Sram te bilo.Pale_Companion je napisao/la:dabogda ispali jarčevi
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
Pale_Companion
- Kontakt:
zar moram da napominjem o ljutom rivalstvu između glupih jaraca i Gladbacha
Agieren statt reagieren
- delpiero20
- Kontakt:
Ja nesto mislim da ce se zivotinja sama okacit o kakvu stijenu ako ovako nastave 
- anton 1983
- Kontakt:
Wiese može napustiti Bumen. ode taj klub..brijem da će ovo ljeto doći do jedne velike čistke i da je čak vrijeme da Schaaf dobije otkaz i da to preuzme neko drugi! A bili su mi tako drag klub! 
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Schalke i Hannover se takmice cija ce odbrana na kraju biti GLUPLJA.
Onaj glupi Austrijanac ima vremena da je nabije u PM, a on izvodi gluposti u kaznenom prostoru, dok igraci Schalke stoje isto panjevi i gledaju kako se Bilbao seta do gola Unnerstalla.
Onaj glupi Austrijanac ima vremena da je nabije u PM, a on izvodi gluposti u kaznenom prostoru, dok igraci Schalke stoje isto panjevi i gledaju kako se Bilbao seta do gola Unnerstalla.
Velika borbenost njemaca veceras ,ali nazalost dosao je kraj .Hanover gubi 0-1 i treba im 2 pogodtka do produzetaka ,s obzirom da Atletico igra dobro mislim da od toga nema nista ,Salke je ispao u prvoj utakmici ,i ako veceras igraju odlicno i 2 put su vodili cudo se ne moze dogoditi tako da cestitke spanskim klubovima koji su pokazali da su trenutno najjaci u evropi .Hanoveru velike cestitke na svemu sto su pokazali ,zasluzeno su dosli do 1/4 i pokazali su kako se timskom igrom moze daleko dogurati ,sto se tice Salkea, tesko je reci nesretno da ce ispasti jer kad primis 6-7 golova u 2 utakmice tesko mozes ocekivati prolaz ,ali glupo su primali golove i to ce ih kostati ispadanja .Smatram da su trebali otici korak dalje jer imaju dobru ekipu ali su ipak naisli na tvrdog protivnika i steta za ispadanje .
Edit :Daj boze da me Hanover "iznevjeri"i postigne jos 1 pogodak
Edit :Daj boze da me Hanover "iznevjeri"i postigne jos 1 pogodak
Zadnja izmjena: Papilon20, dana/u 05 apr 2012, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.
Bravo Hannover, bravo Diuof. Hajmo iam jos 10 minuta plus sudijska nadoknada da izbore produzetke.
Ipak je odbrana Hanovera pobijedila u takmicenju pravljenja gresaka u odbrani 
- spielführer_21
- Kontakt:
Syeba austrijanac sve večeras 
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Igrac koji je Atletico Madridu obezbjedio prolaz u 1/2 finale EL.
Evo sta covjek dobije kada Austrijanac igra fudbal. Glupan glupi. Ostavi se fudbala i prihvati se skijanja.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Prvenstveno da se osvrnem na utakmicu Hannover-Atletico koju sam pratio u direktnom prenosu, bas kao i vecina vas pretpostavljam. Hannover od pocetka utakmice realno nije igrao niti blizu kako zna i kako inace igra. Nisu kako treba mogli razmijeniti par pasova, zatim jedno od njihovih najjacih oruzja ove sezone skok igra i golovi iz prekida jednostavno nikako nisu mogli doci do izrazaja, lopte koje su upucivali u sesnaesterac ( izuzev one kod izjednacujuceg gola) su bile jalove i gotovo svaka lopta koja je bila upucena je isla na prvu stativu i bila lak plijen za odbranu Atletica. Atletico je odigrao takticki pametno i iskoristio greske Hannovera, te iz istih zabio golove. U ovoj utakmici se moglo vidjeti koliko su zapravo iskusniji, a bogami i kvalitetniji od Hannovera u ovom trenutku.
hannoveru svakako treba odati pocast za sve sto su napravili ove sezone u Evropa ligi, kapa dole svima. Sljedece sezone ih takodjer ocekujem u ovom takmicenju i uz iskustvo koje su stekli ove godine i par pojacanja uz ostanak trenera Slomke ocekujem da naprave slican ako ne i veci uspjeh.
