Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Genghis
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Genghis » 08 apr 2012, 15:53

raul-zakon je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:E jbg sad, čuj četvrti. :oops: Treći bi nekako bio najrealniji...Zamislite ovu grupu dogodine:

Real Madrid C.F
Manchester City Football Club
Juventus Turin
Malaga C.F. :mrgreen:
Ne mogu dvije iz iste države.
A jest :oops: nisam obraćao pažnju...ništa onda PSG
Nemoj to :D Neka se Mourinho i Juve sastanu u finalu :mrgreen:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 08 apr 2012, 15:55

Real Madrid C.F
Juventus Turin
Malaga C.F. :mrgreen:[/quote]
Ne mogu dvije iz iste države.[/quote]
A jest :oops: nisam obraćao pažnju...ništa onda PSG[/quote]
Nemoj to :D Neka se Mourinho i Juve sastanu u finalu :mrgreen:

Šta, i dogodine? :D Pa puno nam je dva uzastopna finala... :mrgreen:
Zadnja izmjena: raul-zakon, dana/u 08 apr 2012, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 08 apr 2012, 15:56

Svi ovo pogrešno prevode, on nije govorio da mi pljujemo krv,naravno,to se podrazumijeva sa Conteom već je govorio o ekipi koja je bila ispred nas,kaže ako žele osvojiti scudetto morat će pljuvati krv,dakle,cilj mu je bio motivisati ekipu na taj način.

I naravno,moja omiljena rečenica,on ih uvijek napominje,ništa nismo još osvojili.
To je ono što i drži fokus igračima.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

playmaker
Kontakt:

Post Postao/la playmaker » 08 apr 2012, 15:57

slika

Tako bi to trebalo biti u finalu sa Napolijem...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 08 apr 2012, 15:58

raul-zakon je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:E jbg sad, čuj četvrti. :oops: Treći bi nekako bio najrealniji...Zamislite ovu grupu dogodine:

Real Madrid C.F
Juventus Turin
Malaga C.F. :mrgreen:
Ne mogu dvije iz iste države.
A jest :oops: nisam obraćao pažnju...ništa onda PSG

ma ionako bi mi prosli tu grupu za vas nisam siguran jer smo vas redovno izbacivali :mrgreen:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 08 apr 2012, 15:59

Zna se ko je na jugu! :P 8-) :mrgreen:
Volim te, Željo!

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 08 apr 2012, 16:09

@mdss, nemoj molim te, kad se sjetim 2008/09 sezone i onog postavljanja živog zida San Ikera, tačno me stid. :D :oops:

Ali hajde, neki bi naši "navijači" više voljeli da opet budemo gospodski klub koji će priređivati standing ovation Del Pieru kad nam uvali dva, Dinhu kad nam uvali 3, kažu ne paše im ovo da nas se svi plaše, nismo gospoda... :roll:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 08 apr 2012, 18:01

raul-zakon je napisao/la:@mdss, nemoj molim te, kad se sjetim 2008/09 sezone i onog postavljanja živog zida San Ikera, tačno me stid. :D :oops:

Ali hajde, neki bi naši "navijači" više voljeli da opet budemo gospodski klub koji će priređivati standing ovation Del Pieru kad nam uvali dva, Dinhu kad nam uvali 3, kažu ne paše im ovo da nas se svi plaše, nismo gospoda... :roll:

Sto se tice standing ovation za Del Piera za to vam ide kapa do poda jer pravi navijaci velikog kluba sto jeste znaju sta su legene i ljudske velicine a danas je takvih malo a dueli DVA VELIKANA UVIJEK SU BILI EPSKI :D bice i u buduce jer JUVE se vraca :D :D

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 08 apr 2012, 19:41

Odavno nismo lakse uzeli tri boda u gostima i to sa pola snage. Meni je u pojedinim trentucima izgledalo kao na treningu :D .

Gigi: Jos jednom, zahvaljuci odbrani nije imao posla, kao da je bio na odmoru tokom utakmice :D

Barzagli: odradio odlican posao protiv Micolia, pokazao da posjeduje odlicnu sposobnost i dominaciju tokom meca.

Chielini: vrlo aktivan u odbrani, istinski lider, nekoliko puta se pridruzio u napadu kreirajuci prostor za sanse.

Bonucci: jucerasnja utakmica je njegova utakmuca. Mozda najbolje prefomanse ove sezone, unaprijedio svoju igru na veci nivo. Njegov gol otvorio utakmicu a pogodak je apsulutno zasluzio...

