BiH - Turska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

edoode
Kontakt:

Re: BiH - Turska

Post Postao/la edoode » 07 sep 2009, 18:34

E je*bla vas i diaspora i sve. Pa koji vam je k**** da nemože jedna tema proč bez toga da se djelimo na one koji žive u BiH i na one koji su u diaspori. Tema e zove BIH - TURSKA a ne "Bosanci" - "Diaspora". Stvarno je žalostno da se međusobno svađamo namjesto da stanemo skupa i skupa podržimo ove momke koji se bore da donesu veselje čitavoj naciji, a ne Bosancima i diasporovcima.

P.S. Izvinjavam se za psovanje al mi ovo stvarno ide na živce

A što se tiče tema ja mislim da imamo mi dovoljno kvaliteta da izdržimo ovaj pritisak i mislim da nam čak i bod protiv Turaka osigurava baraž, pošto ne sumnjam u pobjedu u Estoniji!

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 07 sep 2009, 18:38

Uvjeren sam u našu pobjedu i to ubjedljivu. Pa bili smo i u prvom meču u Turskoj bolji u prvom poluvremenu, ne može se desiti da ponovimo greške iz Turske i da se povučemo kao u drugom poluvremenu.
Mi smo Estoniji utrpali 7 komada a Turci puno teže ih dobili. Samo hrabro i napadački, pa sa Misimovićem smo puno jači, a nadam se puno boljem izdanju i ostalih reprezentativaca.

VOLIM TE BOSNO

mostar1922
Kontakt:

Post Postao/la mostar1922 » 07 sep 2009, 18:43

Bez brige ljudi. Svi smo malo napeti. Ja sam siguran da u srijedu kad izadje ekipa puna "dijaspore" (Spahic, Misimovic, Muslimovic, Bajramovic, Jahic, Ibisevic), tenzije, frustracije, i antagonizam ce biti preusmjerene na pravu stranu.

Predrasude ostaviti za neke druge forume. Ovo vazi i za mene :)

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 07 sep 2009, 18:43

Mislim da je veliko pitanje da li ce Ciro poceti sa dvojicom napadaca ili ce staviti jednog napadaca a pojacati vezni red, Ciro ce sigurno izabrati najboljih 11 i taktiku srediti kakvu odgovara prema Turskoj.
Turci jesu jaka reprezentacija i mislim da nece biti lako ali mozemo ih pobijediti i biti 95 % u barazu.
sretno BIH
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

mahalas
Kontakt:

Post Postao/la mahalas » 07 sep 2009, 18:44

potpis........
sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........

cera1
Kontakt:

Post Postao/la cera1 » 07 sep 2009, 18:49

edoode je napisao/la:E je*bla vas i diaspora i sve. Pa koji vam je k**** da nemože jedna tema proč bez toga da se djelimo na one koji žive u BiH i na one koji su u diaspori. Tema e zove BIH - TURSKA a ne "Bosanci" - "Diaspora". Stvarno je žalostno da se međusobno svađamo namjesto da stanemo skupa i skupa podržimo ove momke koji se bore da donesu veselje čitavoj naciji, a ne Bosancima i diasporovcima.

P.S. Izvinjavam se za psovanje al mi ovo stvarno ide na živce

A što se tiče tema ja mislim da imamo mi dovoljno kvaliteta da izdržimo ovaj pritisak i mislim da nam čak i bod protiv Turaka osigurava baraž, pošto ne sumnjam u pobjedu u Estoniji!
Ovde velika vecina pise mi i Turci braca...a svadjaju se sami medjusobno(domaci i dijaspora)pa svi smo mi BOSANCI(BOSNJACI)bracoooo...Hajmo Bosno hajmo Hercegovino :D

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 07 sep 2009, 18:53

Turci su bili nasi okupatori.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 07 sep 2009, 18:53

Ja upravo iz Stambola. Turci vec od subote na raznoraznim kanalima analiziraju igru BiH a i sve moguce bodovne kalkulacije. Puni su reci hvale za igrace BiH, ali su i puni sebe. Mec u Kajzeriju sam prati uzivo, nista posebno, osim fanaticnosti i velike zelje da se pred nacijom izadje svetla obraza. Igrali pod pritiskom, gresili puno, ali i dali cetiri gola na hoooruk metodu. Posle meca sa Estonijom licno ih je posetio premjer Tajip Erdogan da im cestita pobedu i pozeli hajrli put u prijateljsku Bosnu i Herseg.

