu, nešto što nikada nisam doživio kod komšija, kada idem na ljetovanje. To je sve super i ok, ali ovdje je u pitanju fudbal, a ne politička ili kulturna povezanost. To nas u srijedu ne zanima i na terenu im ne trebamo pokazati milosti.
Također u srijedu ih treba primiti k'o gospodu prije utakmice, poštovati njihovu himnu, ne maltretirati im navijače, ali zato ih na terenu treba uništiti toliko jako da će BiH, Zenicu i Bilino Polje pamtiti slijedećih pet generacija. Tako ćemo pokazati da smo bolji i kulturniji od njih i na terenu a i van njega.
Ne trebamo se mi nikome uvlačiti da bi oni nas smatrali "braćom". Bio sam pet puta u Turskoj, kako u Istanbulu, tako i na moru, ljudi su me primili i pazili k'o kap vode na dlanu, nešto što nikada nisam doživio kod komšija, kada idem na ljetovanje. To je sve super i ok, ali ovdje je u pitanju fudbal, a ne politička ili kulturna povezanost. To nas u srijedu ne zanima i na terenu im ne trebamo pokazati milosti.
Također u srijedu ih treba primiti k'o gospodu prije utakmice, poštovati njihovu himnu, ne maltretirati im navijače, ali zato ih na terenu treba uništiti toliko jako da će BiH, Zenicu i Bilino Polje pamtiti slijedećih pet generacija. Tako ćemo pokazati da smo bolji i kulturniji od njih i na terenu a i van njega.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Play.Blue.Minded je napisao/la:oprostite na mom francuskom, al zaboli me qrac za tursku, turke i sve ove pacenike sa krizom identiteta sto ih smatraju bracom. treba napravit atmosferu da im se **** smrzne, treba ih za vrat stisnut od pocetka i uvalit sto je moguce vise golova.

potpis

sukob sa Turskim navijacima nam ne treba,ali STADION TREBA DA GORI!!!!!!!!!!!
ps. ovo ''GORI'' nisam mislio bukvalno

Zadnja izmjena: BB BiH, dana/u 07 sep 2009, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
BB BiH
Bosna pa turska turska je kao druga drzava i nemoj te vise srati papcine jedne ko god mrzi tursku...turci su nam braca i pomagali su nam ljudi i u ratu...i nema podjele ALLAHU AKBER...!
mB!
Treba voljeti samo jednu reprezentaciju i jednu drzavu, a to je BiH, a to sto neko jos simpatise i Tursku ne treba biti nikakav problem, ev ja sam uvijek pored nase drzave nesto volio Njemacku i to je tako jbg, al nemozes porediti s ljubavi prema drzavi, a ovo za himne, pa tu bi se mi trebali malo pokazati da nismo tako los narod kao sto svijet smatra da jesmo, nego sa postovanjem ustati i ispratiti himnu a ne zvizdat, a kad krene tekma onda im treba zalediti krv u venama, ha ya!
-
- Kontakt:
e nek si nam rekao, gospodineMukiol je napisao/la:Bosna pa turska turska je kao druga drzava i nemoj te vise srati papcine jedne ko god mrzi tursku...turci su nam braca i pomagali su nam ljudi i u ratu...i nema podjele ALLAHU AKBER...!
Turska jeste naša prijeteljska zemlja,za vjernike muslimane normalno i bratksa zemlja jer islam praktikuje vjersko bratstvo bez obriza na nacije...ne može se osporiti šta su sve donijeli sa sobom u doba otomanske vladavine (kulturu,vjeru islam,tradiciju,obicaje,pravili puteve, mostove,hanove,napravili prvu kanalizaciju u evropi tj u šeher Sarajevu,podigli tolike džamije itd itd...dugacak je spisak svega toga)...sve to na jednu stranu,ali u srijedu su oni naši PROTIVNICI i nema nikakve price o nekom bratstvu i jedinstvu dok se ne odigra ta utakmica...pa zar smo toliko glupi i naivni??
pa oni dolaze po 3 boda da nas zajebu i da umjesto nas odu na SP...hocemo li to dozvoliti njima?? hocemo li dozvoliti da nas istorijske veze sa njima uspavaju i da nas koštaju plasmana u baraž i ako Bogda na SP??...u srijedu da mi brat rođeni igra protiv moje države ja protiv njega navijam...pa taman da igramo sa Saudijom kolijevkom moje vjere islama,ja opet navijam za svoju državu...tu nema nikakvog drugog pravila.
Hajmo mi njih poderati ljudski na terenu,a za bratstvo cemo lako kasnije...moramo razdvojiti te neke stvari pred ovu istorijsku utakmicu.

