BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 10 apr 2012, 23:39

Bez Gotzea sutra...manje-vise i ocekivano.Nek' se spremi za plavce :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 apr 2012, 23:42

kraljttbvb je napisao/la: A to da i pored poraza (o kojem ne razmisljam) mozemo biti sampioni, i to stoji. Samo polako...
:?
Hem razmisljas o porazu, hem znas da je sve gotovo ako se to desi. :D

Samo glup covjek moze podcjenjivati rivala pred ovaj susret, nikog od nas nece pretjerano iznenaditi bilo koji rezultat da se desi. Jer je to moguce. Bundesliga je takva i to se godinama dokazuje. 8-)
Ne mora biti lijepa utakmica, vrlo lako moza biti ispod ocekivanja (jer se stvarno nabila zestoka atmosfera) ali vjerujem da ce svaki duel, svaki prekid, korner... biti (u neku ruku) interesantan, tako da ce rijetko koji SIMPATIZER :D sjediti mirno dok ovaj mec bude posmatrao.
Vom Jäger zum Gejagten

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 10 apr 2012, 23:52

Eh što volim kad ste optimisti :D Bayern je gigant i nema tog stadiona pred kojim ce oni osjecati pritisak,i to sto pisete u prvih 20 min nekakv raketni pritisak,to mozete samo ekipama kao sto je Keln,Mainz,Nimberg...
Sutra se pripremite da se branite prvo poluvrijeme,u drugom ce Klopp morati pojačati napad :)
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 apr 2012, 00:02

Sretno protiv Bayerna i pobjedite ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 apr 2012, 00:14

HzBvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Werder je poslijednja ekipa koja je Bayu tukla cetiri puta uzastopno (pocetak '90-ih). :D

Ocekujem ekipu na raketni pogon u prvih 20-ak minuta. :lol: Ovakvu priliku ne smijemo propustiti.
Hebat cemo ih dosad provjerenom taktikom 100% ...stisnut malo jace 6-tice idealno je da na pocetku Smelle malo jace nagazi "staklene nogice"....
Sweini ce 100% izgubit loptu na sredini terena i primit ce gol iz neke polukontre !!! ( udvojit ce ga Kehl i Kuba ili Gros ) ...nesto kao u Minhenu prije otprilike godinu dana ! ;)
hebat ce te vi sami sebe!!!
HzBvB je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Bilo bi idealno za nas da Svinjček i Kroos započnu na 6-icama. Previše mi je ofanzivna ova njihova postavka,
a njih dvojica u paru na 6-icama teško da mogu odigrat' kvalitetno u defanzivi protiv jačih protivnika (BvB) koji vole da napadaju i koriste sve što im protivnik ponudi.

Samo pitanje je da li će biti baš ovaj sastav Bayerna? Čisto sumnjam :!:

Bez obzira ko bude igr'o nekako sam prilično optimističan i vjerujem u pobjedu.
Ma ova postava ako bude , Dženaziranje(ProFCB :lol: ) im je zagaratnovano !
Ne sikiram se ni SEKUNDE!!!
Stern des Südens

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 apr 2012, 00:43

geronimo je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la: A to da i pored poraza (o kojem ne razmisljam) mozemo biti sampioni, i to stoji. Samo polako...
:?
Hem razmisljas o porazu, hem znas da je sve gotovo ako se to desi. :D

Samo glup covjek moze tvrditi da cemo 100% dobiti. A gotovo nije niti ce biti, jer vi imate reala, dok mi budemo odmarali. Pa ce da bude taj neugodni Stutgart koji redom siluje po Bundeski, a i doci ce umor kad-tad. I sam znas da vi zavisite od roberija i jos nekih individualaca i ako bi se neki od njih povrijedili mogao bi opet biti pad forme. Za razliku od nas koji haramo i bez naseg ponajboljeg igraca Gotzea. Vi ostadoste bez svajstangera i odma pad, a mi ostadosmo bez onog tribinasa sto ode da grije stolice na Bernabeu, pa opet borba za titulu. Zato sutra ako dobijete nece nista biti odluceno. A i ako nas dobijete i na kraju postanete sampinjoni, posteno! Ekipa koja prekine niz BVB-a od 23 tekme bez poraza, zasluzuje da osvoji onu teVsiju!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 11 apr 2012, 00:44

