AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Glupost
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Glupost » 07 apr 2012, 17:22

IlPrincipe je napisao/la:nemoš bit dobar kad imas 4 igrača u veznom redu od kojih niti jedan ne vrijedi više od 10miliona :roll:
Pa to je odavno tako i ne samo u veznom redu nego i bekovi su kriticni. Uvijek sam se pitao zasto Milan ne pokrije te pozicije jer im malo fali da budu sami vrh svjetskog fudbala ali sa ovakvom politikom gdje su igraci kao Nocerino, realno on nije svjetska klasa niti ce ikada biti, onda Antonini te Bonera prvotimci i gdje se ne vidi potreba za njihovim mijenjanjem osim u ocima navijaca Milan nece biti ekipa za vece domete od 1/4 finala LP.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 apr 2012, 17:27

ma nama su potrebna oba beka i jedan kreativac u vezi i to je ono sto pod muss moramo gledati na ovome ljetnom mercatu...abate moze samo biti back up a isto tako i ova druga lijeva strana svaki od njih ;)

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 07 apr 2012, 17:31

slika 8-)
-RIVALDO-

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 apr 2012, 17:33

izgleda ipak je poraz protiv barce ostavio psihološkog traga kod igrača milana ali isto tako istrošili su se rossoneri zadnjih 7 daan. nije fiorentina bila bolja ali sretno/spretno dolaze do 3 boda. delio rossi postavio je dobru taktiku, viole su se branile a preko kontri i odličnog jovetića i njegove asistencije za amaurija stižu do neočekivane pobjede. milan je od prve minute krenuo mlako, sporo su se akcije stvarale. vezni red je odigrao ispod svih standarda. šta reći kad je muntari dirigent jasno je koliko je sati. da je kod 1-0 ušla šansa muntarija i ona stativa lopeza sve bi bilo gotovo ali nije htjelo danas. bilo je šansi dosta za domaćina ali većinom iz nekih gužvi i centaršuteva, nije bilo dovoljno razrađenih akcija. mislim da je za poraz pored umora kriv i vezni red. muntari, nocerino, ambrosini i emanuelsson odigrali su zaista loše, možda se ganac malo isticao u odbrani ali je mnogo lopti upropastio. i takav vezni red sa defanzivcima nije pružao dovoljno zaštite ionako ranjivoj odbrani. korneri su priča za sebe. milan je valjda jedini od ovih jačih timova koji ne zna izvesti korner kako treba nego sve neka kratka dodavanja a u 16-ercu gorostasi ibra, mexes, ambrosini itd. kasnije allegri ovodi robinha i prelazi na 4-3-3 i situacija je još gora po odbranu što na kraju krajeva i koristi amauri u izrađenoj akciji viola. glavni krivac za prvi gol je abate jer nije pratio ofsajd liniju. inače je odbrana visoko stajala i nekoliko puta su opasno ispali a to odlični jovetić koristi i postiže gol i asistenciju.
šteta za izgubljena 3 boda. juve ako pobijedi a šanse su velike za to ide na prvo mjesto. milan je sad u padu forme 2 remija a juve igra dobro i imaju pravo da se nadaju scudettu mada je još dosta u igri, tačnije 21 bod za milan i 24 za juventus sa ovom tekmom manje.
Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 07 apr 2012, 17:39, ukupno mijenjano 3 puta.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 apr 2012, 17:33

Znači nakon ovakve utakmice opet se govori kako Nocerino nije za Milana. Ok, taj momak ne bi imao mjesta u Seedorfovom, Kakinom i Gattusovom Milanu, al' u ovom današnjem je "brada" najbolji veznjak. Prije svega, ja bih se odlučio za bekove (al' to već svi znaju) i još jednog veznjaka (tipa Montoliva), pa da se tako pođe u narednu sezonu. Nadati se da će biti što manje povreda, jer se mora priznati da su neki igrači (KPB, Silva, Cassano, Pato, Flamini) bili van terena mnogo više negoli je to "normalno".
Smijem se kladiti kako Silvio psuje što mu Pato 'tanca kćerku, jer bi ga se sad riješio. :mrgreen: Je li moguće da mu je ovo 14 povreda u posljednje 2 sezone ili sam ja to nešto pogrešno preveo? :? Ako je to tačno, onda se bukvalno bacaju pare koje se izdvajaju za njegovu platu. Čuj 14 povreda u 2 godine. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 07 apr 2012, 17:38

Monolog je napisao/la:Znači nakon ovakve utakmice opet se govori kako Nocerino nije za Milana. Ok, taj momak ne bi imao mjesta u Seedorfovom, Kakinom i Gattusovom Milanu, al' u ovom današnjem je "brada" najbolji veznjak. Prije svega, ja bih se odlučio za bekove (al' to već svi znaju) i još jednog veznjaka (tipa Montoliva), pa da se tako pođe u narednu sezonu. Nadati se da će biti što manje povreda, jer se mora priznati da su neki igrači (KPB, Silva, Cassano, Pato, Flamini) bili van terena mnogo više negoli je to "normalno".
Smijem se kladiti kako Silvio psuje što mu Pato 'tanca kćerku, jer bi ga se sad riješio. :mrgreen: Je li moguće da mu je ovo 14 povreda u posljednje 2 sezone ili sam ja to nešto pogrešno preveo? :? Ako je to tačno, onda se bukvalno bacaju pare koje se izdvajaju za njegovu platu. Čuj 14 povreda u 2 godine. :roll:

nemoj tako kao prvo nije tacno da Pato stanca Silvievu cerku onaj fina cura nista prije braka :mrgreen:
Zadnja izmjena: mdss, dana/u 07 apr 2012, 17:41, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 07 apr 2012, 17:40

hej ja i zaboravio da je Emanuelson igrao :o UŽAS!!!

Toplo-hladno igra
-RIVALDO-

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 apr 2012, 17:42

pogledao na preskok vani i nisam vidio ama baš ništa pozitivno, igra nikakva, daj je ibri pa šta bude, boateng koji bi možda jedini i mogao donijeti neku prevagu "umoran", pa jbt koji profesionalac zbog umora propušta utakmice kakve su to fore.
Ustvari jedna pozitivna stvar je da se casano vratio na teren, ali to je jedino,
nema silve kiksevi u odbrani pod normalno,
nema veznog reda-ibra odsječen.
naravno da još ništa nije gotovo, ali nije situacija ni slična, do danas odlučivali sami o sebi a sada više nije tako :roll:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 07 apr 2012, 17:48

Nista jos nije gotovo, bice jos prosuti bodova,samo ovaj kiks Milana moze jos povecati neizvjesnost do kraja. Ako Juve dobije imat ce malu psiholosku prednost, ali ponavljan pred Juventusom je tezi raspored...

Jedino za Milan moze biti problem umor jer se igra kolu sredinom sedmice, a vecina igraca su dosta istrosena. Uglavnom, ceka nas zanimljivi 7 kola...

Ipak, nije sve crno u dananjem porazu..., nek navijaci Milana budu sretni jer im se vratio Cassano :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 apr 2012, 18:17

Monolog je napisao/la:Znači nakon ovakve utakmice opet se govori kako Nocerino nije za Milana. Ok, taj momak ne bi imao mjesta u Seedorfovom, Kakinom i Gattusovom Milanu, al' u ovom današnjem je "brada" najbolji veznjak. Prije svega, ja bih se odlučio za bekove (al' to već svi znaju) i još jednog veznjaka (tipa Montoliva), pa da se tako pođe u narednu sezonu. Nadati se da će biti što manje povreda, jer se mora priznati da su neki igrači (KPB, Silva, Cassano, Pato, Flamini) bili van terena mnogo više negoli je to "normalno".
Moj čovjek. :mrgreen:

Što se tiče utakmice, ne vrijedi komentarisati. Dovoljno je reći da je Milan pretrpio poraz od Fiorentine, tima koji je jedino Novaru savladao u gostima, te koji ne može ni dole, a pogotovo ne gore. Praktično nemaju nikakvih ambicija, a ni igra im nije bila nešto specijalno. Ipak, i kao takvi su pobijedili izmoreni Milan, a vidno je da pojedinci ne mogu izdržati ovakav tempo. Ne znma ko stavi Zambrottu da igra, pa čovjek je katastrofa. :roll: Treba ga prodati pod hitno; ma, ne mora ni to, raskini ugovor ili pusti da istekne pa ga goni u... :mrgreen: Ima njih još, nije Zambro jedini primjer. A, isti ti igraju po nekoliko utakmica u sezoni, a primaju bogovske plate.

