Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Devil » 10 apr 2012, 23:21

nanek je napisao/la:E hvala ti puno si mi pomogao ;)

Znam je to za vlc ali ti isti kanali sto idu preko vlc-a kako samo guglo i cito traju nesto malo pa prestanu raditi,niti sam uspio naci stranicu sa dobrim listama da mogu da addam.I onako je veoma tesko naci nase kanale na vlc-u skoro i nemoguce a to mi je prioritet :)
To je i kljuc onoga gore napisanog da mi ne trazis kanale. ;)
Dosta ljudi gresi kada velikom broju daje kanale jer su radnici odredjenih kablovskih operatera,raznih net televizora duboku infiltrirani u forumske redove i prate kada se izbace neki kanali koji ce da obore njihovu gledanost i zbog toga redovno gase te programe.Ja imam ortaka koji se bavi tim provaljivanjem i aktivno ucestvuje po forumima sirom sveta koji su vezani za tu tematiku i on nas snadbeva tim kanalima,i ako se koji ugasi odma' nam nalazi nove kako bi neometano gledali.Za ozbiljne informaticare provaliti u stream kanala i nije tesko tako da se cak i na javnim forumima u roku od 24 h pojavljuje isti kanal.Tako da preporucujem ti da se malo time pozabavis mnogo bolje je to,nego placati nekih 10-15 eura mesecno za Net Tv a opet nemas celi svet na raspologanju. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 11 apr 2012, 18:10

Ljudi,pomagajte...znaci desio mi se update na kompu(windows 7),i vise nemam zvuka..otis'o sam da vidim jesu instalirani driveri u device manageru,pise da su uredno instalirani i to...onda sam probao vratiti prijasne drivere,al' ni to ne pomaze....molim vas pomagajte...sada bas imam nekog posla na kompu,nije moglo nac' gore vrijeme da mi se ovo desi :roll:

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 apr 2012, 18:46

uradi system restore na datum kada je sve radilo kako treba.

http://lmgtfy.com/?q=windows+7+system+restore" onclick="window.open(this.href);return false;
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 11 apr 2012, 18:52

baresi#6 je napisao/la:uradi system restore na datum kada je sve radilo kako treba.

http://lmgtfy.com/?q=windows+7+system+restore" onclick="window.open(this.href);return false;

Hvala ti puno,sad cu probat' ;)

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 11 apr 2012, 19:01

Nemam ni jednu "restore point",pa mi je trazilo da je napravim...kad sam j napravio..vratio mi je komp za otprilike 2 minute..kako da namjestim da mi ga vrati 5 sati unazad? :roll:

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 apr 2012, 19:04

ako nisi uradio restore point prije ovog problema pa samim time nemaš nijedan restore point prije ovog belaja onda nema pomoći.
koja ti je matična tačno? skini aida64 program i očitaj koji ti je model matične pa da ti pošaljem link za driver od zvuka. ako ti je realtek hd zvučna igraj se malo sa ovim realtek sound managerom u donjem desnom uglu, možda ti default device nije naštiman kako treba jer se poremetio nakon update haj znaj.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 apr 2012, 19:10

alacious je napisao/la:Nemam ni jednu "restore point",pa mi je trazilo da je napravim...kad sam j napravio..vratio mi je komp za otprilike 2 minute..kako da namjestim da mi ga vrati 5 sati unazad? :roll:
Eh to je najveci problem kod System Restorea. Ako nemas neki dobar restore point, beskoristan. Mada me cudi kako ti nije automatski napravio jedan kada si radio update service packa.
#divovi

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 11 apr 2012, 19:11

Jbg-a...ne znam ni sam sta mu bi :roll:

Ne moze mi Aida,kaze da mi je istek'o kljuc,a ja ga tek install :roll:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 apr 2012, 19:16

Tebi ustvari trebaju samo driveri za zvuk, a Aidu koristis da vidis kako ti se zove zvucna?

Za te stvari mozes koristiti Everest. Ako uspijes iscitati, napisi ovdje pa cemo ti pomoci da nadjes odgovarajuce.

http://everest-home-edition.brothersoft ... dition2.20
#divovi

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 apr 2012, 20:55

care everest ti je zapravo aida64 samo promijenili vlasnika i ime faktički isti software ostao. a ne treba upisati serijski mada ti ja to mogu na pm poslati već treba zatvoriti pa ponovo otvoriti i pisat će ti ime matične umjesto trial verzije.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 11 apr 2012, 21:45

Naziv matične ploče Asus M2N68-AM SE2

Sad ja nisam siguran jel' to to,al' ajde :)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 apr 2012, 22:02

realtekova ti je zvučna kako sam i pretpostavio.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/a ... taWin7.zip" onclick="window.open(this.href);return false;

malo je sporiji download sa asusovih servera pa budi strpljiv.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 11 apr 2012, 22:03

baresi#6 je napisao/la:realtekova ti je zvučna kako sam i pretpostavio.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/a ... taWin7.zip" onclick="window.open(this.href);return false;

malo je sporiji download sa asusovih servera pa budi strpljiv.