NAJAVA UTAKMICE: 30. KOLA BUNDESLIGE

slika

BvB 1909 BORUSSIA DORTMUND vs FC Bayern München
Signal Iduna Park (Westfalen Stadion) - Dortmund, 11.04.2012 - 20:00h

Veliki derbi je pred nama . Utakmca koju ce pratit cijela planeta, ovo je nesto sto su svi cekali dugi niz godina, jer veci derbi izmedju ove 2 sjajne ekipe nije bio jednu citavu deceniju ako ne i vise. Ovo je nesto slicno El Clasicu Spanskom, nema mnogo vecih derbija na svijetu od ovog . Igraju aktuelni Njemacki prvak Borussija Dortmund i rekordni Njemacki prvak Fc Bayern Munchen. Stvorio se veliki naboj oko ove utakmice upitanju je cast, obraz, i TITULA BUNDESLIGE .Varnice izmedju ova dva giganta sjevaju na sve strane kako na terenu tako i van njeg i to traje vec dugi niz godina. Jedni se sami nazivaju FC HOLLYWOOD i Mia san mia dok su drugi Wir sind Fußball i echte Liebe BvB ! Ovakav derbi sa ovakvim okolnostima Njemacka Bundesliga dugo nije dozivila . Jer ove dvije ekipe djele samo 3 boda na tabeli, a mnogo tog se desilo ove sezone izmedju ove 2 ekipe . Sastaju se dakle 2 najbolje Njemacke ekipe koje trenutno u bundesligi nemaju konkurenciju pravu, melju sve sto im dodje po noge . Ova utakmica djeli citavu Njemacku na dva dijela na Crno zute i Crvene . Taj dan nista drugo nece bitno bit do ove utakmice koju smo cekali s velikm ne strpljenjem dugi niz godina. Bayern napokon ima pravog protivnika koji im se moze suprostavit pa skoro u svemu . No ovaj put BvB nece bit samo jednu sezonu konkurent jer temelji su postavljeni na duzi niz godina . Tako da ovaj derby koji je ionako po sebi sam specifican postaje jos veci brend u kojeg ce citava planeta gledati i radovat mu se .

slika

Da li pada odluka o prvaku Bundeslige?

U slucaju pobjede Dortmund bi imao 6 bodova prednosti nad Bayernom . To se do sad u Bundesligi u ovoj zavrsnoj fazi samo jednom stiglo i to (Bayern 85/86 god. protiv Bremena ) . U slucaju Bayernove pobjedi, Bavarci bi bili ponovo na prvoj poziciji na kojoj nisu bili jos od Januara .

Deset pobjeda i 2 remia to je statistika BvB-a u drugoj polusezoni dakle druga polusezona je sto se tice Dortmunda pravi san. I opet je prednost na tabeli samo za dlaku izgradjena . Po prvo put od kako se uvelo pravilo o 3 boda imaju 2 ekipe nakon 29 kola po 63 boda i vise . Ova zanimljiva utrka izmedju Dortmunda aktuelnog prvaka ( 66 bodova ) i Bayerna rekordnog prvaka ( 63 boda ) u srijedu 11.04.2012 dostize svoj vrhunac.

slika

"Mi smo mi" (Mia san mia) protiv "mi smo Fudbal"

