Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

juznjak>
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la juznjak> » 05 apr 2012, 20:29

Ne,ne buraz ,Koke umjesto Salvia 8-) . Sto je malo iznenadjenje ,obzirom da je Salvio u odlicnoj formi .
Ovako bi to geografski :mrgreen: trebalo izgledati .

-----------------------------Courtois-----------------------------

Perea---------------Miranda--------Godín------------------Filipe

------------------------Tiago--------Mario-----------------------

Koke------------------------Diego------------------------Adrián

------------------------------Falcao-------------------------
Colo ocigledno zeli da Atletico veceras ima sto je vise moguce loptu u svome posjedu ,na taj nacin se najbolje braniti ,ali i napadati ;). Bez Juanfrana,desna strana bi trebala biti poprilicno bezopasna ,tako da ocekujem napade po ljevoj strani gdje su Filipe i Adrian .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 05 apr 2012, 20:47

Samo uvalit gol i nema problema za Cholove djecake. Tri gola uvalit Atleticu je skoro nemoguce, pogotovo za ekipu kakva je Hannover, prvi su put na ovakvom nivou za razliku od Atletica koji ima dosta ovakvih i slicnih utakmica u nogama. Nadam se da nece biti problema, ocekuje se gol Radovana.

[youtube][/youtube]
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 05 apr 2012, 22:26

svaka cast adriane...ja golcine...
Mi nikada odustati necemo...

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 05 apr 2012, 22:26

Sto ih povalja, ovo je bezobrazno :mrgreen:

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 05 apr 2012, 22:27

Jao šta napravi Adrian ljudima :o :lol: povalja citavu odbranu

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 05 apr 2012, 22:44

Athletico igra pametno,ovaj gol nisu smijeli primit..Nadam se da ce Cholo usmjeriti pulene da ne bi popustili pod pritiskom..

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 05 apr 2012, 22:50

Radovaaaaaan! Nekst oponent - Valensija :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 apr 2012, 22:51

El Tigre rjesava pitanje pobjednika u ovom dvomecu i zakazuje duel sa Sismisima :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 apr 2012, 23:21

Svaka cast Atleticu,bice dobra utakmica protiv Valencije.

Adrian majstor 8-)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 apr 2012, 23:24

Cestitke na prolazu u 1/2 finale.Bit ce spektakl gledati Atl.M-VCF ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 apr 2012, 23:28

juznjak> je napisao/la:

Dakle,Hannover . Moglo je bolje, ali i gore . Dosta su dobra ekipica i sigurno da ih se nece podcijeniti od strane Atletica . Tako da ocekujem dvije rutinske pobjede .
Tako i bi 8-) .Ovaj Hannover nema poraza na domacem terenu ,doci sa onako opasnim rezultatom (1-2) i odigrati ovako pametno ,prije svega u taktickom smislu ,mogu samo velike ekipe . Ne moze se traziti vise od toga .
Adrian je bio kritican u zadnjih nekoliko utakmica,ali zbog ovog gola vrijedilo ga je cekati :o mislim da mu je ovo osmi gol u ovom takmicenju ! Diego ponovo maestralan i zaista ce biti steta ukoliko ga izgubimo za sljedecu sezonu.Falcao se izvuk'o ovom golcinom :mrgreen: inace los je bio do zla boga veceras .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 06 apr 2012, 10:24

Bravo Patetico ! Adrian genijalan pogodak , Radovan u svom stilu.Diego nikada bolje u kariejri nije igrao , nevjerovatno je kako je fizicki pripremljen i koliko terena pokriva.Definitivno MORA ostati u ovom timu.

Ocekuje nas spektakt u polufinalu !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 apr 2012, 21:57