Caseres: skromna partija vrlo inteligentnog igraca. Pruzao pomoc Vidalu u napada i pokrivao prostor u odbrani na Barzaglivoj strani...

Vidal: vidjelo se da je umoran nakon utakmice protiv Napolia, ali bez obzira na sve pruzio odlicnu partiju i ovom mecu...

Pirlo: kao i uvijek u posljednje vrijeme, potpuna kontrola sredine terena sa par odlicnih pokusaja pream golu Palerma...
Marchiso: vrlo dobra partija, malo se trznuo, sve bolje igra...

Estagarribia: Solidna partija, imao je nekoliko pokusaja driblinga ali nije islo. Zasluzio da bude otkupljena kao beckup igrac...

Vucinic: Solidna partija, ponekad dosta sebican sto nije dobro za ekipu cija se igra zasniva na kolektivu...

Quagliarella: Vrlo dobar nastup, dosta agresivan u napadu, imao par prilika i pogodio kada je najpotrebnije bilo. Jos od moze puno dati, samo mu treba pruziti kontinuitet...

Matri: Za ono malo vremena sto je igrao uspio assitirati, ocekujem pogodke u narednim sustetima...

Del Piero: Alex is a legend, Juve still needs him in this team. :D

Mister: Sta reci, osim da je covjek za scudetto :D

btw
slika
The Old Lady is back on TOP...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 08 apr 2012, 20:53

Sad gledam utakmice što su ostale do kraja, pa upoređujem sa onim odigranim u prvom dijelu, i dosao sam do zaključka :mrgreen: , da je Juventus najviše bodova uzeo u periodu 12-20 kolo (omjer 7-2-0), dok je najgori period bio onaj od 21-27 kola (omjer 1-6-0), znači najbolje "smo" igrali upravo u utakmicama koje dolaze, bila su dva neriješena u utakmicama sa Romom vani i Cagliariem kuci.

Po meni su te dvije utakmice i najgore do kraja, iako i Lazio će biti teška utakmica, ali ipak mislim da bi to trebali lakše dobiti nego ove dvije, mislim da bi i sa jednim remijem i ostalim pobjedama skudeto stigao u Torino, jer ima i Milan rizicni utakmica do kraja, Chievo, Genoa, Inter i tu bi trebali prosuti neke bodove.

Ali kako god FORZA JUVE! :)
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 08 apr 2012, 21:37

Sinoć smo odigrali zrelo i rutinski dobili utkamicu iako smo bili pod velikim pritiskom, što je za svaku pohvalu, posljednji put smo onako mirno i strpljivo odigrali prije desetak utakmica, protiv Atalante u gostima, ostala svaka utakmica je bila nesigurna, ni povuci ni potegni, kidanje živaca. Tu ne ubrajam utakmicu protiv Fiorentine jer nam je u istoj Cerci dosta pomogao svojom glupošću.

Lazio odlično igra u odbrani, a napada s malo igrača, zato se ne trebamo brinuti za naš gol, trebali bi zaigrati u 4-3-3 formaciji, pa ako ne bude išlo tokom utakmice se prilagoditi protivniku i nešto promjeniti. Velika je vjerovatnoća da Milan kiksa već protiv Chieva jer će im faliti dosta igrača zbog suspenzije i povreda, ali opet može se naći neki sudija koji će me demantovati. Opet pitanje je hoće li Chievo dati svoj maksimum kao što je protiv nas ili će se unaprijed predati kao što je to uradila večina ekipa ove sezone protiv Milana.

Već kruže glasine kako je Pirlo nagovorio Nestu da dođe u Juve sljedeće sezone, ponuđen mu je dvogodišnji ugovor, u prvoj sezoni bi trebao zaraditi 3, a u drugoj 2,5 miliona. Znamo da je star, da ne može igrati puno utakmica, ali njegovo iskustvo bi nam itekako dobrodošlo pogotovo u ključnim sezonskim utakmicama, u par utakmica ove sezone za Milan je pokazao da još uvijek nije za starog gvožđa. Ja lično ne bih imao ništa protiv njegovog dolaska.
Volim te, Željo!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 08 apr 2012, 21:52

Italijani su specijalisti za ukrasti mjesto mlađem igraču nauštrb dede,daleko Nesti kuća od Torina,neka se vrati u lazio i završi svoju uspješnu karijeru.