U srijedu, mi smo mi protiv mi smo fudbal tako kaze Jurgen Norbert Klopp. Od sedmog kola je BvB sedam bodova vise osvojio od Bayerna i opet bi u slucaju poraza bio na drugom mjestu tabele. U slucaju pobjede Dortmund ide na plus sest. Ali o odluci prvaka Klopp ne zeli nista znati i kaze , jos ima 12 bodova da se osvoji poslije ove utakmice.
I upravu je nas Klopp jer kako to sve brzo moze ic dole gore pokazalo se proslog vikenda. Dortmundova utakmica protiv vukova jos ni pocela nije, Bayern je vec vodio i tako su bili prvi na tabeli barem za nekoliko sekundi, zatim Augsburg izjednacio, Dortmund vodio i Dortmund je bio na plus 5, na kraju je ostalo ipak sve na starom .
Sedmicama su se mediji vec fokusirali duelom giganata BvB vs FCB . Gdje ce Signal Iduna Park ( Westfalen Stadion ) bit rasprodat sa 80.720 . 450.000 zahtijeva je bilo za kartu pred ovaj mec . U 200 zemalja ce se utakmica prenosit direktno . Zanimljivo je kako Kloppova mocad dobro reaguje sa pritiskom i ni u jednom trenutku ne fantazira, tako je recimo Gundogan nakon utakmice protiv Wolfsburga pricao o bayernu iskljucivo iz jednog razloga " Zato sto je to nas sledeci protivnik ", dakle samo iz tog razloga je htio pricat u utakmci koja nas ceka .

Sudija ovog meča: Knut Kircher

Knut Kircher koji je iz Rotenburga u pokrajini Wurtemberg ce sudit ovaj mec u srijedi na Signal Iduna Parku ( Westfalen Stadionu ). Ovaj 43 godisnjak je do sad sudio 20 puta Dortmundu statiskta kaze 8 pobjeda 4 remia i 8 izgubljenih utakmica kad sudi Knut Kircher BvB-u dakle izjednacena statistika. Po zanimanju je Inzinjer za strojeve.

slika

3 poraza od ukupno 8 kad je Kircher sudio Dortmundu su bili upravo protiv Bayerna .I Kircher je sudio mec Finale kupa 2008 koji BvB takodje izgubio protiv Bayerna .
Knut Kircher je ozenjen i otac od 3 dijeteta. Skijanje, biciklo i rolanje je naveo kao svoj hobi. Kircher je od septembra 2001 Bundesliga sudija. A od 2004 je FIFA sudija .
Sudio je 9 reprezentativnih utakmica, 19 puta u evropskim takmicenjima ( Liga prvaka, Euro Liga ) i 176 utakmica Bundeslige . Pomocnici ce mu na ovoj utakmici bit Robert Kempter i Stefan Lupp. A cetvrti je Volker Wezel.
Uovoj sezoni je sudio Dottmundu protiv Hoffenheima ( 3:1) i protiv Augsburga ( 0:0 ).

Statisticki podaci :

Borussia Dortmund protiv Bayern Munchena ovaj klasiker je pravi naboj i magnet . Vec 24 godine zaredom je ova utakmica u ulici Strobelallee na stadionu Signal Iduna Park rasprodata sa 80.720 . 450 zurnalista, roprtera ce bit na ovom mecu, doci ce glumci, sportiste, pjevaci ministri, radnici, ne radnici, djeca , penzioneri, muskarci zene i svi ce bit punih 90 minuta potpuno jednaki i kao jedno .

Sedmi put se ove dvije ekipe sastaju kao prvi protiv drugog na tabeli . BvB pred ovu utakmicu ima blagu prednost od 3 pobjede, 1 remi i 2 izgubljene utakmice u ovakvim mecevima. Bayern je izgubio poslijednje 3 utakmice protiv Dortmunda. Do sad je Bayern 4 uzastopna poraza od jedne ekipe pretrpio samo jednom i to od Werdera iz Bremena 1993 godine.

