BiH - Turska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

rob do bagro
Kontakt:

Re: BiH - Turska

Post Postao/la rob do bagro » 07 sep 2009, 14:47

VOLIM TE BOSNO!! :)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 07 sep 2009, 14:50

Tarik14 je napisao/la:

Pogledajte brojne greske Turske odbrane kod prvog gola Estonaca. :twisted:
brojne greske??? vidio sam samo 2 gola koje su primili
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 07 sep 2009, 14:51

19TM87 je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:

kako glupi golovi hahah bit ce 3-0 prekosutra :)

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 07 sep 2009, 14:51

steve-o je napisao/la:dobro je sto nece igrati emre, richards i zan, ovaj richards je opasan u napadu
a tek Emre...

i necemo im zvizdati himnu, pokazimo se i da na ovom zaostalom balkanu ima civilizovanih ljudi.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 07 sep 2009, 14:53

to su sve lazi da nece neki igrac igrat ja im nevjerujem nista vidicemo u sredu ko ce igrat a ko nece
Zadnja izmjena: mrzim_ulizice, dana/u 07 sep 2009, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 07 sep 2009, 14:53

turci su prije 15 minuta došli u zenicu smješteni su u hotelu dubrovnik a sa njima je neka televiziska kuća mislim jedan kombi koji vjerovatno prati njihovu repku sa tv opremom

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 07 sep 2009, 14:56

Bez ozbira i sto nemaju igraca nekih, bez ozbira sto smo na nasem terenu, jedno je kljucno - trud, snaga, taktika.
Citajuci neke postove ovdje moze se slobodno dobiti utisak da ih vec podcjenjujemo ovako, iako to stalno naglasavamo da ne trebamo raditi. Nisu imali ni pola ekipa kad su igrali pred zavrsetak Evropskog prvenstva pa su se opet izvukli do polufinala, i jos su namucili Njemacku. Uvijek im je nekako go lijegao pred same zavrsne minute. Treba dakle biti izuzento oprezan.
Ali opreznost nije samo na strani igraca, vec treba da bude i na strani navijaca. Jedan kiks i "vatrenog stadiona" mozemo slobodno doci do tacke gdje FIFA nece stediti na nama da nas izbace, ne daj Boze.
Stoga, bez sumnje ovo je historijska utakmica za ove nase kvalifikacija i mislim da ce biti na visokom nivou a nasa podrska nasim momcima doprinijet ce tom spektaklu. Ali opet kazem, nemojmo se hvatat za to "nemaju dobrih igraca" ili "ma na nasem smo terenu", za svaki uspjeh potreban je ogroman napor i ne sumnjam da ce nasi momci, koji shvataju ozbiljnost ove utakmice, dati sve od sebe do posljednje sekunde.

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 07 sep 2009, 14:58

fakat ne znam što se pojedini boje, nama odgovara i neriješeno, a ja sam uvjeren 99,9% da ćemo ih dobiti, jer konačno imamo selektora(kojeg ne podnosim i mrzim ga, al ipak..), koji zna pripremiti igrače psihički, a vidjeli ste kako smo šupački izgubili u istanbulu, oni su malo i oslabljeni, sve u svemu džeko, miske, spahić i ostali to rješavaju 100%, ja sam se pribojavo ove tekme u armeniji, al turke deremo definitivno

P.S imam neki osjećaj da ćemo ih uništiti i nikad nisam bio sigurniji u pobjedu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 sep 2009, 14:58

19TM87 je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:

Zabili su 4 gola ali su glupo i naivno primili ona dva gola Estonaca. Treba to znat iskoristiti u srijedu!

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 07 sep 2009, 15:03

netreba turke podcjeniti a nase puno dizat u nebesa gubili smo kuci od dosta slabijih reprezentacija i samo da se ne ponovi vakva igra ko sa armenijom jer ako vako budemo igrali turci ce iskoristit svoje prilike a ako nam dzeko sad ne proradi nece nikad komotno moze da ide u pjevace ko baljic sto je otiso

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 07 sep 2009, 15:04

Daleko od toga da ih treba podcijenjivati jer igraju svih 90 min. a to je nekako nama uvjek boljka. A mislim da mi isto tako možemo fanatično odigrati u Zenici ma protiv koga igrali....jer nije samo kvalitet u igri pogotovo u ovoj tekmi...po meni je više borbenost
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 sep 2009, 15:04

Kvalifikacijsku utakmicu između Bosne i Hercegovine i Turske suditi će Portugalac Olegario Bartolo Benquerenca.

Utakmicu osmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između naše reprezentacije i Turske suditi će Olegario Benquerenca iz Portugala. Pomoćnici će mu biti Jose Cardinal i Joao Santos, dok je četvrti sudac Carlos Miguel Taborda Xistra. Svi iz Portugala.

Benquerenca je na FIFA-inoj ljestvici sudaca od 2001. godine, a 2005. je prvi put sudio u Ligi prvaka. Najvažnija utakmica koju je do sada sudio je polufinalne Kupa UEFA između Shakhtara i kijevskog Dynama.

Takoder, je bitno isteci da je sudio utakmicu BIH-Belgija 2005. godine u Zenici kada smo pobjedili 1-0.