Hvala ti puno :)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 apr 2012, 22:05

nema na čemu care samo javi kad instaliraš da li je problem riješen.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 11 apr 2012, 23:46

Nece jbm-u...prob'o sam 3x instalirati,al' uvijek mi izbaci neki error,al' kao nastavi instalaciju i dodje do kraja restartuje mi komp i onda opet ne radi -.-'

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 apr 2012, 00:08

alacious je napisao/la:Nece jbm-u...prob'o sam 3x instalirati,al' uvijek mi izbaci neki error,al' kao nastavi instalaciju i dodje do kraja restartuje mi komp i onda opet ne radi -.-'
isti sam ti problem imao prijatelju, i isto mi se to desavalo, restartuje se komp, al sam ipak napravio...ovako...skini program DriverMax...instaliraj...udji u program i idi na ovo "Backup drivers"...izbacice ti listu drivera...nadji driver za zvucnu kartu (prepoznaces po slicici koji je za zvucnu) i oznaci ga kvacicom, i idi ovo "Backup"...kad se to zavrsi, automatski ce ti izbaciti folder dje je izbacen taj driver u .rar formatu...raspakuj ga i instaliraj driver iz tog foldera i trebalo bi ti raditi....
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 12 apr 2012, 02:05

alacious je napisao/la:Nece jbm-u...prob'o sam 3x instalirati,al' uvijek mi izbaci neki error,al' kao nastavi instalaciju i dodje do kraja restartuje mi komp i onda opet ne radi -.-'
skini driversweeper i instaliraj ga: http://www.softpedia.com/get/Security/S ... eper.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
resetuj pc i pritišći f8 dok ti se ne pojavi izbornik. zatim izaberi safe mode. pokreni driversweeper i označi kvačicu na realtek sound i clean. resetuj pc i ponovo probaj instalirati drajvere koje si skinuo sa onog linka. ili probaj starije verzije sa ovog linka: http://support.asus.com/download.aspx?S ... HTivB96wPd" onclick="window.open(this.href);return false;
samo izabereš windows 7 32bit i to je to.

i daj napiši tačno šta ti piše koji error izbaci. ako ne radi ni tad onda nije do drajvera...

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 12 apr 2012, 06:20

To se desava, jer ti driveri stvaraju konflikt. Driveri se ustvari instaliraju i kada ih pokusa ucitati pojavi se BSOD. Cak kad bi ih pokusao instalirati na silu, imao bi situaciju da ne mozes ni podici sistem. A sto je najgore ti driveri su vjerovatno odgovarajuci, medjutim potreban je update bios-a ili nesto slicno.

Zato je najbolje probati neke druge drivere.

Ovdje imas vise njih, pa i one starije. Isprobaj sve od starijih do novijih.
#divovi

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 12 apr 2012, 07:41

moustapha je napisao/la: To se desava, jer ti driveri stvaraju konflikt. Driveri se ustvari instaliraju i kada ih pokusa ucitati pojavi se BSOD. Cak kad bi ih pokusao instalirati na silu, imao bi situaciju da ne mozes ni podici sistem. A sto je najgore ti driveri su vjerovatno odgovarajuci, medjutim potreban je update bios-a ili nesto slicno.

Zato je najbolje probati neke druge drivere.

Ovdje imas vise njih, pa i one starije. Isprobaj sve od starijih do novijih.
Kod mene je to problem.
Od Januara do Aprila sam imao čak 263 BSOD (263 Minidump), uglavnom je problem ndis.sys, javlja se najčešće kad skidam nešto punom brzinom, a i kad samo normalno "surfam" Googlajući otkrijem da je riječ o driveru za modem?! Imao sam Atlantic 2000 modem, sad imam Atlantic 2100, ali nema razlike.
Driveri su prvo instalirani sa CD-a, nakon nekoliko BSOD-ova instalirao sam ih i sa webstranice proizvođača, ali džaba. Sistem "rušio", i opet isto. Imaš kakav prijedlog šta bih još mogao odraditi?
100% sportski i krajnje opušten potpis

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 12 apr 2012, 14:10

Da se ja ne zezam sa svim ovim,jel' mogu ja fino srusit sistem i onda ga poneve dignut,i hoce li sve bit' normalno onda...msm kad instaliram onda drajvere sa cd-a,ili ako budem 7-icu instalir'o one sto ce mi ona sama instal? :)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], HP46, nerkolfc i 13 gostiju.