Dakle,Hannover je uspjesno apsolviran ,osigurano 13 polufinale u okviru Euro takmicenja 8-) slijede obaveze u la ligi , mozda i krucijalna utakmica u borbi za Ligu Prvaka . Atletico je trenutno 5 bodova od cetvrte pozicije koju drzi Malaga i 6 u odnosu na trecu poziciju koju drzi Valencia. Imajuci u vidu da Valencia gostuje na SB u ovom kolu , eventualnom pobjedom protiv Levantea ,nasli bi se na korak od LP. No nece biti lako ,Levante takodje zeli isto ,cak bi u ovom kolu oni mogli zavrsiti na trecoj poziciji :shock: .Bez obzira sto nemaju neka velika imena u svome timu , Levante je dosta vremena proveo u zoni koja vodi u LP,ostalo je jos osam kola do kraja ,a oni su u dalje u igri . Ne moze to slucajno . Definitivno se radi o jakoj i iskusnoj ekipi ,tako da ce Atletico morati dosta da se namuci ukoliko zeli pobjediti u ovoj tekmi . Treba se paziti kontra napada ,u odbrani su dosta disciplinovani, tu sve konci drzi neunistivi veteran Sergio Ballesteros, vole prepustiti loptu protivniku,(druga su ekipa lige sa najmanjim posjedom od 41%) iz tih kontra napada, uglavnom se trazi trojac Barkero - Valdo – Kone ,koji su zaduzeni za ofanzivu ali i da vrse presing na odbranbene igrace protivnicke ekipe . Arda,Juanfran i Gabi,nisu igrali protiv Hannovera,tako da ce biti maksimalno svjezi za ovaj susret. Sto je odlicna vijest . Vjerujem da su igraci puni samopozdanja pred ovaj vazan susret,tako da ocekujem pobjedu ,a dobro bilo slaviti jer u srijedu dolaze Vikingosi . Tu se tek ocekuje vatromet 8-)

Inace,na dosta portala sam procitao vijest kako Farca zeli platiti otkupnu klauzulu od 18 m eura za Adriana :roll: e sad ,jel to zbog toga sto se blizi derby madrilleno ,ili ima istine u tome . Bilo kako bilo ,pod hitno povecati tu smjesnu otkupnu klauzulu .

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 apr 2012, 14:31

Ocigledno da je utakmica protiv Hannovera uzela svoj danak . Ipak ocekivao sam bolji Atletico,jer su tri vrlo bitna igraca bila u potpunosti spremna i odmorna,medjutim,nista od njih ,posebno tu mislim na Gabia i Ardu . Colo je inace odmarao Falcaoa i Tiaga,tacnije tigar je usao u 70 minuti .
Steta , nikada se lakse nije mogla izboriti LP.Levante odigrao jaku pametno ,upravo onako kako sam i opisao gore. Pustili su Atleticu posjed i zahvaljujuci kontrama uspjeli postici dva brza gola . Deprimira me cinjenica da se Malaga i Levante bore za LP :? no mislim da su tu zahvaljujuci tome sto ne igraju hebenu Evropu ,Atletico placa danak upravo tome, zato sam i govorio prosle sezone da bi volio da se ne izbori ta Evropa . Ali sada kada se vec doguralo do polufinala,treba se skoncentrisati upravo na to takmicenje,u ligi se ne moze puno toga napraviti ,a uvijek je lijepo staviti neki evropski pehar u vitrine . Slijedi derby Madrilleno ,ne znam zasto ali ocekujem pobjedu :roll:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 apr 2012, 14:36

Ma hajde za Malagu jos i mogu svatiti da se bore za LP,ipak oni imaju izuzetno dobru ekipu,ali ja kad vidim ovaj Levante gore na vrhu meni se smuci.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 apr 2012, 16:37

Da, slazem se da je danas placen ceh za EL i onu tekmu u cetvrtak ;)

Umor je odradio svoje, nije to uopste bila ona momcad od zadnje dvije tekme, jos se krenulo bez El Tigrea i to je to. Levante iskoristio svoje sanse, odigrali pametno, Kone ponajbolji, na kontre i polukontre, bili odlicni u defanzivi i zasluzeno slavili.

Miranda i Godin takodjer nisu odigrali na nivou, tacnije imali su jednu od losijih partija ove sezone, a Miranda je i pocrvenio ;)
Mogao bi biti problem sto su sad za derbi suspendirani Suarez, Miranda i Salvio ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 apr 2012, 00:06

slika
slika

Ova srijeda donosi nam veliki derbi izmedju Atletica i Real Madrida . Nekada peti najveci gradski u Evropi,no kako se derby odvijao u protekloj deceniji vise nisam siguran u to :mrgreen: . Oba tima su kiksali za vkend,tako da ce u ovaj dvoboj uci ne bas najbolje rasplozeni . Atletico se porazom od Levantea i definitivno oprostio od cetvrte pozicije,dok s druge strane , Real je uspio prosuti 6 od 10 bodova prednosti ,koliko je imao u odnosu na Barcelonu do prije samo par kola .Dakle, Atleti ce pokusati prekinuti to prokletstvo od 4547 dana! Bez pobjede nad Madridom ! Mislim da bi se to moglo desiti upravo u ovoj utakmici. Naime, na Calderonu, Atletico u 24 sluzbene utakmice ima samo 3 poraza,takodjer ,druga je ekipa lige sa najmanje primljenih golova na domacem terenu .