Dortmund je 21 put zaredom kod kuce zabio gol ( jedini klub ove sezone ), i samo je jednu od poslijednjih 30 utakmica izgubio kod kuce pred svojom publikom . Bayern je u gostima drugi najbolji tim Bundeslige ( 24 boda ) ali Dortmund je najbolji gost sa ( 31 bodom ). Samo su Stuttgart i Dortmund u gostima postigli vise golova od Bayerna ( 22 gola ), ali isto tako Bayernu je poslo 7 puta za rukom da na gosotvanju ne primi gol ove sezone .

slika

Dortmund je odigrao: 29 utakmica / 20 pobjeda, 6 remia i 3 izgubljene utakmice gol razlika 66:22 i 66 bodova
Bayern je odigrao 29 utakmica / 20 pobjeda, 3 remia i 6 izgubljenih utakmica ima gol razliku 69:19 i 63 boda
Dortmund kao domacin : 14 utakmica / 11 pobjeda 2 remia 1 izgubljena, gol razlika 37:12
Bayern kao gost : 14 utakmica / 7 pobjeda 3 remia i 4 izgubljene, gol razlika 22:13

Borussia Dortmund :
Ukupna vrijednost igraca : 191.250.000 €
Broj iraca : 25 ( 10 stranaca )
Prosjek godina : 25.1 godina
Iskustvo odigranih utakmica u Bundesligi : 2.210 utakmica
Klub osnovan : 19.12.1909
Clanovi : 60.000 ( 20.11.2011)
Trasnfer politika : + 2.140.000 €

FC Bayern München
Ukupna vrijednost igraca : 360.550.000 €
Broj iraca : 25 ( 11 stranaca )
Prosjek godina : 26.1 godina
Iskustvo odigranih utakmica u Bundesligi : 2.739 utakmica
Klub osnovan : 27.02.1900
Clanovi : 171.345 ( 18.11.2011 )
Trasnfer politika : -39.100.000 €

Najvrijediniji igraci su :
Borussia Dortmund : Mario Gotze 30.000.000 €
FC Bayern Munchen : Mario Gomez 42.000.000 €

Najbolji strijelci su :
Borussia Dortmund : Robert Levandowski 19 golova / 29 utakmica , Shinji Kagawa 12 golova / 26 utakmica , Kevin Groskreutz 7 golova / 28 utakmica .
Bayern Munchen : Mario Gomez 25 golova / 28 utakmica, Franck Ribery 11 golova / 28 utakmica , Arjen Robben 11 golova / 20 utakmica .

slika

Najbolji asistenti su :
Borussia Dortmund : Jakub Blaszczykowski 10 asistencija / 25 utakmica , Shinji Kagawa 9 asistencija / 26 utakmica , Robert Levandowski 8 asistencija / 29 utakmica .
Bayern Munchen : Franck Ribery 17 asistencija / 28 utakmica , Thomas Muller 12 asistencija / 29 utakmica , Toni kross 8 asistencija / 27 utakmica

Ukupni bilans BvB VS. FCB :

Broj utakmica : 94
Pobjede Borussia Dortmund : 24
Nerjeseno : 27
Pobjede Bayern München : 43

slika

Poslijednjih 10 utakmica Dortmund vs Bayern :

19.11.2011 - 1.Bundesliga - FC Bayern München Borussia Dortmund 0:1
26.02.2011 - 1.Bundesliga - FC Bayern München Borussia Dortmund 1:3
03.10.2010 - 1.Bundesliga - Borussia Dortmund FC Bayern München 2:0
13.02.2010 - 1.Bundesliga - FC Bayern München Borussia Dortmund 3:1
12.09.2009 - 1.Bundesliga - Borussia Dortmund FC Bayern München 1:5
08.02.2009 - 1.Bundesliga - FC Bayern München Borussia Dortmund 3:1
23.08.2008 - 1.Bundesliga - Borussia Dortmund FC Bayern München 1:1
13.04.2008 - 1.Bundesliga - FC Bayern München Borussia Dortmund 5:0
28.10.2007 - 1.Bundesliga - Borussia Dortmund FC Bayern München 0:0
26.01.2007 - 1.Bundesliga - Borussia Dortmund FC Bayern München 3:2 .