Ovako, borba za Scudetto je, ako Juventus slavi na Siciliji, po meni gotova, bez obzira na teži raspred Juventusa i sve ostale okolnosti u vidu povoljne pozicije za Rossonere i slične gluposti. Ništa, večeras mirno ispratiti susret i navijati za Palermo, te se nadati da će Miccoli i društvo smoći snage i pomrsiti račune Staroj dami.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 07 apr 2012, 19:33

Uz sve one silne povrede ,protiv Chieva nema : Bonere,Ambrosinia,Aquilania odradjuju kartone.

:mrgreen: Tuga!
-RIVALDO-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 apr 2012, 19:43

Gospodo, to je sasvim realan ishod sezone. Povrede su tu, jer je ekipa matora. U Milanu konstantno izbegavaju neophodne rezove. Ambrosini i Seedorf vec godinama igraju za velike pare, a obicno im sezona svodi na nekoliko kvalitetnih utakmica. I nisu jedini. Dakle, od novca koji ide u plate veterana, ove sezone se moglo kupiti 3-4 kvalitetna igraca. Milan sem Ibrahimovica nema ni jednog extra kvalitetnog i produktivnog napadaca. Bekovi ocajni. Od stopera, samo je Silva klasa. Sredinu nemate. Stavise, tu su Boateng i Nocerino i najkvalitetniji igraci.
Opet to neki ne kapiraju i opet ce kupiti 4-5 igraca jeftinih, po mogucstvu bosmanovaca. I opet ce "rupe" ostati.

Shevchenko4ever
Kontakt:

Post Postao/la Shevchenko4ever » 07 apr 2012, 20:18

ne mozete tako pratiti Milan i navijati za njega, cim izgubi utakmicu i lose odigra odma sto jezika, ta prica treba sve promijeniti je za malu djecu, kad su ti isti igraci pobjedjivali redom sviju bili su heroji a sad odjednom ne valjaju, skontajte se malo jer nema mi nista gore nego citati od takozvanih navijaca Milana sranja o ekipi

svi su kompletno odigrali katastrofa i svako ko je gledao utakmicu to zna, fiorentina je kriza ekipa ali smo mi bili previse losi, nije bilo nicega ni odbrane ni veze ni napada, sve i jedan igrac je zakazao, ali to nije razlog da se pljuje po njima svima jer je npr. taj Nocerino za kojeg pojedini seru otkrovljenje Serie A, nije bitno sto kosta 1 mil. kad je covjek odlicno igrao kompletnu sezonu, sad ako je u padu forme to je razlog da ga se rijesimo, pogotovo srati za legende i starije igrace Milana kao sto su Ambro, Sedorf, Van bomel koji su izniejli dobar dio sezone zbog povreda mladjih igraca
malo ljudi razmislite kad pisete a ne odma poslije poraza uhvatit se tastature i srati po svima, ja sm se pojeo kad sam gledao kako igraju ali jednostavno nisu mogli povezat dvije dobre lopte, i to je tako, samo molim boga da se sto prije oporavimo od ove krize i odma protiv Chieva samo pobjedu ubiljezimo kakvu god, neka bude onako ko protiv Udinesea kad smo prekinuli losi niz i onda poharali sve protivnike pred sobom ;)
jos je zanimljivije jer je Juve pobijedio Palermo, ali ce biti gusto pravo, ali ce izgubiti i oni jednu utakmicu budite ubjedjeni u to i tu je Milan da uzme scudetto