Koristim priliku da cestitam ZMAJEVIMA na pobedi protiv Jermenije i pozelim puno srece, mudrsoti i strpljenja u sredu vece. Turci su pod pritiskom, samo pametnom i odgovornom igrom (kontrola sredine terena) sigurno se dolazi do cilja, a cilj je prva ili druga pozicija u grupi.

Vidim i nekih noviteta na ss.ba, od oka, ono... BRAVO redakciji!

Sretno ZMAJEVI!!!

Minche
Kontakt:

Post Postao/la Minche » 07 sep 2009, 18:55

je off top.ali brate ovo bi bilo hebenoooooooo....

Supić na meti Mainza?
Čuvar mreže našeg držanog tima, Nemanja Supić nalazi se na meti novog bundesligaša, Mainza.
Prema informacijama do kojih dolazi naš portal, skauti Mainza bi u srijedu trebali prisustvovati utakmici između naše reprezentacije i Turske gdje našeg golmana žele vidjeti na djelu.

Osim Mainza, za Supića se interesuje i njemački drugoligaš, Karlsruhe...

Interesovanje Nijemaca, Supić je kratko prokomentarisao za naš portal:

Bilo bi sjajno nastaviti karijeru u Njemačkoj. Čuo sam se sa jednim menadžerom iz Njemačke, koji mi je rekao za interesovanje Mainza i Karlsruhea ali u ovom trenutku ne znam ništa više. Sada mi je najbitnija reprezentacija i naredna utakmica sa Turskom, rekao je Nemanja Supić za Sportin.ba.
VEDAD IBIŠEVIĆ...THE LEGEND IS BACK!!!!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 sep 2009, 19:01

Minche je napisao/la:je off top.ali brate ovo bi bilo hebenoooooooo....

Supić na meti Mainza?
Čuvar mreže našeg držanog tima, Nemanja Supić nalazi se na meti novog bundesligaša, Mainza.
Prema informacijama do kojih dolazi naš portal, skauti Mainza bi u srijedu trebali prisustvovati utakmici između naše reprezentacije i Turske gdje našeg golmana žele vidjeti na djelu.

Bilo bi sjajno nastaviti karijeru u Njemačkoj. Čuo sam se sa jednim menadžerom iz Njemačke, koji mi je rekao za interesovanje Mainza i Karlsruhea ali u ovom trenutku ne znam ništa više. Sada mi je najbitnija reprezentacija i naredna utakmica sa Turskom, rekao je Nemanja Supić za ****.
Mainz je prava opcija!!!! Pravu stvar ce uciniti ako karijeru nastavi u Mainzu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 07 sep 2009, 19:04

omerbavarac je napisao/la:

Supić na meti Mainza?

Bilo bi sjajno nastaviti karijeru u Njemačkoj. Čuo sam se sa jednim menadžerom iz Njemačke, koji mi je rekao za interesovanje Mainza i Karlsruhea ali u ovom trenutku ne znam ništa više. Sada mi je najbitnija reprezentacija i naredna utakmica sa Turskom, rekao je Nemanja Supić za ****.
Mainz je prava opcija!!!! Pravu stvar ce uciniti ako karijeru nastavi u Mainzu.
to je predobra opcija, ali samo ako će braniti, ako neće bolje da ide u karlsruhe ili neki drugi klub gdje će braniti

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 sep 2009, 19:05

Supić na meti Mainza?