Izvor : sportin(tacka)ba

ICF
Kontakt:

Post Postao/la ICF » 07 sep 2009, 15:08

NK_Nemila je napisao/la:I jos nesto..Ko nije bio u Turskoj barem jedan dan, zaista nije relevantan da govori o odnosima izmedju BIH i Turske i izmedju nas Bosanaca i Turaka...

Nigdje u svijetu, nigdje u Europi se jedan Bosanac nece bolje i ugodnije osjecati nego li u Turskoj....Uzmite za primjer bilo koje dvije prijateljske nacije i taj odnos nije ni blizu kao sto je nas sa Turskom...

No fudbal je fudbal i tu svaka prijtaeljstva padaju u vodu..U Spaniji se vode sudski sporovi izmedju rodjene brace o tome ko ce naslijediti onu godisnju kartu od oca u nasljedstvo...Pa eto Zenica i Sarajvo su udaljeni samo 70 km, isti narod, isto napaceni no kad igraju Sa i Celik pravi je rat i u gradu i na tribinama....
de ovako sad,..
mrznja u fudbalu dobro razumljivo je to ali ipak ne dat nasim momcima da unesu transparent s natpisom "srebrenica" izvizdavanje nase himne, izzivljavanje policije nad nasim momcima tu ljubavi nema i da se razumijemo poserem se na svakog turcina,...dalje imas milion primjeraka gdje turcini krecu na bosance i bosanci na turcine mislm na ove u dijaspori a vjeruj mi tu ljubavi nema,...tebi i zatucanim i zaostalim osobama poput tebe to ne vrijedi da se objasnjava jer vi to i tak i tak necete shvatit,...
turska nama nije bratska nit ce ikad biti to sto vi pojedini neobrazovani i zaostali picici prizeljkujete to je vas problem,..vi imate veliki problem sa realnoscu i da ti otkrijem jednu tajnu al nemoj nikom rec (ta se bolest moze izlijecit)

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 07 sep 2009, 15:11

Uze mi riječ iz usta....50.000 braće nam izvižda himnu haj fudbal sve ok.....al himna je himna.
Ako je to sve bratsko i u žaru borbe onda i mi isto napraviti i malo posavjetovati MUP Ze-Do kantona da pruže malo "bratske" ljubavi :)
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 sep 2009, 15:14

------------------Begovic------------------
--Jahic---Nadaravic-------Spahic---Hrgovic--
-------------------Rahimic------------------
--------Pjanic-----------------Salihovic----
-----------------Misimovic------------------
--------Dzeko----------------Ibisevic-------

Evo mog sastava,ja bi poceo ovako sa jakom ofanzivom i da ih odma pritisnemo na njihovoj polovini i da Dzeko ili Vedo zabiju golcina da valja,iza njih su najaci veznjaci na Balkanu i tu je Rahimic za defanzivne zadatke,odbrana solidna,Hrgovic najslabija karika repke.

Al dzaba kad ovako sigurno nece bit.. :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 07 sep 2009, 15:18

Prvo ta braća po islamu prodaše nas jednim potpisom , drugo nismo mo njih okupirali nego oni nas , treće ja braće imam samo po BiH i nigdje drugo....pa veći mi je brat moj kolega koji je Bosanac katolik od sve i jednog turčina koji mi himnu izviždi.
Sad što se on zove murat ja ga moram voliti....a jes ti kriterij majke ti
-Sasha Vugdalich

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 07 sep 2009, 15:18

ja neznam sta ovdje neko ima protiv turske evo vam primjer oni nama na euroviziji dadnu 12 pojena a mi dadnemo srbima 12 pa ko je tu realan mi il oni

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 07 sep 2009, 15:21

am333 je napisao/la:Prvo ta braća po islamu prodaše nas jednim potpisom , drugo nismo mo njih okupirali nego oni nas , treće ja braće imam samo po BiH i nigdje drugo....pa veći mi je brat moj kolega koji je Bosanac katolik od sve i jednog turčina koji mi himnu izviždi.
e vidis to ti je greska ja vise volim da mi izvizdi himnu nego da mi zakolje djete pa ti idalje voli brata katolika ili pravoslavca i ovo je sport nije vrijeme za ovu raspravu

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 07 sep 2009, 15:21

am333 je napisao/la:Prvo ta braća po islamu prodaše nas jednim potpisom , drugo nismo mo njih okupirali nego oni nas , treće ja braće imam samo po BiH i nigdje drugo....pa veći mi je brat moj kolega koji je Bosanac katolik od sve i jednog turčina koji mi himnu izviždi.
a jeli te taj bosanac katolik možda u ratu ebavo, ako ne znaš pitaj nekog starijeg, a ako su ti oni braća jadni smo mi, da ne možemo jadniji biti, moja braća su turci, a ovi katolici i pravoslavci neka ga puše, ja ću prvi ponijeti zastavu turske i bosne, a dušmani nek umru

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 sep 2009, 15:23

mrzim_ulizice je napisao/la:ja neznam sta ovdje neko ima protiv turske evo vam primjer oni nama na euroviziji dadnu 12 pojena a mi dadnemo srbima 12 pa ko je tu realan mi il oni

sorry za ot al brate znas da u BIH ima dosta Srba,a U Turskoj Bosanaca daj malo logike. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.