Neki vazniji transferi iz Dortmunda u Bayern i obrnuto :
Iz Dortmunda u Bayern su presli : 1992 / 1993 Thomas Helmer 3.750.000 € , 2004 / 2005 Torsten Frings 9.250.000 € .
Iz Bayerna u Dortmund su presli : 1988 / 1989 Michael Rummenigge , 1998 / 1999 Christian Nerlinger , 2007 / 2008 Mats Hummels 4.200.000 € .

slika

U prosjeku pada 3,2 gola po utakmicu izmjedju ove 2 ekipe . Ali ni protiv jedne druge ekipe Dortmund nije postigao manje golova samo 1,3 u prosjeku . Nakon vodstva Bayern je samo 2 put izgubio protiv Dortmunda u Dortmundu ( 1967, 2007 ) . Najveca pobjeda nad Bayernom na domacem terenu je bila 3. Juna 1967 godine . Kada je legendarni Lothar Emmerich postigao 2 gola rezultat je bio 4:0 za Dortmund .

Jupp Heynckes: Ovo nije normalna utakmica i veoma rijetka situacija u 30 kolu . Naravno da BvB ima malu prednost, ali i oni su pod pritiskom . Ionako mislim da ce se utakmica odlucit u 34 kolu kaze Jupp pred u utorak pred putovanje u Dortmund .

Jurgen Klopp :Za nas je ovo odlicna situacija, da mozemo sudjelovati u ovakvoj utakmici kad se zna iz kakve smo se situacije vratili podjesca Watzke . A Klopp prica o fenomenalnoj drugoj polusezoni inace bi mogli zaostajati za Bayernom 5 bodova i sretan je kako se Dortmund kvalifikovao za ovo veliko finale. I kad smo vec tu onda naravno zelimo i pobjedit . Dositgli smo jedan novi visi bolji nivo gdje se vise ne ocekuje automatski da je Bayern favorit i pobjednik . Sad smo tu gdje se moze ocekivat ako pokazemo 100 % svoje moci pobjedujemo mi . Poziva Klopp i publiku i ocekuje veliku buku s tribina Na pitanje dali ce Gotze igrat Klopp je rekao sasvim je dobro i normalno trenirao u subotu, da li ce bit u sastavu sad u srijedu ili za vikend ja vam jos uvijek ne mogu rec uglavnom vise nema bolova i trenira bez ikakvih problema.

slika

Taktika i formacija

Obje ekipe ce nastupit u formaciji 4-2-3-1. Razlika je u tome sto Bayernova krila ( Robery ) igraju skoro pa zalijepljeni uz aut liniji i pokusavaju uc u sredinu, dok Dortmundova krila ulaze u sredinu i pustaju bekove da probijaju po bokovima .

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Kuba, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski .
Klupa: Langerak - Löwe, Santana, Owomoyela, Leitner, Bender, da Silva, Götze, Perisic, Barrios .
Upitni : Götze , Perisic , Santana .
Nedostaje : Koch .

Bayern München: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Kroos, Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribery - Gomez .
Klupa : Butt - Rafinha, Pranjic, Petersen, Olic, Tymoshchuk, Contento .
Nedostaju : van Buyten , Breno .

slika

Echte Liebe BvB !

Nadam se da ce vam se svidjet najava ova . Samo mi je zao sto igramo bez Gotzea ali vjerujem u Kloppa on je jedina nada za sutra sve ceod njeg ovisit samo od njeg .
BvB Echte Liebe !!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 apr 2012, 00:53

kraljttbvb je napisao/la:Ovo o navijacima i navijanju ti ne moze shvatiti neko ko nije bio dio neke grupe. Ko zna - zna, ko ne zna - nece nikada ni znati ;)

Da ja sad ne palamudim o tome da sam nekada pocesto isao na utakmice na Kosevo, a nisam se smatrao nekim velikim navijacem. Odkud ja navijac, jedino gostovanje mi bilo u Hadzicima protiv Radnika u kupu :mrgreen:

Zato mi je i glupo pricati da je neko vatreni navijac, a nikada nije bio na stadionu omiljene ekipe, a kamoli gledao utakmicu uzivo. Navijaci, a svoju ekipu gledaju samo ako im se neka TV kuca smiluje pa im prenosi omiljeni klub :roll:
Zasto se ljudi vrijedjaju kada im kazes da su simpatizeri. Ja sam bio 'vatreni navijac' svog lokalnog kluba, a sada sam 'vatreni simpatizer'. Niko tu nije manje vrijedan. Stvar je izbora, neko klub podrzava na ovaj, a neko na ovaj nacin.

Bice zestoko. Ne znam sta da mislim. U opciji su sva tri znaka. 33.3% - 1, 33.3% - X, 33.3% - 2 i 0.1% - prekid. Sve je moguce.

Poraz za obe ekipe skoro da znaci kraj nadanja u borbi za titulu.

Da vidimo ko ima sampionski mentalitet i vece srce.

Meni se cini da ste se prepali i jedini i drugi :mrgreen: .

Damir podgrijava atmosferu. Odlicna najava.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 apr 2012, 00:53

Damire, svaka ti dala. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 apr 2012, 00:59

Hare_BvB je napisao/la:Damire, svaka ti dala. :mrgreen:
slika

Strava :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 11 apr 2012, 09:17

Cestitke i od mene!
Stern des Südens

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 11 apr 2012, 11:15

evo jedna informacija iz prve ruke,u Dortmundu se na ulicama,u dućanima,robnim kućama i svim pubovima prića o večerašnjoj utakmici,a već se sada pojedine grupice okupljaju pojedinaćno na borsig platz-u i u pabovima na Altenmarkt-u :D :D :D :D :D - zagrijavanje je počelo po kriglama zlatne tečnosti :D :D a kak će biti tek večeras kad se bude ćuo posljednji sudijski zvižduk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 11 apr 2012, 11:17

http://www.dortmund-wetter.de/pictures/Dortmund.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

evo kako nam izgleda naš dragi grad :D :D :D

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 11 apr 2012, 13:54

Da se razumijemo ovo nije planetarna utakmica, bit ce dobro popracena u Njemackoj i to je to, planetarne utakmice su nesto drugo jos kad pomenete EL Clasico, majko draga, nemojte me nasmijavati, da se razumijemo, Borusiju gotivim otkad znam za sebe i uvijek sam za njih, medjutim u toj ligi nema planetarnog derbija, tamo je samo pitanje sa koliko motivacije Bayern udje u utakmicu, tu sve pocinje i zavrsava. Vrlo lako Bayern veceras sa pola snage moze dobit Dortmund, a sa stopostotnim zalaganjem moze joj iz sale utrpati 4 - 5 komada. U Njemackoj postoji Bayern kao prezent lige i klubovi koji ga mogu svako 6 - 7 godina ugrozit, kao sto su Schalke, Leverkusen, Dortmund, Werder, Hamburg, Stutgart i sl., nakon toga vecinom se ti klubovi nakon jedne - dvije dobre sezone istrose i padnu na samo zacelje, a Bayern uvijek ostaje u vrhu, ostaje kao apsolutni vladar ove lige, pa finansijki je jaci od komplet Bundes lige, tako i igracki, navijacki, ma nema smisla vise nabrajati. Kazem, svaka cast Dortmundu, ali ovo veceras za mene licno nije nikakav planetarni derbi, rezultat ove utakmice ce zavisit od motivacije Robena, Riberya, Schweinstaigera i ostalih.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 11 apr 2012, 14:03

Moj ti Juveboy veceras direktan prenos ide u 200 zemalja

Da je u Dortmundu stadion od 500K veceras bi bio pun

To je dovoljno da se nazove planetarnom utakmicom
Thomas Müller - Fußballgott

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 11 apr 2012, 14:06

juveboy je napisao/la:Da se razumijemo ovo nije planetarna utakmica, bit ce dobro popracena u Njemackoj i to je to, planetarne utakmice su nesto drugo jos kad pomenete EL Clasico, majko draga, nemojte me nasmijavati, da se razumijemo, Borusiju gotivim otkad znam za sebe i uvijek sam za njih, medjutim u toj ligi nema planetarnog derbija, tamo je samo pitanje sa koliko motivacije Bayern udje u utakmicu, tu sve pocinje i zavrsava. Vrlo lako Bayern veceras sa pola snage moze dobit Dortmund, a sa stopostotnim zalaganjem moze joj iz sale utrpati 4 - 5 komada. U Njemackoj postoji Bayern kao prezent lige i klubovi koji ga mogu svako 6 - 7 godina ugrozit, kao sto su Schalke, Leverkusen, Dortmund, Werder, Hamburg, Stutgart i sl., nakon toga vecinom se ti klubovi nakon jedne - dvije dobre sezone istrose i padnu na samo zacelje, a Bayern uvijek ostaje u vrhu, ostaje kao apsolutni vladar ove lige, pa finansijki je jaci od komplet Bundes lige, tako i igracki, navijacki, ma nema smisla vise nabrajati. Kazem, svaka cast Dortmundu, ali ovo veceras za mene licno nije nikakav planetarni derbi, rezultat ove utakmice ce zavisit od motivacije Robena, Riberya, Schweinstaigera i ostalih.
Bez pardona , ja dugo gluplji komentar nisam procitao !

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 11 apr 2012, 14:08

HzBVB nemoj mu zamjeriti navikao cojk na namjestenu ligu ;)
Thomas Müller - Fußballgott

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 11 apr 2012, 14:41

juveboy je napisao/la:Da se razumijemo ovo nije planetarna utakmica, bit ce dobro popracena u Njemackoj i to je to, planetarne utakmice su nesto drugo jos kad pomenete EL Clasico, majko draga, nemojte me nasmijavati, da se razumijemo, Borusiju gotivim otkad znam za sebe i uvijek sam za njih, medjutim u toj ligi nema planetarnog derbija, tamo je samo pitanje sa koliko motivacije Bayern udje u utakmicu, tu sve pocinje i zavrsava. Vrlo lako Bayern veceras sa pola snage moze dobit Dortmund, a sa stopostotnim zalaganjem moze joj iz sale utrpati 4 - 5 komada. U Njemackoj postoji Bayern kao prezent lige i klubovi koji ga mogu svako 6 - 7 godina ugrozit, kao sto su Schalke, Leverkusen, Dortmund, Werder, Hamburg, Stutgart i sl., nakon toga vecinom se ti klubovi nakon jedne - dvije dobre sezone istrose i padnu na samo zacelje, a Bayern uvijek ostaje u vrhu, ostaje kao apsolutni vladar ove lige, pa finansijki je jaci od komplet Bundes lige, tako i igracki, navijacki, ma nema smisla vise nabrajati. Kazem, svaka cast Dortmundu, ali ovo veceras za mene licno nije nikakav planetarni derbi, rezultat ove utakmice ce zavisit od motivacije Robena, Riberya, Schweinstaigera i ostalih.
STA OVO BI????????? :?
NO COMMENT :!:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 apr 2012, 14:48

Ovakav komentar što je napisao @juveboy je nešto najgluplje ikad napisano na forumu.
Ovo je da nepovjeruješ da neko ko ne prati fudbal dođe i piše ovakve gluposti. Da ne prati fudbal nije bilo teško zaključit' iz ovog komentara. Ili je to ili je suviše mlad. Brat bratu ima 10 god. - nema više 100 %.

Večeras SPEKTAKL :!: :!: :!:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 11 apr 2012, 15:48

DUGO OCEKIVANI OKRSAJ :!: :!: :!:
Trebamo biti optimisti,isto kao sto su vjerovatno i oni...Jeste mozda najvaznija utakmica u sezoni ali mislim da ne mora znaciti da ce se veceras sve rijesiti.Ima tu jos utakmica,itekako zahebanih,i nama i njima!!!
Mada u slucaju nase pobjede(kojoj se iskreno nadamo),dosta toga bi uradili i bili milimetar od titule :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.