KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 01 apr 2012, 19:18

Za sve i jednog igraca KK Bosne u ovom trenutku je Jabbar glavom i bradom. Ako im on dodje, idu rang vise, a onda ce da budu bolji od Bosne.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 01 apr 2012, 19:23

Kako se Bosna sroza u Kratkom vremenu od vrha i titula sad do prosjecnog kluba,kad se sjetim tekme Bosna -Partizan i te pobjede.Iako nisam navijac Bosne imo sam priliku da odgledam tu tekmu u Skenderij i super je bilo meni kao ljubitelju kosarke. Ta bosna i ova sad razlika ko nebo i zemlja

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 apr 2012, 22:05

senci-071 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Sparsi dovode Krupaliju vjerovatno. Nasim je bio pod nosom, ali gdje bi to nas vrli direktor, Nazvat cu te kasnije znao uraditi :lol: :lol: :lol:

Ali, kud ces dalje kad Hamdo nije primio platu od oktobra.

E JAK IGRAC KAD SE VRATI U OVU NASU LIGU, I JOS BIRA I IZABERE SPARSE!! :lol:
kao sto ti neno rece on je igrac za 2 koplja iznad svakog Bosninog, pa i rahimica
ali neka Sarajevo dobije barem jedan dobar kosarkaski klub kada sa uhljupima u upravi tesko da se Bosna skoro vrati
dobro je rekao nenad markovic ocigledno Bosni netrebaju njene legende a ocigledno i sa razlogom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 04 apr 2012, 13:24

KK Bosna je 4. aprila 1979. godine u francuskom Grenoblu ostvarila historijsku pobjedu nad italijanskim Emersonom i postala prvi put prvak Evrope u košarci. Pred 12.000 navijača, popularni "Studenti" su slavili veliku pobjedu rezultatom 96:93. To je tada bio najveći uspjeh jugoslovenske, a do danas je najveći bh. košarke.

Sastav šampionske generacije: Delibašić, Varajić, Vučević, Benaček, Đogić, Bosiočić, Izić, Radovanović, Hadžić, Pešić. Trener ove brilijantne generacije bio je sad već legendarni Bogdan Boša Tanjević.

Ova generacija ostala je upisana zlatnim slovima kako u jogoslovenskoj tako i u evropskoj košarci. Ovo je bila ekipa sačinjena od velikana ovog sporta.
Bosna <3

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 04 apr 2012, 22:20

pluton je napisao/la:KK Bosna je 4. aprila 1979. godine u francuskom Grenoblu ostvarila historijsku pobjedu nad italijanskim Emersonom i postala prvi put prvak Evrope u košarci. Pred 12.000 navijača, popularni "Studenti" su slavili veliku pobjedu rezultatom 96:93. To je tada bio najveći uspjeh jugoslovenske, a do danas je najveći bh. košarke.

Sastav šampionske generacije: Delibašić, Varajić, Vučević, Benaček, Đogić, Bosiočić, Izić, Radovanović, Hadžić, Pešić. Trener ove brilijantne generacije bio je sad već legendarni Bogdan Boša Tanjević.

Ova generacija ostala je upisana zlatnim slovima kako u jogoslovenskoj tako i u evropskoj košarci. Ovo je bila ekipa sačinjena od velikana ovog sporta.
Još jedno posrtanje na godišnjicu našeg najvećeg uspjeha.

KK Bosna je 04 Aprila 2012 u Mrkonjić Gradu :oops: potvrdila da tone sve dublje i dublje i da nema limita glupostima koje mogu napraviti ljudi kojih zadnjih godina vode klub.Šta reći za Admira Bukvu, toga nesposobnjakovića , koji nam je za ligu 6 doveo/servirao kao pojačanja igrače iz kluba koji je jedva ostao u ligi 13 odnosno čiji igrači shvataju i igraju košarku na amaterskom nivou.

Kao što je generacija iz 79 ostala zlatnim slovima upisana u istoriju BIH i evropske košarke tako ću ma koliko god ovdje dosađivao spominjati Imamovića,Konakovića,Šabovića,Milavića,Čengića,Bukvu kao ljude koji će crnim slovima biti upisani u istoriji kluba,nsposobnjakoviće koji su srozali klub na najnižu razinu.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 apr 2012, 13:44

U drugom periodu (23:18) Bosna bilježi najveću prednost u 11. minuti (20:27). Koševima Velimirovića i Harmandića, tim iz Mrkonjić Grada tu prednost brzo topi nakon čega se do kraja poluvremena igra koš za koš. Prilikom odlaska na odmor domaćini imaju prednost od 2 poena (43:41).
Po doticnom novinaru ovog portala, Harmandic igra kosarku i to u Mladosti iz Mrkonjic Grada :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji li je bio onda Harmandic sto je igrao rukomet u Bosni i Izvidjacu?!

Tugo, tugo na sta si spala...

Ostalo je samo ime.....

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 05 apr 2012, 22:34

neno#4 je napisao/la:
U drugom periodu (23:18) Bosna bilježi najveću prednost u 11. minuti (20:27). Koševima Velimirovića i Harmandića, tim iz Mrkonjić Grada tu prednost brzo topi nakon čega se do kraja poluvremena igra koš za koš. Prilikom odlaska na odmor domaćini imaju prednost od 2 poena (43:41).
Po doticnom novinaru ovog portala, Harmandic igra kosarku i to u Mladosti iz Mrkonjic Grada :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majko moja, i ja sam to sinoć primjetio ali nisam imao snage da reagujem.

Mora da su mu Fudo Bajrakterević i Admir Bukva dobri prijatelji,po profesiji velike neznalice k :lol: :lol: :lol: koji su zaduženi za pravljenje rostera i dovođenje pojačanja.Sjećam se da mi je Bajraktarević prošle godine o dogovorenom pojačanju na poziciji play-a :lol: spominjao Opačka :mrgreen:.Bolje rečeno on mu nije znao ni ime ali sam na osnovu razgovora skontao o kome priča.Kada Admir i Fudo idu da dogovore transfer budi siguran da od toga nema ništa jednostavno jer se radi o tolikom neznalicama i nesposobnjakovičima da u normalnim okolnostima takvi ne bi vidjeli prostorije kluba ni na slikama.
04. 09. 2011 - Alytus

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 05 apr 2012, 23:46

vlada u sjeni je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Majko moja, i ja sam to sinoć primjetio ali nisam imao snage da reagujem.

Mora da su mu Fudo Bajrakterević i Admir Bukva dobri prijatelji,po profesiji velike neznalice k :lol: :lol: :lol: koji su zaduženi za pravljenje rostera i dovođenje pojačanja.Sjećam se da mi je Bajraktarević prošle godine o dogovorenom pojačanju na poziciji play-a :lol: spominjao Opačka :mrgreen:.Bolje rečeno on mu nije znao ni ime ali sam na osnovu razgovora skontao o kome priča.Kada Admir i Fudo idu da dogovore transfer budi siguran da od toga nema ništa jednostavno jer se radi o tolikom neznalicama i nesposobnjakovičima da u normalnim okolnostima takvi ne bi vidjeli prostorije kluba ni na slikama.
Upravo zbog tih i slicnih neznalica, klub se i nalazi u situaciji koja je svima nama poznata, dok se oni ne iskorijene u i oko kluba i ne dodju kompetentni ljudi koji su spremni pomoci i imaju odredjenu viziju, mi ne mozemo ocekivati bolje. Dok se to ne desi, imat cemo priliku uzivati u ovim "strucnjacima" koji dovode ciljana pojacanja, krenulo je od Vogosce, sta je sljedece, KK Play Off, KK Bosnjak i sl :lol: :lol: :lol: . Za A.Cengica, jos sebi ne mogu doci da su ga doveli.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 apr 2012, 01:02

Nema potrebe da se covjek cudi tim ispadima :lol: :lol: :lol:
Doticnom novinaru je Hasandic Harmandic. Ivan Opacak je play iz Zenice, Cengic i Hadzifejzovic su pojacanja :lol: :lol: :lol: ..Te izjave vec su djela drugih vizionara. Fudo i Ado.
Od dana kada je KK Bosna ostvarila najveći uspjeh bh. klubskog sporta osvojivši titulu prvaka Evrope prošlo je 33 godine, a danas se klub iz Hamze Hume 2 nalazi u najtežem periodu od svog nastanka.
"Nakon 33 godine od kada se naš klub popeo na krov Evrope, prolazimo zaista težak period, možda i najteži od osnivanja KK Bosne. Trenutno stanje je teško, ali je realno u odnosu na ono što se radi i ulaže u sportu u Sarajevu.", rekao je Admir Bukva povodom praznika KK Bosna koji su Studenti zbog aktuelnih uslova u kojima se radi obilježili samo konferencijom za štampu, bez velikog slavlja ili pompe.

Razlika u sistemskim rješenjima za sport iz vremena kada je KK Bosna osvojila evrospku krunu i onome što se nudi (ili ne nudi) sportskim klubovima danas je očigledna. Danas sportski giganti kakav je KK Bosna nemaju riješene ni osnove uslove trenažnog procesa ili administracije, a u takvoj situaciji teško je i govoriti o daljem iskoraku.

"Treba nam podrška države kako je u ono doba bilo.", govori Bukva. "Tada se nije razmišljalo gdje se trenira ili kako će se otputovati na utakmicu. Klubovi su imali podršku svih struktura vlasti. Možda nije bilo toliko klubova, ali se i tada znalo ko je gigant i šta je KK Bosna."

"Danas nema entuzijazma, niko ne razmišlja o ulaganju. Stanje u državi je drugačije i kad je sport, ali i sve ostalo u pitanju.", kaže direktor KK Bosna.

"Mi i dalje očekujemo da se stane iza kluba i da se pomogne da se izađe iz krize.Klub nije društvo jednog lica, grad, država i navijači su vlasnici kluba i to svi moraju znati. Voda je došla do grla, ali mi pokušavamo da se održimo na površini. Klub je opstao. Bio je na granici gašenja, ali to nije dozvoljeno i nadam se da se to neće ni dozvoliti.", teška srca kaže Bukva, te dodaje: "Moramo se zahvaliti onima koji su tu, upravnom odboru, igračima i uposlenicima. Pokušavamo napraviti sistemski pomak i napravimo korak ka konsolidaciji najuspješnijeg kolektiva u BiH. Jest teško ali je i ostvarivo. Moraju se stvoriti uslovi za trenažni proces i administraciju. Sarajlijama, ali i ostalim Bosancima i Hercegovcima treba biti čast da se budu dio kluba slavne istorije KK Bosna. Na žalost, malo je onih koji će i u ovom trenutku stati uz klub, ali oni definitivno zaslužuju zahvalnost."

I pored teške situacije, Bukva je optimista da su pred KK Bosnom bolji dani.

"Još ima entuzijasta, na žalost ima i onih koji likuju, ali u inat njima klub će opstati. Uvijek nam se pravi analiza neuspjeha, iako u zadnjih 15 godina ima više uspjeha nego neuspjeha. Zahvaljujemo se i onima koji nisu uz nas, koji kritikama a ne rješenjima opravdavaju svoju distancu od kluba. To je dokaz da smo još prisutni na sceni i da će KK Bosna proslaviti još mnogo titula."
I procitas tekst i ustvari shvatis da covjek veze nema i da bulazni gluposti. Najvise upada u oci to sto nigdje nema kritike u kojoj kaze da je i on za nesto kriv. Da je Uprava dovela Bosnu u ovu situaciju. A ne drzava, grad, Federacija, NLO, agent tajne sile, ili mozda Barack Obama.

Ali neka, SIPA ce jedno jutro da pokuca na vrata i upita za sve sta se radilo, pogotovo nelegalno.

Ostalo je samo ime.....

