Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Draga, lijepa, dobra Stara Dama...
Preko Ajaxa, Borussie Dortmund, Reala, Man Utd, ratnih godina i svakojakog praćenja utakmica, velikih i teških utakmica u domaćem prvenstvu, pa kupovima, pa opet prvenstvenim, preko sezone 1999 kad smo završili 7-i, ispadanja od Celte uz četiri komada u mreži, gubitka titule u Perugi, iduće sezone i lige prvaka, Panathinaikosa i Hamburga, opet teških prvenstvenih susreta, povratak titule pod Lippijem, naredne sezone stepenica više i onaj veličanstveni pohod protiv Reala, Capellova era, igranje nekih od najboljih igrača tog vremena, farsopolija, praćenja Juvea preko radija u Serie B, podsmijeha na radnom mjestu od strane kolega, povratka u Serie A, liga prvaka i Reala pa Chelsyja, mučne dvije sezone, dolaska Contea na čelo .....
i još niza manjih i većih uspjeha i neuspjeha, neprospavanih noći, osjećaja pred svaku utakmicu kada igra Dama, radosti kad se pobijedi, tuge kad se izgubi jedno je ostalo neupitno i nikada se nije promijenilo...
LUD ZA STAROM DAMOM...
''Ako se ikada zaljubiš djevojko u navijača Juventusa, znati ćeš šta je to ljubav i vjernost''
FORZA JUVE!
Preko Ajaxa, Borussie Dortmund, Reala, Man Utd, ratnih godina i svakojakog praćenja utakmica, velikih i teških utakmica u domaćem prvenstvu, pa kupovima, pa opet prvenstvenim, preko sezone 1999 kad smo završili 7-i, ispadanja od Celte uz četiri komada u mreži, gubitka titule u Perugi, iduće sezone i lige prvaka, Panathinaikosa i Hamburga, opet teških prvenstvenih susreta, povratak titule pod Lippijem, naredne sezone stepenica više i onaj veličanstveni pohod protiv Reala, Capellova era, igranje nekih od najboljih igrača tog vremena, farsopolija, praćenja Juvea preko radija u Serie B, podsmijeha na radnom mjestu od strane kolega, povratka u Serie A, liga prvaka i Reala pa Chelsyja, mučne dvije sezone, dolaska Contea na čelo .....
i još niza manjih i većih uspjeha i neuspjeha, neprospavanih noći, osjećaja pred svaku utakmicu kada igra Dama, radosti kad se pobijedi, tuge kad se izgubi jedno je ostalo neupitno i nikada se nije promijenilo...
LUD ZA STAROM DAMOM...
''Ako se ikada zaljubiš djevojko u navijača Juventusa, znati ćeš šta je to ljubav i vjernost''
FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Sinoćnju utakmicu smo odigrali sa pola snage, igrali smo baš onoliko koliko nam treba i na kraju rutinski pobjedili. Sačuvali smo dosta snage za utakmicu protiv Lazia koja će se igrati na rasprodanoj Areni. Ono sinoć nam je bila 17. utakmica u kojoj nismo primili gol ove sezone.

Ocjene naših igrača prema Gazzetti

Shematski prikaz izgubljene i povraćene prve pozicije

Ocjene naših igrača prema Gazzetti

Shematski prikaz izgubljene i povraćene prve pozicije
Volim te, Željo!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- harebianconero
- Kontakt:
I ja mislim da je tako, možda je bio još neko ..Glupost je napisao/la:Cini mi se da smo samo ja i @hare bili protiv prodaje Bonuccia samo je on to nastavio forsirati vise nego ja![]()

On bi u budućnosti možda mogao biti druga verzija Chiellinija, sa boljom kontrolom lopte. Samo fali tu one Chiellinijeve agresivnosti.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ne stigoh sinoć komentarisat, odmah sam produžio u kafanu.
Veličanstven i pomalo zaboravljen osjećaj, biti prvi, pogotovo u ovoj fazi prvenstva.
Nista, idemo mi dalje...
Lazio se mora dobiti aBD i tako otvoriti vrata Scudetta...
Ovako, ove tri pobjede ako vezemo Lazio, Cesena i Roma, šampioni smo 100% aBd, to je bar jasno...
Bice tesko, trebace nam i srece koje smo imali u prethodne 3-4 utakmice. Mislim na srecu da smo protivnicima postizali golove nakon prekida, u trenucima kada smo se mucili sa realizacijom i tako stizali do prednosti, kasnije je lako bilo, jer ne moze sa nama niko u polju igrat...
Igramo dobar fudbal, stvaramo i dosta sansi, a sad je kljuc da realizacija bude na nivou. Svaka sansa se mora koristiti i uz jednu dozu srece, bice to dobro aBd...
Lazio je ekipa koja ima par dobrih igraca, ali ako ih nacnemo na vrijeme, nemaju oni sta trazit...
Cesena je otpisana, ne bi tu trebalo biti problema...
Roma je Roma. Moze od svakoga izgubit, ali svakoga i dobit. S njima se na zna, ali ima do te utakmice...
Lazio dobit i otvorili smo vrata Scudetta aBd...