Sto se tice druge utakmice, Schalke nije imao drugog izbora sem da napadne u Bilbau jer je imao veliki rezultatski deficit, sto za Svabe nikada nije predstavljalo neki preveliki problem, mnogo puta su se Njemacke ekipe vracale iz "mrtvih". Schalke je cak i dobro igrao kako vidim po statistikama ( utakmicu nisam gledao) bili su cak i bolji protivnik od Baskijaca i dali su cak taj prvi gol na vrijeme, no Baskijci su se vrlo brzo vracali, tako je bilo i kod drugog gola.
Zasluzen prolaz oba Atletica i sta drugo nego pozeliti im srecu u nastavku takmicenja, a Schalkeu i Hannoveru odati priznanje za sve sto su do sada uradili i zazeliti im bolje igre u Evropi iduce sezone.
hannoveru svakako treba odati pocast za sve sto su napravili ove sezone u Evropa ligi, kapa dole svima. Sljedece sezone ih takodjer ocekujem u ovom takmicenju i uz iskustvo koje su stekli ove godine i par pojacanja uz ostanak trenera Slomke ocekujem da naprave slican ako ne i veci uspjeh.
Sto se tice druge utakmice, Schalke nije imao drugog izbora sem da napadne u Bilbau jer je imao veliki rezultatski deficit, sto za Svabe nikada nije predstavljalo neki preveliki problem, mnogo puta su se Njemacke ekipe vracale iz "mrtvih". Schalke je cak i dobro igrao kako vidim po statistikama ( utakmicu nisam gledao) bili su cak i bolji protivnik od Baskijaca i dali su cak taj prvi gol na vrijeme, no Baskijci su se vrlo brzo vracali, tako je bilo i kod drugog gola.
Zasluzen prolaz oba Atletica i sta drugo nego pozeliti im srecu u nastavku takmicenja, a Schalkeu i Hannoveru odati priznanje za sve sto su do sada uradili i zazeliti im bolje igre u Evropi iduce sezone.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Cestitke Hannoveru uprkos porazu.
Njih niko uopste nije ni vidio u grupnoj fazi ovog najmasovnijeg Europskog takmicenja a oni su dogurali do cetvrtfinala, uz malo srece mogli su u polufinale.
Greska Pogatetza je bila na nivou Premijer lige BiH.
Onakve stvari se u Europi ne smiju desavati.
Njih niko uopste nije ni vidio u grupnoj fazi ovog najmasovnijeg Europskog takmicenja a oni su dogurali do cetvrtfinala, uz malo srece mogli su u polufinale.
Greska Pogatetza je bila na nivou Premijer lige BiH.
Onakve stvari se u Europi ne smiju desavati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Steta, ali ocigledno da je za obje ekipe ovo bila nepromostiva prepreka. Schalke platio danak kod loseg rezultata iz prvog meca, dok je H96 uradio i previse. Mada sam se kod njih nadao cudu, jer su u nekakvoj "europskoj groznici", te da ce na krilima iste (i dobrom rezultatu iz prvog meca) uspjeti pregrmiti i ovu prepreku.
Ovo je plafon i uprkos odlicnom odlamanju i sabiranju punkti, ne mozes se oteti utisku da bundesligasi vec dugo vremena ne mogu doci do neke titule na medjunarodnoj sceni.
Fürth grabi krupnim koracima ka prvoj ligi. Veceras samljeven Cotttbus, te im kiks Düsseldorfa (poraz gegen Hanse) ide u prilog. Vorsprung sada iznosi 9. punkti.
Ovo je plafon i uprkos odlicnom odlamanju i sabiranju punkti, ne mozes se oteti utisku da bundesligasi vec dugo vremena ne mogu doci do neke titule na medjunarodnoj sceni.