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 apr 2012, 12:31

Kad SIPA pokuca na vrata, bit ce kasno, vec ce kljuc biti u bravi.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 07 apr 2012, 19:38

Skenderija koja je prije svega sportska dvorana vec 15 god pravi probleme i RK i KK Bosna te Zelji.Uvijek je preci neki sajam od Bosnine utakmice. Iako i u Bosni ne sjede cvjecke,direktori Skenderije su puno gori lopovi,pocev od Dzinde do Hajriza Becirevica kojeg nazalost poznajem. I sve sto mogu reci za tog covjeka je da je ratni profiter (bukvalno),kvazi pokretac otpora (pokrenuo ga kao i ja) i sada se sepuri po raznim direktorskim stolicama.
On naravno nema osjecaja prema Bosni,a i sto bi kad je sandzo. Bosnu nije po meni unistilo samo lose vodjenje,vec su debelo doprinijeli grad i kanton,razne doslje,pa i svi mi koji kao i volimo Bosnu. Nazalost.
Ostaje nam Spars i druge ekipe,a Bosna daj Boze da se ne ugasi,poslije rata nestaje polako jedna po jedna stvar koja je bila simbol ovog grada,a koju brdjani u ratu nisu uspjeli unistiti.Tuzno....

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 07 apr 2012, 22:52

Denizmare je napisao/la:Skenderija koja je prije svega sportska dvorana vec 15 god pravi probleme i RK i KK Bosna te Zelji.Uvijek je preci neki sajam od Bosnine utakmice. Iako i u Bosni ne sjede cvjecke,direktori Skenderije su puno gori lopovi,pocev od Dzinde do Hajriza Becirevica kojeg nazalost poznajem. I sve sto mogu reci za tog covjeka je da je ratni profiter (bukvalno),kvazi pokretac otpora (pokrenuo ga kao i ja) i sada se sepuri po raznim direktorskim stolicama.
On naravno nema osjecaja prema Bosni,a i sto bi kad je sandzo. Bosnu nije po meni unistilo samo lose vodjenje,vec su debelo doprinijeli grad i kanton,razne doslje,pa i svi mi koji kao i volimo Bosnu. Nazalost.
Ostaje nam Spars i druge ekipe,a Bosna daj Boze da se ne ugasi,poslije rata nestaje polako jedna po jedna stvar koja je bila simbol ovog grada,a koju brdjani u ratu nisu uspjeli unistiti.Tuzno....

Pokazalo se da su klub vodili i vode veći brđani od onih koji nas nisu slomili u ratu.I naravno da su oni najveći krivci za sva poniženja kaja su se desila klubu u zadnjih par godina.Ali naravno kao i svim sferama našeg društva za lopovluke niko neće odgovarati.Koliko je sutra napraviti scenario koji je uradila Sloboda Dita.Bolje je i klub ugasiti nego doživljavati iz sedmice u sedmicu nova razočarenja.
Uostalom stečaj je i jedino rješenje,što to prije skontamo,prije će se stvoriti uvjeti za formiranje jedne nove,zdrave Bosne.Pa makar se i zvala drugačije.
04. 09. 2011 - Alytus

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 07 apr 2012, 23:20

Varda nas je veceras ponizila u dvorani Ramiz Salcin rezultatom 71:59. Jedini koji je nesto i igrao bio je "Rizvic" (16 poena i 7 skokova). KK Sloboda Dita je trenutno ispred samo zbog toga sto su proglasili stecaj prije nas. Pravo cudo ce morati da se desi, da bi KK Bosna "prezivjela". Svi su sve napisali, ja i dalje istim intenzitetom pratim sva desavanja oko mog voljenog kluba, ali jednostavno vise rijeci nemam. Ni poslije rata nije ovakva situacija bila, a znam u kakvim smo uslovima trenirali. Stidite se...
Sport je lijek za tijelo i duh.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 apr 2012, 00:25

tuga na kub

odakle je sad varda u pm :roll: sad ces vidjet iz nekog sela pokraj trebinja :roll:
nema potpisa

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 apr 2012, 00:50

nerminh74 je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:tuga na kub

odakle je sad varda u pm :roll: sad ces vidjet iz nekog sela pokraj trebinja :roll:
visegrad
boze sacuvaj majke mi :roll:

al opet meni u glavu ne ide kako te takve amaterske ekipe pobjede, to znaci majke mi da je Sarajevo palo qrcu za ushi sto se talenta i kosarke tice, tj opcenito sporta. Pa nekad bi raja iz mahala sa lakocom sigurno dobijala ovakve timove, a danas kosarkaski klub bosna gubi kuci od tima iz visegrada :roll: ajd izgubit od ovih sto ulazu lovu tipa siroki i igokea, al od capljina, visegrada i slicno, havarija majke mi :roll:

otiso je ovaj grad u 3pm :roll:
nema potpisa

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 08 apr 2012, 00:57

tuga i jad ali stvarno pa da je neko prije 4-5 god rekao da će bosna "u svojoj" dvorani gubiti od neke varde iz tamo nekog višegrada sa 12 raz i biti doslovno potučena svi bi mu rekli pa ti si lud čovjek ... ko bi rekao da je došlo vrijeme da bosna kući od širokog unaprijed upisuje poraz od 20-ak razlike jer ako i to bude dobro će proći ... a tko je kriv tome da je nestao veliki derbi između bosne i širokog kada su medi tjednima unaprijed "dizali" atmosferu kad je skenderija bila premala za sve ljubitelje košarke ... kriva je nesposobna uprava kk bosne kriv je i mentalitet naši ljudi koji kritiziraju a ništa ne poduzimaju kriva je politika kluba sponzora koji su uzalud davali svoj novac običnim čobanima al eto šta se može sad ... neke se stvari samo mogu dogoditi samo u bih ... GDJE PRESTAJE LOGIKA I ZDRAV RAZUM TU POČINJU BIH POSLA ... NAŽALOST TAKO JE :(
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 apr 2012, 11:32

Admir_Sa je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:tuga na kub

visegrad
boze sacuvaj majke mi :roll:

al opet meni u glavu ne ide kako te takve amaterske ekipe pobjede, to znaci majke mi da je Sarajevo palo qrcu za ushi sto se talenta i kosarke tice, tj opcenito sporta. Pa nekad bi raja iz mahala sa lakocom sigurno dobijala ovakve timove, a danas kosarkaski klub bosna gubi kuci od tima iz visegrada :roll: ajd izgubit od ovih sto ulazu lovu tipa siroki i igokea, al od capljina, visegrada i slicno, havarija majke mi :roll:

otiso je ovaj grad u 3pm :roll:
ulazu otprilike toliko negdje koliko efektivno ulaze danasnja Bosna
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 08 apr 2012, 13:38

Neznam da je veći gigant u goroj krizi i situaciji bio u svijetu košarke. Ovo je jad i čemer da ga nema dalje. Počeli smo strahovati od ekipa tipa Varde, Mladosti :oops: pa dokle više, kakve proslava Bosnine godinjsnjice osvajanja Evrope, gubeci u Mrkonjić Gradu sa 12 razlike, najstvarnija slika situacije u klubu.

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 08 apr 2012, 13:58

sonik24 je napisao/la:Neznam da je veći gigant u goroj krizi i situaciji bio u svijetu košarke. Ovo je jad i čemer da ga nema dalje. Počeli smo strahovati od ekipa tipa Varde, Mladosti :oops: pa dokle više, kakve proslava Bosnine godinjsnjice osvajanja Evrope, gubeci u Mrkonjić Gradu sa 12 razlike, najstvarnija slika situacije u klubu.
bosna ce uskoro u historiju,nastupaju sparsi :)
Bosna <3

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 apr 2012, 14:44

sonik24 je napisao/la:Neznam da je veći gigant u goroj krizi i situaciji bio u svijetu košarke. Ovo je jad i čemer da ga nema dalje. Počeli smo strahovati od ekipa tipa Varde, Mladosti :oops: pa dokle više, kakve proslava Bosnine godinjsnjice osvajanja Evrope, gubeci u Mrkonjić Gradu sa 12 razlike, najstvarnija slika situacije u klubu.
KK Spit je daleko veći gigant a već godinama nastupaju samo u hrvatskoj ligi koja je zbog igranja najboljih klubova u aba ligi lošija od naše

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.