Nek bude branio kao u Armeniji.Eto njega u BL 99%.To bi bilo odlicno i definitivno rjeseni problemi sa golmanima.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 07 sep 2009, 19:07

mostar1922 je napisao/la:BHF je najavio degenek ko upali baklju ili donese Tursku zastavu. Zivi bili pa vidjeli...
A, Robija najavila degenet svima koji dodju sa obelezjem BHF-a. 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 sep 2009, 19:10

cole-ch je napisao/la:
mostar1922 je napisao/la:BHF je najavio degenek ko upali baklju ili donese Tursku zastavu. Zivi bili pa vidjeli...
Zivi bili pa vidjeli-jelde :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 sep 2009, 19:13

Treniralo se u kompletnom sastavu

Prvi put od početka priprema naše fudbalske reprezentacije na treningu su selektoru Miroslavu Blaževiću bili na raspolaganju svi pozvani igrači.

Početak treninga obilježilo je snimanje reklame naručene od Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo, koja promoviše dječiju aktivnost u sportu, posebice fudbalu. Naravno, glavni akter reklame je selektor Blažević, a popularnog Ćiru nije previše oduševilo što je čak tri puta morao ponoviti snimanje reklame.

Na treningu su bili prisutni novinari i foto reporteri iz Japana, Njemačke, Engleske, Italije i mnogih drugih zemalja. Pomenuti gosti saglasni su u jednom, Bosna će igrati na Mundijalu!

Selektor i stručni štab mogu zadovoljno trljati ruke i zbog činjenice da je punim tempom trenirao Kenan Hasagić, ali i Zlatan Bajramović koji još uvijek nije spreman za odigravanje cijele utakmice u nacionalnom dresu.

Nakon trčanja i razgibavanja, te aktivnog odmora u vidu žongliranja sa loptom, naši internacionalci su trenirali uigrane kombinacije u kojima je lopta bila dodavana na prvi dodir. Ćiro je imao puno kritika na način na koji je odrađena ova vježba, te je često prekidao akcije i ponavljao ih iz početka.

Sve u svemu, večerašnji trening na Stadionu Grbavica može se okarakterisati vrlo uspješnim!

Izvor : reprezentacija(tacka)net

leonardo
Kontakt:

Post Postao/la leonardo » 07 sep 2009, 19:13

harishp je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:
Zivi bili pa vidjeli-jelde :mrgreen:
A ko da bi sta robija mogla BHF-u
..Siamo l'armata Rossonera..

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 07 sep 2009, 19:14

cole-ch je napisao/la:

jbg robijaši su pretjerali
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 07 sep 2009, 19:23

Da li je nekom poznato hoce li Dodik prisustvovati utakmici?
Pricao je Ciro da ce ga protiv Turske zvati, da li ga je pozvao? A, i sam Dodik je rekao da za BiH navija jedino kada igra protiv Turske.

fantom
Kontakt:

Post Postao/la fantom » 07 sep 2009, 19:23

cole-ch je napisao/la:
A sta ce Robijasi da se pitaju kad su oni najgori,90% ih dodje sa celikovim ddresovima i salovima bez ikakvih drzavnih obiljezja.Ne trebaju nam na utakmicama repke niti zastave drugih drzava niti nogometnih klubova.Nek mase kod kuce i turskom i celikovom zastavom.

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 07 sep 2009, 19:24

ako se hasagić oporavio trebalo bi ga staviti na go protiv turske, to je logično, ako je ćiro mogao staviti nemanju koji nije imao kluba za razliku od begovića, jer je dobro branio protiv belgije, šta onda reći za hasagića, da se ja pitam ja bi stavio hasagića, ja se svaki put zaledim kad supić treba da izleti, al imamo golmane ebo njemačku, do neki dan smo se krpili na sve načine, a sad ne znaš koga ubaciti

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.