Hajmo mi njih poderati ljudski na terenu,a za bratstvo cemo lako kasnije...moramo razdvojiti te neke stvari pred ovu istorijsku utakmicu.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
neki ovdje mješaju mnoge stvari. Ljudi u pitanju je utakmica a ne nešto drugo.
I da ode Turska ja bi za njih bio, ali ako Bog da mi idemo u baraž.
I da ode Turska ja bi za njih bio, ali ako Bog da mi idemo u baraž.
Slazem se ali sta sad ovi papci govore treba napadati navijace njihove vako nako, na teretnu igramo da ih pobijedimo, al netreba da ih mrzimo na kraju krajeva mi od njih i poticemo...ali na terenu treba da ih pobijedimo naravno!drop je napisao/la:Turska jeste naša prijeteljska zemlja,za vjernike muslimane normalno i bratksa zemlja jer islam praktikuje vjersko bratstvo bez obriza na nacije...ne može se osporiti šta su sve donijeli sa sobom u doba otomanske vladavine (kulturu,vjeru islam,tradiciju,obicaje,pravili puteve, mostove,hanove,napravili prvu kanalizaciju u evropi tj u šeher Sarajevu,podigli tolike džamije itd itd...dugacak je spisak svega toga)...sve to na jednu stranu,ali u srijedu su oni naši PROTIVNICI i nema nikakve price o nekom bratstvu i jedinstvu dok se ne odigra ta utakmica...pa zar smo toliko glupi i naivni??![]()
![]()
pa oni dolaze po 3 boda da nas zajebu i da umjesto nas odu na SP...hocemo li to dozvoliti njima?? hocemo li dozvoliti da nas istorijske veze sa njima uspavaju i da nas koštaju plasmana u baraž i ako Bogda na SP??...u srijedu da mi brat rođeni igra protiv moje države ja protiv njega navijam...pa taman da igramo sa Saudijom kolijevkom moje vjere islama,ja opet navijam za svoju državu...tu nema nikakvog drugog pravila.
mB!
drop je napisao/la:Turska jeste naša prijeteljska zemlja,za vjernike muslimane normalno i bratksa zemlja jer islam praktikuje vjersko bratstvo bez obriza na nacije...ne može se osporiti šta su sve donijeli sa sobom u doba otomanske vladavine (kulturu,vjeru islam,tradiciju,obicaje,pravili puteve, mostove,hanove,napravili prvu kanalizaciju u evropi tj u šeher Sarajevu,podigli tolike džamije itd itd...dugacak je spisak svega toga)...sve to na jednu stranu,ali u srijedu su oni naši PROTIVNICI i nema nikakve price o nekom bratstvu i jedinstvu dok se ne odigra ta utakmica...pa zar smo toliko glupi i naivni??![]()
![]()
slazem se u potpunosti
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "
- el-fighter
- Kontakt:
To što su nam pomagali u ratu i prije netreba zaboraviti, ali nogomet je nešto drugo i tu nema bratstva. Ako oni naše navijače mogu držati po zatvorima i oduzimati im transparente na ulazu u stadion, zviždati nam himnu, zar je to bratstvo. Treba da im uzvratimo istom mjerom i da pokažemo da se ni mi nedamo gaziti. Takođe trebalo bi ih malo izlemati, čisto da znaju u koju su zemlju došli. BHF I BH Šejtani bi mogli zajedno odradit taj posao.
IGRAJ BOSNO NEDAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBE, ALE ALE ALE

IGRAJ BOSNO NEDAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBE, ALE ALE ALE
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Turska ce i da ostane nasa prijateljska zemlja za nas vecinu, ova tekma nemoze to da promijeni, ljudi nemojte da od ovog nes sad pravite, u pitanju je sport, idemo da navijamo za nase a ne da vrijedjamo druge!!!
Zna se s kojim drzavama je na noz i gdje nemoze bez vrijedjanja, Turska to ne zasluzuje!
Zna se s kojim drzavama je na noz i gdje nemoze bez vrijedjanja, Turska to ne zasluzuje!
sve to stoji...zna se vrlo dobro koje države su nam dušmanske,Turska nije sigurno i normalno da ne zaslužuje vrijeđanje...ali to sad nema nikakve veze sa ovom utakmicom niti sa sportom opcenito...ono što je sad najbitnije jeste to da ce oni sad u srijedu fasovati po guzovima u sred Zenica i otici kuci ko popišani.nafrI82 je napisao/la:Turska ce i da ostane nasa prijateljska zemlja za nas vecinu, ova tekma nemoze to da promijeni, ljudi nemojte da od ovog nes sad pravite, u pitanju je sport, idemo da navijamo za nase a ne da vrijedjamo druge!!!
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Ma to se i ja slazem, treba da navijamo da im se zaledi krv u venama, da neznaju gdje se nalaze, ali makar treba ispostovati himnu na pocetku, tu trebamo ispasti normalan narod i odrzati prijateljski odnos, a kad tekma krene ma cim dobiju loptu zvizdati, psovati, jbg onda, tad navijamo za nase zmajeve, ha yadrop je napisao/la:sve to stoji...zna se vrlo dobro koje države su nam dušmanske,Turska nije sigurno i normalno da ne zaslužuje vrijeđanje...ali to sad nema nikakve veze sa ovom utakmicom niti sa sportom opcenito...ono što je sad najbitnije jeste to da ce oni sad u srijedu fasovati po guzovima u sred Zenica i otici kuci ko popišani.nafrI82 je napisao/la:Turska ce i da ostane nasa prijateljska zemlja za nas vecinu, ova tekma nemoze to da promijeni, ljudi nemojte da od ovog nes sad pravite, u pitanju je sport, idemo da navijamo za nase a ne da vrijedjamo druge!!!

- nikad_izvini
- Kontakt:
Što se tiče "braće" Turaka, dječice, prvo bi malo historiju trebali da proučite. Da jeste, znali bi da nas je Turska PRODALA Austro-Ugarskoj za, meni se čini, milion šilinga
**** brata koji te proda. Da su pomagali u ratu, jesu. Ipak, najviše pomoći BiH je uputio JAPAN
Znači da su nam i japanci braća 

**** brata koji te proda. Da su pomagali u ratu, jesu. Ipak, najviše pomoći BiH je uputio JAPAN

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
hahhaahahhaahnikad_izvini je napisao/la:Što se tiče "braće" Turaka, dječice, prvo bi malo historiju trebali da proučite. Da jeste, znali bi da nas je Turska PRODALA Austro-Ugarskoj za, meni se čini, milion šilinga![]()
**** brata koji te proda. Da su pomagali u ratu, jesu. Ipak, najviše pomoći BiH je uputio JAPANZnači da su nam i japanci braća

istina,poslali su najvise pomoci Bosni i Hercegovini od 92' do 95' pa i poslije
BB BiH
Meni licno Turci nisu nikakva "braca"! Oni su pokazali koliko nas vole kada smo igrali protiv njih u Istanbulu na pocetku kvalifikacija. Izvidali su nam himnu i igrace, pobacali su nam transperante u kanti i Sejad Salihovic je bio gadan predmetima sa tribina.
U Zenici treba docekati Tursku onako kao sto su oni nas docekali : na sramotan nacin!
Niko, nista SAMO BIH!

Niko, nista SAMO BIH!
Ja ne mogu vjerovati, ono
Nastao je prije nešto manje od sat vremena ponedjeljak (07. septembar), i za dva dana igramo utakmicu sa Turskom koja nam znači historijski uspjeh i koju čekamo godinama, a Vi onda pričate o nekakvoj mržnji/ljubavi bla bla bla.... Dajte skulirajte se, analizirajte Turke, našeg narednog protivnika, našu tabelu, istražujte, diskutujte o stvarima koje su bitnije od onih "zapaliti im zastavu, ebat im mat.r, zviždati njihovoj himni"...
Ugodna noć'

Nastao je prije nešto manje od sat vremena ponedjeljak (07. septembar), i za dva dana igramo utakmicu sa Turskom koja nam znači historijski uspjeh i koju čekamo godinama, a Vi onda pričate o nekakvoj mržnji/ljubavi bla bla bla.... Dajte skulirajte se, analizirajte Turke, našeg narednog protivnika, našu tabelu, istražujte, diskutujte o stvarima koje su bitnije od onih "zapaliti im zastavu, ebat im mat.r, zviždati njihovoj himni"...
Ugodna noć'
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Ja nisam htio da nakon onog mog posta nastane ovdje velika rasprava (imao bih razumjevanja ako bi dobio neku kaznu), ali sam htio samo nekima ukazati koji nekako vise vole Tursku nego BiH, i kojima je bilo sveijedno hocemo li mi ili oni proci, dalje sam htio ukazati onim ludjacima (izvinite na izrazu) koji izlaze na ulice i slave pobjedu Turske (nek se zapitaju bili sta slicno vidjeli u Istanbulu), pa mi pobjedismo Belgiju i neki kreteni na TV-u se furaju sto imaju Tursku zastavu i Turski sesir, pa da je bila reportaza CNN-a ili neke druge televizije rekli bi kako se ljudi raduju porazu od jedne Spanije. I ja sam dosad uvijek simpatisao Njemacku na EP-u ili SP-u kad nema nas, ali nisam slavio i toliko skakao kad oni pobjede i kad oni nesta osvoje, bude mi drago, ali nista se ne moze porediti s pobjedom moje jedine BiH, a slazem se sa jednim svojim prethodnikom da je to ta vrsta ljudi koji ih je stid reci da su Bosanci i Hercegovci i da traze rezervnu domovinu i takvim je bio upucen ovaj moj post, sta njihova "braca" Turci misle o nama. Nekome je preci Hamit Altintop nego Zviejzdan Misimovic i ja jednostavno takve ljude mrzim.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.