Fürth grabi krupnim koracima ka prvoj ligi. Veceras samljeven Cotttbus, te im kiks Düsseldorfa (poraz gegen Hanse) ide u prilog. Vorsprung sada iznosi 9. punkti.
Vom Jäger zum Gejagten
Kao stari poznavaoc Bundeslige moras znati da Fürth nije u Bundesligi dok sudija zvanicno ne odsvira pocetak utakmice u drustvu najboljih.geronimo je napisao/la:
Ne bi me cudilo kada bi zavrsili na trecoj poziciji.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 06 apr 2012, 02:52, ukupno mijenjano 1 put.
Nije valjda da Furth konacno zeli da udje u Bundesku ?
Hajde vala,dosadilo mi je vise da ih gledam na drugoligaskoj ponudi.
Hajde vala,dosadilo mi je vise da ih gledam na drugoligaskoj ponudi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- anton 1983
- Kontakt:
Fascinantno je to koliko se stvari treba švabima poklopiti da naprave taj uspjeh. Sad dal nisu dovoljno zreli, kvalitetni ili što već za takva dostignuća, stvarno ne znam koji je pravi razlog. Moremo mi od toga bježati, no jednostavno moram reći i to onako razočarano, da švabi nigdar nisu na tom **** vrhu. Ovaj puta J*** ih španjolci i bojim se da će se to nastaviti i u LP, a i u obračunu sa repkama...Sada su to španjolci, nedavno su bili talijani itd...Ovaj Španjolski nogomet je očito bolji od švapskog - bar u ovom trenutku i od toga se nemre bježati. Da neki švabi su izbacili španjolce, ali u trenutku kada ti trebaju "Eier" švabi ih nisu imali. Schalke je definitivno bio jedan od glavnih kandidata i neshvatljivo je razočaro. Neshvatljivo kažem, jer onako kako je bilbao dobio u Schalkeu, dobiva se samo jen put u milijardu godina. Dal moremo biti zadovljni sa njima u Europskoj ligi, neki će reči d amožemo jer talijani su sada miljama daleko od švaba, no sve to pada u vodu, ako će se i dalje sa tim uspjehom zadovoljiti jer to će samo biti dokaz da se ne ide naprijed...Jednostavo do te titule koliko god ona bila nerespektirana se mora doći...
Ponovo je BAYERN postao POSLJEDNJA ŠANSA ZA SPAS NOGOMETA!!!!!!!!!
Ponovo je BAYERN postao POSLJEDNJA ŠANSA ZA SPAS NOGOMETA!!!!!!!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Što se tiče Evropske lige tu se s nastupom njemački klubova i može biti zadovoljno, ali s druge strane i ne, tačnije ne može prevladavat potpuno zadovoljstvo.
Kao prvo plasman 2 ekipe u četvrtfinale Evropske lige je uspjeh. Hannover je odigrao fantastičnu sezonu u ovom takmičenju i nadam se da će opet u njemu nastupit.
Schalke nije ispunio u potpunosti očekivanja, kao ekipa koja je bila polufinalista prošle sezone, kao ekipa koja ima u svojim redovima Raula, Huntelaara, Farfana, Howedesa(jeste da ovaj u zadnjim susretima nije nastupao) moraš biti u stanju doći do finala i osvojit ovo takmičenje. Znači Schalke ima renome da tako nešto uradi, ali je naletio na protivnika koji je sjajan ove sezone i koji je kao tim izgledao pametnije, mudrije i svježije u ovom duelu, zato respekt Bilbao-u.
Ukupno kada gledamo sezonu u Evrokupovima može se reći da je već uspješna, 1 tim u polufinalu LP (trći put za redom BuLi ima učesnika u polufinalu ovog takmičenja, 2 puta Bayern, jednom Schalke, a prije 2 godine Bayern i u finalu), 2 tima u četvrtfinalu EL.
Da bi mogli reći da je sezona fantastična, onda je trebao još jedan tim proći u polufinale EL.
A sezona može još postati mega fantastična ako Bayern osvoji Ligu prvaka.....
Za sad je rezime, da je sezona za bundesligaše u Evropi vrlo dobra. A da bi se skočilo za jedan level više treba osvojit internacionalni trofej opet, jer na to se sad čeka od 2001.
Kao prvo plasman 2 ekipe u četvrtfinale Evropske lige je uspjeh. Hannover je odigrao fantastičnu sezonu u ovom takmičenju i nadam se da će opet u njemu nastupit.
Schalke nije ispunio u potpunosti očekivanja, kao ekipa koja je bila polufinalista prošle sezone, kao ekipa koja ima u svojim redovima Raula, Huntelaara, Farfana, Howedesa(jeste da ovaj u zadnjim susretima nije nastupao) moraš biti u stanju doći do finala i osvojit ovo takmičenje. Znači Schalke ima renome da tako nešto uradi, ali je naletio na protivnika koji je sjajan ove sezone i koji je kao tim izgledao pametnije, mudrije i svježije u ovom duelu, zato respekt Bilbao-u.
Ukupno kada gledamo sezonu u Evrokupovima može se reći da je već uspješna, 1 tim u polufinalu LP (trći put za redom BuLi ima učesnika u polufinalu ovog takmičenja, 2 puta Bayern, jednom Schalke, a prije 2 godine Bayern i u finalu), 2 tima u četvrtfinalu EL.
Da bi mogli reći da je sezona fantastična, onda je trebao još jedan tim proći u polufinale EL.
A sezona može još postati mega fantastična ako Bayern osvoji Ligu prvaka.....
Za sad je rezime, da je sezona za bundesligaše u Evropi vrlo dobra. A da bi se skočilo za jedan level više treba osvojit internacionalni trofej opet, jer na to se sad čeka od 2001.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ovaj put ulaze, u to sam siguran.amerosm je napisao/la: Kao stari poznavaoc Bundeslige moras znati da Fürth nije u Bundesligi dok sudija zvanicno ne odsvira pocetak utakmice u drustvu najboljih.![]()
![]()
![]()
Ne bi me cudilo kada bi zavrsili na trecoj poziciji.
Da kopiram ove parove za predstojece (29) kolo.
Zahuktali Wolfovi docekuju prvaka, nimalo lagana utakmica za Kloppovu druzinu. Izmedju Kölna i Werdera je sve moguce. Naime, ne zna se ko je u vecem haosu.VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund
1.FC Köln – SV Werder Bremen
VfB Stuttgart – FSV Mainz 05
SC Freiburg – 1.FC Nürnberg
1.FC Kaiserslautern – 1899 Hoffenheim
FC Bayern München – FC Augsburg
Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC
FC Schalke 04 – Hannover 96
Hamburger SV - Leverkusen
Svabe ce protiv Mainza pokusati nastaviti dobru seriju i borbi za mjesta koja vode u EL. Nece to biti lako, jer je Tuchelova ekipa itekako tvrd orah. Duel izmedju davljanika iz Breisgaua i Frankena mnogo toga moze pruziti, mada ce to prije biti neki ghnoj sa zalutalim pogotkom ili cak penalom. Djavoli na oprostajnoj turi kroz BuLi, dolaze im rastereceni Hofici. Utakmica sa puno golova, rekao bih. Bayern ce pokusati bez ogrebotine proci ovu (na izgled) laganu prepreku. Neki ce igraci biti cuvani (vjerovatno Ribery i Kroos) za predstojeci mec (srijeda) protiv BvB-a.
Favre ponovo protiv svojih Herthanera, jako uzbudljiv duel, gdje su bodovi veoma bitni za obje ekipe.
Duel izmedju "gubitnika" S04 i H96 bi isto tako trebao biti zanimljiv. Domacini brane trecu poziciju, dok je Slomka naumio ponovo lomiti koplja po Evropi.
Vom Jäger zum Gejagten
- legenda reala
- Kontakt:
Ma daj Gero, sad si me samo više zbunio i šta ja da odigram na kladionici
Ništa te čovjek ne može skontati
Ništa te čovjek ne može skontati
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 9 gostiju.