Veličanstven i pomalo zaboravljen osjećaj, biti prvi, pogotovo u ovoj fazi prvenstva.

Nista, idemo mi dalje...
Lazio se mora dobiti aBD i tako otvoriti vrata Scudetta...
Ovako, ove tri pobjede ako vezemo Lazio, Cesena i Roma, šampioni smo 100% aBd, to je bar jasno...
Bice tesko, trebace nam i srece koje smo imali u prethodne 3-4 utakmice. Mislim na srecu da smo protivnicima postizali golove nakon prekida, u trenucima kada smo se mucili sa realizacijom i tako stizali do prednosti, kasnije je lako bilo, jer ne moze sa nama niko u polju igrat...
Igramo dobar fudbal, stvaramo i dosta sansi, a sad je kljuc da realizacija bude na nivou. Svaka sansa se mora koristiti i uz jednu dozu srece, bice to dobro aBd...
Lazio je ekipa koja ima par dobrih igraca, ali ako ih nacnemo na vrijeme, nemaju oni sta trazit...
Cesena je otpisana, ne bi tu trebalo biti problema...
Roma je Roma. Moze od svakoga izgubit, ali svakoga i dobit. S njima se na zna, ali ima do te utakmice...
Lazio dobit i otvorili smo vrata Scudetta aBd...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Dakle, u posljednja 4 meča dali samo 12 golova, a na listu stijelaca se upisalo 9. To je i najjače oružje ovog Juvnetusa svakako uz nadljudske fizičke sposobnosti pojedinih igrača (Chiellini, Marchisio, Vidal).
Ne znam jeste li primjetili, ali i sinoć se moglo vidjeti da svaka ekipa protiv nas daje 120 % svojih mogućnosti. Uporedimo samo utakmicu Palerma protiv Milana prije mjesec dana sa sinoćnjom. Protiv Milana su odmah krenuli otvoreno, napadački i primali naivno i početnički golove iz kontri, dok je protiv Juventusa bila sasvim druga slika, od samog početka igrali su sa 8 igrača iza lopte, 5 u liniji ispred Viviana. Da je svaka ekipa igrača kao Fiorentina jučer protiv Milana, a ne unaprijed skinula gače, mi bi sigurno imali i veću bodovnu zalihu.

Ne znam jeste li primjetili, ali i sinoć se moglo vidjeti da svaka ekipa protiv nas daje 120 % svojih mogućnosti. Uporedimo samo utakmicu Palerma protiv Milana prije mjesec dana sa sinoćnjom. Protiv Milana su odmah krenuli otvoreno, napadački i primali naivno i početnički golove iz kontri, dok je protiv Juventusa bila sasvim druga slika, od samog početka igrali su sa 8 igrača iza lopte, 5 u liniji ispred Viviana. Da je svaka ekipa igrača kao Fiorentina jučer protiv Milana, a ne unaprijed skinula gače, mi bi sigurno imali i veću bodovnu zalihu.

Zadnja izmjena: GaetanoScirea, dana/u 08 apr 2012, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
Volim te, Željo!
- harebianconero
- Kontakt:

PS. gdje nam je @soni
- SoloJuve26
- Kontakt:
Niste primijetili,napisao je da se neće više vraćati na forum nakon onih incidenata.harebianconero je napisao/la: PS. gdje nam je @soni
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- harebianconero
- Kontakt:
Jesam vidio sam to kad je napisao, al mislio sam da će ostati...Oxygen je napisao/la:Niste primijetili,napisao je da se neće više vraćati na forum nakon onih incidenata.harebianconero je napisao/la: PS. gdje nam je @soni
Napokon je Juventus tamo gdje mu je mjesto, a nadam se aBd da će tamo i ostati do kraja
.
Kad se vratimo na početak i sve pogledamo ovo je kao san, u poziciji smo da osvojimo skudeto, ali ako ne bude skudeta, ja neću biti nezadovoljan, najbitnije je da je ovo neki novi Juve, odlične stvari se rade, igra se neki ljepši fudbal, nego kroz historiju Juventusa, u ekipi vlada odlična atmosfera, ruše se rekordi koji su stari na desetine godina, i sve to u sezonu u kojoj se Juve trebao grčevito boriti za LP. Tako da Juventus do kraja nema šta izgubiti.
Kada se sve sagleda apsolutno "smo" zasluzili skudeto, jer su igrači pokazali da mogu igrati protiv sviju, a ekipa koju niko nije uspio nadigrati u 90 minuta, sigurno zasluzuje skudeto. Tek sad se može žaliti za nekim utakmicama u kojim lopta nije htjela u go
, kao u utakmici protiv Genoe. Ali jučer je neko pisao, vidi se da su i ovi igrači mnogo naučili u toku ove sezone, to se dobro vidjelo u utakmica sa Palermom, jer nije bilo srljanja, i onda je gol došao iz prekida. Također mogli smo primjetiti kako Konte odmara pojedine igrače, jer zna šta ga očekuje u ovim zadnjim utakmicama, pa jučer De Ceglie i Licht nisu nikako igrali, pored toga Vidala je izveo kad je utakmica odlučena, dok napadači dobiju jednaku minutažu, još forma Quagliarella raduje, jer u zadnje vrijeme je odličan.