Imamo Chiella-Barzu-Bonnucia-Caceresa,ne treba nam dedo koji će ukrasti mjesto nekome,to po defaultu ide u Seriji A.
Uvijek sam za to da Conte sa ovom četvericom gore pronađe jednog mladog momka kojeg će lagano uvoditi u ekipu,dakle,da stvorimo igrača,a ne da djecu šaljemo stalno u provinciju i nikada ne vratimo.
Valjda će biti pametni,prioritet je wc bek tipa Armero,stoperi i mogu ostati,pa i Sorensen bi na stoperu u ovom Juventusu izgledao kao mašina.

Isti slučaj sa Marroneom,siguran sam da će ga dati negdje i dovesti npr Asamoaha,nemam ništa protiv istog,dobar je igrač,ništa bolji od Marronea,kapitena italijanske reprezentacije U-21,jak, tehnički i taktički izuzetno potkovan igrač,ali Padoin i Giaccherinni su bolji pa ne igra.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 08 apr 2012, 22:18

@GaetanoScirea

ne stigoh ranije pa da ti se sada zahvalim na onome linku...hvala puno... ;)

Forzaa Juvee...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 08 apr 2012, 22:30

Viking je napisao/la: slika
Uf ... valja ga već sljedeće sedmice "editovat" :mrgreen:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 08 apr 2012, 22:34

Conte je fakat preslušao konkurenciju, kažu da se titule osvajaju protiv malih ekipa, ali Juve je ove sezone pobjeđivao utakmice koje vrijede 6 bodova, zato i jesmo zasluženo prvi.

slika

Sinoć je izgledao baš opušteno, zadovoljno i raspoloženo, nije bio uopšte nervozan i živahan kao inače. :mrgreen:

Pročitah jedan vic na fb:
Još 2-3 dana i ponovno zovu proljetne temperature u ciloj europi iznad 20 stupnjeva..izuzev Milana gdje stanovnici muku muče sa hladnoćon...navodno da temperature variraju od -1 pa do -20 stupnjeva....meteorolozi u sljedećim danima najavljuju i niže temperature
8-) :mrgreen:
Volim te, Željo!

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 08 apr 2012, 23:30

:D Da li moze Conte ponoviti uspjehe dvojice velikana u bogatoj historiji Juventusa?
slika
The Old Lady is back on TOP...

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 09 apr 2012, 01:00

Conte je ove sezone koristio 22 igrača, a od ta 22 samo njih 5 se nije upisalo na listu strijelaca.

Uglavnom u svim timskim statističkim pokazateljima smo vodeći, izuzev po broju postignutih golova i dosuđenih penala u našu korist.

Neki su se oslanjali na naše težak raspored u posljednje 4 utakmice i očekivali neki kiks, a desilo se baš suprotno, nadoknadili smo 4 boda zaostatka iako smo igrali protiv nas u posljednjim sezonama nezgodnih Palerma i Napolija, te vječitih rivala intera i Fiorentine uz 4 pobjede i gol razliku 12:0. Stile Juve se vratio, najbolji smo kad i treba da budemo. 8-)
Volim te, Željo!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 apr 2012, 01:40

Da vas obavijestim da mozete tipovati do subote 14.04 (subota), ramiral i Scirea znaci na posao :mrgreen:, ako šta nije jasno samo pitajte, mdss će moći tipovati za dva kola.

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=52&t=6159" onclick="window.open(this.href);return false;
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 09 apr 2012, 02:31

Nekako mi je i drago sto Milan ima laksi raspored nego Juve. Tako je vise tereta na njima. Mislim da cemo u ovih narednih 7 kola morati kiksati jednom, ali prije da ce to biti neki remi jer ova ekipa nece izgubiti. E sad, kad ce taj kiks doci ne znam, ali mislim da ce zavrsnica prvenstva biti sokantna!
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 09 apr 2012, 08:53

Conte novu ''zurku'' nabacio :mrgreen: , malo se podšišao brat...

Nastavljaju se i ove sedmice teški ispiti za njegovu četu, next stop - Lazio...

Buffon

Licht Barzagli Bonucci Chiellini

Vidal Pirlo Marchisio

Pepe Quagliarela Vučinić

ili napraviti ''kozmetiku'' Pepe out... Caceres in, s tim što bi Licht bio ispred Pelada u postavci.
Također da napomenem da je grijeh što je De Ceglie ''digao'' formu a opet u ovoj konstelaciji mora na klupu.... moglo bi i ovako :

Buffon

Barzagli Bonucci Chiellini

Licht Vidal Pirlo Marchisio De Ceglie

Quagliarela Vučinić
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.