FORZA MILAN PER SEMPRE!!!
Milan Milan solo con te
Milan Milan sempre per te

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 07 apr 2012, 20:27

Shevchenko4ever je napisao/la:ne mozete tako pratiti Milan i navijati za njega, cim izgubi utakmicu i lose odigra odma sto jezika, ta prica treba sve promijeniti je za malu djecu, kad su ti isti igraci pobjedjivali redom sviju bili su heroji a sad odjednom ne valjaju, skontajte se malo jer nema mi nista gore nego citati od takozvanih navijaca Milana sranja o ekipi

svi su kompletno odigrali katastrofa i svako ko je gledao utakmicu to zna, fiorentina je kriza ekipa ali smo mi bili previse losi, nije bilo nicega ni odbrane ni veze ni napada, sve i jedan igrac je zakazao, ali to nije razlog da se pljuje po njima svima jer je npr. taj Nocerino za kojeg pojedini seru otkrovljenje Serie A, nije bitno sto kosta 1 mil. kad je covjek odlicno igrao kompletnu sezonu, sad ako je u padu forme to je razlog da ga se rijesimo, pogotovo srati za legende i starije igrace Milana kao sto su Ambro, Sedorf, Van bomel koji su izniejli dobar dio sezone zbog povreda mladjih igraca
malo ljudi razmislite kad pisete a ne odma poslije poraza uhvatit se tastature i srati po svima, ja sm se pojeo kad sam gledao kako igraju ali jednostavno nisu mogli povezat dvije dobre lopte, i to je tako, samo molim boga da se sto prije oporavimo od ove krize i odma protiv Chieva samo pobjedu ubiljezimo kakvu god, neka bude onako ko protiv Udinesea kad smo prekinuli losi niz i onda poharali sve protivnike pred sobom ;)

To su takvi igrači da nemaju kontinuitet dobrih igara,jedino Nocerino što ove sezone igra konstantno dobro.
Igrači poput Mesbaha i Antonina ne mogu biti u timu. Mexes je imao dobrih utakmica u nekim je odigrao čak bolje od Silve,al sve mu uzalud kad je sjebao u najvažnijim utakmicama,protiv Barse a evo i danas.
Muntari ima nekontrolisan šut u pm. meni se čini da on izbaci loptu sa San Sira kad šuta.
Aquilani je igrač koji treba biti u prvoj postavi ,kreativniji je od Ambrosinia,a nije ni loš u defanzivi dosta sjecka igru protivnika.
Vrijeme je da idu : Flamini ( 100% ) , Seedorf, Nesta, Ambrosini,Zambrotta

Milan nikad neće prodati Boneru to je jasno.

Mislim da je dogovoreno za Montoliva , znači trebaju bekovi al 2 extra beka, ne neki Mesbah ,onaj Adriano iz Barse bi se mogao dovesti ,da imalo razmišljaju doveli bi tog igrača. Armero je klasa za svakog našeg ,ne bi bilo loše pokušat.
-RIVALDO-

AC_Milan4ever
Kontakt:

Post Postao/la AC_Milan4ever » 07 apr 2012, 21:11

ma svaka im cast tako su dosadnu utakmicu odigrali da ih je bilo divota gledati :(

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 apr 2012, 21:41

Shevchenko4ever je napisao/la:ne mozete tako pratiti Milan i navijati za njega, cim izgubi utakmicu i lose odigra odma sto jezika, ta prica treba sve promijeniti je za malu djecu, kad su ti isti igraci pobjedjivali redom sviju bili su heroji a sad odjednom ne valjaju, skontajte se malo jer nema mi nista gore nego citati od takozvanih navijaca Milana sranja o ekipi

jos je zanimljivije jer je Juve pobijedio Palermo, ali ce biti gusto pravo, ali ce izgubiti i oni jednu utakmicu budite ubjedjeni u to i tu je Milan da uzme scudetto

+1. tako ti je to. dok pobjeđuješ sve je bajno i sjajno čim izgubiš treba sve promijeniti ne valja niko itd. malo umor još od kupa sa juventusom pa onda barcelona i ove ligaške sve je to došlo na naplatu. izgleda allegri nije mogao dovoljno motivirati ekipu protiv fiorentine danas. ali ja sam 100% uvjeren da milan uzima scudetto. milan je sad u padu forme, juve je u usponu. past će i juve u formi a milan će podići formu a još je 21 bod u igri.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 apr 2012, 22:20

BASTA !

Za sve one koji pišu:"Zbogom Scudetto" - "Scudetto je izgubljen" ili "Juventus je šampion Italije"...

-Idite svi dođavola, jer vi ste sramota svih ROSSONERA!

-Ja sam besan, jer jedina stvar koja me nervira više od poraza Milana su privremeni FANOVI. Muka mi je od vas, vi ste devijacija ovog kluba, skoro ste gori od političara!

-Ako morate da kritikujete Milan, učinite to davajući KONSTRUKTIVNA mišljenja, NE DESTRUKTIVNA!

-Promenite tim za koji navijate, jer takvi kakvi ste niste dostojni ni da izgovorite reč MILAN!

A Juventinima i ostalim DUŠMANIMA poručujem ovo:" Mi smo navijači MILANA, i po karakteru ne odustajemo NIKADA, i verujemo do kraja!

Taj Scudetto MORA ostati na našim dresovima i sledeće sezone. Ko želi da veruje, dobro, a oni koji ne žele da veruju neka ĆUTE i bez KOMENTARA!

Preuzeto sa jednog Milanovog bloga ...
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 07 apr 2012, 23:26

Cassano ce odlucit ba sezonu to je sigurno. Prosle godine je doso u januaru i bum asistencije ovo ono. Kad on bude mogao odigrati cijelu utakmicu to ce bit perverzija. Ibra i Maxi/Shaarawy/Robinho u spicu iza njih Cassano. A u vezni red da se vrati Boa, te ostavit Muntaria i stavit Nocerina/Aquamena u zavisnosti od taktike. A odbranu sklepat kako god dok se ne vrati Silva cime ce ovim stupadskim golovima doci kraj. Jbt razumite i Mexesa, drugacije je kad pored vas igra najbolji stoper na svijetu i recimo neki Bonera.

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 07 apr 2012, 23:40

Ponovo razočarenje. Juventus je deklasirao fiorentinu 0-5 , a mi na San Siru izgubimo 1-2 .. zaista sramota. Ma koliko utakmica odigrali , ovo se nije smjelo desiti .. Ali šta je tu je , kad bolje razmislim možda je i bolje da Juventus osvoji titulu , to će onda tek otvoriti oći Berluskoniju i možda napokon dovede igrače kako treba !
Sloboda Tuzla !!!

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 07 apr 2012, 23:47

IlPrincipe je napisao/la:BASTA !

Za sve one koji pišu:"Zbogom Scudetto" - "Scudetto je izgubljen" ili "Juventus je šampion Italije"...

-Idite svi dođavola, jer vi ste sramota svih ROSSONERA!

-Ja sam besan, jer jedina stvar koja me nervira više od poraza Milana su privremeni FANOVI. Muka mi je od vas, vi ste devijacija ovog kluba, skoro ste gori od političara!

-Ako morate da kritikujete Milan, učinite to davajući KONSTRUKTIVNA mišljenja, NE DESTRUKTIVNA!

-Promenite tim za koji navijate, jer takvi kakvi ste niste dostojni ni da izgovorite reč MILAN!

A Juventinima i ostalim DUŠMANIMA poručujem ovo:" Mi smo navijači MILANA, i po karakteru ne odustajemo NIKADA, i verujemo do kraja!

Taj Scudetto MORA ostati na našim dresovima i sledeće sezone. Ko želi da veruje, dobro, a oni koji ne žele da veruju neka ĆUTE i bez KOMENTARA!

Preuzeto sa jednog Milanovog bloga ...
Svaka čast za ovakvo mišljenje.
A pregledao sam samo par minuta 2. pol, nisam bio baš u mogućnosti.. i vidio sam da Ibra 2x preserava nešto sa loptom, i čini mi se da se opasno derao na nekog iz veznog reda. Ne treba on biti baš onako frustriran, jeste da je na njemu veliki pritisak, ali ono ponašanje je neozbiljno, bar u ovim trenucima kada se lomi u vezi Scudetta.
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.