Naravno ovo ne mora nista znaciti,jer s druge strane je tim koji 18 kola ne zna za poraz . Ali, u nekim gostujucim utakmicama pokazali su se kao dosta ranjivi . Recimo samo od zadnjih 6 gostovanja, 4 susreta su dobili sa minimalnim rezultatima , stovise, pobjedili Raya i Betisa uz dosta kontroverzi, gdje su se obje ekipe zalile na lose sudjenje i moze se reci s pravom . Tu su i utakmice protiv Mallorce,gdje ih je u 85 min. spasio Callejon, protiv Getafea Ramos...itd. Sinoc nisu mogli savladati Guaitu i ako je Mou poceo sa tri napadaca. Ako odigramo pametno kao Valencia ,mozemo se nadati necemu .

U svakom slucaju , kljucno ce biti zaustaviti dio terena gdje se krecu Di Mariu, Ozil, Ronaldo i Higuain / Benzema. Pokusati stvoriti pritisak na njih i ne dati im da disu .
Treba igrati na kontre ,ne samo braniti se . Ako se previse povucemo , ima da nas zakljucaju unutar 16 .
Ne smije se rano primiti go . U posljednja 4 derbya na Calderonu uvijek su zabijali u prvih 10 min . Sve cetiri utakmice su pobjedili :roll: .

Ovo je inace 117 derby u okviru lige,Real ima 82 pobjede,Atleti 35 . Ovolika razlika je nastala prije svega u zadnjih 10 god :|

GeneralBlancos
Kontakt:

Post Postao/la GeneralBlancos » 10 apr 2012, 14:26

Ovo je inace 117 derby u okviru lige,Real ima 82 pobjede,Atleti 35 . Ovolika razlika je nastala prije svega u zadnjih 10 god
117 :roll: bez x, razlika u posljednih 10tak godina se samo malo povecala za 16-0

1999–2000 Real Madrid 1 Atlético Madrid 3 Atlético Madrid 1 Real Madrid 1
2000–2001 No matches because of Atlético in Spanish Second Division
2001–2002
2002–2003 Real Madrid 2 Atlético Madrid 2 Atlético Madrid 0 Real Madrid 4
2003–2004 Real Madrid 2 Atlético Madrid 0 Atlético Madrid 1 Real Madrid 2
2004–2005 Real Madrid 0 Atlético Madrid 0 Atlético Madrid 0 Real Madrid 3
2005–2006 Real Madrid 2 Atlético Madrid 1 Atlético Madrid 0 Real Madrid 3
2006–2007 Real Madrid 1 Atlético Madrid 1 Atlético Madrid 1 Real Madrid 1
2007–2008 Real Madrid 2 Atlético Madrid 1 Atlético Madrid 0 Real Madrid 2
2008–2009 Real Madrid 1 Atlético Madrid 1 Atlético Madrid 1 Real Madrid 2
2009–2010 Real Madrid 3 Atlético Madrid 2 Atlético Madrid 2 Real Madrid 3
2010–2011 Real Madrid 2 Atlético Madrid 0 Atlético Madrid 1 Real Madrid 2
Copa del Rey 2011 Real Madrid 3 Atlético Madrid 1 Atlético Madrid 0 Real Madrid 1
2011–2012 Real Madrid 4 Atlético Madrid 1 Atlético Madrid ? Real Madrid ?
Ciro: "6-0 je veliki rezultat ali to se još da izdržati ali 7-0 je posebna blamaža".

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 apr 2012, 21:26

Koji je ovo krasni kuratz, Adrian i Falcao zbog gripe upitni za utakmicu :roll:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 apr 2012, 21:28

juznjak> je napisao/la:Koji je ovo krasni kuratz, Adrian i Falcao zbog gripe upitni za utakmicu :roll:
ohh kakva divna vijest :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []