Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
18
33%
4) St.Pauli
11
20%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 55

anton 1983
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la anton 1983 » 10 apr 2012, 22:54

Ne mogu vejrovat da je Hertha popušila. bit će ovo jedan od bizarnijih ispadanja iz lige sa ovoliko promjena trenera i onda na kraju dofuraš rehagel, ćije je vrijeme kak sad stvari stoje prošlo.

al će se gamad nagrabiti raznoraznih raffaela, Lasoga :mrgreen:

Drago mi je da Stuttgart dere. Ko zna morti im i na kraju pustimo ako bumo mogli! Šteta Werder sam 2:2 :(
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2012, 23:12

Svabe na 7bod od 'Gladbacha ;) a Berlineri se izgleda, kako stvari stoje, pridruzuju 'Lauternu na putu u Zweitu :(

'Gladbach ima malo laksi raspored do kraja u odnosu na Svabe, a i vise punkte :mrgreen: tako da bi se izgleda trebalo desiti cudo do kraja pa da Gladbach ne izbori to 4 mjesto i LP :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 apr 2012, 23:17

Preetz je genijalan covjek. Potrosio je samo 4 miliona eura na trenere da bi ispao u Cvajtu i tako povisio dug Herthe na 35 miliona eura. :lol: :lol: :lol:

slika

Ovome covjeku skidam kapu. Preuzeo je tim u koji niko nije vjerovao i izgubio najboljeg igraca na polusezoni i uspio odlicnom igrom i borbenoscu izboriti opstanak.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 10 apr 2012, 23:20

Nije Hertha još mrtva :!:
A što se tiče 4. mjesta, ja bih ipak volio da to bude Menhenglazba (kako kaže moj bratić :mrgreen: ), više vjerujem Favreu da sa juniorima igra nego Bruni da vodi Barcu. Možda i griješim :?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 apr 2012, 23:29

amerosm je napisao/la: slika
Bas ga Sammer veceras hvali i (u neku ruku) skida teret sa njega u slucaju negativnih rezultata. Valjda je tip veliki lajavac (a takvi brzo sami sebe ujedu za gujcu).
Njegov prethodnik (Sorg) je nasljednik Beckenbauera juniora u Bayern U-17.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 apr 2012, 00:26

Herthanic naletio na novu santu, izgleda je plovidba po BuLi vodama za njih zavrsena. :roll:

Streich (onak bas cudan lik :D )je izvukao 120% iz svojih Breisgauanera. Mora se priznati nevjerovatan podvig s obzirom na silne probleme koji su pratili ekipu ove sezone.

Ibe & Co nastavljaju s teroriziranjem BuLi odbrana. Da maznuse Vedagu ranije, ko zna di bi im bio kraj. 8-)

Mainz definitivno obezbjedio opsatanak, ako je iko sumnjao u isti. Jarcevi se raspadaju, StOle je totalno pogubio konce, Nepotrbne turbulncije u klubu pocetkom godine su definitivno ostavile trag na ekipu. Bio bi veliki gubitak za ligu da Jarcevi (opet) ispadnu. :(

Furth danas jedva izvukao bod u B'schweigu, dok su Fortuna i St. Pauli zabiljezili minimalne pobjede. Gusari su dosli do pobjede u sudijskom vremenu, sto je bila svojevrsna nagrada za fair play - Ebbers zabio rukom u 80. minuti i priznao sudiji. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 apr 2012, 00:44

Ma Hertha kada odigra dobro izgubi, pa na strani i osvoji neke bodove (zadnja 2 gostovanja: pobjeda u Mainzu i remi kod Gladbacha)....Onda opet večeras taj autogol. Na početku sezone sam bio uvjeren u njihov opstanak u plasman na sredini tabele, sada se više ne bi kladio. Ali opet nade ima, ali mislim da maksimalno mogu do play off-pozicije, jer Koeln ima 2 boda više, a oba tima teška gostovanja, Koln u Gladbachu, Hertha u Leverkusenu, a Jarčevi inače teži raspored do kraja, u kojem će jedva i 3 boda iščupat, ali Herthi trebaju mislim najmanje 4 ili 5 bodova za play off mjesto.....Iako šteta i da Koln ispadne, ali moram njih izabrat ko želju....

I pored mojih simpatija prema Herthi, moram reći da bi šteta bila i za Bundesligu da oni ispadnu, prošle godine se vidjelo da su prejaki za druge lige, a to je klub koji po renomeu zaslužuje da ostane u prvoj klasi. E sad druga je stvar što taj klub neki ljudi upropaštavaju, a tu zaista potencijala ima, pa imali su ispunjen stadion u drugoj ligi, još glavni grad, sjajna Berlinska publika....

Freiburg se spasio zbog sjajnog i fanatičnog Streicha, a nekako bi prije volio da su oni ispali :) , iako su pobrali određene simpatije i kod mene, ali mi se ipak manje sviđa da ispadne Hertha ili Koeln....

Za Augsburg bi mi bilo žao, jer ljudi često igraju kvalitetan fudbal, ali i večeras nisu imali sreće a i namjerili se na super raspoloženi Stuttgart, koji još ima pravi lauf.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 11 apr 2012, 00:48

Ova Hertha postade nesto poput francuskog Metza :| Prejaka za cvajtu,preslaba za bundes .Kada zelis opstati u ligi ne smijes gubiti kuci bodove od Freiburga :!:
Chelsea F.C.

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 11 apr 2012, 01:09

Evo moje vidjenje za, meni, najbolju fudbalsku ligu na svijetu.

Za prvaka necu puno diskutovati. BVB i FCB ce se izgleda klati do zadnjeg kola ko ce biti prvak. Ako sutra il ti ga danas zuti dobiju, Bavarci se mogu halaliti sa titulom.

Liga prvaka

BVB, FCB i S04 su definitivno osigurali. I potpuno zasluzeno. Cetvrti putnik, preko kvalifikacija, skoro pa sigurno 'gladbasi.

EL

Prvi putnik i direktni su Svabe. Preporodjene dolaskom Vede haraju ligom. Da ima jos barem 2-3 kola vise do kraja prvenstva siguran sam da bi ufatili i LP al ni ovo nije lose kako su stajali na tabeli na polusezoni.

Drugi putnik preko kvala najvece sanse dajem Apotekarima. Imaju najpovoljniji raspored do kraja tako da im dajem po najvise sansi za poziciju broj 6 na tabeli.

Treci putnik koji ide takodje u kvalifikacije ce se najvjerovatnije saznati posle 34 kola. Tri kandidata su za poziciju broj 7 koja vodi u kvalifikacije za EL. Najvise sanse dajem Hanoveru, imaju fin raspored a i zasluzuju ponovo izlazak u europu. Njima dajem 70% sansi. Drugi kandidat za poziciju broj 7 su Vukovi. Nisu nesto pretjerano dobri ali su eto kandidati. Promjenjiva ekipa. 20% sansi njima. I treci kandidat je werder. Imaju najtezi raspored od svih kandidata za tu poziciju i mislim bas da nemaju nikakvih sansi za izlazak u europu. Al eto da se neljute dat cu im 10 % sansi :mrgreen:

Sredina tabele

Otpatci od kandidata za europu su obezbjedili sredinu tabele. Tu jos dodati D.J.L Hoppenheim, naseg Seje koji je spasio guzicu Babelu, onda preporodjeni Freiburg naseg Mujdze (da je jos barem 10 kola do kraja prvenstva ufatili bi oni i europu) i jos bi dodao meni jako dragu ekipu Meinza. Ostali grcevita borba za opstanak gdje je mozda i najzanimljivije.

E sad zbog cega sam i poceo ovaj post pisati :)

Opstanak - najzanimljiviji dio tabele :)

Mislim da je skoro pa obezbijedio opstanak jedini Nürnberg. Imaju "srednja zalost" raspored ali vaze na dobar. Danas nesmiju izgubiti od S04 i onda jednostavno moraju dobiti u subotu, vec otpisani, Lautern sto nebi smjelo doci u pitanje. Posle toga igraju kuci protiv konkurenta HSV, to dobiti i mirna Bosna.

Drugi kandidat koji je najblizi oPstanku u BL je, nazalost, HSV. Nepodnosim ekipu nikako, neznam zasto :mrgreen: Imaju raspored **ben. Ako budu cekali do zadnjeg kola da osiguraju opstanak, lete u cvajtu. Ali mislim da ce osigurati prije. Pobjedama kod kuce oni su sigurni. Tako da su, kako sam vec rekao, nazalost skoro pa osigurali opstanak.

Uz otpisani Lautern koji je vec, mozemo reci, ispao drugi kandidat je najvjerovatnije Keln. Nekako mi odvratna ekipa a i imaju jako za**ban raposred. Mislim da su, ako nebrojimo Lautern, najveci kandidati za cvajtu upravo oni.

Herti i Augsburgu ostaje borba za mjesto broj 15. Augsburgu dajem vece sanse da ce uspjeti osigurati opstanak u BL samo zbog ova 3 boda prednosti naspram Herte. Imaju podjednak raspored ali ta 3 boda koja imaju viska mislim da ce presuditi. Herti ostaje da se kolje za opstanak sa trecoplasiranim u cvajti (najvjerovatnije Fortuna ili Pauli).

Umori se ja a i vas sigurno. Mozda nisam izmislio vrucu vodu ali eto to je neko moje vidjenje.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 apr 2012, 01:14

@Buducnost: Fino si ti ovo izanalizirao. Potrudio se, svaka čast, dobro urađeno.... ;)

Al hajd mi samo reci što mrziš Hsv??? :D

I eto Amerosma s palijom, čuvaj se :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la effe_sa » 11 apr 2012, 01:16

Stuttgart skoro pa sigurno obezbijedio EL, za Ligu prvaka bi trebalo čudo, ali i ovo im je sjajno.

A Vedo uvali lijep gol....U odličnoj je formi...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 11 apr 2012, 01:19

effe_sa je napisao/la:@Buducnost: Fino si ti ovo izanalizirao. Potrudio se, svaka čast, dobro urađeno.... ;)

Al hajd mi samo reci što mrziš Hsv??? :D

I eto Amerosma s palijom, čuvaj se :lol: :lol:
Neznam, bili su mi onako "obican" klub dok nije dosao ovaj sminker Fink. Ni njega nisam mrzio dok je bio u Baselu. Pratim svicarski fudbal i bio mi je "cool" trener. Ali mi nekako ide na zivce sa svojim izivljavanjem na igracima koji nisu upisali ni 10 minuta dok je on trener. Tu mislim na naseg Besica a i na dosta igraca na kojima se on izivljava. Pa eto i Guerero, sta divljak uradi golmanu, ako se nevaram, Stutgarta. Ono je bilo za zatvora a ne za j**eni crveni karton. Doduse to su samo pojedinci ali radi tih pojedinaca se i nepodnosi nesto.

edit: Pozdrav brate po bavarskoj krvi, i sam sam Bavarac od 1997.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 apr 2012, 01:23

Buducnost je napisao/la:

Pa brate, onda nam naleti česće i ovde a i na pdf Bayerna. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 apr 2012, 01:24

[youtube][/youtube]

Dosta dobra reportaza i interviju Streicha. Pozitivno opicen - nesto slicno kao Klopp. :D :D
Isto tako sto mi se kod njega svidja je to da se ne zali na sudjenje, a Freiburg je bio zakinut u par navarata - sjetimo se samo kako je Vukojebina protiv njih izborila pobjedu.

@ effe_sa

imamo drugih problema u klubu, nego da se oko toga raspravljam ko mrzi, ako voli neku ekipu. To je stvar licnog izbora i na to ne moze niko utjecati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 11 apr 2012, 01:28

effe_sa je napisao/la:
Buducnost je napisao/la:

Pa brate, onda nam naleti česće i ovde a i na pdf Bayerna. ;)
Pratim ja ali ne pisem nista. Ali cu se potruditi da se malo ukljucim :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 apr 2012, 16:29

Marius Ebbers je jučer napravio nešto veliko, nešto što vraća duh fair playa, koji je skoro pa nestao. Naime ovaj igrač St.Paulija je zabio gol rukom, onako u skoku, ruka bila blizu glave i sudija već htio priznat pogodak, a onda je prišao Ebbersu i pitao ga da li je igrao rukom, a ovaj je na kraju priznao da jeste. Iako je to učinio teška srca a i poslije je priznao da mu nije bilo lako, ipak je ovo potez fair playa godine. I prije su sudije znale pitat igrače vezano za neku situaciju, a igrači skoro nikad nisu govorili pravu istinu i pravili su se ludi. Jedino je Asamoah prošle sezone priznao u jednoj situaciji da nije korner za St. Pauli.

Očigledno St.Pauli ima korektne igrače, te im ja i želim da se vrate u Bundesligu.
A i pored poništenog gola u ovoj situaciji s Ebbersom, St.Pauli je pobijedio Union Berlin rezultatom 2:1. Poštenje se ovaj put isplatilo :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 apr 2012, 16:46

Das Spiel der Spiele 8-)

slika
slika
slika
slika
slika
slika ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 12 apr 2012, 00:32

Nastavlja se Bundesliga :mrgreen:

Sve ocekivano i danas kao i jucer osim mozda u utakmica u BVB - FCB i FCN - S04.

BVB dosao do pobjede zahvaljujuci iskljucivo Robenu, jedva cekam dolazak Sakirija. Robena komotno mogu prodati. Da neko nekaze sada da ovo pisem radi ove jedne utakmice, ne, to sam napisao i prije ove utakmice na temi Bayerna. Jako je sebican igrac tako da bi volio da napusti GIGANTE iz Minhena zvane Bayern. Zaraditi koju susku za njega i dovidjenja sretno prijatno. Nisam gledao utakmicu, posao j**iga ali sam pratio koliko toliko i pregledao sam pregled. Nista, ostaje kup i LP. BVB definitivno osvaja BL, nazalost.

Nürnberg me iznenadio visokom pobjedom protiv jako dobre ekipe Salkea. Ocekivao sam nerijeseno ali FCN izgleda nemisli da strahuje za opstanak.

Ostali kao sto sam rekao ocekivano.

Hoff oderao guzove Finku i finkovim damama. 4:0, nemogu da vjerujem. Imaju srece da je Keln losiji od njih inace bi pod ruku sa Lauternom al eto ove godine ima losijih. Da se Babel nije pravio strucnjak, trener vrhunske klase i gradio autoritet na Sejadu Salihovicu zvanom Seji, sigurno bi sada bili veliki kandidat za izlazak na europsku scenu. Ali covjek hoce da bude trener pa eto mu ga.. Ostaje mu sredina tabele iako imaju sanse za EL al jako tesko da ce to Stutgart, Leverkuzen i Hanover prokockati. Babelu idiote!

Leverkuzen se mucio sa ovim kosarkasima. Nevjerovatno, ako misle ovako igrati u EL bolje da prepuste nekom drugom mjesto. Svasta, ocekivao sam 4-5 komada u mrezi Lauterna i naravno 0 komada u mrezi Apotekara. Kad sam vidio rezultat 1:1 auuu sok (sa nasim S) :mrgreen:

Hanover razbio Magatove vukove i tako ih izbacio iz kandidata za EL. Imaju jos sanse al izgubiti od direktnog kandidata, jako tesko. Ovdje su morali iscupati bilo kako barem bod da bi ostali u utrci za europu. Hanover gazi, zasluzeno ce mo ih izgleda opet gledati naredne godine u EL. Zao mi sto nema Enkea medju nama da se raduje svojoj ekipi.

Da se malo osvrnem i na naredno kolo.

VfB Stuttgart : SV Werder Bremen

Vjerujem da ce ekipa Vede nastaviti gdje je stala i tako definitivno Werder izbaciti iz kandidata za EL. I nisu neka ekipa, imaju Pizara jedino i simulatora, igraca od papira, Marina. Tako da ovdje prizeljkujem kec uz naravno barem jedan Vedin gol.

1. FC Kaiserslautern : 1. FC Nürnberg

Koji su ovo? Lautern? A to su oni sto su vec ispali. Dovidjenja i sretno u cvajti. Ovdje mislim da Nürnberg nebi smjeo imati problema da osigura opstanak i donese kuci 3 boda. Da ovjeri visoku pobjedu protiv S04. Znaci 2 :mrgreen:

VfL Wolfsburg : FC Augsburg

Magatovi puleni ce ovo dobiti ali jako tesko, ima tu velikih sansi da bude i X. Ako kojim slucajem VW ne dobiju FCA mogu se i definitivno oprostiti od EL. Ali ce dobiti na guzove jedan razlike. Znaci kec :arrow:

FC Schalke 04 : Borussia Dortmund

J**eba tekma, S04 dobra ekipa ali igraju protiv BVB-a, novim-starim prvakom njemacke. Ovdje sam se nado kecu uz pobjedu Bayerna u Dortmundu ali ovo drugo je vec otpalo tako da ovdje neigra ulogu rezultat. Malu prednost dajem Salkeu. Borusija se istrosila protiv Bayerna, izmorila, polomila, izlomila ali im je vrijedilo. Ovdje mogu komotno i kiksati. Najvece sanse dajem X-u pa kecu. Znaci 1X :ugeek:

Bayer 04 Leverkusen : Hertha BSC

Ko je ta sta je ta? Da prostis to je Herta. Leverkuzen ne smije kiksati kod kuce ako misli u EL a ako i kiksaju protiv Herte onda nemoraju ni ici u EL da sramote Njemacku. Ovo moraju oderati guzove Berlinu i poslat ih kuci da traze drugu zrtvu gdje ce se cupati.

Hamburger SV : Hannover 96

Fink protiv Hanovera. Dobra ce ovo utakmica biti, HSV mora dobiti ako misli da ostane ako kojim slucajem kiksaju povecat ce sebi sanse da budu sljedece godine u bundesligi ali onoj drugoj, cvajti. Hanover jako dobra ekipa i mogli bi ovdje iscupati barem bod ako ne i tri. Ovdje je sve otvoreno 1X2 ali eto ako se mora odabrati to je onda X.

FC Bayern München : 1. FSV Mainz 05

FCB ce ovdje odmarati igrace za Real. Sigurno da nece igrati 60% ako ne i vise ekipe koju smatramo prva postava. Ovdje ce Svajni zaigrati da malo udje u formu pred duele sa Realom. MainC dolazi zagrijan i nebi se iznenadio da iscupaju bod od Giganta koji ce, kako sam vec rekao, igrati najvjerovatnije sa drugom ekipom. Ali to sebi Bayern nebi smjeo dopustiti, ali eto vidjet ce mo sta ce biti. Ipak ovo mislim da ce biti kec. Znaci 1 :D

M'gladbach : 1. FC Köln

Ako misli ostati kandidat za LP moraju dobiti ove iz grada **** i gurnut ih jos koji metar dole, u cvajtu. Necu duziti, kec.

Sport-Club Freiburg : 1899 Hoffenheim

Evo nam mozda najzanimljivijeg duela. Mujdza gegen Sejo. Freiburg u vrhunskoj formi i mislim da kuci nece kiksati protiv ekipe Hoffa, ali Sejo i co. ako kojim slucajem ovdje pobjede definitivno se ubacuju u kandidate za EL. Ovdje je sve moguce tako da necu nista prognozirati :|

Alaj ga ja serem sa ovim dugackim postovima ali nikako da stane u nesto malo kad pises o BL - ligi zbog koje se i voli fudbal :mrgreen:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 apr 2012, 00:51

Buducnost je napisao/la:BVB dosao do pobjede zahvaljujuci iskljucivo Robenu

Ja ovoliko procitao i dalje nisam. Zlato moje, trebao je bajern u prvom poluvremenu hladno dobiti 3 komada.

Nego si ti trebao napisati: "BVB dosao do pobjede samo sa jednim golom razlike, zahvlajujuci manuelu neueru", pa bih ti vjerovatno post procitao do kraja...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 12 apr 2012, 00:55

kraljttbvb je napisao/la:
Buducnost je napisao/la:BVB dosao do pobjede zahvaljujuci iskljucivo Robenu

Ja ovoliko procitao i dalje nisam. Zlato moje, trebao je bajern u prvom poluvremenu hladno dobiti 3 komada.

Nego si ti trebao napisati: "BVB dosao do pobjede samo sa jednim golom razlike, zahvlajujuci manuelu neueru", pa bih ti vjerovatno post procitao do kraja...
Golman je tu da brani jeli tako? Nemozes reci da nije bilo golmana bilo bi... Golman je dio ekipe a sasvim je nesto drugo sto je Neuer najbolji trenutni golman svijeta..

A Roben je tu da ne fula 120% sanse nego da daje gol i iz 30% sansi.

Niko te ne tjera da citas, ja nigdje nisam napisao obavezno procitati. Tvoja volja, moje vidjenje, moje razmisljanje..

Da ne prljamo temu,..

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.