Kad se vratimo na početak i sve pogledamo ovo je kao san, u poziciji smo da osvojimo skudeto, ali ako ne bude skudeta, ja neću biti nezadovoljan, najbitnije je da je ovo neki novi Juve, odlične stvari se rade, igra se neki ljepši fudbal, nego kroz historiju Juventusa, u ekipi vlada odlična atmosfera, ruše se rekordi koji su stari na desetine godina, i sve to u sezonu u kojoj se Juve trebao grčevito boriti za LP. Tako da Juventus do kraja nema šta izgubiti.
Kada se sve sagleda apsolutno "smo" zasluzili skudeto, jer su igrači pokazali da mogu igrati protiv sviju, a ekipa koju niko nije uspio nadigrati u 90 minuta, sigurno zasluzuje skudeto. Tek sad se može žaliti za nekim utakmicama u kojim lopta nije htjela u go

1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- raul-zakon
- Kontakt:
U kojem bi potu bio Juve dogodine u LP ako bi izborio istu? 

Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
HALA MADRID !
raul-zakon je napisao/la:U kojem bi potu bio Juve dogodine u LP ako bi izborio istu?
mislim 2 ili 3 al vjerovatno u 3
Treći,postoje i šanse za četvrti,ali to je izraženo promilima.raul-zakon je napisao/la:U kojem bi potu bio Juve dogodine u LP ako bi izborio istu?
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Treci i vec je izborio 

Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud
nisam bio siguran da li je treci al okGlupost je napisao/la:Treci i vec je izborio

- raul-zakon
- Kontakt:
Pa treći nekako i jeste najrealniji...Zamislite ovu grupu dogodine:
Real Madrid C.F
Manchester City Football Club
Juventus Turin
Malaga C.F.
Real Madrid C.F
Juventus Turin
Malaga C.F.

Zadnja izmjena: raul-zakon, dana/u 08 apr 2012, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
HALA MADRID !
HALA MADRID !
Ne mogu dvije iz iste države.raul-zakon je napisao/la:E jbg sad, čuj četvrti.Treći bi nekako bio najrealniji...Zamislite ovu grupu dogodine:
Real Madrid C.F
Juventus Turin
Malaga C.F.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Ima ona slika sa trenutnim rejtingom, mi smo na 42. mjestu, prebrojte koliko timova neće igrati u CL sljedeće sezone i oduzmite i znat ćete u kojem ćemo šeširu biti. Valencia bi mogla biti nosilac sljedeće sezone, ako odigra barem neriješeno u ove dvije utakmice protiv Atletica, dobro bi bilo kad bi nas bacili u tu grupu.
Bit ćemo vjerovatno u 3. šeširu, ali realno bolji smo skoro od svake ekipe koja se nađe u drugom šeširu, a možemo se nositi i sa svakom ekipom iz prvog šešira izuzev Reala i Barce jer ćemo u sljedeću sezonu ući sa boljim igračima, a i bit ćemo uigraniji za godinu dana.
Evo i o onog famoznog Conteovog govora sa engleskim transkriptom.
[youtube][/youtube]

Bit ćemo vjerovatno u 3. šeširu, ali realno bolji smo skoro od svake ekipe koja se nađe u drugom šeširu, a možemo se nositi i sa svakom ekipom iz prvog šešira izuzev Reala i Barce jer ćemo u sljedeću sezonu ući sa boljim igračima, a i bit ćemo uigraniji za godinu dana.
Evo i o onog famoznog Conteovog govora sa engleskim transkriptom.
[youtube][/youtube]
Volim te, Željo!
- raul-zakon
- Kontakt:
A jestGenghis je napisao/la:Ne mogu dvije iz iste države.raul-zakon je napisao/la:E jbg sad, čuj četvrti.Treći bi nekako bio najrealniji...Zamislite ovu grupu dogodine:
Real Madrid C.F
Juventus Turin
Malaga C.F.

HALA MADRID !
HALA MADRID !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.